1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde suret tarafından 7 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Merhaba,

    “Ee şimdi iki gündür resim koymuyorsun, bişeyler yapıyorsun yazıp çiziyorsun ama icraat yok, gönder de görelim”

    http://www.akvaryumportali.com/deni...in-skimmer-kurulsun-artik-akvaryum-11447.html Yazıp yazıp duruyorsun, hani nerde yeminlerin? Bize ''canlıları göster'' şeklinde isyanlar baş göstermeye ve halk ayaklanmaya başladığı için, değerli üyelerimize ve kamuoyuna resmi bildiridir:

    T.C.
    Akvaryum Portalı Web Sitesi
    Yeni akvarist üye​
    07.12.2011​

    Sayı : BN.13.04.DT.76.IST.AVR.-01 / İstanbul
    Konu : Akvaryum Kurulumu hakkında


    Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine


    Akvaryum hobisini yaymak, geliştirmek ve paylaşarak bilgilendirmek amaçlı kurulan Akvaryumportalı web sitesine BurakN kod adı ile üye durumdayım, üyeliğim aktiftir ve bilindiği üzere yeni bir akvaryumu kurulumuna girişi yapmış bulunmaktayım. Söz konusu durum için forum web sitesi üzerinden görsel ve yazılı pek çok yazışmalar yapılmış olup, gerekli geçmiş bilgiler detaylarıyla ve tüm çıplaklığıyla internet ortamı üzerinde yer aldığından iş bu beyannamede eski bilgiler yer almayacaktır. ​



    Durum açıklaması: 06.12.2011 Pazartesi günü evimde kurmakta olduğum 350 litrelik tuzlu su akvaryumumun, forumdaki bilgili ve hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımın yönlendirmesiyle sump sistemine geçişi yapılmıştır. Sistem geçişi esnasında, öncesinde ve sonrasında yaşanılan olaylar neticesinde Pazartesi günü büyük bir değişiklik yapılamamıştır. Yeni kurulan overflow sisteminin çalışmaması nedeniyle ADM Firması aracılığıyla yeni bir sistem kurulması, gerekiyorsa akvaryumun delinmesi, kesilmesi gibi zaruri ihtiyaçların giderilmesi nedeniyle firma ziyaret edilip işbirliği teklif edilmiştir. Firma yetklileri tarafından gerekli yönlendirmenin yapılması üzerine 17 kilo kadar yerli tabir edilen canlı kaya ve mecburei tercih sebebi nedeniyle overflow sisteminin iptal edilip geçici olarak akvaryumun filtre sisteminin çalıştırılmasına yarayacak olan siyah renkli, gerekli uzunluk ve farklı ölçülerde boru sistemi satın alınmıştır. Bu gelişmeleri takriben 1 saat kadar sonra sisteme canlı kayaların eklenmiş olması ve çalışmayan sump sistemi nedeniyle sistem yürürlüğü ve hayatın idamesi açısından son derece gerekli olan bakteriler için hayati tehlike başlamıştır. İş bu beyanatta bu olayların öncesi ve sonrası yer almaktadır.​



    Fakat evdeki hesap çarşıya uymamıştır. Aslında gün içerisinde yaşanılan olaylar silsilesi incelendiğinde bu sefer çarşıdaki hesap eve uymamıştır, bu açıktır, reddedilemez bir gerçektir. Bilirkişi raporu olarak EK-1’de belirtildiği üzere sabittir. Çarşı alayına karşıdır. ​


    İfade : O gün, belirtilen tarihte nöbetçi olmam nedeniyle saat 15:00 sularında tam olarak çalışmayan sistemi olduğu gibi bırakıp evden çıkmak zorunda kaldım.

