1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Elveda

Başlığı 'Üye Tanışma Portalı' kategorisinde Erman_GÜNDOĞDU tarafından 14 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Aldığım imla uyarıları yüzünden ayrılıyorum. Bana bilgileriyle yardımcı olanlara teşekkürler.
     
  2. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cevap: elveda

    Forum kurallarında açık ve seçik olarak imlâ kuralları konusunda ki hassasiyet belirtilmiş ve tüm üyeler gibi sizde bunları kabul etmiştiniz...Anadilimiz olan Türkçe'ye sahip çıkılmasını istememizin niye bu kadar zorunuza gittiğini anlamamış olmamıza ve onca uyarıya rağmen son mesajınıza kadar noktalama işaretlerine bile dikkat etmeyip hala suçlu olarak yönetimi görmeniz gerçekten şaşırtıcı bir durum...İmlâ kurallarına dikkat etmeyen çoğu üyemize tarafımızca mesaj atılmış olup nedense 3 yaşında ki forumda tek gocunup bu sebepten ayrılmak isteyen ilk üyesiniz.. Yönetimin üyeliği silmesi yönetimin kendi tasarrufudur.. Buna ister sevinir ister üzülürsünüz buda sizin tasarrufunuzdur.

    Unutmadan , üyesi olduğunuz forumların kurallarını okumanızı tavsiye ederim.. Tüm forum kurallarında Türkçe'mize sahip çıkmak artık ilke olarak benimsenmiştir. Chat ağzı ve bozuk imlâ ile anadilimizi dejenere etmek isteyen herkes msn , skype vb programları kullanıp dilediğince konuşabilir.. En basit şu değerimize bile sahip çıkmaya bu kadar üşenilmesi ülkemiz açısından gerçekten üzücü bir olaydır.

    Forum hayatınızda başarılar.
     
    cirol, fth-94, uozgul ve diğer 11 kişi bunu beğendi.
  3. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Cevap: elveda

    İyi akşamlar...

    "Yeterince dikkat etmek" diye bir şey yoktur. Ya dikkat ediyorsunuzdur, ya da dikkat etmiyorsunuzdur.

    İletinizdeki yazım hatalarını görmeniz için ben kırmızıyla işaretledim hatalı olup da düzeltilmesi gereken kısımları.

    Bu konuda bir forum üyesi olarak bana laf düşer mi bilmem, ama bu konu direkt "TÜRKÇEMİZE SAYGI" ile ilgilidir.

    Ve bence kuralları en baştan bir okumalısınız. Bu kurallar, foruma üye olurken karşınıza çıkar ve foruma kayıt olan herkes bu kuralları kabul ettiklerini beyan ederek foruma üye olurlar. Kabul ettiğinize dair beyanda bulunarak üye olduğunuz kurallara sonradan karşı çıkmak hoş bir şey değil. Ha, "ben o kuralları okumadım ki" diyebilirsiniz. Trafikte direksiyon başında beni alkolle yakalayan polise ben de "ben o kanunu okumadım ki" diyebilirim. Ama ben o kanundan sorumyum, okusam da okumasam da o konu hakkında sorumluluklarım vardır.

    Lafı uzun ettim, ama konu Türkçe olduğunda çenem pek düşer.

    Saygılar,
     
    cirol, murer, grafikdelisi ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  4. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    ...

    ...........
     
  5. Heliak

    Heliak

    Mesajlar:
    912
    Cevap: elveda

    Hızlı yazmanızı gerektiren bir durum yok Erman Bey. Amaç sizi illallah ettirmek değil tabiki. Sadece sizin yaptığınız yazım yanlışını göstermektir. Tabiki herkes uyarı alıyor yani bunu sadece size karşı yapıldığı hissine kapılmayın. Herkes hata yapabilir. Ama sonradan yazarken dikkat ederek bu hatayı düzeltmek sizin elinizdedir. Kimse mükemmel değildir. Yanlışlıkla yaptığım hatalar diyorsunuz fakat halen bu yanlışlığı sürdürüyorsanız bir problem vardır Erman Bey. Önemli olan farkında olup bu hataları düzeltmek.
    Lütfen bu söylediklerimi yanlış anlamayın benim amacım kimseye birşeyler öğretmek olamaz. Bilmiyorum belki yaşınız benden büyüktür. Ben sadece içimden geçenleri yazmak istedim.
     
    volkantr34 ve ozgun_cyprus bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: elveda

    Erman, Akvaryum Portalı adına sana mesaj yazılmış ama ben buranın bir üyesi olan biri olarak sana düşüncemi yazacağım. Bence biraz düşün ve öyle mesaj yaz.

