1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tropheus Duboisi

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde cirol tarafından 10 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Merhaba arkadaşlar,

    Halen beslediğim ve hayran olduğum Tropheus türlerinden Duboisi hakkında bakım koşullarını aktaracağım. Genel bilgi ile başlamak gerekirse, bu türlerde bilindiği gibi Tanganyika Gölü türleri 6. ayrılır. T. annectens, T. sp. "Siyah", T. brichardi, T. Duboisi, T. sp. "Kaiser" ve T. moorii. Tropheus duboiside ise 3 tür vardır.
    [​IMG]
    Sıralamaya göre:

    *Maswa----------------------------------------------------------*Kigoma-------------------------------------*Karilani

    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Tropheus Duboisi'nin kendine has özelliklerinden birisi de yavru iken siyah ve beyaz benekleri oluşu. Genç bireyler olduklarında bu renkler degişir ve tamamen noktalar kaybolur.

    [​IMG]
    [​IMG]


    Bakım ve Dekor:Tropheus duboisiler diğer tropshesu'lar gibi büyük akvaryum'larda ve gruplar halinde bakılmalıdır.Dekor olarak kayalık bölgeler yapılmalıdır.Dekorda bir diğer detay ise oluşturulan kaya akvaryum içinde 2 ayrı bölge şeklinde yapıldığında erkekler o bölgeleri sahiplenirler ve kendi aralarında çok sert kavgalar yapmamış olurlar.Akvaryum içinde erkek sayısına göre kayalık bölgeler yapılması daha sağlıklıdır.Tek bir kaya dekorunda sadece en güçlü erkek o bölgeyi alabilir,yanlız unutulmaması gereken diğer bir konu ise her zaman baskın erkeğin yerine geçmeye çalışacak balıklar olmasıdır.Baskın bir erkek akvaryum içinde ortalama 50 ile 70 cm arası bölgeyi rahatlıkla sahiplenebilir.Bu nedenle ortalam oran 1e 4d şeklindedir.Çok fazla erkek aşırı kavga demektir.Buda diğer balıkları strese sokacaktır.



    Beslenme: Tropheusların geneli otçuldur.Diğer türlere göre bağırsak yapısı uzundur.Protein ağırlıklı beslenen tropheuslar bağırsak yapısı nedeni ile zorlananacak olup ilerleyen günlerde hiç bir tropheus besleyen akvaristlerin istemediği bloat hastalığına yakalanacaklardır ve hastalık ölümle sonuçlanacaktır.Bu nedenle bitkisel yemin önemi büyüktür.Yem seçiminde kaliteli ve taze yemler en doğru seçim olacaktır.En çok verilen ve tavsiye edilen yemler pul yemdir.Granür yemlerde verilmektedir yanlız granür yem verirken akvaryumdan alına biraz su ile bir kaç dakika bekletilmesi daha sağlıklıdır.Nedini ise granür yemler su ile buluştuğunda bir kaç dakika içinde şişerler eğer ayrı bir kapta bekletmeden verildiğinde ve balık bunu tükettiğinde bağırsak içinde şişme yapacağı için olumsuz etkileyecektir.Bazı akvaristler gün içinde ne kadar yem vermeliyim diye düşünmeltedir.Balığa verilecek yem bir kaç dakika içinde tüketebilecekleri kadar olmalıdır.Falz verilen yemleme balıkta şişmanlık ve yağlanma yapacağında üremeyi olumsuz etkileyecektir.Dişi balıklarda yumurta sayısı düşeceği gibi erkek balıklarda ise şişkinlik ve yağlanmadan dolayı saldırgan olmaya başlayacaklardır ve bütün koloninin huzurunu bozacaktır.

    Üreme: Ortalama dişiler 10 ile 14 ay arasında cinsel olgunluğa ulaşırlar ve yavru vermeye başlarlar.Ortalama ilk olarak 5 ve tecrübe kazandıkça bu sayı 15 bulur.


    Sağlıklı balıklar dilerim.
     
    murer, YIKIKTEMO ve fth-94 bunu beğendi.
  2. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Cevap: Tropheus Duboisi

    Eline sağlık abi ancak diğer tropheus türlerinede yer verirsen seviniriz...em34:
     
    cirol bunu beğendi.
  3. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Cevap: Tropheus Duboisi


    Erman kardeşim beğenmene sevimdim.Elimden geldiğince değişik türler hakkında özgün makaleler açacağım.Birde verdiğim linkte sabir konulara ve diğer konulara göz atmanı tavsiye derim.Bir kaç açtığım konu ve makalelere rastlayabilirsin.

    Tanganyika Tür Forumu
     
  4. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Cevap: Tropheus Duboisi

    Teşekkürler abi böyle bilgileri paylaşmak çok faydalı oluyor.Çünkü kulaktan dolma bilgilerle idare eden bir çok hobici balılkarlını kaybediyor.Testi kırılmadan önce doğru bilgileri öğrenip tecrübe etmeliyiz...:yaz:em34:
     
    cirol bunu beğendi.
  5. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Cevap: Tropheus Duboisi

    Erman kardeşim dediğin gibi portalımızda bizin en çok karşı olduğumuz konuların başında alıntı konular gelir.Bizim için en önemli ve doğru bilgi kendi uyguladığmız ve artı sonuç aldığımız bilgi paylaşımlarıdır.Formlarda benzer konular açılıyor ve uygulamalar yazıyor konuyu açan kişiye özelden bu şekilde yapıldığında eksi yönleri oluyormu diye soru yönelttiğimizde sessizliği bürünüyor yada ben bu konuyu şu kişinin yazından aldım diyor.
     
  6. penqun

    penqun

    Mesajlar:
    646
    İsim:
    Haktan KAYACAN
    Cevap: Tropheus Duboisi

    Eline sağlık İsmail abi Güzel paylaşım.
     
    cirol bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş