1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryist Gözünden Balık Cenazesi Nedenleri

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde suret tarafından 27 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Yeni akvaryuma alındıktan sonra henüz 2 ay geçmişken hayata gözlerini yuman Anemon Bubble’ın cenazesi kaldırıldı.

    Ortalama 400 litrelik akvaryumda önceki gece nedeni belirsiz bir şekilde hastalanan Anemon, yapılan tüm müdahalalere rağmen kurtarılamadı. Olaya bizzat şahit olan akvaryum sahibi şöyle konuştu :

    “Dün akşam iş çıkışı her zamanki saatimde eve gelmiştim. Herşey çok normaldi. Fakat balkanlardan gelen soğuk havanın ilimiz üzerindeki dondurucu etkisi gözardı edilebilir gibi değildi.. Gece boyunca sabaha kadar kar yağdı. Basın açıklaması yapan yetkililer soğukların bir süre daha süreceğini açıkladı. Ne diyordum, eve geldikten sonra akşam yemeğini yedik ailecek ve ondan sonra da akvaryumdaki canlıları beslemeye başlamıştım. O sırada bir gariplik dikkatimi çekti ve anemon’u göremedim. Eğilip bakınca saklandığını ve küçüldüğünü gördüm. Önce önemsemedim. Sonra da önemsemedim. Havanın soğuk olması nedeniyle eşimle dışarı çıktık oğlana bot almaya. Güzel bir bot bulamadık ve çok yorulduk. Botsuz ve mutsuz olarak eve geri geldiğimizde eşim anemon’daki garipliği fark etti. Gel bak bunda bi acayiplik var demesi üzerine incelemeye başladım. B.Anemon ağzını dışarı çıkarmıştı. Üzerinde örümcek ağına benzer bir takım salgılar vardı ve akvaryum çok pis kokuyordu. Hemen olaya müdahale etmek için kolumu omuzuma kadar akvaryuma soktum. O esnada Naso T. olaydan tedirgin olmuş olacak ki hemen köşe bucak kaçtı. Anemon’u yapıştığı kayadan çıkaramamam üzerine kayayı dışarı çıkardım ve başka alet bulamadığım için bir hava hortumunun sert kısmıyla! kendisini kayadan ayırdım ve bir maşrapaya koydum. Artık anemon için yapacak bir şey kalmamıştı. Akvaryum suyunun bozulması üzerine akvaryumportalı.com web sitesi üzerinde fırça yeme ihtimalini göze alarak bir konu açtım ve gelen yanıtlara göre ve eldeki suya, tuza göre gerekli müdahaleyi yaptım.”

    Gece yaşanan talihsiz olay üzerine B.Anemon ait olduğu akvaryumdan çıkarılarak bu sabah son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesine pek çok seveni katıldı. Kendisini host edinen P. Clown ve eşinin ise gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Sabah erken saatlerinde istanbudaki çöp kutusuna kaldırılan B.Anemon için akvaryum sahibinin son sözleri şu oldu :

    “Beklentilerim çok yüksekti, kendisini bölmeyi, lastikle bağlayıp ortadan ikiye ayırmayı, makasla kesmeyi, çoğaltmayı düşünüyordum. Bir daha asla anemon beslemem.”


    AHA -Akvaryum Haber Ajansı

    [​IMG]
     
    ka2n bunu beğendi.
  2. kupeli

    kupeli

    Mesajlar:
    1.448
    Yer:
    Ankara
    Cevap: Anemonda sorun..

    Başın sağolsun. Güneş gözlükleri süper olmuş.
     
  3. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Akvaryist Gözünden Balık Cenazesi Nedenleri

    İki gün önce söz vermişti arkadaşına anemon’unu çalan kişiyi bulacaktı. Kendine güveniyordu. Bugün araştırmalarına başlayacaktı. Topu topu 10 balık vardı şu akvaryumda. İkisi kendi ve arkadaşı olduğuna göre şüpheli 8 balık vardı. Bir kaç güne kalmaz bulurdu suçluyu. Basitti bu iş.

