1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde suret tarafından 28 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Arkadaşlar, dün beni 0532 111.. ile başlayan bir numaradan "türkiye elektrik tasarruf merkezi" adı altında bir fimadan aradılar... Aylık elektrik tüketimimi %30 düşürecek bir cihaz hediye edeceklermiş. Ben fazla bir şey yazmak, firma ismi veya numarası vermek istemiyorum, yanılma payı olmaması ve gereksiz karalama yapılmaması, kul hakkına girilmemesi gibi şahsi tercihlerimden ötürü bir takım gerekli araştırmaları ve görüşmeleri yaptım, bilmeyenler için aşağıya güzel bir açıklama ekliyorum. Bazı güvenilir web sitelerinin açıklamalarından biridir, google'da raatlıkla bulunabilir.

    Benim kısa bir açıklamam olacak: elektrik tasarruf cihazlarının hiç bir işe yaramadığı bazı fanatikler tarafından ispatlandı. Lütfen dostça tavsiyemi göz önünde bulundurun ve bu cihazları almayın. İsteyen olursa detaylara girebilirim.


    Haber :
    Aboneyi cep numarasından arayan kişiler, “Sizi Enerji Tasarruf Genel Müdürlüğü’nden arıyorum. Faturanız çok yüksek, size yüzde 30 indirim yapacağız” diyerek bir cihaz pazarlamaya çalışıyor. Olayın yayılması üzerine Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdürlüğü çareyi vatandaşı uyarmakta buldu. Açıklamada, “Böyle bir kurum da yok, bu oranda bir tasarruf yapabilen cihaz da” denildi.
    Son günlerde cep telefonundan ulaştıkları kişilere, “elektrikte yüzde 30 oranında tasarruf sağladığı” öne sürülen bir cihazı pazarlayan ve kendilerine kamu kurumu imajı yaratıp, ‘Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü’, adını veren pazarlama şirketi Ankara’yı alarma geçirdi. Tüketici Hakları Genel Müdürlüğü ile Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları uyararak, bu tür aramalara karşı daha uyanık hareket etmelerini istedi.
    Son günlerde Türkiye’nin birçok bölgesinde sıklıkla karşılaşılan olayda, arayan kişi cep telefonu kullanıcısına ismi ile hitap edip, elektrik sarfiyatı fatura bilgilerini aktardıktan sonra, “Sizi Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü’nden arıyorum. Faturanız çok yüksek. Yüzde 30 oranında indirim yapacağız” dedikten sonra kredi kartı kullanıp kullanmadığını soruyor. Ardından da sanki indirim miktarını aktaracakmış gibi kredi kartı ile ilgili bilgileri almak istiyor. Bir şüpheye düşülmesi halinde de “Biz bir Genel Müdürlüğüz size telefonumuzu verelim” denilerek bir numaraya yönlendiriliyor. Bu numara arandığında karşıdaki kişi yine ciddi bir ses tonu ile kamu kurumu imajını yaratıp ikna görevini yürütüyor.
    % 30 TASARRUF MÜMKÜN DEĞİL


    Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİEİ) Genel Müdürü Mustafa Kemal Büyükmıhçı, devletin kontrolünde Enerji Tasarruf Genel Müdürlüğü adından bir kurumun bulunmadığını söyledi. Enerji uzmanları da sayaca bağlanan bir cihazla elektrikte yüzde 25-30 oranında tasarrufun teknik olarak imkânsız olduğunu vurguladı. Uzmanlar, konutlar için böyle bir cihazla tasarruf olanağının mümkün olmadığını kaydetti.
    CİHAZIN FİYATI 247 İLE 743 TL ARASINDA
    Siteye göre söz konusu cihazların bedeli kullanılacağı birime göre (sanayi, ticarethane ya da konut) 247 ile 743 TL arasında değişiyor.
     
  2. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Aynı şey 15 gün önce başıma geldi ,ben evde yokken hanımı aramışlar ,hemen Tedaş'ı aradım böyle bir uygulamanın olmadığını söylediler ama nerden biliyorlar aylık 100 Tl nin üzerindeki harcamaları derseniz herhalde saat okuyucularla ortak çalışıyorlar diyorum aman dikkat .:heyo:
     
  3. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Önemli bir uyarıydı teşekkürler.

    Zaten böyle bir cihaz olsa. Devlet herkese taktırır elektriğe de % 30 zam yapardı. Devlete çalışıyoruz zaten :D...
     