    33 Yaşında internet ile tanıştım aşağı yukarı ve iki sitede imla yüzünden yasaklandım, Akvaryum üzerine tartışmalardan yasaklanmalarım hariç. Bunlar akvaryum siteleriydi. Artık onlar da baş edemeyip bırakınca ve sonradan açılan akvaryum siteleri zaten hak getire bunu hiç önemsemeyince biz uzaklaştırıldığımızla kalmış olduk. Peki sen yasaklama aldın mı ? Peki senin bir tek mesajına kırmızı punto ile yönetim notu yazıldı mı ? Özel mesaj ile uyarılar yapılıyor burada.

    Bu forumda 14.803 mesajım var, diğerlerini saymıyorum. Daha birkaç gün önce Lepistes Kulübü benim bir mesajımın altına yönetim notu bırakmış kırmızı büyük yazı ile ve aynen şöyle ' Sayın Temel sert, Tüm iletilerinizde 'Rağmen' kelimesini 'Ramen' olarak yazıyorsunuz. Dikkat etmenizi rica ederiz.

    Bundan önce yine yazılanlar var. Peki kızdım mı, bir daha mesaj mı yazmadım ? Hayır ben bir hatamı daha öğrendim. Sizin gibi gençlerin bu kadar medeni yoldan aldığı uyarılara kızmasını ve üstelik bir bayan edasıyla sana yollanan kibarca Türkçe yazım desteği alacağın link yollanmasına rağmen bu düşüncen maalesef çok yanlış. 'Maalesef' ifadesini de 'malesef olarak kullanırken bu uyarılar sonucunda öğrendim ayrıca.

    Bu kadar çabuk pes etmek yerine benim o yaşımda en azından öğrendiğim kadarını öğrenmeye çalışman, bunun için mücadele vermeni rica ederim. Burada olması önemli değil...Yazacağın her yerde. Bunları mesaj başında da yazdığım gibi imla konusundan 2 yasaklama almış bir abin olarak yazıyorum sana.

    Sevgiler...
     
    omeriyidogan, fth-94, uozgul ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cevap: elveda

    Farkında olunsun olunmasın yapılan hatalar kimi zaman yazılan mesajın anlaşılmasını son derece zorlaştırıyor. Şuna tüm forum üyeleri emin olabilirler ki yazılan hemen hemen her mesaj tarafımızca mümkün olduğunca takip ediliyor ve onlarcası gene tarafımızca düzeltilerek anlaşılır hale getiriliyor. Üyelerde sordukları sorularına net cevap alabilmek istiyorlarsa mesajlarını göndermeden önce "ben acaba ne yazdım" diye dönüp bakmaları lazım.. Bu bir nevi otokontroldür. Bu yapıldığı takdirde yazılırken gözden kaçan hatalar mesaj sahibi tarafından kontrol edilir ve düzeltilir.Ama takdir edersiniz ki yönetimin tek işi pc başında oturup yanlış yazılan mesajları düzeltmek değil haliyle. Forumun geliştirilmesi , yeni yeni konular eklenmesi ve akvaristlere takıldıkları konularda bilgimiz yettiğince yardımcı olmayada çalışıyoruz. Kimseden 4 4'lük , inci gibi yazmasını beklemiyoruz ama uyarıldığı zamanda bir sonraki mesajında dikkatli olmasını istemek en doğal hakkımız. Konu zaten saygısızlık ve hakaret kesinlikle değil. Forumumuzda Allah'a şükür bu tip durumlar yok denecek kadar az yaşandı. Onada zaten tahammülümüz kesinlikle yok.

