1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Protein Skimmer Ne işe Yarar

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 27 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Protein skimmer ne işe yarar biraz bakalım ve kendimizce bu ekipmana bir fikir biçelim. Ben elbette bakış açımı yansıtacağım veya yazı içinde yerine göre şahsi düşüncelerim olacak ama genel hatları ile protein skimmer ne işe yarar merakının cevabı aşağıda olandır. Bu ekipman önemli şeklinde yazılar okuyor veya deniz akvaryumu kurulumu hevesinde iken araştırmalar sonucu yolunuz protein skimmer isminde bir alete çıkabilir. bu durumda, protein skimmer nedir merakınızı önce giderelim. Yazımız içerisinde protein skimmer ayarı, çalışma prensibi gibi diğer merak edeceğiniz konulara ait iç linklerimizi bulabilirsiniz.

    Protein Skimmer Ne işe Yarar, Kabarcık çıkarıyor Ben Üflesem Olmaz mı

    Protein skimmer ne işe yarar kısmından önce bu aletin tipik bir doğa taklidi olduğunu ifade etmem lazım. Protein skimmer bir anlamda sahil dalgalarından ilk düşünenlerin aklına gelmiş diye rivayet edildiğini belirtebiliriz. Protein skimmer ne işe yarar sorusunun asıl cevabını, deniz akvaryumu gibi mükemmel veya iyi su koşullarını gerektiren akvaryumu sağlıklı yürütebilmek için gerekli ekipmandır cevabı yeterli gelir. Protein skimmer ekipmanını deniz akvaryumu kurulumu sırasında basite almak veya faydasını göz ardı etmek ileriye dönük başarısızlık anlamına gelir. Deniz akvaryumunda beslenen tüm canlılar sistemin tüketicileri ancak farklı bir açıdan da üreticileri konumundadır. İlginç bir ifade olsa da işin aslı budur. Yerler, beslenirler yani tüketirler ama deniz akvaryumu su değerlerini bozan tüm unsurları da bu sırada üretirler. Bu unsurlar amonyak, Nitrit, Nitrat, Fosfat, karbonhidratlar şeklinde verilebilir. Diğer taraftan ise sizin beslemediğiniz yani tüketici olmadığını düşündüğünü biyolojik yapının asıl kahramanları aslında asıl tüketicidirler. Biyolojik yaşamın bakteri kolonileri yukarıda sıralanan maddeleri tüketerek beslenmeye odaklıdır. Mercanlar, balıklar, omurgasızlar birer yan atık deposu gibidir. Kimyasal süzmenin başarılı taklitçisi olan Protein skimmer ne işe yarar diyorsak, işte tam bu noktaya bakmak gerekir. Çünkü ekipmanın görevi başından oluşacak olan ana atık maddelerini biyolojik sisteme mümkün olduğunca bırakmadan bertaraf etmektir. Ürettiği köpük yapısı sayesinde fazla proteinleri kabarcıklara yapıştırarak toplama kabına atar. Zaten atık kabında toplananları gören herkes protein skimmer ne işe yarar sorusunu sormaktan vaz geçer. Bir hatırlatma olarak, Protein Skimmer Kurulumu sırasında ayarı iyi yapıldığı sürece en üst düzey verim verir. Aşağıdaki protein skimmer atık kabına bakınca aslında akvaryum önemi daha iyi anlaşılabilir.

    Protein Skimmer Ne işe Yarar.jpg

    Protein Skimmer Ne işe Yarar ve Kullanmaz isem Deniz Akvaryumu Olmaz mı

    Protein skimmer şart mı sorusu zor soru. Bugün çok kişi forumlarda sorar ve tam yanıt almak zor olur. Elbette forumumuz içinde alternatif yöntemler bulunuyor ama halen tam olarak yerini almış bir sistem geliştirilmiş değil. Direk yazmak gerekirse, ülkemizde Akvaryum portalı zaten olacaksa böyle bir sistemi açığa çıkarabilir. Eğer kurmaya çalıştığınız akvaryumda canlı yükü az olacaksa, su değişimleri ortala 20 günde bir yapılırken siz her hafta düzenli olarak %15 oranında yapacaksanız şart değildir. Ancak şart değildir derken, bazı nano sistemlerin zayıf yapısı ve aynı zamanda oksijen ihtiyacını da karşılayan bir ekipman olduğundan kullanımı daha mecburidir. Protein skimmer ne işe yarar derken söylemeden geçmemek gerekir ki daha uzun aralıklarla su değişimi yapılmasına olanak sağlaması yanında alg kontrolünde önemli role sahiptir. Bazı farklı yosun fitresi-duvarı sistemlerinde, DSB derin kum yatağı kurulumunda protein skimmer ne işe yarar sorusunun cevabı biraz daha azalır ama önemini yitmez, çünkü oluşturulacak sistem akvaryumun tüm yükünü duruma göre almayabilir. Buna ilave olarak, Refugium hazneleri yine ihtiyacı azaltan ama sistemlere göre ortadan kaldırmayan yardımcı unsurlardır. Açıkça söylemeye çalıştığımız aslında protein skimmer öenmli bir ekipmandır ve kullanılmaması ancak alternatif bazı sistemlerin kullanılmasıyla mümkündür. Protein skimmer ne işe yarar diye merak edip araştırdığımız noktada yani deniz akvaryumuna yeni başlamayı düşünürken alternatif sistemleri sorgulamak için erken diyebiliriz.

    Protein Skimmer Ne işe Yarar, Fiyatları Nedir ve Nasıl Akıllı Seçerim

    Protein skimmer ne işe yarar diye düşüne dururken günümüzde hatırı sayılır oranda fazla çeşit bulunması bir sonraki düşünceniz olacak gibi görünüyor. Özellikle protein skimmer fiyatları açısından karmaşık yapı olması, modeller arasındaki fiyat farkları iyice kafa karıştırabilir. protein skimmer ne işe yarar diyip ikna olursak, işe yarar bir alet ortalaması 250 ila 2000 lira arasında hacme göre değişir. Bir anlamda her açıdan doğru seçim yapmak en az protein skimmer ne işe yarar sorusu kadar önemli. Ekipmanımız adına son doğru yapmamız gereken seçim kısmını da iyi yaparsak sorun çıkarmayacak yapıya biraz daha yaklaşıyoruz demektir. Protein skimmer modelleri ticari tanımlarında belli güçler ve hacimler verilir. Bazı markaların özellikle verdiği hacim değerleri çok ama çok yanıltıcı olabilir. Doğru seçimi yapabilmeniz adına yazımız içindeki linkleri kullanabilirsiniz. Genel bir tabir olan akvaryum hacminin 3 katı güçteki ps uygundur ama burada kıstas markanın kalitesinde yatar. Bu açıdan kuyracağınız akvaryumun üzerinde güce sahip bir protein skimmer almaya çalışın, çok aşırıya kaçmadığınız sürece bu sizi rahatlatır. Protein skimmer ne işe yarar yazımızın size faydalı olmasını dileriz.

    Akvaryum Portalı
     
    Düzenleme: 14 Mayıs 2016
    Erdal, TencoMelih, Glsn ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  2. batus798

    batus798

    Mesajlar:
    17
    İsim:
    Batuhan Keşci
    Elinize saglik cok guzel ve faydali bir yazi :D


    Sent from my Jailbroken iPhone 4 using Tapatalk
     
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    +1 Aynen katılıyorum...
     
  4. Mustafa4566

    Mustafa4566

    Mesajlar:
    18
    İsim:
    Mustafa
    200 litre için nasil bir ps önerirsinix
     

Sayfayı Paylaş