  4. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.


    hahahaha süperdi :)
     
  5. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Akvaryum Portalı Cemaatine duyurulur;

    yukarıdaki satırları yazdıktan bir kaç gün içerisinde bir radyo reklamında çok iyi bir pazarlayıcı sayesinde/yüzünden benzer bir tasarruf cihazı aldım. Cihaz motorlu aletlerde, florasanlarda ve tasarruflu ampullerde yani balastlı aydınlatma elemanlarında işe yarıyormuş. Mutfağın prizine takılmasını öneriyorlar. Yaklaşık 10 gündür deniyorum fatura ve tüketim konusundaki bilgileri iletirim. Trifaze panolarda kullanılan aktif reaktif dengelemek için kullanılan bir kompanzasyon sistemi sanırım.

    Bu arada ödeme konusunu elden yaptım. Firmanın iddia ettiği % 25 düşüş bakalım ne olacak.

    Not: 50 liraya almayanı dövüyorlar...
     
  6. kupeli

    kupeli

    Mesajlar:
    1.448
    Yer:
    Ankara
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    İlginçlik burada işte. Evlerdeki sayaçlar reaktif güçü zaten ölçmez ve faturaya yansıtmazki. Umarım cihaz tasarruf konusunda başarılı olurda bizde birer tane alırız.
     
  7. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Trifaze panolarda kullanılan aktif reaktif dengelemek için kullanılan bir kompanzasyon sistemi sanırım.

    Bu nedenle sadece sanayii tipi elektrik tüketimi olan büyük yerlerde işe yarayacağı hakkında bilgim var. Biraz araştırayım nette bununla ilgili bir takım detaylı bilgiler vardı toplayayım da bari faydamız olsun.

    Gürel hocam iade şansın varmıymış? 1 aylık kullanım sonunda?
     
  8. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    ordan burdan toplama bilgileri bir araya getirdim. Hem konuya faydamız olsun hem de internette bir ilk gerçekleştirip ETC hakkında en kapsamlı açıklayıcı bilgi burada olsun: Bu bilgileri başka sitelerden aldım, topladım, yazan arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Sistem sadece kondansatördür ve kullandığınız aktif enerji üzerine hiçbir etkisi yoktur.Bu sadece bir kandırmacadır.Sistemdeki reaktif akımı düşürür,aktif akımı ve sayacın yazdığı aktif enerjiyi kesinlikle düşürmez.Sanayide kurulması yasa ve hat kayıpları için zorunludur Tesisler bunun için kompanzasyon sistemi kurarlar.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Bu teknolojinin kökeni, 70`li yılların ortalarından sonlarına kadar küçük monofaze indüksiyon motorlarının enerji kayıplarının azaltılması konusundaki NASA çalışanlarından Frank Nola`nın önerdiği ve geliştirdiği çalışmalara dayanır. Üç fazlı motorlara da uygulanmasına karşın arzulanan sonuçlar elde edilememiştir.
    Bu teknik, motorun güç faktörünü izleyip güç faktörü düştükçe voltajı azaltıp güç faktörünü yükseltme mantığına dayanır. Motorun verimi ile motorun güç faktörü arasında, güç faktörü düştükçe verimin düşmesi şeklinde bir ilişki mevcuttur. Böylece motor voltajı düşürülerek güç faktörü ve verim yükseltilerek demir kayıpları azaltılır. Kimi yer çok az yüklü motorların mıknatıslanma akımları da (ki iş yapan aktif akımlarından çok daha fazladır)küçültülerek bakır kayıpları da azaltılabilmektedir. Burada asıl belirleyici olan motorun verim eğrileriyle karakteristik özellikleridir.
    %90 verimli tam yüklü bir motorda demir kayıpları çekilen enerjinin yaklaşık %2,5-%4`ü civarındadır. Voltajı düşürüp bu kaybı yarıladığımızda %1-%2 enerji kazancımız olur. Motor yüksüzse, boşta çalışıyorsa, demir kayıplarını azaltarak çekilen enerjiden %30-%50 kazanç sağlamamızı sağlayabilir. Bu ise motor gücünün ancak %1 civarına denk gelir. Yarı veya 3/4 yüklü bir motorda ise voltajı düşürüp demir kayıplarını azaltabiliriz. Ama bu sefer yük akımı artacağından azaltılan kayıplardan çok daha fazla bakır kaybımız olacaktır.
    Özetle ;
    1) Yüksek demir kayıplı, küçük güçlü(genel olarak 1 kW`ın altında), çalışma geriliminin üstünde veya çalışma frekansının altındaki motorlar için çok sınırlı da olsa enerji tasarrufu cihazı kullanılarak bir takım sınırlı sonuçlar alınabilir. (Uzun vadeli olarak 80-120 YTL`nin kaç yılda amorti edileceğini hesaplamak gerekir!!)
    2) Tam yükte çalışmayan motorlar için enerji tasarruf cihazları daha fazla enerji tüketilmesine neden olabilir.
    3) Güç faktörü 0,4`ten büyük olan motorlarda enerji cihazlarının etkinliği tesbit edilmemiştir.(Belki eski tip demir kayıplı flouresant balastlarında faydası olabilir, bunlarda cos j =0,55 civarındadır, 40 W`lık flouresant ampulden ne kadar tasarruf yapılır?)
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    arkadaşlar bende çıkma kondansatörleri evde çeşitli alıcılarla denedim pens ampermetre ile akımı ölçtüm akım düşüyor p=u*ı*cosfi hesabından gidince,deakım düşer biliyorum. 3aydır kullanıyorum elektrik parası 90ytl deb 65 ytl ye düştü denemenizi tavsiye ederim
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Cihaz yokken...... Akım:1,18 A Gerilim:223 V. CosQ: 0,60 Güç:157,6 W (powermetre ölçümü)
    11 dk.da devredeki sayaç: 33 wh.enerji kaydetti.

