1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Anubias

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Erman_GÜNDOĞDU tarafından 27 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Bugün akvaryumcuya gittim bir kaç kök anubias vardı yapraklarının etrafı siyah siyah olmuş.Hocam bunun yaprakları çürümeye yüz tutmuş yenisi gelince nezaman gelicekse ozaman gelip alıyım dedim bunlar böyle olur sen al düzelir dedi.Kanımca bana onu öyle vermeye çalıştı.Gözümün içine baka baka hiç bitki beslemediğim için portala danışmak istedim.Herhalde normaldede öyle değillerdir.Memlekette doğru düzgün anubias bulamadım...Anubiasta satıcısı gibi çıktı...:stop::stop::stop:saygılar:gif
     
  2. taygun

    taygun Guest

    Cevap: Anubias

    Erman Bey,

    Merhaba. Almakla iyi etmişsiniz. Temizini almak vaken sorunlu bitkiyi almanın bir anlamı yok. Eğer yapraklarda çürüme başlamışsa çürümeyi durdurmak mümkün ama çürüyeni düzeltmek mümkün değil. Bu nedenle siz doğru olanı yapmışsınız.

    Öte yandan, tecrübelerime göre yazıyorum, bir akvaryumdaki anubias üzerinde oluşan alglerin o anubiasın başka akvaryuma nakledilmesi ile kaybolduğuna çok şahit oldum. Bunun sebebi de yeni akvaryumda su ve ışık şartları farklı olduğu için eski akvaryumda gelişen algler yeni akvaryumda ölebiliyor. Fakat daha sonra da bitki üzerinde yeni bir tür alg çıkabiliyor.

    Sağlıcakla,
     
  3. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Anubias

    Eğer ki o siyahlıklar alg/yosun ise çok fazla sorun olmayacaktır. Anubiaslar yavaş büyüyen ve geniş yapraklı bitkiler olduğundan yosun tutmak için çok müsaittirler. 2 adet elma salyangozu alana kadar yapraklar üzerinde biriken yosunları elimle kazırdım. Şu an için keşke yosun tutsalarda bizim salyangozlar biçer döver gibi yaprakların üzerini çıkıp yosunları yese diye bakıyorum. Ayrıca akvarum nakli sonrasında yosunların kaybolması konusunda Tamer bey çok haklı.

    "Hiç bitki beslemediğim" dediğiniz için biraz bilgi vermek istiyorum; Anubias bakımı kolay bir bitkidir. Çok yavaş büyüdüğünden büyük yapraklı olanlarını almaya çalışıyorum. Anubiaslarım iki kez ölümden döndü birincisinde Sopa gibi olan kısmı kuma gömmüştüm sağolsun forum tam sararmaya başladığında misina ile taşa/ağaç köküne bağlamam gerektiğini öğrendim. İkincisi şehir dışındayken akvaryum sıcaklığı 23 derecenin altına düşmüştü bu son vakada 3 büyük yaprak bir küçük yaprak komple sarardı ve sonrasında bir kısmı japonlarım tarafından yendi...
     
  4. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Cevap: Anubias

    Anladım abi teşekkür ederim...
     
  5. Erman_GÜNDOĞDU

    Erman_GÜNDOĞDU

    Mesajlar:
    557
    İsim:
    Erman Gündoğdu
    Cevap: Anubias

    Almışken geniş yapraklı alıcam kökü kumun üzerinde taşa bağlı olucak.Anlaşılmıştır teşekkürler abi...:ay:
     
    GKARE bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş