1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde E.Özdemir tarafından 15 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Evet arkadaşlar herkese yeniden merhaba. Konumda artemialar hakkında ansiklopedik bilgiler yok. Artemia büyütmek isteyen bir çok arkadaşımız var bu konu hakkında sorular geliyor. Ancak bu konuda makaleler yeni yeni günyüzüne çıkıyor. Daha önceleri çok önemli birşeymiş gibi saklanıyordu. Tabi bu saklama işinin büyük bir kısmını akvaryumcular oluşturuyor. Hazır büyütmeyi ele almışken bildiklerimi döktüreyim dedim. Ben büyütmede başarılı oldum. Nazar etme ne olur çalış seninde olur diyerek başlıyorum . :)
    Artemiaları Neden Büyütmek İstiyoruz?
    Öncelikle bunu bilmemiz gerekiyor. Büyük balıklarımıza daha büyük canlı yem vererek beslenmelerini istiyor olabiliriz. Sürekli artemia yumurtasına para vermek istemeyip yavrularınıza yeni doğan artemiaları vermek isteyebiliriz. Artemia beslemek istiyor olabiliriz. Ya da büyütmek nisbeten zor bilindiğinden büyüdüğünde başardım diyerek egomuzu tatmin etmek istediğimizden olabilir :D . Benim başlama amacım canlı yem olarak kullanmaktı. Belkide yaptıktan sonra bu konu üzerinden hava atmaktı tam bilemiyorum :F. Akla hemen neden daha kolay olan su piresi vermediğim gelir. Ben tipini beğenmiyorum sizin farklı nedenleriniz olabilir :D. Tam belirli olmasada yetişkin artemia yetişkin su piresinden daha besleyicidir. Besleyicilik konusuna da ilerleyen konularda değineceğim.
    Artemiaları Yumurtadan Çıkarmak Çatlatmak
    Bu başlık altında bir çok konu var ve hepsi birbirinin kopyası. Bende aynı şeyleri anlatıp farklı bir kaç konuya daha değineceğim.

    Düzeneğin Hazırlanması:


    Kullanılan malzemeler:
    1. 2 adet 2.5 Litre Meşrubat Şişesi (2, 1.5 veya 1 de olabilir. Ben 2.5 kullanıyorum)
    3. Hava Hortumu
    4. Hava vanası (Çıkan havanın şiddetini ayarlamak için, İsteğe Bağlı)
    5. Çekvalf (Hava motoru durursa suyun motora geri dönmemesi için, İsteğe bağlı)
    6. Vantuz (Hava hortumu veya ısıtıcı için olanlardan değil)

    Resimde 1 adet şişe gözüküyor. 2 adet olacak.
    [​IMG]

    Kullanılan Araçlar:

    1. Makas
    2. Jilet
    3. Isı kaynağı (Çakmak, Ocak, Havya v.s)
    4. Slikon veya salınım yapmayan yapıştırıcı


    [video=youtube;7uNkHPuGaqo]http://www.youtube.com/watch?v=7uNkHPuGaqo&feature=player_embedded[/video]

    Benim düzeneğimin farkı az ama sağlamlığı çok :D
    Düzeneğin bitmiş hali
    [​IMG]

    Öncelikle meşrubat şişemizi resimde görülen yerden kesiyoruz
    [​IMG]

    [​IMG]

    Daha sonra kapağını çıkarıp ortasından hava hortumunun zorlanarak geçeceği büyüklükte bir delik deliyoruz. Havya ile veya bir tornavidayı, iğneyi ısıtarak delebiliriz.
    [​IMG]

    Havya ile çok kolay oluyor ancak iğne için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Havyanız yoksa en iyisi tornavida.

    [​IMG]

    [​IMG]

    İsterseniz içindeki mavi contayı çıkarabilirsiniz bir yararı yok düzeneğe. Benim hoşuma gidiyor kalabilir zararı da yok :D
    [​IMG]

    Sıra geldi vantuz ile işimize...