    Cihaz bağlandı... Akım:0,89 A. Gerilim:224 V. CosQ: 0,80 Güç:159,2 W (powermetre ölçümü )
    11 dk.da devredeki sayaç : 32 wh. enerji kaydetti.

    Burası tamamn doğru,fakat cihaz belli süre sonra gerilimi düşürüyor. Bende denedim,bu cihazlar en fazla dedikleri gibi %25-30 değil %2-3 tasarruf yapabilir kayıpları azaltarak.geri kalanını ise gerilimi düşürerek yapıyor. Kesinlikle aldatmaca
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Ben revolt elektrik kalitesi iyileştirme cihazının üreticisiyim.benim cihazım %10-%20 arasında fatura düşüşünü garanti ediyor.bunu da sahip olduğu tse-ce belgeleriyle kanıtlıyor.4 yıl firma garantisi veriyorum.ayrıca elektrik-elektronik mühendisiyim.aklınıza takılan her türlü soruya içtenlikle cevap verebilirim.

    Bu bir tür dolandırıcılık diyen arkadaşlara kısmen katılıyorum.piyasaya çıkan ve işe yarayan fiyatları da buna göre olan bazı ürünleri ve bu ürünlere olan talebi gören bazı şarlatanlan hiç bir işe yaramayan içinde 2 dandik kondansatör barındıran pirize tak tasarruf et diyen bazı kolpa ürünler sürdüler piyasaya ve tüketicinin aklını karıştırdılar.

    Sonuç olarak ben 25a ile 1250a 220v ile 400v arası revolt tasarruf ve kalite iyileştirme cihazlarını ürettim.fakat şu da var ki faturası 100tl nin altında gelen bir tüketicinin 185tl verip de bunu almasının bi manası yok.

    Ek olarak bu ürün akkor flamanlı lambalarda veya ufo türü ısıtıcılarda flaman telli pişiricilerde etkili değildir.reaktifgüç harcayan elektrik motorlu tüketicilerde etkilidir.çamaşır bulaşık kurutma makineleri gibi.floerasan lambalarında bir motoru vardır tabii haliyle floerasan lambalarda da etkilidir. Not : Evlerde reaktif enerji bedelini ödememekteyiz
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    arkadaşlar levent hastanesinde teknik serviste çalışmaktayım.Bu cihazlardan hastanemize 33 adet takıldı 2 ay deneme süresi verildi.tasarruf sağlanmadığı görüldü daha sonra bize 4 bin lira ceza geldi.elekrik idaresinde araştırdığımızda kapasitif elektriği fazla kullandığınızdan yazıldı nedenlerini araştırın dendi ve araştırdığımızda bu tasarruf cihazlarının içinde bulunan kondansatörler kompanzasyon sisteminden bağımsız çalıştığın ve fazla kapasitif kullandığımızdan kompanzasyon üzerindeki değerler - (eksi) gösteriyordu sonunda bunları söktük kompanzasyon üzerindeki değerler normale döndü kesinlikle yalan almayın
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Son ve en önemli not :
    Evlerde elektrik enerjisini tüketirken harcadığımız iki türlü güç vardır.

