1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tunze Dalga Motoru

Başlığı 'Akıntı ve Dalga Motorları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 24 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tunze dalga motoru modelleri içinde bulunan wavebox veya düz Tunze akıntı motoru modelleri ne ifade ediyor size aktarmaya çalışacağım. Ben özellikle tunze dalga motoru konusunda biraz parçalayarak modifiye etmeye çalışmak yönünde tecrübeliyim. Wavebox yapmak için baya söküp taktığım olmuştur. Dur kalk zorlamasına en çok dayanan motorlar Tunze dalga motorları diyebilirim. Deniz akvaryumu kurulumu aşamasında ortaya çıkan su hareketi ihtiyacı yani, deniz akvaryumu akıntı ihtiyacını gidermek için baş vurulan deniz akvaryumu ekipmanlarından biridir. Tunze dalga motoru özellikle düşük elektrik sarfiyatlarıyla dikkat çeken ve yine deniz akvaryumu kavramında kendine yer edinen Tunze firmasının ürünüdür. Tunze dalga motoru açısından fikir almak amaçlı Tunze Turbelle NanoStream 6045 İncelemesi konusuna da göz atabilirsiniz.

    Tunze Dalga Motoru Wavebox Modelleri

    Deniz akvaryumunda canlılara besin taşıyan, oksijen taşıyan su hareketi oldukça önemlidir. Tunze wavebox modelleri dahil olmak üzere, bu ihtiyacı karşıladığıni Tunze'de aynen diğer birçok akvaryum akıntı motoru markası gibi lanse ediyor. Piyasada bu alanda marka olarak ürünler fazlaca var. Elbette, Tunze dalga motoru kaliteli ama ama rakipsiz de değil. Kalıplaşmış ürün yelpazesi açısından ve yine oturmuş kullanıcıları bakımından Tunze dalga motoru geniş hobici kitlesine hitap ediyor. Elbette, hobici arkadaşlar arayış içinde olunca, bazı arkadaşlar Vortech dalga motoru ile Tunze dalga motorunu kıyaslamayı ihmal etmiyor. Tunze dalga motoru çalışma videosunu izleyebilirsiniz.



    Tunze Dalga Motoru Fiyatları / Tunze Satış

    Tunze dalga motoru fiyatları modeline göre ekonomik olduğuna yukarıda dikkat çekmeye çalıştık. Görünüm olarak akvaryum dalga motoru modellerine bakacak olursak, akıntının ayar yönü ve genel olarak Tunze dalga motoru konumlandırılması aşağıdaki şemada olduğu gibidir. Kolay yön belirleme özelliğine sahip gibi görünüyor. Ülkemizde Tunze satış temsilciliği oldukça dağınık durumda. Kısaca, Tunze Satış konusunda genel olarak her türünü felancı mağaza satar veya bulundurur demek çok zor. Tunze dalga motoru paket içi ve motor konumlandırma şekline bakacak olursak;

    Tunze Dalga Motoru.png

    Tunze dalga motoru fiyatlarına baktığımızda, fiyatların düşük olduğunu söylemek biraz güç ama birçok benzer markayla kıyasladığınızda aralarında pek fiyat farkı olmadığını düşünebiliriz. Tunze modellerinden biri olan, Tunze Comline Wavebox 6208 Dalga Motoru 360 usd fiyat aralığına sahip. Fakat, düz akıntı vermiyor ve değişken dalga yapıcı olarak çalışıyor. Tunze wavebox için yer kaplayan modeller dendiği olmuştur, son yeni üretilen Tunze dalga motoru modelleri oldukça kibar görünüme sahip. İfade ettiğim 'bazı modelleri diğer markalardan pahalı değil' ifadesini nispeten Tunze turbelle 6025 dalga motoru için kullandım. Dalga motoru fiyat aralığı 135 lira civarında ve genel olarak bakarsak, gayet normal demek gerek. Elbette güç ve model olarak bu rakamlar çok değişebilir ama bu modelde durum aşağı yukarı budur. Satış olarak baktığımızda durum yine dediğimiz gibi farklı ve dağınık noktalar şeklinde. Bunun anlamı ise, Tunze dalga motoru alacağınız zaman iyi araştırmalı ve farklı yerleden fiyatlar almalısınız. Genel bir Tunze satış noktası olmaması fiyatlarda esneklik yaratıyor ve bu son derece doğal. Hatta geçenlerde akvaryum portalı forumumuzda bunla ilgili bir tartışma sürdürmüştük.

