1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Teşekkür mesajı ...

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde suret tarafından 7 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Teşekkür mesajı - 1

    Merhaba sevgili dostlar...

    Bir süredir boğuştuğum hastalıklar olsun, kafama takılan saçma sapan başka sebepler olsun bir şekilde forumda aktif değildim.
    Şimdi aklımı da sağlığımı da toparlamaya başladım çok şükür...

    Aslına bakarsanız tuzlu su kurmadan önce yayında olan bütün forumlara üyeydim, üye olmuştum, bu forumdaki kadar geniş bilgi ve deneyimi hiç bir forumda bulamamış ve bu forum kadar benimsemiştim. İyi bir araştırmacıyımdır, teknoloji de sonuna kadar kullanırım. Sistemimi kurmadan önce çok araştırdım, yine de satıcıların gazabına uğrayıp yalan yanlış ekipmanlar satın aldım. Fakat bilmediğim ve cevaplarını aradığım zaman her ne aradıysam bu forumda buldum. Çok ciddi, önemli farklar var. Örneğin ben hiç bir zaman hangi kafa motorunu alayım diye aramadım. Hangi kafa motoru, neden? sorularına cevabı otomatikman bu forumda buldum. Basit bir örnekti sadece. Bu nedenle bildiğim tüm bilgileri de daha önce hiç bir forumda paylaşmadığım kadar burada paylaştım. Hagen konusu olsun, tembel öğrencilerin cevap vermediği fotoğrafçılık konusunda olsun, beni gaza getirenler nedeniyle hiç bilmediğim halde yaptığım aslında çalışan fakat naz yapan overflow konuları olsun, bunu yaptım daha iyisini de yaparım endişesiyle ikincisini de yaptım, o daha iyi oldu ama sonunda anladım ki ölçü meselesi var işin içinde. Sonra gene aceleye yenik düştük, aynı satıcıların gaz vermesi gibi o ayrı konu. Velhasıl kelam, forumumuzun kıymetini bilelim, bilmeyenlere hadlerini bildirelim..

    Ve dedim ki kendime!

    Abi iyi de şimdi bu balık hasta, napıyorduk hastalanınca? hasta balığı kim nasıl tedavi etmişti? Bir saniye, çaresiz bir balığı yaşatma çalışmaları vardı, valla Temel abi bebek besler gibi şırıngayla beslemişti, nasıl yaptığını da anlatmıştı... Bırak Türkiyeyi, dünyada bir örneği daha var mı? Akvaryumportalı.com'da bunu başardılar ve hatta nasıl yapıldığını da anlattılar.

    Takdire şayan ve tebrikleri hak eden emeklerin karşılığı için bir değil binlerce kere teşekkür edilse de yetersiz kalacaktır. Satın alınamayacak tek şey olan tecrübeyi karşılık beklemeden bize hibe eden bu forumdaki tüm akvarist dostlarımıza, abilerimize üye olsun olmasın, okuyup kaçsın veya yorum yapsın; tüm akvaristler adına bir teşekkürü huzurlarınızda borç bilirim.
     
    Onur G. HİTİT ve myillar bunu beğendi.
  2. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Uzunca bir süredir yazmıyordum. Ama müsadenizle bu mesajın altına 2 satırda ben eklemek istedim.

    Beni tanıyanlar vardır elbet, yada hatırlayanlar. Kendi adıma söylüyorum, zor oluyor başka şehirde okurken bu hobiyi sürdürmek. Öğrenci evinde kuramadım akvaryum, sık sık evime git gel yaparken her şey berbat olacaktı biliyorum. İstanbul'da hali hazırda var akvaryumlarım, ilgilenen var çünkü...