    1.reel güç: genelde ısı olarak son halini alan kulandığımız gerçek güçtür. (watt)

    2.sanal güç: bobin, kapasitor gibi reaktif elmanlar tarafından harcanan güç. (VAR) .bu aslında gerçek bir harcama değildir,
    bir çeşit ödünç alma-geri verme şeklindedir fakat anlık olarak çekilen akımı arttırdığı için ,salt akımı ölçerek harcanan gücü
    tespit ediyorsanız muhtemelen gerçekte kullanıdığınızdan daha fazla bir değer bulursunuz. işte bu değere de "görünür güç" denir.

    kompanzasyon,sanal güç ihtiyacını yerinde karşılayarak şebekeden sanal güç akışını gereksiz kılar.

    yani ,bu tasarruf cihazları kompanzasyon cihazlarıdır ve gerçekten ev girişinde çekilen akımı ölçerseniz bir azalma gözleyebilirsiniz.

    fakat acı olan şu ki,zaten elektrik idaresi sizden bu sanal güçün parasını almıyor!.
    çünki kulladığınız elektrik saati (Kwatt) cinsinden gerçek güç tüketiminizi yazar.
    fakat kompanzasyon yapmanın doğanın ve enerji kaynaklarının korunması açısından
    ve elektrik idaresinin masraflarının azalması açısından faydası vardır.
    hayırsever biriyseniz kompanzasyon yapın veya tasarruf cihazı kulanın.

    ama bilin ki faturanız değişmeyecektir.
     
  9. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    link sağlam , daha detaylı veriler ihtiva eder, incelenebilir. Özeti aşağıdadır :

    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI

    29. Enerji Verimliliği Haftası‘na enerji yönetimindeki verimsizliğin yol açtığı zam gölgesi düştü...

    EMO‘DAN "TASARRUF TACİRLERİ" UYARISI

    Konuya ilişkin teknik raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

    http://www.emo.org.tr/ekler/979e5cc422aa9fc_ek.pdf?tipi=1&turu=X&sube=0

    29. Enerji Verimliliği Haftası kutlanırken, ülkemizin enerji verimli teknolojileri kullanma zorunluluğu yanında elektrik hizmetinin üretimden kullanıcıya sunumuna kadar uzanan yapısında yaratılan karmaşanın yol açtığı verimsizlikleri, piyasacı bir yaklaşımla düzenlenen enerji verimliliği sektöründe oluşan "tasarruf tacirlerini" tartışması gerekmektedir.

    Elektrik hizmetinin üretim ve dağıtımındaki verimsizlik örneklerinden bazıları şöyle sıralanabilir:

    -Yerli kaynak potansiyeli değerlendirilmezken, 2009 yılında elektriğin yüzde 48.5‘i doğalgazla üretilmiştir. İthal kömür, fueloil ve LPG ile yapılan üretim de dahil edildiğinde elektriğin yüzde 58.4‘ü dış kaynaklardan üretilmiştir.

    -Küresel kriz öncesinde; kamuya yatırım yapması yasaklanırken, şirketlerin de beklenen yatırımları gerçekleştirmemeleri sonucunda arz açığı yaratılarak, borsa sisteminde fiyatların yükselmesine yol açılmıştır.

    -Elektrik üreticileri için karaborsa yaratılmış, şirketlerin tatlı kar esaslı satışlarına göz yumulmuştur. Kriz sonrasında elektrik talebi azalmış olmasına rağmen, kamu santrallarının durdurulması pahasına bu borsadaki elektrik alış-satış payı korunmuştur. 2009 yılında kamu santrallarının elektrik üretimi yüzde 9 civarında azalırken, serbest üretici şirketlerin üretimleri yüzde 21 oranında artmıştır.

    -Elektrik üretiminde piyasa mantığının yarattığı kar hırsı verimli üretim olanağını yok ettiği gibi dağıtım hizmetinin de özelleştirilmeye başlanmasıyla verimli hizmet sunumu anlayışından uzak sanal maliyetler yaratılmaya başlanmıştır. Ocak 2010 zammının tamamı dağıtım şirketlerine kar sağlama arayışının sonucudur. Dağıtım şirketlerine her türlü kar garantisi sağlanırken, bu bedellerin tümü fatura yoluyla kullanıcılara kesilmektedir.