    Arkadaşı akvarryuma atılan yemlerin bir süredir kendisine ulaşamadığından şikayetçiydi. Daha Anemon’dan çıkmaya kalmadan bir bakıyordu ki yemler havada uçuşuyor, aman koşayım yakalıyayım derken hiç yem kalmıyordu. İşte bu esnada oldu ne olduysa..

    Birkaç gün önce anemon birden bire çökmüştü. Aslında o bunu hep yapardı, bazen söner bazen şişerdi. Bazen de yer değiştirirdi. Fakat Percula C. onun peşini hiç bırakmaz, nereye giderse onunla birlikte dolaşırdı. Yanıbaşında da biricik arkadaşı Percula C. Junior olurdu her zaman.

    Akvaryum iç işlerinden sorumlu Sailfin T. ’dan izin almıştı. Hırsızı bulunca işine hemen dönecekti. Bir kalem ve not defteri alarak koltuğuna oturdu. Önce verileri yazmalı sonra işe başlamalıydı. Kaleminin arkasını ağzına alıp bir süre düşündü. Sonra yazmaya başladı:

    “Akvaryumda on balık var sekizi şüpheli. Yuvalar kayaların girişinde ve arkasında. Her sabah atılan yemler ya kayaların önüne düşüyor ya da içlerine kaçıyor. Atılan yem bazen de balıkların önüne düşüyor, sahibinin elinde kalmıyor. Bu durumda akvaryumun içinde bir kargaşa hakim oluyor. Yem verildiği zaman herkes ortaya üşüştüğü için arka planda kimse kalmıyor. İşte bu esnada birisi anemon’u çalmış olabilir. Evet, böyle bir anda ortalıkta kimse yokken anemon’u birisi aldı. Ve kimse bunu görmedi çünkü herkes yem peşindeydi. Fakat birisi görmüş olmalı. Birinin haberi olmalı. Hiçbir katil ve hiçbir hırsız kusursuz değildir mutlaka arkada bir iz bırakır. Belki de Karidesler işin içindeydi. Onlar hiç iz bırakmadan silip süpürmekte ustaydılar..

    O halde işe ilk önce muhtemel saldırganları tespit etmekle başlayacaktı. Anemon’un düşmanları varmıydı? Arkasında iz bırakmayacak kaar işinde usta olanlar kimlerdi? Anemon aslında tam olarak ne zaman kaybolmuştu? Ve neden kimse görmemişti?

    Anemon giderken arkasında bir koku bırakmıştı. Evet, bunu her kim yapmışsa artık bir ipucu vermişti. Bu olayı çözmek kolay olacak. Sadece kokuyu takip ederse anemon’un götürüldüğü yerden alıp geri gelebilirdi. Anemon bozulduğu zaman akvaryuma zehirli bir kimyasal salgılamıştı, bu salgı o kadar kötüydü ki eminim akvaryumun olduğu odanın bile kokusunu değiştirmişti. O halde anemon akvaryumdan çıkmış olabilir. Evet, kokuyu takip ederse onu bulacaktı. Temizlik işlerinde usta olan karideslerin bununla bir ilgisi olamazdı. Onlar hiç akvaryumdan dışarı çıkmadılar.

    O halde gitmeliydi… Anemon’un peşinden gitmeliydi, onu her kim aldıysa bulup hesap soracaktı ve anemon’u tekrar geri getirecekti. Percula C.Junior’un daha fazla üzülmesine dayanamıyordu. Bu artık hırstan çıkmış bir intikam boyutuna ulamıştı. Evet, gitmeliydi… Anemonu geri getirmeliydi…

    Kokuyu takip etti. Overflow’dan çıkmış gibi görünüyordu. Aklına hemen eski anlatılanlar geldi. Bir gün Naso T. Ona çöyle bir hikaye anlatmıştı : “Bak evlat, sen daha yenisin. Biz üç aydı r bu akvaryumdayız. Senin gibi pek çok perculalar geldi geçti buradan. Senden önce irili ufaklı 10 tane percula tanıdım ben. Bakır suyuna batırılmış hasta balıkları da gördük, kuyrukları yüzgeçleri erimiş, ürtü başı yırtık pijamayla ortalıkta dolaşan kardinalleri de gördük. Fakat bu overflow çok tehlikelidir. Oradan nice balıklar gitti ve bir daha geri gelmedi. Sakın orya yaklaşma. Senin de sonun öncekiler gibi olur”