    Konumuz bu değildi zaten. :) Akvaryumportalına çok emek verildi. Bir şeyleri yapmak için çok çaba sarfedildi, bazı şeylerin yapılabileceğini göstermek için insanlar oradan buradan zaman arttırıp vaktini buraya verdi. Değerli abilerimiz zamanında bazı çalışmalara beni de kattı. En büyük hevesimdir tuzlu su ama en azından okulum bitene kadar yapamayacağımı düşündüğüm bir konu olduğu halde benim bir DIY PS'im var. Geliştirilebilirliği, işlevselliği ve en önemli onu bir gün kullanıp kullanamayacağım her şey bir yana benim için önemli olan şey o çalışmanın ufakta olsa bir parçası olabilmekti. Ne mutlu onu ortaya çıkaran, bazı şeylerin yapılabilecğini gösteren abilerime. Ne mutlu forumun, forumdaki sıcaklığın ve bilgilerin değerini bilenlere...

    Saygılar.
     
    myillar bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Öncelikle yorumlara teşekkür ediyorum. Burada burası öyle veya böyle demek istemiyorum ama ben değil esnafın çoğunun alenen bana ilettiği bilginin burada olduğu yönünde. Fakat ekipman ilanlarını da oralarda veriyorlar. Çünkü bu kadar etkin DIY bölümleri, pahalı ekipmana sosyete işi demek, 3 kuruşluk emek yükü akvaryuma bizim akvaryum diyip, bilgi olmadan ekipman gücüyle akvaryum kurmuşlara ''O şekilde babaannem de yapar'' demiş bir forum burası ve aynen devam edecektir. Burası ''Sucul yaşamın bilgi deposudur, çıkar hesaplarının mekanı değildir.

    Fakat altını cizerek gayet şeffaf şekilde lafını esirgemeyen biri olarak düşüncemi yazacağım. Konuyu açan Burak kardeşimiz ağlayarak geldi ve konu açtı, konusu 26 sayfa sanırım son bakmadım ancak yaptığı aceleci hatalar bizi hayal kırıklığına uğrattı ve soğuttu. Elbette hatasını yüzüne söyledik ve bu şekilde çorba olmaz dedik. Burak ne yaptı güya bize kızdı bir tuzlu su forumuna konu açtı balığına çözüm aradı!

    Burak bize kızıp derdine çözüm başka yerde arayabilir; Ancak bugün üstteki mesajı yazarak teşekkür etti. Dikkatinizi çekerim burada balık sorununa çare bulamayan ekipmana dayalı, bildiği tek şeyin milyarlık ekipman önerisi olan kişilerin ortamında, balık hastalığına çare arayanın konusunda geyikten başka bir mesajın olamayacağı, araştırmadan, öğrendiğini de buradan öğrenip oralarda satanların olduğu, sadece tuzlu su üzerine forum olup da ortaya adam gibi bir DIY çıkaramamış olan, Percula türünde bilinen 2 kişinin bildiğini ''Babaannemin para kesesi'' gibi saklayanlardan başka üretim yapamamış, Anemon üretimi nedir, doğal su nedir, Yosun filtresinde Coni abinin foto karesinden başka görmemiş, yerli akvaryum nedir tartışamamış olan bir yerde çare aramasının mantığını size bırakıyorum.

    Üye derdimiz hiç ama hiç yok. Günlük alenen 3000 kişinin ziyaret ettiği bu sitede herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

    Yalayarak çiziyorum ki; Yukarıda yazdığım zihniyeti çiğneyerek sakız hale getireceğiz, bundan kimsenin en ufak bir endişesi olmasın...

    Teşekkürler Türker, senin kişiliğinin hayranı olarak bu düşüncen mutlu etti, Burak gibi arkadaşlarımızında bu emek yükünü sahiplenmesini dilerim.

    Sevgiler...
     
    turqer ve myillar bunu beğendi.
  4. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Evet tabii ki alenen şu oldu şu yüzden bunu yaptım diye yazmayacağım, çoluk çocuk ortamı oluşmasın, laf çarpmanın, üstü kapalı giydirmenin alemi yok koca koca adamlarız hepimiz. Bir şey oldu ve ben başka bir şey yaptım. Sonra başa döndüm gene buradayım. Bir manada hırsıma yenik düştüm aslında. Bu bir süreçti kayıplarıyla yaşandı ve bitti, gerçekleriyle şimdi yüzleşiyorum, bilmeyenler de bilsin.