    Tek isteğimiz , anadilimiz olan Türkçe'mizin hak ettiği saygıyı her platformda ona yakışır şekilde gösterilmesidir. Yoksa bizim üyelerimizle hiçbir şekilde bir sorunumuz olmadı olamazda.
     
    cirol, murer, Onur G. HİTİT ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  8. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Cevap: elveda

    Erman arkadaşımızın 60 mesajının 58 tanesi ben ve arkadaşlarım tarafından düzenlenmiştir.Hatta bazı mesajlarını bırakın düzenlemeyi yeni baştan yazdığımız olmuştur.Öyle bir,iki mesajından dolayı bu uyarıyı almamıştır.Kendisine açtığı konulardan tutunda yazdığı mesajları düzenlemeye kadar herzaman yardımcı olmuşuzdur. İnsan elini bir vicdanına koyar ve bunca emeğe karşı biraz saygı gösterip mesajlarına dikkat etmeye çalışır.Msn yada benzeri bir ortamda iki kişi arasında yazışırken istediği şekilde yazabilir ama burada yazılan tüm mesajlar belki yüzyıl boyunca burada kalacak ve belki milyonlarca kişi tarafından zamanla okunacaktır.Bundan çok yıllar sonra gençlerimize düzgün bir Türkçe bırakmak adına mesajlarımızı yazarken hepimiz çok daha dikkatli olmalıyız.
     
  9. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Cevap: elveda

    Dalgınlıkla hata yapmak farklıdır, "hızlı yazma" unsurunu bahane göstererek sürekli olarak aynı hataları -hata olduklarını bile bile- yapmak farklıdır.

    Başlığı az önce okurken fark ettim, ben de herkes gibi hatalar yapabiliyorum:

     
    Heliak ve reis bunu beğendi.
  10. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Cevap: elveda

    Onur hocam,hızlıca yazarak yapılan hatalar zaten kendini belli ediyor ve onun gibi onlarca mesajı düzenliyoruz hergün.Hatta bazen bizler bile bu hatayı yapabiliyoruz.Ama imla kurallarına uymayanlar bariz bir şekilde belli ediyor kendilerini.Kimse yanlışta anlamasın,öyle 3-5 mesajında uyarmıyoruz kimseyi.Ama bir üyenin 20-30 hatta daha fazla mesajını düzenlemişsek kendisine kırıcı olmadan uygun bir dille bu kuralımıza uymasını ve hatta bu konuda anlayışlı olmasını rica ediyoruz.Buna rağmende alınıp gidecekse elden birşey gelmez. Ne yapalım,giden gider,kalan sağlar bizimdir.
     
    Heliak ve Onur G. HİTİT bunu beğendi.
  11. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cevap: elveda

    Müsadenizle bir bilgilendirme yapmak istiyorum.. Erman beyin yazmış olduğu mesajlar " .... .... " şeklinde kendi tarafından değiştirilmiş , bu konuda yönetimin hiçbir müdahalesi ise olmamıştır. Bozuk imlâ konusunda aldığı uyarılardan dolayı yönetimin kendisini sık boğaz ettiğini düşünen arkadaşımız bu konusunda ki mesajında bile yapmış olduğu yanlışları düzeltmesinin çok süreceğini düşündüğünden olacak ki yazdığı mesajlarını noktalı olarak değiştirmiştir.

    Konuyu ilk kez okuyan üyelerimiz için bunu belirtmek istedim.

    Saygılar
     
    Heliak ve reis bunu beğendi.
  12. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Cevap: elveda

    Temel abi size saygım sonsuz ama beni diğer arkadaşlar ve hanım efendi bu şekilde uyarmadı daha ilk yazılarımda bu size birinci uyarımız sonra 2inci 3üncüde siteye girişiniz yasaklanır daha kaç tane mesaj daha kaç gün oldu siteye üye olalı.Amaç insanlarla birşeyler paylaşıp arkadaşlık kurmak insanları aranıza almak olmalı daha aranıza kabul etmeden yaz 3. hatanı gönderelim seni dendi Temel abi ya ben yalnış anladım ya arkadaşlar yalnış anlattı ama senin yaptığın uyarı çok makul.Bence değerlendirmeninde bir usulu olmalı 20inci 30uncu mesajını yazan birine yani bana yapılan uyarı en son yapılması gereken uyarıydı.Türkçe hepimiz önem verelim ama birbirimizede ve yeni üyelerinizede değer vermeniz gerekmez mi abi...?
     