    Çalışmayan sistem gün boyunca sirkülasyon motorunun su yüzeyine yakın tutulması vasıtasıyla akvaryuma hem oksijen hem de akım sağlamıştır. Bahis konusu olan forum sayfaları arasında bu husus ehemmiyetle izah edilmiş olup görüşler alınmıştır. Temel bey’in yönlendirmesi dikakte alınmış olup lokasyondan uzak olmam nedeniyle ani bir müdahalede bulunulamamış, sistem kendi haline bırakılmıştır. Aynı günün akşam saatlerinde yapılan bir takım belli belirsiz telefon görüşmelerinin üzerine kimliği belirlenemeyen fakat ismi ve numarası kayıt altında olan bir satıcı ile saat 00:10 sularında özel bir hastanenin ön kapısında hususi bir buluşma gerçekletirilip satıcıdan overflowbox tabir edilen ürün temin edilmiştir. Satış gerçekleştiği sırada saat 00:15 sularında olayı görüntüleyen gri paltolu, orta boyda, koca göbekli iki şahıs alıcının arkadaşı olup, ifadeleri alınmak üzere görgü tanığı mukabilinde değerlendirilebilecektir. ​

    07.12.2011 Tarihi itibariyle temin edilen overflow box sisteme entegre eilerek sorunsuz çalışması hususunda akvaryum ve kutu üzerinde gerekli modifikasyonlar yapılmıştır.

    İfade : Dün gece satıcının kaktırdığı içi yosun tutmuş ve lağım gibi kokan pis boruyu bir süre temizlemeye çalıştım fakat kokusunun midemi bulandırması üzerine “hay ..... borusuna da hortumuna da diyerek fırlatıp attım. Bir önceki gün aldığım kara boruların montajını ve dizaynını değiştirerek kutuya monte ettim ve kendime has bir üslupla çalışır hale getirdim. Ondan sonra evdeki ölü kayaları sisteme dahil ettim, ve yarı baygın haldeki canlı kayaları da sola doğru 1 cm. kadar kaydırarak yepyeni ve taklit edilemez bir dekor oluşturdum. Bir süre önce ölmüş olan kayaları canlı sisteme dahil etmeden önce merhum Kemal Sunal’ın “sanki gavura vuriy” ifadesinde açıkça belirttiği üzere pek çok zorlu koşullar altında temizledim. 25 saat süreyle su içinde tutmayı başarabildim. 25. Saat dolduğunda derin su içinde onlar için hazırladığım yerlere onları yerleştirdim. Bundan dolayı pişman değilim. İsteyerek yaptım.

    Bu aşamadan sonra kullanıcı akvaryum üzerinde pek çok farklı modifikasyon yapmış olup armatür kapağını, sump’a inen boruları, çıkan boruları, hortumları keserek, delerek ve hırpalayarak ikna etmiş ve çalışır hale getirmiştir. O heyecanla “oldu lan, aha şimdi sigara zamanı deyip balkona çıkmıştır. Bir süre sonra balkonda duyduğu “babaaaa koooş” haykırışlarıyla salona gelmiş ve takriben 20 litre suyun sump’dan parkeye aktığını görmüştür. Eşinin de yardımıyla salondaki tuzlu ve bakterili su temizlenmiş olup halının ıslanmadığına şükredilmiştir. Bu olay neticesinde sump ve akvaryum içerisindeki su seviyeleri ayarlanarak, hortumlar bir daha baskı ve zorlamaya maruz bırakılarak, kesilerek, hırpalanarak “elektrik kesintisi testi” diye adlandırılan özel bir teste tabii tutulmuş olup gerekli yerlerine elektrik akımı verilmiştir, elektrik kesilmiştir, tekrar verilmiştir. Test sonuçları tatmin edici neticeler ihtiva etmektedir, başarılıdır.

    Eksik kalan bir kısım önemli malzemenin temini için Tekzen firması ziyaret edilmiş olup yetkililerden ihtiyaç listesinin karşılanması talep edilmiştir. Lokasyona geri dönüldüğünde saatin geç olması nedeniyle temin edilen malzemeler ortalık yere bırakılmış olup eksik malzemeyle çalışmasında sakınca görülen sistem çalıştırılmadan göz kararı ile “tamam lan yeter bu kadar” ölçü birimince su içerisine bakteri kültürü ilave edilmiştir. Bu gelişmeler neticesinde sistem bir gün daha çalıştırılamamış olup fotoğraflar ve video çekilememiştir. ​
     
  2. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    Yazı süper olmuş:) Umarım overflow'u yosun tuttu diye çöpe atmadınız. Aklınızda bulunsun sirke içerisine yatırarak kolayca temizlenirler. Sistem şuan overflowuydu sumpıydı vs.. çalışıyor mu?
     