    Temel abiyi aradım, derdime çare istedim ve yaptığım hatanın da farkına vardığımı belirttim. Buraya teşekkür mesajı yazmamın tek nedeni en başta da belirttiğim gibi başka forumlarda bulamadığım bilgiyi burada bulmuş olmamdır. Forumda emeği geçenlerin kimler olduğu belli, kimin ne amaçla girdiği de belli. Herhangi bir kırıcı şey söylemedim, can sıkıcı tek bir konu açmadım, yazmadım. Kendi kendime çektim gittim, kendi kendime düşündüm, geri geldim. Beni ilgilendiren bir şey. Biraz ihanet etmiş gibi düşündüğüm için özür mahiyetinde biraz da bu teşekkür mesajı. O yüzden Teşekkür Mesajı -1 olarak adlandırdım. Biliyorum çünkü ikincisi gelecek. Biliyorum ki bu forumda çok emek var ve bu emekler teşekkürü hak edecek.. Ve belki biri çıkacak günün birinde bana teşekkür edecek... Belki..

    Hafifletici sebeplerim var ; dürüstüm, sahte/saçma isimlerle başka forumlarda yazışmıyorum, gelene gidene bilip bilmeden ahkam kesip ukalalık taslamıyorum. Küçüklerime de büyüklerime olduğu kadar saygıda kusur etmedim.

    Sözün özü ; Murphy kanunları hala geçerli.
     
    murer ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Yaşar yaşar hepsi yaşar = Ölür ölür hepsi ölür esasında ikiside kendi elimizde olan birşey .:heyo:
     
  6. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Teoman abi sen haklıydın 7 tane balığım öldü ben de gurur yaptım, özür dilerim :)
     
  7. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Bu forumdan kimler geldi kimler gitti, sayısı belli değil. Akvaryuma çivi attık cayır cayır bağırdılar, '' Vay efendim siz yanlış şeyler peşindesiniz, bunun için malzeme var vs, vs.'' örneklerini forumda canlı yayın gibi an ve an sergiledik. Bir kaç belgesel de batık bir geminin paslandıktan sonra nasıl bir resif bölgesi olduğunu, diğer yandan başka bir ülkede özellik ile demir yığınını suya bırakarak resif bölgesi oluşturduğunu, pasın bir şekilde bu canlılara ilaç geldiğini videolar ile gösterdik. Genede insanları fi tarihinde yazılmış, kıçı kırık dergilerde yazılmış bir kaç kelimelere inanmaları, bazılarına daha mantıklı geldi.

    Toplu Protein Skimmer yaptık, adamlar alacağını aldılar sonra foruma uğramadılar. Bunlar gibi öyle çok örnekler var ki, yazmaya kalksak sayfalar dolusu çıkar.

    Kimileri foruma kızdılar, bizlere kızdılar, ziyaretçi olarak takıldılar veya hala takılmaya devam ediyorlar.

    Ama diyeceğim o ki, bu forum da emek yükü bol, para kazanmanın derdinde olmadan, tamamen hobici mantığı ile yürüyen ve her zaman hobicinin yanında olan hızla yükselen bir forumdur.
     
  8. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    istenmeyen adam mı ilan edildim ben şimdi ?
     
  9. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Nerden çıkardın sen şimdi bunu burak abi niye istenmeyen adam mı seçildim sorusunu sordun anlamadım vallahi ayıp sana burası hepimizin mekanı.
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    :D Alınganlıkta var Burak sende veya süreç seni biraz böyle yapmış. Keyfine bak, biz adamımızı biliriz.:ay:
     
  11. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Onu nerden çıkardın Burak? :F:F:F

    Çok güldüm varya, alem adamsın. Allah da seni güldürsün.
     