  13. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cevap: elveda

    Erman bey imlâ uyarı mesajımız standart bir mesajdır. Lütfen size atılan uyarı mesajını burda paylaşın. Mesajın tarzının nasıl olduğunuda hep beraber görelim. Bizler üyelerimize sıcak ve yakın davranmasak hemen kaynaşmasak ve mesafe bıraksak siz Temel abiye şuan Temel bey diyor olurdunuz. Bilmem anlatabildim mi ? Biz herkese dostluğumuzu gösteririz iyi yazıyor kötü yazıyor diye ayırım yapmayız. Ama forumun bir kalitesi olduğu gibi sabrımızında bir sınırı var. Forum yöneticileri daha öncede yazdığım gibi sadece oturup imlâ hatalarını düzeltmekle mükellef değiller.
     
    reis bunu beğendi.
  14. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Cevap: elveda

    Erman bey 50 küsür tane mesajınız düzenlendi tarafımızdan bunun farkındasınız değil mi ? Peki siz hiç düşündünüzmü bu adamlar sürekli benim mesajlarımı düzenleyerek bir emek veriyorlar,ben de biraz daha duyarlı olup mesajlarımı yazarken daha dikkatli olayım dediniz mi ? Son mesajınıza kadar bu kuralı ihlal etmeye devam ettiniz. Bakın üstteki mesajınızı tekrar düzenlemişiz. Bu durum sizce ne kadar daha sürmeli ? Siz her mesaj yazdığınızda arkanızdan başkaları devamlı sizin mesajınızımı düzenlesin ? Öyleyse yönetimden bir arkadaşımızı görevlendirelim ve hep sizi takip etsin.Siz her mesaj yazdığınızda bu görevli arkadaş hemen mesajınızı düzenlesin? Size gelen uyarı son derece saygılı ve bir okadar da ricaya yönelik bir uyarı olmakla beraber aynı zamanda da forum kuralları gereği forumdan süreli olarak uzaklaştırılacağınızı size bildirmekti.Bunun neresine alındınız anlayamadım? Ve ayrıca o mesaj bu kuralı ihlal eden herkese yollanıyor. Eğer bu kuralı bizler bile ihlal etmiş olsak bize de geliyor.

    Forum olarak üyelerine en çok tölerans gösteren ilk birkaç forumdan biriyiz buna emin olun.Aksi olmuş olsaydı,sizi ilk 3.ncü mesajınızda banlar,foruma girişinizi engellerdik.Üstelik hiçbir uyarıda bulunmaksızın.Banlandığınızda size neden banlandığınız hakkında bilgi mesajı verirdik sadece.Forum kuralları belli ve bunu yapmaya yetkimiz var. Oysa biz öyle yapmadık.50 küsür tane mesajınızı tek tek düzenleyerek,hatta bazı mesajlarınızı komple yeniden yazarak,size ve diğer üyelerimize verdiğimiz değeri anlamış olmalıydınız.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: elveda

    Erman, aynı şeyleri yazıyoruz aşağı yukarı. Bu yüzden yani senin dediğin gibi gayet kırıcı olmadan uyaralım diye düşündük Portal Zabıta üyeliğini. Pek yönetim arasındaki konuları yazmam ama sana bir gerçeği yazayım. Buraya mesaj yazan yöneticiler ile daha 3-4 gün önce bu yüzden kapıştım. Yani sen anla bu konuda tartıştık. Bana sen müsade ediyorsun ve çok ılımlısın bu konularda, çok idare ediyorsun diye kızıyorlardı. Yine bu yüzden bu noktaya geliniyor diye bir sürü fırça yedim bu arkadaşlardan.:)

    Daha keskin yazayım güzel kardeşim; Ben kişilerin imlasını düzelteceğine inanırım ve zaman tanıyıp kazanmaktan yanayımdır. Önemli olan insanların beynindekilerini buraya dökmeleridir ve inanılmaz kişilikler, dehalar yatabilir bazen imlası doğru olmayan kişilerin beyninde.

    Bu yüzden 2 kez yasaklandığım için bu uyarıların olması gereken düzeyde olmasını savunuyorum. Fakat açık ve net yazıyorum, ben beynimdekileri dışarı 'Portal' sayesinde çıkarabildim. İmla ise okunuyor şükür. Pes etmekten nefret ederim bu yüzden burası var bunu lütfen unutmayın. Eğer o zaman hemen küsüp pes etseydik burası olamayacaktı.

    Sevgiler...
     
    METİN SUVAR bunu beğendi.
  16. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Cevap: elveda

    Seni çok iyi anlıyorum abi ilk fırsatta yazayım ve imla kuralları kursuna katılacağım...
     

Sayfayı Paylaş