    [​IMG]

    Yine havya da olur iğne de küçük bir tornavida da. Havya kullanırken dikkat edilmeli fazla delinmemelidir. İğne ile yine biraz uğraşabilirsiniz.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Bende bir iğneyle nasıl oluyor diye bakıyım dedim. Çok zormuş. Tornavidayla devam ettim (Yanlışlıkla havyanın kablosunu erittiğimden havyayı kullanamadım :F)
    [​IMG]

    Vantuzumuz hazır. Vantuzun baş kısmında hava hortumu girecek ancak öbür taraftan çıkmayacak büyüklükte delmemiz gerekiyor.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Daha sonra silikonluyoruz.
    [​IMG]

    Oradaki silikon 1-2 saate kurur. Kuruduktan sonra kestiğimiz şişenin içerisine yerleştirme işlemine başlıyoruz. Vantuzu şişenin içerisine yerleştiriyoruz. Tabiki hortum yapışık vaziyetteyken. Daha sonra isterseniz kenarlarınızı silikonlayabilirsiniz. Benim vantuzum şişeye biraz küçük geldi ve silikonlamak zorunda kaldım. Düzgün otursa bile sağlam olması açısından silikonlardım.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Daha sonra buradaki silikon da kuruduktan sonra kapağı kapatıyoruz.
    [​IMG]

    İsterseniz burayı da silikonlayabilirsiniz. Benim için sağlamlık önemli olduğundan silikonladım..
    [​IMG]

    Bu hali ile bir vantuz bağlayıp akvaryumun içerisine koyabiliriz. Yaz ayları sıcak olduğundan ısıtıcıya gerek kalmadan akvaryumun dışında da kullanabiliriz. Dışında kullanmak için 2. meşrubat şişesini uygun yerden kesip üst kısmını atıyoruz
    [​IMG]

    Altından bir delik deleceğiz hava hortumunun geçmesi için

    [​IMG]

    İşlem tamam.

    Çıkarma İşlemi:

    Kullanılan Malzemeler:

    1. 1 lt. Dinlendirilmiş su
    2. Kaya Tuzu
    3. Karbonat (İsteğe Bağlı, ben hiç kullanmadım)
    4. Tabiki Artemia Yumurtası (Keşke bu da isteğe bağlı olsaydı :D )

    1 lt su doldurmak zor geldi damacanayı koydum:D. Dinlendirilmiş çeşme suyu kullandım.


    Kullanılan Araçlar:

    - Hava motoru

    Şişeye 1 litre su doldurun. 1 yemek kaşığı kaya tuzunu suya dökün. Terciha bağlı olarak çay kaşığının çeyreği kadar karbonat ekleyin. Hava motorunu çalıştırın. Kaya tuzu ve karbonat tamamen eridikten sonra 1 silme çay kaşığı artemia yumurtasını dökün (Yavru sayınız 20-30 gibi küçük rakamlar ise çeyrek bile fazla gelecektir.) Su üstünde kalan yumurtaları suyu emmesini sağlayın. 24 saat sonra(Daha fazla açılım görmek için 36 saat bekleyebilirsiniz yine isteğe bağlı) yumurtalarınızın büyük bir kısmı açıldı. Havayı kapattınız. 10 dakika sonra açılmış yumurtalar yukarıya suyun yüzeyine çıktı. Açılmamışlar pet şişenin kenarında. Burası önemli. Eğer yüzen doğru düzgün artemia göremiyorsanız ve şişenin dibinde açık turuncu renginde tortu varsa artemialarınız açıldıktan sonra ölmüş demektir. Bu durumda suçlular sıcaklığın az olması ya da çok olması, ph'ın az olması ya da çok olması, sertliğin az olması yada çok olması,(karbonatı fazla kaçırmış olabilirsiniz) tuzluluğun az olması ya da çok olması olabilir. Açık turuncu renkte yüzen artemiaları çok miktarda görüyorsanız sorun yoktur. Bu artemiaları tuzlu sudan ayırmanız gerekir. Bunun için bir kaç yöntem vardır. En çok kullanılan 2 yöntemi anlatıyorum:

    1. Şırınga Yöntemi
    Artemialar algler ile beslenen canlılar olduğundan ışığa yönelirler. Çünkü nerde daha çok ışık orda o kadar çok alg ve besin. Şişenin bir kenarından ışık tutulur. Artemiların büyük bir kısmı ışığa toplaşır. Şırınga ile bu noktadan artemialar çekilir. Büyük 60'lık şırınga almanız işinizi kolaylaştırır.