  12. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Burak Abi alınmaca darılmaca yok. Sen bizim abimizsin, kardeşimizsin. Bir hata yapmışsın, hatanı görüp özür dileme büyüklüğü göstermişsin. Daha da bunun ötesi yok. Sıyrıl suçluluk duygusundan ve dopdolu güzel yorumlarınla aramıza geri dön. Burası kocaman bir aile, ve sen bu ailenin bir ferdisin. :hepiniziseviyorum:
     
  13. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    e tamam peki, haydi o zaman. .. :)
     
  14. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Hiçte kızacak biri değilsin Burak abi,balık ölümleri belli ki moralini çok bozmuş. Benim angel öldüğünde ağlayacaktım neredeyse. Akvaryum yavaş yavaş toparlanıyor, tam yola girmişken sakinliğinizi koruyun bence. Dalga motoru arıyorsun bildiğim kadarıyla, bende bir tane 5binlik var kullanamıyorum; istediğin zaman verebilirim sana. Birdenbire düzelmez her şey, akvaryum yosun mu yaptı o kadar yosun yiyici var temizlerler olmadı sallandırırsın çivileri.
     
  15. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Burası kırılmaca darılmacaların olduğu bir platform değil, ben şahsen 2 sene önce tuzlu suyun tuzu nedir bilmeyen bir adamdım?
    Şimdi ise bu PORTALIN sayesinde başka forumlarda gıpta ile bakılan ve akvaryumcu esnaflar arasında konuşulan biri oldum. Ben mi başardım bunu? yoksa bu portal mı? bunları öğreti, teşvik etti sorusunu sorarsak tabikide bu portal öğreti. Kızmaca darılmaca yok, sabırla dinleme, deneme ve araştırmak var özünde ve tabiki sabır....
    Tekrar teşekür ediyorum akvaryumportal ailesine, Burak biraz sabır, araştırma ve dinleme bunlar sanada yeticek, bizler herzaman yanındayız, bir telefon kadar :)
     
  16. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Teşekkür mesajı ...


    Hepinize tekrar teşekkür ederim, teşekkürler -2 geliyor galiba :)
     
  17. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Teşekkür mesajı ...



    Kardinalle takas edelim :) Ama 1 tane kaldı senden aldığımda onlar iki taneydi, kendisi şimdi akvaryumda değil, ama ölüsünü de bulamadım. Yani dediğim kendisi şimdi burada değil, nerede bilmiyorum, görürsem onu da veririm :)

    5 tane çivi çaktım dün akşam, bakalım...
     
  18. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Benim akvaryumum yok Burak abi, zor zamanında bana yardım ettin, aldığın damcananın bile parasını veren adamsın. Bir dalga motorunun lafı olmaz. Telefonum var sizde istediğiniz zaman arayabilirsiniz.
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Teşekkür mesajı ...

    Forumdan bir kayan yazi geciyor, ''Herkesin payi bulunan bireysel basari hikayelerine hosgeldiniz'' diyor.

    Bir futbol topuna super vuran ve bireysel gool atan kisilere bireysel cabalariyla atti derler ama topun hava miktari, ruzgarin nereden ve ne sidditle estigi bile etki eder. Akvaryum konusunda ise super bir deha ölmek üzere olan bir baligi ayaga kaldirsa bile baligin yasama azmi dahi kisinin basaririnda pay sahibidir.

    Bu yazi bunu ifade eder...

    Etrafimiza bakarsak herkesin bir akvaryum hizmetkari oldugunu goruruz. Bakimini hergun yapan, titizlikle yemini secen, bir bebek gibi aman kumuna dokunmayayim seklinde ozen gosterilir. Oysa akvaryumu emeklerimizin karsiligini vermek zorunda olan bir olgu olarak dusunun ve ondan hakkinizı isteyin. Yoksa ona daha iyi hizmet edecegim ruh haliyle hep verir hic alamazsiniz. Almak ifadesi ise sadece forumlara bir birinden okuyup bir digerine aktarilanlarla olmaz. Kendinden katacaklarinla, arastirmalarinla, denediklerinle olur. Cunku ancak o zaman akvaryuma hakkimi ver diyebiliriz, yoksa hakkin yok sadece oldugunu saniyorsun cevabi aliriz.

    Ozkan kardesimin ustteki mesajini 3 kez okudum ve icimden dedim ki ''simdi bu yazdiklarinin dogruluk payi tescillleniyor'' Alacak olan alacagini alir.

    Sevdim bu mesaji, cepten bile polyanacilik yaptirdiniz ya bana helal olsun size. :)


    Sevgiler...
     

Sayfayı Paylaş