1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Percula Balıkları Hastalığı Şüphe ve Tedavi

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde csehzadem tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. csehzadem

    csehzadem

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    yasin
    Merhaba 21 gün önce aldığım akvaryum
    *45*45*60h ölçülerinde
    *15kg canlı kaya
    *mercan kırığı kum
    *ps
    *dalga motoru
    *ısıtıcı
    *dışmotor (sadece elyaf var)

    Suyu red coral pro tuzuyla hazırlandı
    **Deniz suyu takviyesi yapıldı 1 damacana..
    Bakteri kültürü 1-2 gün girildi..

    Herşey kurulu vaziyette 17 gün çalıştı

    ısı 27 derece
    Tuzluluk 1.018

    Dün 2 adet percula koydum yaklaşık 2.5 saat damlatarak bir kapta suya alıştırdım akvaryuma ekledim
    ışıklar kapalıydı
    fakat gece 12.30 gibi baktığımda büyük olanda beyaz noktalar vardı stresten olabilir dedim sabaha kadar kendi haline bırakıp odadaki ışıkları da kapatıp tamamen karanlık ortamda bıraktım.
    Sabah kalktığımda ışığı yaktığımda balıklarımda beyaz noktalar halen duruyordu..
    Acaba sebebi ne olabilir?
    Neler yapmam gerekir?

    Saygılarımla..

    DSC_1119.jpg
    DSC_1185.jpg
    123.JPG
     

    Ekli Dosyalar:

  2. kupeli

    kupeli

    Mesajlar:
    1.448
    Yer:
    Ankara
    Geçmiş olsun balıklarınız beyaz benek olmuş. Öncelilkle dalga motorunu su yüzeyine çevirip yüzeyi hareketledirelim. Sarımsak suyuna batırılmış yem bu noktada çok faydalı olacaktır. Perculalar dayanıklı balıklardır. Su şartları çok olumsuz değilse kolay atlatırlar.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun Yasin percula balıkların. Kurulum.mütevazi, kabul edilebilir bir şekilde yapılmış. Doğal deniz suyu ilavesinde de bir sorun yok, elbette kurulumu birlikte yapmış olsaydık biraz daha farklı uygulamalar kullanabilirdik, bazı bana göre yanlışlar yok diyemem ama genel olarak ideal. Balıklar henüz çok yeni ve alındıklarında durumları nasıldı bilemiyorum ama stres beneği olabilir. Hemen telaş yapmaya gerek yok. Gözün üstünde olsun, akıntı motorunu aşağı değil tamamen yüzeye çevir bu aşamada, oksijen ps ile sağlanıyor ve güç ortada. Yüzey hareketi katkı sağlar, pH değerine destek olur.
     
  4. csehzadem

    csehzadem

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    yasin
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım yanlış fotoğraf yüklemişim dalga motorunu dış filtreyi takınca sola ps arkasına koymuştum yönüde karşı cama doğru vermiştim. biraz daha kaldırıp su yüzeyine vermek istemiyorum bu sefer kayaların etrafında atıklar birikecek diye önlemek için aşağıya doğru vermiştim bu konuda tam bir bilgim yok açıkçası ddalga motoru konusunda..
    Dış filtreyi su yüzeyinde geri dönüşüm verdim şelale gibi(tam su seviyesinden) su yüzeyinde suyu hareket ettirecek şekilde akvaryuma suyu basıyor..
    Minik perculamda bu sorun yoktu sabah baktığımda şuan işteyim akşam yine bakıp fotoğraf eklerim..

    sarımsak suyuna batırılmış yem özellikle hazırlamam gereken bir şekli varmı yoksa normal yemi batırıp vermelimiyim?
    Saygılarımla.

    Teşekkür ederim hocam geçte olsa aranızda olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Akşam işten eve dönünce dediklerinizi yaparım.
    Anında ilgilendiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. (Hakan abi - Temel abi)

    Saygılarımla.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. kupeli

    kupeli

    Mesajlar:
    1.448
    Yer:
    Ankara
    Özel bi şekli yok. Sarımsağı ezip suyunu yeme emdiriyosun o kadar. Su yüzey hareketi oksijen açısından önemli.
     
  6. csehzadem

    csehzadem

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    yasin
    Merhaba,

    Dün ******* akvaryumdan aldığım canlıları akvaryuma ekledim. Bir sorum olacak hepsinin ismini bilmediğim için renk olarak söyleyeyim o kırmızı canlı kapalı duruyor acaba yerini mi sevmedi ne yapmalıyım. tüp kurdunu nasıl sabitleyebilirim sabah kalktığımda sola doğru yatmıştı. birde dizayn olarak yarım edebilirseniz sevinirim.