    Yöntemin Avantajları:

    - Nerdeyse hiç yumurta kabuğu çekmezsiniz
    - Artemiaları canlı olarak balıklarınıza servis edersiniz
    Yöntemin Dezavantajları:
    - Uğraştırıcıdır biraz daha fazla zaman alır zira çek çek bitmiyor artemia.
    - Bitkili tankınız varsa suya tuz karışacağından önerilmez.

    2. Sifonlama Yöntemi
    Bu yöntemde hava vermekte kullandığımız hava hortumu ile sifonlama yaparız. Sifonlamayı süzgeç gibi şeylerin üzerine yapmayın(Çok ince delikli olsa dahi). Çünkü artemialar süzülürken ölebilirler. Biz artemialarımızı canlı olarak vermek istiyoruz. İsminden de anlaşılacağı gibi canlı yemi öldürmenin bir mantığı yok. Bunun için bir kap bir pet şişe bir penye ve bir de süzgeç kullanacağız:

    Herhangi bir penyeyi kesiyoruz ben bildiğimiz beyaz atlet kullandım
    [​IMG]

    Süzgecimizin üzerine koyuyoruz
    [​IMG]

    [​IMG]

    Kabımıza ve pet şişemize akvaryumdan çektiğimiz suyumuzu dolduruyoruz.(Direk çeşme suyu da doldurabilirsiniz ancak artemiaları bu su ile yıkayıp bu suyun içerisinde koyacağımızdan ölümler kaçınılmaz olur). Amacımız artemiaları büyütmek ise pet şişe kullanmayacağız. Kabımıza da tatlı su doldurmayacağız.


    Sifonlamaya başlıyoruz
    [​IMG]

    Gördüğünüz gibi penyenin üzerinde her zaman bir miktar su kalıyor ve artemialarımız ölmüyor. Penye altına 1 tek artemia bile geçirmez. Amacımız artemiaları büyütmekse boş olan kaba sifonlarken akan tuzlu suyu dolduruyoruz.(Resim) Direk canlı yem yapacaksak zaten akvaryumdan çektiğimiz suyu kabımıza doldurmuştuk. Sifonlamadan çıkan tuzlu suyu lavobaya akıtıyoruz.

    Sifonlama bittiğinde, artemiaları hemen canlı yem yapacak isek:
    Pet şişedeki su ile artemialarımıza tatlı su banyosu yaptırıyoruz. Su tamamen süzülmeden penyeyi kaldırıp tatlı su dolu olan daldırıyoruz. Amacımız büyütmek ise kabımızda tuzlu su vardı zaten. Penyeyi hiç banyo yaptırmadan direk bu kaba daldırıyoruz.

    Ben bi yandan fotoğraf çekeyim derken bir miktar artemiayı telef ettim.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Eğer amacımız yavrularımıza günlük olarak yüksek protein oranlı yem vermekse bu artemiaları direk olarak yem yapabilirsiniz.
    [​IMG]

    Amacınız artemiaları büyütmekse sizi biraz daha misafir edeceğim :)