  3. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    Yarın bir fotoğraf ve video çekip çalışmasını ve bugüne kadar yapılan yanlışları, doğruları sergileyip gelinen aşamaları tek tek düzenlemeyi düşünüyorum. Ki benim yaptığım yanlışları başkaları da yapmasın, sayenizde/sayemizde birilerinin işi daha kolay olsun.

    Şu an için overflow box var, reef octopus taklidi bu da, benim daha önce yaptığım gibi. (fakat bu çalışıyor)

    Şimdi bir sump var, içinde 1 ps, 1 kafa motoru, 1 ısıtıcı ve 1 tane de küçük kafa motoru var. (o/b'den hava çekmesi için) yapım aşamasında evi su bastı, elimi kestim, montumu deldim... kafayı kırdım :)
     
  4. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    Bu ne güzel bir yazı şeklidir böyle :heyo::heyo::heyo::heyo::heyo::heyo::heyo::heyo::heyo::heyo:
     
  5. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    Burak bey ne işle meşkuldünüz acaba ben 2 satırı bir araya getirip dilekçe yazamaz iken siz kendi tutanağınızı yazmışsınız çok güzel olmuş tebrik ederim. Resim ve Videoları bekliyoruz.
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    Akvaryumun gelişimine kurulum konusunda değinmek daha doğru olacak o yüzden ben yazı içeriğine genel bakacağım. Yanlış hatırlamıyorsak bunalmış bir Burak foruma merhaba dedi. Bunalmasıyla orantılı olarak bir takım yönlendirmelerle ve yine bir takım farklı akvaryum sistemi çalıştırmak mücadelesinde yitmiş ama özünde ''Yarının ben gibi bir delilerden biri'' olacağını belli eden biri vardı karşımızda.

    Acelecilik, tez canlılık hepsi bir yana bu konuda dikkat edilmesi gereken evdeki düzenin akvaryum için bozulmamasıdır. Parkeleri ıslatmak vb ilk seferlerinde belki anlayışla karşılanır ama eğer devam ederse sorun çıkmaya başlar. Özellikle bütçe üstü harcamalar, çocuğu, evin diğer sakinlerini ihmal etmeye varıyorsa sıkıntı daha da büyür.

    Yazı yazmayı sevenleri severim kendi adıma ama kendine güvenip doğru olduğuna inandığından dönmeyenleri daha çok severim. İyi bir akvarist tuzlu su akvaristinin yola çıktığını düşünüyorum.:ay:
     
  7. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    Çok teşekkür ederim efendim, teveccühünüz. Güzel mesajlarınız, iyi dilek ve niyetleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır :)

    Eğitiminiz, yönlendirmeniz, bilgilendirmeniz, paylaşımlarınız sayesinde bir şeyler bilgi birikimi ve tecrübeyle yoluna girecek gibi. Hepinizin sayesinde, hepimiz bir şeyler öğreniyoruz... Bir laf hatırlıyorum kimbilir kim ne zaman dedi, şöyle bir şeydi : Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben yumurtamı sana verirsem sende 2 yumurta olur bende 0 kalır. Eğer bu yumurta değil de bilgi ise, sende de 2 tane olur bende de 2 tane.


    Halil üstadım ben aslında bildiğin sıradan bir bilgi işlemciyim. Eğlenceli şeyler yapmayı/yazmayı seviyorum da uzun zamandır keyifli bir şeyler yazıcak ve aklı başında insanların olduğu ortam bulamıyordum kendime :)
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Akvaryum Portalı Başkanlığı ve Üyelerine

    http://www.akvaryumportali.com/akvaryum-kahvesi/sana-ait-olsun-sen-basar-ve-akvarist-kal-3661.html

     

Sayfayı Paylaş