1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İkola'larım Kırmamı ?

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde UntouchabLe tarafından 19 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. UntouchabLe

    UntouchabLe

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Feyzullah
    Yıllardır Alısverısım olan guvendıgım bir akvaryumcudan yaklasık 1 ay kadar once 12tane 4-6cm arası tropheus ikola yavrusu aldım. Eskıden Ikola bakmıs Su anda Farklı bir trop. türü bakan arkadasım benim ikolaları gordugunde kırma olabılecegını soyledi. İcime Kurt dustu gercekten kırmamıdır deılmıdır Video eklıyorum degerlı yorumlarınız ıcın sımdıdıden tesekkur ederım.

     
  2. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Cevap: İkola'larım Kırmamı ?

    Balıklar video'da fazla net değil birde yanılmıyorsam mavi ışık var galiba bu nedenle net cevap vermek zor.Ama bant yapılı pek iyi değil .Net bir video veya resim çekip eklersen daha çok yardımcı oluruz.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: İkola'larım Kırmamı ?

    İsmail'e katılıyorum, kırma değilse bile bant yapıları güzel değil. Bantlarda fazla oranda karartı ve çizgiler var. Fakat hareketli ve sağlıklı görünüyorlar.
     
  4. UntouchabLe

    UntouchabLe

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    Feyzullah
    Cevap: İkola'larım Kırmamı ?

    10-15 Cekim denemesinin ardından bu video upload etmeye karar verdim. Hak verirsiniz ki teknolojik aletlerle barışık maluklar pek değiller. O yüzdende video cekimleri ona gore oluyor. Temel bey; Bant yapıları Kırmalıga etkenmıdır? Bant yapıları yasları ılerledıkce yada beslenmeyle alakalı duzelmeler olabılırmı. yoksa bu sekılde kalıcaklarmı? Cevaplarınız icin Sımdıden tesekkur ederım.

    [video=youtube;ZGasFotssLM]http://www.youtube.com/watch?v=ZGasFotssLM&feature=youtu.be[/video]
     
  5. alper5959

    alper5959

    Mesajlar:
    356
    İsim:
    Alper USTA
    Cevap: İkola'larım Kırmamı ?

    Hocam bence safkan bir ikola değiller bende sadece 1 çift ikola var fakat araştırarak aldım. Sapsarı kesintisiz bir bant ve kuyruğa kadar. Bence bunların da öyle olması gerekti. Stres anlarında benimkiler karartma yapsalar bile bantlar böyle kesik kesik gözükmüyor. Birde balıkların bantlarının bazılarının rengi hafif sarı ve turuncu arasında gördüm videoda. Işık beni yanıtmış olabilir fakat öyle ise bemba kırması olabilir. Tabi trop türlerine uğraşlarını vermiş olan ağbilerimiz daha iyi cevap verecektir fakat benim düşüncelerim bunlar.

    Saygılar..
     
  6. Trofeus

    Trofeus

    Mesajlar:
    57
    Yer:
    Samsun
    İsim:
    Adem Özdemir
    Oncelikle hayirli olsun Bence oyle anlasilmaz baliklarim stresre olabilirler o yuzden baliklarin akvaryuma alismasini beklemn gerekiyor hayirli ve bol yavru alirsin insallah
     
  7. sezermermer

    sezermermer

    Mesajlar:
    1
    İsim:
    SezerMermer
    Öncelikle sağlıklı kayıpsız hobiler :) bak kardeşim f0 f1 dediğimiz hikaye doğal ortamdan alınan ve akvaryum içine ilk giren yabani balığa f0 denir onun yavrusuna da f1 denir 2.verdigi yavruya f2 denir senin yavruların f kaç olduğunu bilmediğimize göre anacin kaçıncı kez yavru verdiği de önemli ben de ıkola bakıyorum ilk aldığım yavrularda seninki gibiydi arkadaşımdan almıştım anaclar ld akvaryumun balığı olmasına rağmen bu balıkların böle olması imkansız di ama sonra sonra iyice diyer yavrulara baktık gittikçe kararma oluyordu yani demem o ki balık yavru verdikçe cinsi bozuluyor senin yavrularda kaçıncı verdiği yavru acaba ????
     
  8. afatih

    afatih

    Mesajlar:
    163
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Fatih Kahraman
    Sezer bey 5-6 yıl tropheusun farklı türlerini bakmış biri olarak balıklar yavru verdikçe cinsleri bozulmaz. Yavru sayıları azalır, sakat yavru çıkabilir ama zamanla cins bozulma diye bir şey söz konusu olamaz.

    Feyzullah bey tropheuslar kötü su şartlarına, ışığa ve yeni akvaryuma karşı çok hassaslardır. Bunu en iyi renklerini koyulaştırmalarından anlarsınız. Balıklarınız henüz daha yavru, akvaryuma ve su şartlarına alıştıkça ve özellikle büyüdükçe bantları daha da netleşir ve sararır. Yalnız benim size tavsiyem bundan sonra yavru alırken anaçlarını görerek bir hobiciden almanız olur. Genelde akvaryumcularda saf bir ırk yavrusu zor bulunur, ve yavruları seçilmiş yavru (dişileri seçilmiş) olma ihtimali yüksektir.
     
  9. afatih

    afatih

    Mesajlar:
    163
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Fatih Kahraman
    Mesaj 2012 yılında atılmış yeni gördüm.:p
     

Sayfayı Paylaş