    Artemia Büyütmek-Çoğaltmak-Beslemek


    Artemia Kabı - Akvaryumu
    Aslında su piresinden zor olmayan bir iş. 5 litrelik bir kap olabilir herhangi bir akvaryum olabilir farketmez. İçine kaç litre su(dinlenmiş) doldurmuşsak o kadar yemek kaşığı kaya tuzu atıyoruz. 3 Litre su doldurmuşsak 3 kaşık kaya tuzu. Burda dikkat edilecek nokta akvaryumunuz varsa hesaplamaya güvenmeyip litre hesabı su doldurmanız. Örneğin benim kullandığım akvaryum 10.5 litre su alıyor. Su seviyesini 3.5 cm boşluk olacak şekilde doldurdum 8 litre su aldı.
    Artemiaları çıkartırken karbonat eklemişseniz aynı oranda karbonat ekleyin.(Ben eklemedim.)
    Hava motorunu hava borusu yardımı ile bağlayın. Hava olmadan ben yaşatamadım. Buradaki önemli yer ise hava taşı kullanmayın. Hava taşlarından çıkan ince baloncuklar artemialara daha fazla zarar veriyor. Saniyede 2-5 kabarcık arası uygundur. Ben 2-3 kabarcık kullanıyorum en iyisi bu.
    Artemiaları ekleyin.
    Su seviyesini işağretleyin. Ben yapışkanlı kağıt yapıştırdım.
    [​IMG]

    Artemiaya Verilebilecek Yemler

    1. Yeşil Su
    Bildiğimiz algli sudur. Bunun için akvaryumdan su çekin ağzı açık bir kaba koyun(Yaz günü ise plastik kapları tercih edin kış ise cam kavanoz gibi). İçine muz kabuğu koyun. İsteğe bağlı olarak kivi kabuğu kıvırcık yaprağı ve elma kabuğu da konulabilir. Bazı makalelerde güneşin altına koyun yazıyor öyle bir hataya düşmeyin. Gölgeye koyun. Ben günde 30 dakika güneşe koyuyorum 30 dakika sonra çekiyorum. Güneşe bir kere koydum ve yeşil su oluşmadı. Bu yaz günlerinde güneş suyu kaynatacak sıcaklıklara getirebilir. Alg de bir canlıdır bu yüksek sıcaklıklara dayanamaz. (Ben fanus ile yapıyorum. Ama yaz günlerindeyiz benim yaptığım yanlış plastik ile daha sağlıklı olacaktır)

    Resimde 4 tane var fakat ben bir tanesini kullandım.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Bahçemizde yetiştirdiğimiz domateslerimizi çekemeden yapamadım. Bahçeden domatesi koparıp yiyebilme şansına ulaşanlar bilir, tadı ve kokusu bir başkadır :heyo:
    [​IMG]

    Avantajları:
    - Besleyici

    Dezavantajları:
    - Kültürün çökmesi kolay
    - Saklama imkanı yok

    2. Detritus

    Tek hücreli canlılardır. Çürümüş atıkları tekrar doğaya kazandırırlar. Bunun için kuru Çınar, Dut ve Asma ağacı yaprakları ve temiz bir saman kullanılabilir. Bu yaprakları bir kapta suyun içine koyun. 2-3 gün içerisinde Detritus üremeye başlayacaktır. Su kokuşmaya başladığında yenisi hazırlanmalıdır.

    Avantajları:

    - Besleyici olduğu söyleniyor
    Dezavantajları:
    - Saklama imkanı yok
    - Kuru yaprakmış samanmış oluşaçakmış ohhoo :D


