1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

Başlığı 'Gobi-Blenny-Dragonet' kategorisinde Görkem ÇAKIR tarafından 6 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Görkem ÇAKIR

    Görkem ÇAKIR

    Mesajlar:
    1.177
    İsim:
    Görkem ÇAKIR
    Pek çok kişinin aklında olan bir balıktır mandarin. Renkleriyle insanı kendine hayran bırakan bir balıktır. Genellikle bakımı zor olarak lanse edilir. Ancak bilindiği kadar zor değildir. Bu balığı beslemekte önemli olan şey akvaryumdaki pod ve bu tür canlıların popülosyonudur. Çünkü Mandarin bu tür canlılarla beslenir. Yani diyetinde canlı yem vardır.
    [​IMG]
    Bazı mandarinler kuru yeme alıştırılabilir. Fakat bunu yapmak ciddi anlamda emek ister ve şans işidir diyebiliriz. Yani siz ne kadar emek verirseniz verin kesinlikle kuru yemi kabul edecek diye bir şey yoktur.

    Eğer akvaryumda pod yoksa mandarinin beslenmesi zordur. Fakat bu olayın üstesinden gelen bir kişinin videosunu paylaşmak istiyorum sizinle.

    [video=youtube;MiG25Nl4Lkk]http://www.youtube.com/watch?v=MiG25Nl4Lkk&feature=player_embedded[/video]

    Acaba böyle bir uygulama yapmak mümkün müdür? Ayrıca akvaryumdaki podların yeteri kadar uygun olup olmadığını neye göre anlayabiliriz? Son olarak kuru yeme alıştırmanın bir yolu var mıdır?

    Sizi bir kaç mandarin resimiyle baş başa bırakmak istiyorum... :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Saygılarımla...
     
    ozgun_cyprus, Courageous, YIKIKTEMO ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. Saruman

    Saruman

    Mesajlar:
    591
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Gökhan GÖKYAR
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    Merhaba benim Mandarin ilk alındığı günden beri kuru yem yiyor, tabiki diğer balıklar gibi yüzeydeyken saldırmıyor, sadece dibe düşen ve önüne gelen yemleri yiyor, yani çok aç bir balık görüntüsü çizmiyor.Sanırım 24 saat kayalarda pod arayıp duruyor.

    Mandarini yeme alıştırmak için, bence açığa çıkması sağlanmalı, yada ilk alındığında sumpda kumlu bir bölme varsa orada tutulmalı, orada olduğu sürece kaliteli granül yemlerin dibe düşmesi sağlanarak beslenmeli.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    Mandarin baligini saglikli beslemek icin ana unsurlar bence ilk olarak pod konusunda rakibinin akvaryuma eklenmemesidir. Elbette hacim orantili ve canli kaya miktari orantili esnetebilir. Kuru yeme alistirmak kolay degil ama mumkun elbette. Yillarca besleyip buyuttugum mandarini angel baliklarina elden yem vermekten ve tabana yem dusurmemekten kaybettim asiri guvenden. Bazen siz kuru yem aldigini goremezsiniz ancak denk geldiginde yiyor olabilir.

    Refigiumda olsa alistirmak bence de daha kolay. Videodaki arkadaslar guzel alistirmis baligi.

    Cep mesaj...
     
  4. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    Benim podlar bazen camı okadar kaplıyor içersini görmek için camı silmek zorunda kalıyorum.Aslında çoktan mandarin alma zamanı geldi ama eş tutmuş almak en doğrusu... Pod olduktan sonra ve rakip olaçak bir canlı olmadıktan sonra sıkıntı olmaz mandarin eklemede...
     
  5. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    Selamlar .En alttaki resim harika ama en önemlisi akvaryumda bu çifte sataşacak onları rahatsız edecek balık olmamalı. Wrasse, Damsel gibi akvaryumda kendilerini çok rahat hissetmeleri gerekli diyorum:heyo:
     
  6. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    Benim aklıma takılan nokta şudur ki, nereye baksam pod yediklerinden bahsediliyor ama bir günde tükettikleri pod sayısından bahsedebilen maalesef yok. Şu anda akvaryumum pod dolu. Zeminde kullandığım mercan kırıkları da saklanıp çoğalabilmelerine olanak sağladığından kum gibi çoklar AMA 150 litrelik hacmi ile akvaryumumun barındırdığı podların bile bir sınırı var. Şimdi eğer canlı günde 50-60 tane pod yiyerek yeterince beslenebiliyorsa sorun yok ama sayı 300-500 ise çok sürmez birkaç ay içinde podlar tükenir ve bizim mandarin ölür hem de açlıktan ölür. Ben de kahrolurum. Öte yandan podların durumu iğrenç bir hal almaya başladı, kayalar ve zemindeki mercan kırıkları yetmiyor herhalde ki camlarda dolaşıyorlar, belli ki sayılarını dengeye sokmak lazım :D
     
  7. Daytm

    Daytm

    Mesajlar:
    29
    İsim:
    derviş toygar
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    benim sump dahil 500 litre sistemde bile camda dolaşıyor bütün gün... Durmadan yiyen bir canla :) Tosun gibi maşallah orası ayrı ama kesinlikle pod sayısı ve oturmuş bir sistem olmazsa almayın. Yeme alışmasına gelince resmen balığın keyfine kalmış birşey.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mandarin'i Yeme Alıştırmak...

    Olay budur. Hep derim vereceginiz gidayi yiyip yemedigini anlamaniz zor olan bu gibi baliklar icin caba harcamayin. Bu tarz aliskanligi olan baliklari huyunu bilerek alin ve sonrasinda kuru yem almasi icin mucadeleyi siz degil birakin balik versin.

    Cep mesaj...
     

Sayfayı Paylaş