1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni akvaryum nasıl olsun ?

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde turkwebs tarafından 3 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. turkwebs

    turkwebs

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Serkan Şakir
    Merhaba Arkadaşlar,

    Yeni üye olduğum için öncelikle tüm eklenmiş akvaryumları inceledim. Çoğu arkadaşlarımız profesyonel şekilde kurmuşlar tanklarını. Sizden bir kaç bilgi almak istiyorum.

    1 - Yeni kuracağım 250 lt Malawi Akvaryumumu nasıl dekore etmeliyim ? Hangi malzemeleri kullanmalıyım ? Hangi Isıtıcı ? Hangi Dış Filtre ? veya Sump mı olmalı ?
    2- Şu anda aktif olan akvaryumum için eksiklerim nelerdir ?
    ( Şu an kurulu tankımda 300W Isıtıcı + İç Filtre + Quartz Beyaz Kum (15 KG) + 2 Mercan Dekor + 4 Seramik Vazo + 2 Hava taşı ve canlı olarak da 10d2e sp vardır. )

    [​IMG]

    Dış filtre yoktur. Gereklimidir ?
     
  2. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Serkan öncelikle portalımıza hoşgeldin.

    Yeni akvaryum'un şimdiden hayırlı olsun diyelim.Tekrar Malawi bakacaksın anladığım kadarı ile yeni kuracağın akvaryum için sump güzel bir şeçim olur.Ama akvaryumu almışsan ve sump yaptırma şansın yoksa dış filitre alman gerekecek.Dekor seçiminde verdiğim http://www.akvaryumportali.com/malawi-tur-forumu/malawi-tanki-kurulumu-6363.html yardımcı olacaktır.Şuan ki akvaryumunun tanıtımını yaparsan görsel olarak daha sağlıklı olur ve daha iyi yardımcı oluruz.
     
    turkwebs bunu beğendi.
  3. turkwebs

    turkwebs

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Serkan Şakir
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Fotoğraf ekledim. Fakat telefondan çektiğim ile fotoğraf makinası ile çektiğimi kısa bir süre sonra tekrar ekleyeceğim.

    Malawi tankı kurulumunuzu daha önce okumuştum. Gerekli malzemeleri bulabileceğim internet adresi gerekiyor. Malum Malatya 'da sadece Japon balığı satılıyor :)

    İmkanım var çok şükür, Tankı 250 lt yapmam doğrumudur daha mı büyük tank kullansam ? henüz aldığım birşey yok sump lı nasıl yaptırabilirim ?

    Kullanacağım ürünler ve markalar neler olmalı ?

    Yemleme süreleri yem markaları neler olmalıdır ?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    NOT : Şu anda aktif olan tankımdaki eksiklikler nelerdir ?
     
  4. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Mercan kayaları çıkar kardeşim.Ben daha geçen hafta bu konu hakkında başlık açıp böyle dekor yapıp yapamayacağımı sormuştum.Zamanla mercanların üzeri yosunlaşır ve sivri kenarları Malawi lere zarar verir.Bilebildiğim tek şey bu.Mercan bir tehlike şu an senin için.

    Küp ve plastik dekorları çıkarıp bunların yerine taşlık,kayalık yapsan daha iyi olur.Özellikle taşlarla mağara yaparsan her iki uca balıkların kendilerini daha güvende hissedebilecekleri birer sığınağa kavuşur.

    Arka fon eklemelisin bence.Tek renk.Açık veya koyu mavi hem sadelik hem de derinlik verecektir.Çok daha güzel bir görünüm elde etmiş olacaksın.
     
    turkwebs bunu beğendi.
  5. berkan

    berkan

    Mesajlar:
    405
    İsim:
    berkan yıldız
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

    Şuanki akvaryumun kaç litre?Isıtıcı 300W demişsin,bence fazla gelir.Arka fon almalısın.Plastik süsleri çıkartıp kayaları kullanarak dekorunu düzenlemelisin,bence.
     
    turkwebs bunu beğendi.
  6. turkwebs

    turkwebs

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Serkan Şakir
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Arka fonum siyah tenk renk. Kayaları hemen çıkartıyorum. Taş bulabilirsem hemen alıp ekliyorum tankıma. Şu anki tankım 100 lt. Dış filtre yok almam gerekiyor mu ? ısıtıcım 300 w fazla gelirse kaç kullanmalıyım ?
     
  7. The_ReligiouS

    The_ReligiouS

    Mesajlar:
    1.163
    İsim:
    Bekir YÜCEL
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Merhabalar; öncelikle yeni tankınız hayırlı olsun. Gerekenlerin çoğu zaten söylenmiş. Kayalar için tanburlanmış kayalardan tercih edip mağaralar olulturun. Bu splerinizi mutlu edecektir. Akvaryum hacminiz gerekenin biraz altında bu sebeple ne kadar yer açarsanız o kadar iyi olur. Buradaki filtre işinizi görür http://www.akvaryumportali.com/akvaryum-malzemeleri/astro-2202-dis-filtre-akvaryum-filtreleri-11791.html akvaryum sağlığını da ciddi derecede etkiler. Isıtıcı konusuna gelirsek ben bir ısıtıcının akvaryuma az geleceğini ancak fazla gelme durmunun söz konusunu olmadığını düşünenlerdenim. Ancak şöyle olabilir. Yeni alacağınız akvaryuma 200 W bir ısıtıcı alıp mevcut olanı bu tankta kullanabilirsiniz. Onun dışında aynı güçte bir ısıtıcı da alınabilir.

    Sağlıklı balıklar.
     
    turkwebs bunu beğendi.
  8. turkwebs

    turkwebs

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Serkan Şakir
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Sorularıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Astro konusunda çok iyi şeyler söylenmiyor. Kullanan yorumcular iyi olmadığını sıkıntı verdiğini tam randımanlı çalışmadığını söylediler. Doğruluk payı varmıdır ?
    Kullanan arkadaşlar varsa lütfen bilgi verirse sevinirim.
     
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Yeni akvaryum nasıl olsun ?

    Hayirli olsun akvaryumunuz. Turun dogal ortamina yakin bir goruntu yakalamaya calismak ilerleyen surecte daha fazla keyif verir. 100 litre Malawi turune dusuk kalir ama 250 litre gayet guzel olur. Isitici guzel ancak ic filtre yeterli gelmeyecektir. Dis filtre veya imkan varsa sump sistemi guzel olur. Dis filtre olarak Atman ve Eheim olmak uzere tum marka ve modeller akvaryum malzemeleri adli bolumde tanitilmistir, size fikir verecektir.

    Cep mesaj...
     
    turkwebs bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş