1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum Su Değiştirme Sıklığı Nasıl Olmalı

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde Gizem tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Gizem

    Gizem

    Mesajlar:
    2
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Gizem Taş
    Akvaryum su değiştirme sıklığı Japon balıkları ve varyeteleri bakımında nasıl olmalı? Benim 2 tane japon balığım ve 1 tane 15-25-35 ölçülerinde akvaryumum var. Akvaryum suyunu ne sıklıkla değiştirmem lazım? Bir de içinde kum yok, deniz kabuğu ve yapay bitkimsi bir şey var. Onlar zararlı mı? Akvaryum su değiştirme sıklığı hakkında bilgi rica ediyorum.

    Sevgiler.
     
  2. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    15x25x35 ölçülerindeki akvaryumunuzun 13 litre su alması lazım. bu ölçülerdeki akvaryum için 2 japon yeter daha fazla canlı yüklemeyin.

    Japon balıkları sindirim sistemi nedeniyle fazla yer ve fazla pisletir. Bu kötü bir şey değildir, bu balıklar böyle, biz de ona göre davranacağız.
    Biz akvaryumlarad kirlenen suyu hemen değiştirmeyiz, onun yerine filtre kullanıp önemli ölçüde zararlı mikroorganizmaları saf dışı bırakıyoruz. Bu şekilde yapınca su değişimini de 15 günde bir kere %20 civarında yapabiliriz..

    Eğer filtreniz yoksa haftada bir kere %15-%20 civarında su değişimiyle de idare edebilirsiniz. Fakat şunu söylemeliyim ki balıkların büyüklüklerini ve yemleme sıklıklarını bilmeden bu rakamları vermek çok doğru değildir, genel kabul gören ve işe yarayan düzen budur, bu şekildedir. Her akvaryumun kendi çapında bir biyolojik dünya olduğunu da göz önünde bulundurarak canlıların ihtiyaçlarına göre düzenlemelere gidilmesi gerekir. Evet bunlar sizin sorunzun cevabı değil.

    Plastik süsler genellikle bizim ulaşabileceğimiz en kalitelisi olsa dahi suya bir miktar boya ve benzeri maddeleri salar. Bu da güzel görünürken zarar verir aslında.

    Küçük bir akvaryumda bir sürü incik boncuk, plastik bitkiler dalgıçlar, balıkadamlar, sünger bob görmeye alışık olduğumuz şeyler. Biz de “bazılarımız” böyle başladık. Bunun ne derece sorun olduğu sizin takdirinize bağlı çünkü akvaryum sizin odanızda. Bana sorarsanız o akvaryuma bir avuç kum lazım, gidin bir dere kenarına alın şöyle iki üç avuç biraz kalın taneciklerden oluşan kumu, evde birkaç gün yıkayın, suda bekletin kaynatın… deterjan kullanmadan.. Bir tane idareten iç filtre alın, akvaryumun boyunu fazla değil birazcık büyütün, içindeki plastik malzemeleri çıkarın, tek bir tane küçücük bir bitki koyun. Eğer bunları yaparsanız yarın öbür gün ufkunuzun geliştiğini ve daha fazlasını daha güzelini hayal edip kurmak istediğinizi göreceksiniz. Eğer yapmazsanız, zaten yapmak zorunda değilsiniz. Plastik su bardağında çok özel bir tür balığın satılabildiği bir ülkede yaşıyoruz.

     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Burak güzel açıklamış, su değişim süresi birazda bizim yemleme sıklığımızla orantılı olmalı, buna akvaryumun filtre gücü ilave edildiğinde, akvaryum hacmi baz alındığında değişim sıklığı belirlenir. Ortalama 15 günde bir aralığı idealdir. Yapay malzemelerin tümünden kurtulmak ile başlamak en doğrusu, daha fazla görsel keyif alınacak olan doğal malzemelere dönüş yapmak iyi olur.
     
  4. Gizem

    Gizem

    Mesajlar:
    2
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Gizem Taş
    İstanbul'da dere bulabileceğimi sanmıyorum fakat bu konuyla bir şekilde ilgileneceğim. o halde dediğiniz gibi gereksiz süsleri de çıkartacağım. ben keyif alayım diye canım balıkların canını sıkmak hoş değil. bana bir arkadaşım hediye etti tamamını ben japon balığı alacağımı söyleyince. tamamı aynı yerden alındığı için belki böylesi uygundur diye düşündüm, emin olamayıp size sordum. çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim.

    Balıklar 4 santim civarında sanırım. yaşları hakkında bir fikrim yok. yem olarak da adını henüz bilmediğim fotoğrafını eklediğim yemden günde bi tane veriyorum. bu yeterli mi sizce? balıklar daha çok yeni. şimdiye kadar bir zarar vermiş olduğumu sanmıyorum. ama en kısa zamanda en doğru şekilde beslersem mutlu olurlar herhalde.

    Bu arada yanılmıyorsam balıklardan biri klasik japon, diğerini bulamadım ama daha kırmızıya yakın üstünde siyah lekeleri olan, daha havalı kuyruğu olan bir balık. bunu da bildireyim. malesef ekonomik açıdan akvayumu büyütme şansım şimdilik yok. o nedenle hayvanları bu koşullarda en çok nasıl rahat ettiririm onun peşindeyim.

    Verdiğim yem bu.

    Japon balığı yeni.jpeg

    Sevgiler...
     
  5. Tuğrulcan

    Tuğrulcan

    Mesajlar:
    22
    İsim:
    Tuğrulcan Yılmaz
    İyimiş kesinlikle :) :)
     

Sayfayı Paylaş