1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tamamen Yerli Deniz Akvaryumu-Nano~Canlılarımızın Akvaryum Uyumu

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 13 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamamen Yerli-Kısmen Yerli Tuzlu Akvaryumları-Nanolar Hakkında;

    Her alanda akvaryumu ele almayı ve bu çerçevede konularımızı sürüklemeyi ve yine kendi kaynaklarımızı doğaya zarar vermeden dışa bağımlılığı azaltacak şekilde ön plana çıkarmayı ve yine ''Akvaryum'' olgusunun çehresini genişletmeyi arzu ediyoruz. Makalemiz içerisinde bu amaçla kurulum düşünen tüm arkadaşlara gerekli olacak bölüm ve kategoriler yanında konuyla ilgili destek olacak konu linklerini bulabileceksiniz. Yerel olarak Akdeniz, Ege Denizi ve Akdeniz ile Ege Denizi birleşme noktaları ve yine Marmara denizi cazip imkanlar sunar.

    Forumumuz da 'sucul yaşam portalı' bölümünde yerel birçok canlı tanıtılmış ve tanıtılmaya devam etmektedir. Kendi kaynaklarımızı tanımak en az dışa bağımlı akvaryum canlılarını tanımak kadar önemlidir. Hem sucul yaşam formlarımızı korumak ve hem de bu kaynakları doğru kullanarak yerel kazanca dönüştürmek yanlış olmasa gerek. Üstelik birçok türün üretim konusu da yabana atılmayacak kadar önemli. Uzun zamandır tamamen doğal suyla ithal türlerin bakıldığı akvaryum örneklerini forumdan takip edebilirsiniz.

    Uzun zaman önce İthal tropik balık türlerini %100 Marmara Denizi doğal suyunu kullanarak sürdürmüş biri olarak SPS ağırlıklı olarak devam ediyorum. Genel olarak Deniz Akvaryumu Kurulumu (A-P) Portal | Akvaryum Bilgi Portalı ve Forumu ithal türler açısından özellikle marin ve soft akvaryumlara daha sağlıklı hitap ediyor.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Tamamen Yerli Akvaryumlar;

    Tamamen yerli akvaryumlar adına bunun mümkün olduğunu belirtmekle birlikte zaten tohumları geçmişte denemeler veya kısmen denemeler şeklinde yaşanmaktaydı. Tamamen yerli olan imrendirici akvaryumlar ortaya çıkıyor.

    [​IMG]

    Akdeniz, Ege Denizi ve Akdeniz ile Ege Denizi'nin birleştiği noktalar yanında Marmara Denizi birçok uygun canlıyı sunmaktadır. Hatta gerçekten ilginç canlıları araştırarak belki de akvaryumlara son derece uyumlu olabileceklerini göstermek mümkündür. Örnek olarak, mnmiopsis sp taraklı hayvan bunlardan biridir. Yine son derece ithal tür olarak getirilen balıkla benzerlik gösteren sincap balığı kavramına uygundur. Bu tarz bir akvaryum kurulumu düşünen hobici arkadaşlarımızın yerel denizlerimize ulaşabilme imkanı ve yaşanan bölgenin yerel canlı türleri baz alınacak olduğundan her kurulumun ekipman bazında olmasa da canlı seçimi bazında farklılıkları olacaktır. Böyle bir düşünceniz varsa deniz akvaryumu kurulum bölümü her türlü destek isteğinize cevap verecek kalite ve içeriğe fazlasıyla sahiptir.

    Farkı arayan, farkı yakınında, yanında arayanlar için yazımın faydalı olmasını dilerim.

    Sevgiler...
     
    fth-94, cimlikaya ve hasan1980 bunu beğendi.
  2. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Tamamen Yerli Deniz Akvaryumu-Nano~Canlılarımızın Akvaryum Uyumu

    Temelim güzel olmuş yazı.Site içindeki linkleri tek tek gezdim amma konu varmış bu işle ilgili.Benim Marmara akvaryumuda varmış aralarında rahatladım.Kurulan yerli akvaryumlar kıskandıracak kadar süper.:heyo:
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Tamamen Yerli Deniz Akvaryumu-Nano~Canlılarımızın Akvaryum Uyumu

    Senin akvaryum olmaz mı Teoman abi, iftiharımız bir akvaryum o. Bir akvaryum nasıl en ucuza idame ettirilir diye türünün en büyük örneği o akvaryum. Isıtıcı bile takmamışsın hala. Su beleş, ısı alışacaklar diye beleş, yemleri teke Marmara'dan, Kalsiyum beleş, Kh derdi diye bir tasa yok, Işık pencereden ne sızarsa vb.:D
     
  4. Türker İnan

    Türker İnan

    Mesajlar:
    26
    İsim:
    Türker İNAN
    Cevap: Tamamen Yerli Deniz Akvaryumu-Nano~Canlılarımızın Akvaryum Uyumu

    Bu makale beni çok cezbediyor. Ev Emirgan'da :) Karadeniz sahilinden su almam çok kolay.:D Hatta hortum bile çekebilirim:p
    PS MS yede gerek yok sanırım.:) canlılarda oltadan olabilir:)

    Saka bir yana. Bu yaz garipçedeki canlı çeşitliliğini gözlemlemeye çalışacağım. alıcı gözü ile bir bakayım.
     

Sayfayı Paylaş