    3. Maya Çorbası

    En sevdiğim ve benim sürekli olarak kullandığım besindir. Sebebi ise kolaydır uğraştırmaz. Bakteriymiş kokuymuş derdiniz olmaz. Malzemelerimiz kuru maya ve şeker ve toz yem. 1 bardak sıcak suyun içine 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı kadar toz yem atın. Karıştırın. 1 saat bekleyin. Hazırladığımız karışım köpürüyorsa doğru hazırladık demektir. İlk gün 0.5 ml suya ekleyin. 2. gün eklemeyin. 3. gün 1 ml daha ekleyin. 4. gün eklemeyin. Bundan sonra uygun miktarları kendiniz bulursunuz. Suyu hafif bulandıracak kadar olmalı. Göz gözü görmeyecek kadar değil asla. Sadece hafif bulanacak.
    Maya, kültürü çökertir deniyor. Bu çökertme karbondioksik yüzünden oluyor. Mayalı karışık karbondioksik ürettiğinden ortamdaki oksijen canlılara yetmiyor ve ölüm ile sonuçlanıyor. Yanlışlıkla fazla koyarsanız hava miktarını arttırın. Hiç bir şey olmaz. Fazlasını bir pet şişeye koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. pet şişenin kapağını kapatmayın. Ya da kapağına bir delik delin. Kapağı tamamen kapatılırsa karışım karbondioksit ürettiğinden şişe patlayıp buzdolabınızı mahvedebilir. Bu patlama şiddetli değildir sadece ortalığı pisletir. Artemialara yem yapıyım derken eşiniz veya anneniz sizi timsahlara yem yapabilir. Aman dikkat :D

    Kahve de içeceğimden suyu biraz fazla koydum :D
    [​IMG]

    Toz yem olarak Sera Micron kullandım.
    [​IMG]

    Karışımın tamamlanıp şişeye konmuş hali
    [​IMG]

    Avantajları:
    - Kolay yapılır
    - Canlı değildir ölmez
    - Kötü kokmaz
    - Fazlası saklanabilir

    Dezavantajları:

    - Oksijen değil karbondioksik üretir.
    - Besleyiciliği azdır. Fakat birini benim bulduğum, birini Temel Abiden çaldığım özel besleyiciliğini yükseltme yöntemlerimde vardır :D


    4. Fitoplankton

    Artemialar için en besleyici besindir. En besili ve büyük artemialara bu yem ile ulaşırsınız.(Büyüklük yumurtalar arasında farklılık gösterebilir.) Canlıdırlar kültürü aldıktan sonra üretebilirsiniz.

    Avantajları
    - Artemialar doğasında da fitoplankton ile beslenir.
    - Besleyicidir.
    - Artemiaların hızlı boylanması ve boylarının büyük olmasını sağlar.


    Besleyiciliği Arttırma


    1. Protein Tozu
    Sporcuların spordan önce ve sonra aldıkları destek besinidir. Peynir altı suyundan yapılmıştır. Az miktarda protein tozunu suyla karıştırarak artemialara verebilirsiniz. Ancak bu oran çok az olmalı. Çay kaşığının çeyreğinin çeyreği kadar olabilir. Kültüre 2 ml'den fazla eklenmemelidir. Fazla eklemenizde kültür çökebilir. Dikkat edilmelidir. Çok yüksek oranda protein içerir. Ben kullanıyorum. Bu sayede protein oranlarının ilk yumurtadan çıktığı zamanlara yaklaşacağını düşünüyorum.
    [​IMG]

    2. Toz Spirulina
    Gerçekten çok besleyicidir. Sanılanın aksine artemialar sadece suyu süzmez. Organlarına sığacak büyüklükteki yemleride afiyetle götürürler. Toz spirulina biçilmiş kaftandır. Çay kaşığının çeyreği kadar kafi gelir. Tüketimlerine bakarak uygun miktarı bulabilirsiniz.
    [​IMG]

    Genel
    - Artemiaların ortalama yaşam süreleri 2yıl kadardır.
    - Kırmızı renk almaları ölecekleri anlamına gelir. Yumurtaları yoksa kırmızı renkli olanları balıklarınıza verin. Yumurtaları varsa yumurta dökmeden ölmüyorlar garip
    - 5-10 tane kırmızı renkli artemia varsa korkulacak birşey yok ancak kültürün yarısı böyle ise bir sorun var demektir. Sıcaklığa, ph'a, sertliğe, tuzluluğa, oksijen azlığına ve fazlalığına bağlı olabilir.
    -Şartlar uygunsa ve tuzluluk yüksek değilse canlı doğurur.
    - Balıkları üremeye teşvik eder.
    - Tatlı suda 5 saate kadar yaşabilirler.
    - Adaptasyonu yavaş yavaş yaparsanız çok düşük tuzluluktaki sularda bile yaşamaya devam edebilirler.
    - Ortalama 2 Haftalık iken ergen olup üremeye başlarlar.

