1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Anemonda sorun..

Başlığı 'Anemonlar ve Omurgasızlar Portalı' kategorisinde suret tarafından 26 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Hah işte yeni kitabımı yazdım; "bir anemon'un ölümü"

    Her şey sıcacık bir akvaryum suyuyla başladı. Başından beri belliydi bu sıcaklığın bir gün sorun olacağı. Ortalama 27-28 derece ve ne gece düşüyor ne gündüz yükseliyor enteresan..

    Forumdan bir arkadaşımdan binbir hevesle almıştım kocaman bir anemon. Açtığında iki karış kadar oluyor. Percula'lar da host edindi hani, akvaryuma şenlik gelmişti. Fakat ne yazık ki bu akşam üzücü bir durumla karşılaştım.

    Hiç anlam veremediğim bir şekilde bu "bubble anemon" bir gün açıyor kocaman tabak gibi, bir gün küçülüyor kalıyor cücük gibi. Derken bu akşam gözden kaybolma noktasına geldi. Aradım ve buldum. İyice küçülmüş, ağzı dışarı çıkmış ve bir sürü sümüğümsü uzantı, örümcek ağı gibi şeyler etrafını sarmıştı. Çıkarmayı denedim başaramadım. Kocam 5 kiloluk kayawyla beraber çıkardım dışarı, aldım şimdi bir kovaya. Sanırım gitti gidiyor...

    Şimdi bu aşamada siz değerli abilerimiz üstadlarımız beni azarlamayı bitirdikten sonra yani günlük olağan fırçamı yedikten sonra size bir şey sormak istiyorum. Akvaryumun suyu leş gibi kokuyor. Hata bütün ev iğrenç kokuyor. Bütün camları açtık havalandırıyoruz ama kar kış kıyamet kıçımız dondu. Ben şimdi suyu kısmen değiştireyim mi ne yapayım? Fazla tuzum da kalmadı. Ps'i sulu toplatmaya başladım.
     
  2. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Anemonda sorun..

    Ne diyeyim geçmiş olsun.

    Ps sulu toplatma yerinde bir hareket. Tuzum yok deyip geçmemek gerekli bir şekilde temin edilmeli ve %30 gibi bir su değişimi yapılmalı. Tuz yoksa yoğunluk 1020'ye kadar düşürülebilir.

    Kovada kendini toparlyacağını sanmıyorum. Biraz gözlemle baktın olmuyor at gitsin. Geçmiş olsun tekrardan.

    Bu arada 27-28 derecede anemon ölmez, sorun değerlerle ilgili. Erken oldu biraz anemon için.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Anemonda sorun..

    Fırça yok sadece üzgünüz Burak. Maalesef hem türü itibariyle, hem senin istediğin yere yerleşimine defalarca zorlanmasıyla, hem akvaryumun daha bismillah yeni oluşuyla, hem hem...Kısaca aşağıdaki gerekliliklerin hiç biri mevcut değilken anemon yaşama zorlanmış oluyor.

    Akvaryumuna gelince suyun hafif sütümsü kıvamda olabilir. Elbette bir atık bırakır veya belli oranda amonyak kusar. Değişebildiğin kadar yani tuzuna göre su değişimi yap hemen ve ps ıslak toplamaya devam etsin. Yoğunluğun biraz düşmesi sorun yaratmaz tuzda, o yüzden 1 veya 2 damacana tatlı su eklenebilir tuzlu su yerine.

     
  4. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: Anemonda sorun..

    Burak abi geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir akvaryum su değişimini acele yapayım derken sıcaklığı unutma en azından yakın derecelere getir.
     
  5. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Anemonda sorun..

    Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Açıkçası böyle bir durum yaşama ihtimalini hep göz ardı ettiğim için biraz da hazırlıksız yakalandım. 500 gr. kadar tuz vardı. 20 litreye yakın suya ekledim karıştırdım, sıcaklığı da üç aşağı beş yukarı tutturarak biraz değişim yaptım. damacana su da az kaldı, hazır ro suyu da hiç yok, beklesem dolmasını saatler sürecek. Artık yarın bir parti daha değiştireceğim. Koku azaldı sanırım, ya da biz alıştık. Anemon şimdi maşrapanın içinde, iyice kendini dağıtmış. Aslında bir fotoğraf çekeyim de öncesini ve sonrasını görelim bilgi olarak bulunur.

    Sanırım bir daha anemon beslemem artık.
     
  6. brkfrt

    brkfrt

    Mesajlar:
    1.785
    İsim:
    Burak Fırat
    Cevap: Anemonda sorun..

    Yeterli ışıklandırma ve eski su yoksa akvaryumda beslenecek canlı değildir anemon. O olmaz bu olmaz diyenlerin bir çoğuna bende karşıyım; ama anemon yeni ve yetersiz ışıkta gerçekten olmaz. Hatta akvaryum canlısı olduğu bile tartışılır.
     
  7. Görkem ÇAKIR

    Görkem ÇAKIR

    Mesajlar:
    1.177
    İsim:
    Görkem ÇAKIR
    Cevap: Anemonda sorun..

    O kadar da değil abi. :)
     
  8. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Cevap: Anemonda sorun..

    Yo o konuda Burak a katılıyorum birçok türü ciddi bakım istiyor ve bir süre sonra kesin gidiyor.
     

Sayfayı Paylaş