    Elektrik hizmetinin sunumunda yaratılan plansızlık ve verimsizliğin yol açtığı yüksek maliyetleri karşılaması istenen yurttaşlara ise "enerji verimliliği" kampanyaları ile "ceplerini yakmayan fatura" hayalleri kurdurulmaktadır. Elbette enerjinin verimli kullanılması, gereksiz kullanımı ortadan kaldıracak tasarruf önlemleri bir yaşam biçimi haline gelmelidir. Ancak yurttaşlar enerji alanında piyasa yönetiminin yarattığı zafiyetlerin bedelini ödediklerinin farkında olmalı, enerji tasarruf yöntemleri ile de bu bedelden kurtulamayacaklarını bilmelidirler. Nitekim binalarda yapılacak elektrik tasarrufu ile yüzde 20-40 daha az enerji tüketimi mümkün olabilecekken, 2 yılda konutlar için birim elektrik fiyatlarına yapılan zam yüzde 70‘i aşmıştır. Yani yurttaşların yapacakları tasarrufla, piyasacı enerji yönetiminin yol açtığı zamlardan kurtulmasına imkan yoktur.

    Ne yazık ki yurttaşlar yalnızca "ceplerini yakmayan fatura" hayaliyle ideolojik olarak kandırılmamakta, aynı zamanda piyasa içinde de "tasarruf tacirlerinin" eline bırakılmaktadırlar. Enerji tasarrufu sağlayan cihazlar piyasası "tasarruf tacirleriyle" dolarken, bu alanda tam bir bilgi kirliliği yaratılmıştır. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde dağıtılan tasarruflu ampullerle ilgili ortaya atılan "dinleme" iddialarından, tasarruflu ampullerin içindeki civanın zehirleyiciliğine, elektrikli ısıtıcı üreten firmaların "benimki seninkinden daha tasarruflu" savaşlarına, sizin elektrik kullanımınızı azaltmadan tüketim miktarını ve faturanızı azaltacağını iddia eden büyülü aletlere kadar uzanmıştır.

    Bugüne kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere yetkili kurumların bu konularda yurttaşları uyardığı; bu tür bilime, mühendisliğe ve tekniğe aykırı iddialarda bulunan şirketlerle ilgili işlem yapıldığına ilişkin herhangi bir bilgi kamuoyuna açıklanmamıştır.

    Elektrik Mühendisleri Odası, kamu yararını gözeterek, elektrik kullanımını azaltmadan faturaları azalttığını iddia eden aletleri laboratuvar ortamında incelettirerek bir rapor hazırlamıştır. Adı geçen "sözde elektrik tasarruf cihazları" tamamen bir aldatmacadan ibarettir.

    Büyük işletmelerde zorunlu olan kompanzasyon işlemi, elektrik akımının iş görmeyen gücü (körgüç) olarak tanımlanabilecek "reaktif enerji"nin sisteme geri verilerek, toplam elektrik üretiminde yaratacağı gereksiz artış etkisini önlemeye yöneliktir. Öncelikle, mevcut mevzuata göre "mesken abonelerine, tek fazla beslenen abonelere, bağlantı gücü 9 (dokuz) kW‘a (dahil) kadar olan abonelere" reaktif enerji tarifesi uygulanmadığının altı çizilmelidir. Yani bu abonelerin kompanzasyon yapmalarına gerek duyulmamakta, bu nedenle de bu sayaçlar reaktif enerji kaydetmemektedir. Elektrik tasarruf cihazı adı altında satışa sunulan bu tür aletler ise, zaten kayda girmeyen bu reaktif enerjiye yönelik küçük kompanzasyon aletleridir.

    Konut ve küçük işyerlerine cihazın pazarlanmasında kullanılan yöntem de işte bu noktaya yöneliktir. Bir grup floresan lamba yakılmakta; sözde tasarruf cihazı takılmadan lamba devresindeki akım, pens ampermetre ile ölçülerek müşteriye gösterilmekte; ardından cihaz fişe takılmakta ve aynı noktadaki akım yine ölçülmektedir. Cihaz devrede iken bir miktar azalan akım değeri üzerinden halkın aldatılması desteklenmektedir. İşin püf noktası da buradadır. Azalan akım, fişe takılan noktadaki reaktif enerjinin cihazdan şebekeye verilmesi ile oluşmaktadır. Kirli bir kampanya ile pazarlanan bu cihazlar bu tip sayaçların kaydetmediği, bu nedenle de tüketim faturalarına yansımayacak olan reaktif kompanzasyon işlevi görmektedir.