    Büyüttüğüm Artemialarım

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Bu konu tarafımdan hazırlanmış olup izinsin kopyalanması yasaktır. Sadece Protein tozu, Toz spirulina fotoğrafları ve video alıntılanmıştır.

    Egemen Özdemir
     
    burak ozu, ka2n, TencoMelih ve diğer 11 kişi bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Ellerine sağlık Egemen. Çok güzel, geniş ve görsel desteklenmiş bir makale olmuş. Son zamanlarda gördüğüm en kapsaplı paylaşım diyebilirim. Teşekkür ediyorum, emeğine sağlık.:emt:
     
    TencoMelih ve E.Özdemir bunu beğendi.
  3. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    çok güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim, artemia yumurtası derken Sera'nın hazır tuzlanmış sadece tatlı suya koyup çıkan yumurtalarından atsak büyümesi için sadece su piresi beslermiş gibi mayayı bir miktar koyarak suyu hafif bulandırsak yetiyor yani, yıllarca balıklarına besin olarak artemiaya para veren arkadaşlar boşuna mı vermiş oluyorlar bu işlemden sonra. Yani anlattığım gibi yapınca bitiyor işlem kendileri çoğalıyorlar, öyle mi ? :) Biraz soru yükle ve heyecanlı bir cevap oldu kusura bakmayın. Özellikle bazı kişiler için çok güzel olacak...
     
    TencoMelih ve E.Özdemir bunu beğendi.
  4. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Valla süper olmuş. Ellerine sağlık. Her harfinde alın teri var. Görünce artemia büyütesim geldi :) Tebrik ederim. em34: em34: em34:
     
    TencoMelih ve E.Özdemir bunu beğendi.
  5. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Teşekkür ederim yorumlarınız için :). Aynen doğuş yetiyor. Tuzluluğu iyi ayarlarsan sorun yok. Düşük tuzlulukta canlı yüksek tuzlulukta yumurta ile doğuruyorlar. Ayrıca tuzluluk yüksekse ve başka bir neden yoksa renkleri kırmızıya döner. Üzerinden tatlı su ekliyebilirsin. Ben üreteceğin kapta artemiaları çıkarmanı tavsiye ederim. Yumurtadan çıktıktan sonra artemiaları da çekmemek için diğer köşeden ışık verip yumurtaları ince gözenekli kepçe veya fotoğraflardaki gibi bir penye ile toplayabilirsin. Toplamasanda bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
    İnsanlar boşuna para verdi evet. Bu yöntemleri çok araştırdım. Derken biri ile forumda konuştum ve telefon numarasınıı verdi sana ara tüm ince ayrıntılarını anlatıyım dedi. 75 lira karşılığında anlatacakmış. Telefonu yüzüne kapattım :F

    Edit: Doğuş bu arada Seranın yumurtalarında saklanma koşulları ile alakalı sorun oluyor açılım düşlebilir hatta hiç olmuyor.. İstersen sana üreteceğin miktarda kargolayabilirim kutudan :)
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  6. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Bu güzelmiş :) Hey yarabbim sen akıl fikir ver şu insanlara...
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  7. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Temel Abi aklıma bir şey takıldı. Çok araştırdım çok tecrübe ettim fakat senin yanında bilgilerimizin bir önemi olmuyor tabi ki. Kaya tuzum bitiyor yerine artemia tuzu almayı düşünüyorum daha sağlıklı olması açısından. Deniz tuzunu düşündüm ama sonra vazgeçtim. Tuzlu suda bilgili değilim ama siz Marmara suyunda mineraller eksik diye sıvılar ekliyordunuz suya. Bunlarsa göl canlıları uygun olmaz gibime geliyor? saat:gif Büyük marketlerde satılan göl tuzları iş görür mü? Burada da nerenin gölünden çıktığının önemi olmasından tereddüt ettim?
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  8. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Daha önceden hem kaya tuzunda artemia çıkardım hemde deniz akvaryumumdan aldığım su ile artemia çıkardım. Yani kaya tuzu veya deniz akvaryumu tuzu farketmez ama deniz akvaryumu tuzunun kilosu en az 7.5 lira.
     