    Tunze Dalga Motoru ve Genel Akvaryum Dalga Motoru Fiyatları

    Tunze Dalga Motoru fiyat olarak bazı esnaflar arasında 50-60 lira civarında ve bunun nedenlerini ticari manevralar olarak bağlamıştık. Bu açıdan Tunze dalga motoru alırken iyi etüt etmek yerinde olur. Yurt dışı fiyatları ile aslında ülkemiz fiyatları arasında çok farklar bulunmuyor ama kargo ücreti biraz işi bozuyor. Bazı arkadaşlar ise, bunu daha kolay yollardan gayet iyi çözüyor. Tunze dalga motoru yazımızın faydalı olmasını dilerken, deniz akvaryumlarında akıntının hayat demek olduğunu tekrar hatırlatmak isterim, bazen ucuza kaçmak gerekebilir ve akıntı motorları aslında en esnek olabilecek ekipmanlardan biridir. Kısaca, protein skimmer ve aydınlatma konusunda ucuzuna kaçmak ne kadar hata ise, dalga motoru konusunda ister Tunze dalga motoru veya farklı marka ama çok kalitesiz olmamasına dikkat etmek gerekir.

    Akvaryum Portalı;
     
    Erdem., harfuzmani, ozgun_cyprus ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Daha önce Tunze dalga motoru kullanmamıştım ve çok pahalı geliyordu ama sonuna kadar fiyatının hakkını veriyor ve top gibi tasarımları harika bence her yöne döndürebiliyorsunuz. boyundan büyük işler yapıyor bence.
     
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Fiyatları da uygun marka markadır...
     
  4. Temel abi emeğine sağlık, oldukça güzel bir yazı hazırlamışsın. Açıkcası diğer eş değer markaların randımanı hakkında bir fikrim yok, ama Tunze ile diğer hatrı sayılır olanların arasında çok çok uçurumlar yok fiyat farkı olarak. Yeni elektronik üretimiyle, kumanda edilebilirlik sayesinde düz akıntıya alternatif seçeneği ecotech'e teknoloji olarak kısmen tercih konusu olabilcek durumda. Wavebox'da ise 6215 evet büyük bir cihaz fakat arka fon'da siyah kullanıldığı takdirde pekte göze batmamakta gibi. Altta konumlandırdığım wavebox'lı bir fotoğrafımı ekliyorum abi, az bir belirginlik harici birşeyden fazlası normaldede yok.

    Tunze örnek.jpg
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık, harika görünüyor. Zaten dediğim gibi biraz farklı bir bakış ama Tunze dalga motorunun dur kalk işlemine dayanması birazda kalite belirtisi. Tunze wavebox son modelleri de oldukça kibar.
     
    Erdem. bunu beğendi.
  6. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Tunze dalga motoru iyidir diyorum ve de dalga yapıcı ekipmanlar öne çıkıyor demek istiyorum.
     
  7. Temel abi emeğine sağlık.Tunze dalga motorunu tatlı suda kullanabiliriz değilmi?
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kullanılabilir elbette, su hareketi tatlı su akvaryumları içinde özellikle bazı türlerde çok önemli.
     
  9. 400 Litrelik Tropheus tankına hangi modelini önerirsin abi.Tşk.
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tunze turbelle 6045 uygun bence.

     
  11. Teşekkür ederim.Fiyatı hakkında bilginiz varmı?
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    150 lira civarı olması gerek yanılmıyorsam.
     
  13. barabelli

    barabelli

    Mesajlar:
    984
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Eray YILMAZ
    Tunze 6045'nin tr fiyatı 77,60.Euro'yu 2,4tl ile çarpıyorlardı en son, buda 186,24 TL yapar.İyi pazarlık yaparsanız %10 düşerler,oda 167 TL yapar.İkinci elini 80-120 TL'ye bulmak mümkün...
     
  14. Teşekkür ederim.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu fiyatı aşağı yukarı diğer markalar ile aynı buluyorum ben. Bu rakamlardan aşağı dalga motoru olsa da zaten eksileri olur sanırım.
     
    barabelli ve barbs bunu beğendi.
  16. Temel abi Tunze Turbelle 6045 dalga motorunun kullanma kılavuzunda 40-500 litrelik akvaryumlar için yazıyor.Tuzlu su için mi tatlı su içinmi?
     
  17. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Uğur abi tatlı su için üretilmiyorlar ama bence kullanmakta fayda var...
     
  18. Alparslan tuzlu su tatlı sudan oluşumu daha yoğun bunun için soruyorum.Mesela bazı dalga motorlarında tuzlu su için 100 lt tatlı su için 200 litrelik tanklarda kulanılır ibaresi var.Debi bakımından tankıma uygun olan modeli öğrenmek istiyorum.
     
  19. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi bende inceledim doğru diyorsun,o hesaptan yaparak al bir tane veya litre ne göre al zarar vermez geniş açı ve uzağa veriyor dalgayı...
     
  20. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tatlı su akvaryumlarında bulunan balıkların akıntı ihtiyacı ile tuzlu su akvaryumundaki canlıların akıntı ihtiyacı arasında güç farkı var. Marka olarak tatlı su veya tuzlu su fark etmez ama güç seçerken, tuzlu için verilen değerin altında almak gerek. Verilen değer tuzlu su için genelde.
     

Sayfayı Paylaş