    Temel hocam marmara suyuyla aşılamaya devam edeceğim fakat ne kadar sıklıkla su değişimi yapmam gerekiyor. şuana kadar sadece damacana su ekledim 7,5lt kadar o da buharlaşmadan dolayı su ekledim.
    büyük olana perculanın sağ arka kısmında kuyruğa yakın kısmında beyaz uçuk gibi birşey var geçmedi 4-5 gündür. sanırım dış parazit olabilir. Ne yapmalıyım?

    Saygılarımla.
    123.JPG
     
  7. bulents

    bulents Özel Üye

    Mesajlar:
    5.572
    Yer:
    İstanbul
    Hayırlı olsun canlılarınız.
    Sağ altta kumda duran yeşil torch türü mercanı kaya ya alalım.
    Üstte beyaz duran fungia türü kumda olur, zemine alırsanız iyi olur. Durumu iyi gözükmüyor bu canlının. Adaptasyonundan olabilir, birkaç gün gözlemleyip güncelleyin durumu. Beraber bakalım.
    Percula için resim koyarsanız yorum rahat yapılır.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yasin akvaryumun durumu değil ve yuvarlak disk gibi olan fungia coral canlı bir kaya ise kaybetme ihtimalin çok yüksek, acil olarak kuma al ve kayaya dayadığın uç kısımlarına zarar verme daga fazla. Zoa polipler kapalı, bu da su değerlerini işaret ediyor. Doğal su senin zayıf döngü ve filtrasyonuna uygun değil bence. Heves ediyorsun ancak belli koşular olmadan zorlar seni.

    Tuz markan nedir, bence suni ve iyi bir tuzla %40 su değişimi yapmalısın. Sonra bir hafta ardından düzenli olarak reef builder ve advantage kalsiyum kullanmaya başlamalısın.
     
  9. csehzadem

    csehzadem

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    yasin
    özür dilerim onu belirtmedim ben fungia coral canlı değil onu arkadaşın tankından almıştım ondayken ölmüş sanırım 1 sene kadar önce yani ben sadece görsel amaçlı almıştım onu.
    Onun haricinde diğer canlılar için ne yapabilirim.. ******* akvaryum göztepe şubesinde ismini unuttuğum bir abi, "Temel abiye" yani size sormamı marmaradan su çekerek tankı değişimle devam ettirebileceğimi bu canlıları ekelrsem sıkıntı olmayacağını söyledi ama yanlış mı yaptım hocam ?

    red coral pro tuzuyla sistemi başlatmıştım fakat 10 gün sorna marmaradan 1 damacana su eklemiştim tanka ve sonra perculaları koymuştum 3 gün sonrası..
    O süreden sonra hiç su değişimi yapmadım sadece buharlaşan suya takviye amaçlı damacana su ekledim yaklaşık 7,5-8ltreye kadar..
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anladığım kadarıyla fazla değil bir damacana doğal su eklenmiş ama genel durum pek iç açıcı değil. Tuz fena değil, canlı seçimlerinde yanlış değil ama yapıda bir eksiklik var. Kurulum için üstte belirttim, bazı yanlışlar yapılmış ama sonuçta kurulmuş.

    Doğal suyu bu aşamada ekleme Yasin, akvaryumu dengeye koyalım ve duruma bakalım. Sistem güçlü değil, risk almaya değmez. Ro veya damacana ile güzel bir su değişimi yap ve yukarıda yazdığım ürünleri al başlayalım. Sonra sistemin genel yapısını sorgulamaya başlıyalım, içinde canlılar var, aceleye gerek yok.
     
  11. csehzadem

    csehzadem

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    yasin
    Başlangıçta deniz suyunu eklemeden su çekip damacanaya koymuştum fakat içinde 7 litreye kadar deniz suyuyla karışmış bir şekilde bir damacana suyum var kenarda bekletiyorum. onunla değiştireyim mi yoksa baştan tuz eritip değişim mi yapmalıyım peki?
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğal suya sadece su olarak bakma, genelde alırız ve mümkün olan en kısa sürede ekleriz ki canlı olan yapısı korunsun. Senin işlem suyu bitirmiş artık, kullanma ve sıfır suni tuzla güzel bir değişim yap. Kaçınma bundan çünkü içindeki canlılar daha önemli her açıdan.
     

Sayfayı Paylaş