    TencoMelih ve E.Özdemir bunu beğendi.
  9. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Fatih bilgini paylaştığın için teşekkür ederim. Çıkmasına çıkıyorda larva döneminde kayıplar oluyor. Bu dönemdeki kayıpları en aza indirmeyi hedefliyorum. Yetişkinler için ise en ideal ortamı yaratmayı. Yan komşumun tuzlu su akvaryumu var yarın ondan alıp bir denemek istiyorum Temel Abi olur derse :)
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  10. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Olur olur. Benim akvaryumun tuzluluğu 1020 iken çıkartmıştım. Herhangi bir besin girmeden 1 hafta kadar yaşadılar. Ondan sonra toplu ölüm oldu.
     
  11. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    İnşallah Fatih yarın deneyeyim o zaman. Yüksek tuzlulukta yaşarlar ama yumurta ile çoğalırlar :)
     
  12. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Aslında aklıma güzel şeyler geliyor. Artemiaların olduğu akvaryum 15 litrelik bir akvaryum. Bu akvaryumun kapağına full mavi led koysam günde 12 saat ışıklandırma ile suda yosun oluşur ve yeşil su oluştu oluşmadı derdi olmaz diye düşünüyorum :)
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  13. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Mükemmel bir paylaşım Egemen. Emeğine sağlık teşekkür ederiz.em34:
     
  14. The_ReligiouS

    The_ReligiouS

    Mesajlar:
    1.163
    İsim:
    Bekir YÜCEL
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Egemen çok güzel bir paylaşıma imza atmışsın. Ellerine sağlık çok teşekkür ederiz.
     
  15. E.Özdemir

    E.Özdemir

    Mesajlar:
    140
    İsim:
    Egemen Özdemir
    Cevap: Artemia Büyütmek - Çıkarmak - Beslemek - Çoğaltmak

    Ben teşekkür ederim yorumlarınız için :). Temel Abi bu yazıları neden düzenleyemiyoruz şu süreyi 2 haftaya uzatsan ? :D
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  16. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Teşekkürler .. bakalım en kısa sürede damızlıklar için bende deneyeceğim yetişkin artemiayı
     
  17. TencoMelih

    TencoMelih

    Mesajlar:
    2.287
    Yer:
    Karabük
    İsim:
    Melih
    Emeğine sağlık :portaliseviyoruz::kucaklıyorum:
     
  18. Maruhali

    Maruhali

    Mesajlar:
    31
    İsim:
    Mahmut Gümen
    "İlk gün 0.5 ml suya ekleyin. 3. gün 1 ml daha ekleyin" demişsin.

    kafama takıldı 0.5ml 10 damla filan yapar. 5ml olmasın.
     
  19. Maruhali

    Maruhali

    Mesajlar:
    31
    İsim:
    Mahmut Gümen
    Be kardeşim saatlerce uğraşıp yukarıdaki yazıyı hazırlıyorsun. Tek tek fotoğraflar çekip konuyu tam anlatıyorsun,
    Sonra kalkıp "özel besleciliği yükseltme yöntemlerim var" diyorsun.
    Bu cümle buraya yakıştı mı?
    "Ben biliyorum ama size söylemem"
    Olmadı.
    Tüccar sır saklar. Hobici paylaşır
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  20. ka2n

    ka2n

    Mesajlar:
    4.306
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Kaan AYDINOĞLU
    Mahmut Bey, biraz aşağıda protein tozu ve toz siprulinadan bahsedilmiş. Sanıyorum özel yöntem onlar oluyor.
     

Sayfayı Paylaş