    Konuyla ilgili Odamız tarafından yaptırılan bilimsel çalışmanın sonuçları özet bir rapor olarak EMO‘nun İnternet sitesinde yayınlanmıştır. Çalışma kapsamında piyasada satılan 3 cihaz seçilmiş ve bunların incelenmesi sonucu hazırlanan raporda şu saptamalar yer almıştır:

    "-Her üç cihaz da kondansatör fonksiyonu göstermektedir. ...kondansatörlerin, bu cihazların bağlanması öngörülen noktalara tesis edilmesi halinde alınacak sonuç, bu cihazlarla alınacak sonuçtan farklı olmaz, hatta bu cihazların aktif kayıpları dikkate alındığında daha da iyi sonuç alınabilir.

    - Bu cihazlar veya kondansatörlerin devrelere bağlanması olayı kompanzasyon işlemi olarak elektrik tesislerinde uygulana gelen yöntemdir. Söz konusu cihazların veya kondansatörlerin tesis edilmesi ile bina tesisatında bağlandıkları nokta ile sayaç arasındaki hatlarda meydana gelen ısınma kayıpları azalmış olur. Hesaplardan (raporda yer alan) görüleceği gibi cihazların kendi kayıpları büyük olduğundan ekonomi yerine ilave aktif enerji tüketimine sebep olmaktadırlar.

    - Sonuç olarak bu cihazların aktif enerjiden tasarruf sağlaması söz konusu değildir."

    Ne yazık ki bu cihazlar görsel ve yazılı medyada reklamlar yoluyla yer almakta; marketlerde, elektronik ortamda satılmaktadır. Kamuoyunun kandırılmasının önlenmesi amacıyla EMO tarafından Reklam Kurulu ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘na başvuruda bulunulacaktır.

    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
    41. DÖNEM YÖNETİM KURULU
    11 Ocak 2010
     
  10. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Var ama ben evdeki karizmayı çizdirmemek için bir ayın sonunda baktım işe yaramıyor aşağıdaki ve sizin önereceğiniz şeyleri yapmayı düşünüyorum.

    - gereksiz yanan tüm ampulleri söndürmek,
    - cep tellerimi şirkette şarj etmek,
    - Geceleri kalkıp akvaryumun hava taşını 1 saat süreyle körük vasıtası ile çalıştırmak,
    - Çeşmeden akan suyu dinomaya bağlıyarak elektrik üretmek (su faturası artacak üzerinde düşünülmeli)
    - Çaktırmadan ampulleri geveştmek bugün de alamadım ampulu bahanesine sarılmak...

    :D
     
  11. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Faturamda bir değişiklik olmadı. Brightuse x5 cihazı tahmin ettiğim üzere bir işe yaramadı. Ne tüketim kw değeri nede parasal açıdan bir değişim olmadı. Bir kaç ay görünmeyen bir yerde prize takıcam sonrada içini açıp fotoları forumda yayınlarım.

    iade şansım biraz zor üreticisinden almadım. Klas FM'in cumartesi günü yaptığı bir programda bilmem ne sağlıklı yaşam şirketinden aldım. Kargo ile gönderdiler tahsilatı kargo firmasının pos cihazı yaptı. Faturayı göndermediler. Bariz bir dolandırıcılık öyküsü. Üreticisine e-posta attım muhattabınız biz değiliz nereden aldıysanız oraya başvurun dediler. İade almazlarsa da helal hoş olsun başımın gözümün sadakası olsun.

    Demekki büyük konuşmamak lazımmış.

    Tarihe aşağıdaki cümleleri söyledikten 15 gün sonra cihazı alan salak olarak geçmek de ayrı bir gurur :D

     
  12. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Aldığım Firma Nirvana Medikal ile görüştüm. Adreslerine ücret alıcı şekilde kargolamamı ve hesap numaramı yazmamı istediler.
    Hadi bakalım hayırlısı :D...
     
  13. kupeli

    kupeli

    Mesajlar:
    1.448
    Yer:
    Ankara
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Hayırlısı. Elinde fatura yok onun için kargo belgelerini sakla mutlaka.
     
  14. GKARE

    GKARE

    Mesajlar:
    380
    İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: Enerji tasarruf cihazı satan bir firma hakkında uyarıdır.

    Ben hala kötümserim :D...
    Cihazı alıp başka birine daha satacaklar,
    Bana paramı ödemeyecekler gibime geliyor. Ama heryere şikayet edeceğim...
     

Sayfayı Paylaş