Anemonlar ilk görüldüklerinde insanı çeken güzellikte olan canlılardır ve palyaço balıklarıyla olan ilişkileri nedeniyle oldukça popüler canlılardır. Geçmiş yıllarda hobici tarafından oldukça fazla sayıda başarısızlık yaşanmış ve kayıplar verilmiştir. Son yıllarda akvaryum hobisinde teknoloji geliştiğinden daha uzun süreli barındırılmaları mümkün olmuştur. Sabit 28 dereceyi geçmeyen ısı küçülme yaşanmaması adına önemlidir. Anemonlar Fotosentez yoluyla da beslenebilirler, destek olarak karides parçaları ve Artemia larvalarıyla beslenebilirler.
Fotoğraftaki anemonları 1,5 yıldır beslemekteyim. Aslında bir tane olan Bubble Rose Anemon 3 adet olmuştur. Bölünme işlemini 2 ana faktör olarak ele almak mümkündür.
Stres bölünmesi; Bu bölünme başlamadan önce anemonda küçülme bariz olarak kendini belli eder. Bu bölünme aslında sevinilecek bir gelişme değildir.
Büyüme sonrası bölünme; Bu bölünme fotoğraftaki anemonlarımda gerçekleşmiştir. Bu bölünme ardından bölünen parçalar hızla büyümeye devam etmektedir ve renk kaybı görülmez.
Marmara doğal deniz suyunda uzun süre sağlıklı barındırılmaları adından eskiyen akvaryumu elden çıkarıp yeni akvaryum kurulduğunda SPS tankı olarak devam etmek istedim. Değişen %100 su ve suni tuz kullanımı ardından sıfır etkilenme yaşanmıştır. Düzenli eklenen Kh ve Kaliyum yapısından etkilenme sıfır olmaktadır.

Anemon eklenecek olan akvaryumda ilk dikkat edilmesi gereken suda yer bulana kadar hareket halindeyken akıntı motorlarından ve su dönüş borusundan uzak tutulmalarıdır. Tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda yer seçimine zorlamak adına değil ancak tehlikeli ekipmanlara yaklaştığında müdahale edilmesi doğaldır. Alt kısımlarını koparmadan, parçalamadan hafifçe sökülebilir veya yapışmamış ise su içerisinde itilebilir. Bu gibi fiziksel müdahale gerektiğinde Actinodendron Anemonları ellmezseniz iyi olur, acı verebilir.

Kum anemonları kaya anemonlarına oranla daha dayanıklıdır. Isı toleransı daha fazladır ve daha az gezinirler. Anemonlar direk akıntıdan hoşnut olmayıp akvaryumların ışık gücüne göre kendilerine yer seçmine yönelebilirler. Tamamen balık odaklı ışık gücü zayıf akvaryumlara eklenmeleri de doğru olmaz. Aşırı atık yükü gelişme engeldir her ne kadar atık yükü toleransı olsa da renk güzelliği geri planda kalır. Son yıllarda ülkemize ticari olarak esnafında istemi dışında boyalı anemonlar gelmektedir, bu anemonlar çok yanıltıcı olur. Bu tarz anemonları mümkün olduğunca almamak gerekir. Belirti olarak; Uç noktada göz alıcı renklere sahip olurlar ve eklendiği akvaryumda bir günden fazla geçirmiş iseler sistemdeki Protein sikimmer boyayı toplamaya başlamış olur. Bu da size fikir verebilir eğer renkten anlayamazsanız.
Sağlıklı anemonlar beslemeniz dileğiyle.
Akvaryum Portalı - Akvaryum Portalı








Ekstrem Ürün Destek







Makaleler
Cevap: Tunze Ithalatımız Stoklarımızdadır!
Hayırlı olsun Azmi Besser werden Azmi
MOVACIKLI 18-05-12, 08:06