    Bir anda aklına bunlar geldi. Yaşlı Naso haklımıydı acaba? Aman ne olacak, o yaşlı ihtiyar daha yemek bile yiyemiyor, zayıflıktan iyice bitap düşmüş, beyni sulanmıştır herhalde.. Ben ne kardinal gördüm ne de başka percula bu akvaryumda. Yaşlı işe yaramaz bunak ne bilir ki? Hem 10 tane percula hangi akvaryumda görülmüş? Tamamen uyduruyor kafasından… ebn gitmeliyim. O overflow’dan geçeceğim ve o anemon’u geri getireceğim. Belki geri gelince çelimsiz ihtiyara da dersini veririm, ben 11’inci olmadım diye, hem böylece Junior’un da gözüne girmiş olurum. Akvaryumda benim adım geçer, benim adım efsane olur, herkes yemini almadan önce bana buyur eder…

    Evet, şimdi kokuyu takip etme zamanı. Işıklar kapatıldı, herkes köşesine çekildi. Şimdi şu mercanların arkasından geçeyim (geçer) yukarı doğru sessizce yüzmeliyim şimdi. Evet görüyorum şu siyah kutu. Tabut gibi gerçekten, hah çok komik bu mu beni yutacakmış, gidişi varsa dönüşü de vardır.. Evet, altından yaklaşayım, sonra uç tarafınadn girerim içeri. Ama dur bi dakika, bu ses de ne? Çok uğultu var burada. Eyvah, akıntıya kapılıyorum aman Allahım bu olamaz. Overflow beni içine çekiyor, kaçmalıyım. Daha hızlı yüzmeliyim daha hızlı kaçmalıyım. Kuyruğum! Kuyruğumu hissetmiyorum beni içine çekiyor akıntı çok güçlü. İhtiyar yardım et, sen haklıymışsın.. İHTİYAAAAAaaarrRRrrrrr……


    [​IMG]

    AHAHA - Akvaryumportalı Haber Ajansı Haber Ağı
     
    ka2n bunu beğendi.
  4. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Cevap: Akvaryist Gözünden Balık Cenazesi Nedenleri

    Biri sizi durdursun! az değil 11 percula şunun şurasında iki ayda. Bu şekilde yazıya dökünce komik ve esprili oluyor ama işin aslı neresinden bakarsanız bakın bunlar sizin hatanız ve bu hataları ciddi şekilde uyarıldığınız halde ısrarla yaptınız. Şimdi bunun esprisini yapmanız çok mu doğru oluyor bilemiyorum.
     
  5. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Akvaryist Gözünden Balık Cenazesi Nedenleri

    Bence çok çok doğru bunun esprisini yapmak ve başıma gelen bir şey hakkında ağlamktansa ders çıkarıp paylaşmayı ve eğlenmeyi tercih ettim.

    Percula besleme demedi bana kimse, bu noktada hata yapmış olmuyorum. Tang almakla iyi yapmadın dediler. Percula beslemeyi denemek bir hata değildi benim için. yaptığım hatalar;
    -hastalıklı akvaryumdan balık almak (konu açtım ve uyardım, yazdım)
    -küçücük balıkların overflow'dan şakır şukur içeri çekilmesi

    Kendimi aklayayım :
    Ölüm nedenleri ; 4 Tanesi overflow'dan içeri kaçtı. 2 Tanesi sirkülasyon motoruna sıkıştı. 2 Tanesi hastaydı, çok çok hızlı nefes alıp veriyordu. Geri kalan 3 tanesi hakkında bir şey diyemeyeceğim nedenini bilmiyorum. Muhtemelen onlar da bakırlı sudan aldığım için adapte olamadılar, alayı tırtladı. Bundan sonra da clown türü beslemeyi düşünüyorum fakat xs boy değil, en az 7-8 cm'lik balık alacağım. Yani kısmet olursa.
     
  6. Ankaraguclu

    Ankaraguclu

    Mesajlar:
    2.644
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Miraç küçükerdem
    Cevap: Akvaryist Gözünden Balık Cenazesi Nedenleri

    Geçmiş olsun Burak abi.
     

Sayfayı Paylaş