1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üstadlarım Akvaryumla Başımı Ağrıya Soktum Yardım Gerek

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde akvarist tarafından 7 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. akvarist

    akvarist

    Mesajlar:
    101
    İsim:
    ibrahim karabay
    Selam üstadlarım,

    Dediğim gibi yine bi konuda takıldım. Bir kaç kişiye sordum yine çeşit cevap aldım kafam karıştı dedim en saglıklısı sizlere sormak neyse konuya gelelim.
    İlk önce konuyu anlatayım akvaryumcuları gezinmeyi balıkları izlemeyi seviyorum ama bazı akvaryumcularda balıkların durumuna üzülüyorum. Neyse akvaryumcuları gezeyim dedim. Bir muhabbetim olan akvaryuncuda 3 tane 13 cm-14cm boylarında Tropheus Red Chimbalar var. Fiyatlarıda yüksek ama balıklar perişan olmuş küçük bi akvaryuma bırakmışlar dayanamadım abiye dedim; ''Abi bir dünya boş akvaryumun var dükkanda müsait yerinde çok şu balıkları güzelce bi akvayuma bırak hem kendilerini gösterirler hemen satarsın'' Adam dedi uğrasmak zor geliyor. Dedim ben kuruvereyim 3 tane balık için ısıtıcı takıcaz vs. Bir dünya masraf dedi. Anüs vent kontrolü yaptım balıkların 3de bariz belli banko dişi bende balıkları aldım. Erkek cıkarsa arkadasa vercektim ama bi sorunum var, bunlar erkeklerle kavga ediyor benim erkekler yenilerden küçük yeniler öldürcek diye korkuyorum. Erkek cıkma ihtimalleri var mı?

    Bir de dedigim gibi benim erkeklerden boyut olarak baya bir büyükler bu yüzden olabilir mi?
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Üstadlarım Akvaryumla Başımı Ağrıya Soktum Yardım Gerek

    Tropheus koloni balığıdır yani bir gurupları vardır ve öyle kolay kolay dışarıdan gelen balıkları kabul etmezler. Dışarıdan gelenler daha güçlü ve büyük olursa da zayıf olanları yollamak isterler. Dişi diye balıkları alman anlaşılabilir ancak koloni olamamış bir Tropheus topluluğu akvarist için işkence, ortamdaki balıklar için nezarethanedir. Uygun boyut ve yaşlarda olmayan dişi erkek karışımı belirsiz bir yapı demektir. Kısacası gözlemleyeceksin, ayıracaksın, uyumlu hale getireceksin, bazılarını ayıracaksın ve koloni kurmaya çalışacaksın.

    Tıpkı bir ağaç dalı gibi dizilirler hiyerarşide ve sende bu bir şekilde oluşmuşsa da dışarıdan gelenler ağacın üstüne direk çıkmak ister, üstte olanlar yukarısının tadıyla direnmek ister. Fakat bu eşit koşullarda olmalıyken sen dengeleri değiştirmişsin.
     
    seyyaHH bunu beğendi.
  3. akvarist

    akvarist

    Mesajlar:
    101
    İsim:
    ibrahim karabay
    Cevap: Üstadlarım Akvaryumla Başımı Ağrıya Soktum Yardım Gerek

    Akvaryumu kurdugum ilk günlere döndüm temel abi :(

    Ama arkadastan 2 tane iri erkek getirdim ve kayaları 3 ayrı yere ayarladım ortam düzeldi gibi temel abi. ama çok fena bi rekabet var erkekler arasında inşallah sorun cıkmaz.
     
  4. müslim

    müslim

    Mesajlar:
    132
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    müslim kavak
    Troplarda erkek oranı çok önemlidir.10 Dişiye 1 erkek oranında düşünmek en doğru olandır.Trop akvaryumuna balık eklemenin en uygun zamanı akşam ışıkların kapalı olduğu zamanlardır.
     

Sayfayı Paylaş