1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Ankara

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 30 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Deniz akvaryumu Ankara oldukça güzel bir halk akvaryumu. Tünel akvaryum tarzında ve her geçen gün canlı çeşitleri artıyor ve ziyaretçilerine daha iyi imkanlar sunmaya çalışıyor. Nata Aqua deniz akvaryumu Ankara ülkemizdeki en büyük tünel akvaryum kompleksi olma ünvanına sahip. Bildiğiniz gibi Ankara doğal deniz havzasından yoksun ama ülkenin en iyi balık lakontalarına sahip bir şehir. Nata vega AVM deniz akvaryumu Ankara aslında başkent sınırları içindeki tek dev halk akvaryumu değil. Yaklaşık olarak 11.500 balık türü barındıran deniz akvaryumu Ankara, aynı zamanda köpek balığı türlerine de ev sahipliği yapıyor.

    Deniz Akvaryumu Ankara Nata Aqua Adresi Nasıldır ve Nasıl Gidilir

    deniz akvaryumu Ankara.jpg Akkara nata vega deniz akvaryumu.jpg

    Nata vega AVM deniz akvaryumu Ankara akvaryum adresi, Doğukent Bulvarı Mamak / Ankara. Tel : +90 (312) 554 27 00 Faks numarası : +90 (312) 554 27 0. Giriş ücretleri öğrenci ve normal olarak ikiye bölünmüş ve 10 – 15 TL aralığında. Üstelik senelik abonelik sistemi kurulmuş. Bu sayede yıllık ücretin ödenmesi sonrası sınırsız ziyaret imkanı sağlıyor. Genel bilgilerine bakacak olursak; 6.000 metre karelik alan üzerinde ve 21 bölüm içeriyor. 3,5 milyon litre su hacmine sahip ve 120 ton deniz tuzu kullanılmış. Mevcut akvaryumlarda birçok farklı balık türü bulunuyor. Tatlı su balıkları, Vatozlar, ahtapot, yırtıcı türler ve daha birçok canlı türü mevcut. Dünyanın en zehirli sürüngenleri, akrepleri ve örümceklerinin ziyaretçiler ile arasında 15 cm mesafe kalacak bir düzen düşünülüyor. Bunun gibi birçok süpriz planlanıyor. Bunun yanı sıra 360 derece kesintisiz bir tasarımdan oluşan akvaryum restorantı da Ankaralıların hizmetine açılacak. Akvaryumların etrafında restoranlar bulunuyor ve restorana inişler asansörlerle sağlanacak. Nata vega AVM tünel akvaryum doğal deniz suyu ayarında su kalitesine sahip. 98 metre tünel akvaryumların yanı sıra değişik türlerin bulunduğu diğer akvaryumlar ve göletler bulunuyor. Ayrıca bazı akvaryumların içi müze haline getirilmiş ve savaş zamanından kalma bazı silah ve uçaklar akvaryumlara eklenmiş. Nata vega deniz akvaryumu Ankara tünel akvaryum ile Forum İstanbul Turkazoo kıyaslandığında fiyat farkı bariz göze çarpıyor. Aşağı yukarı benzer canlı türleri bulunan her iki kompleks ülkemiz için ayrı değere sahip yerler.

    Deniz Akvaryumu Ankara Nata Vega Tünel akvaryum Konumu

    Mamak ve Çankaya ilçelerinin sınırında bulunan deniz akvaryumu Ankara tünel akvaryuma çevre Yolu’ndan da kolay ulaşım mümkün. Aqua Vega binlerce balığı aynı anda görmenize imkan tanıyor. Ankara’nın ilk akvaryumu Keçiören’de ve tünel akvaryumun uzunluğu 16 metre civarında iken, Tünel deniz akvaryumu Ankara 98 metre. Bu özellikleriyle Nata vega AVM tünel akvaryum ülkenin en büyük akvaryumu kompleksi durumunda. Akvaryumlara dalış yapma imkanı sağlanabiliyor. Bu uygulama zaten neredeyse tüm halk akvaryumlarda moda olmuş durumda. Nata vega AVM tünel akvaryum dalışlarında uzman dalgıçların eşliğinde tüm güvenlik önlemleri alınıyor. Fakat köpek balıklarıyla yüzmek çok heyecanlı olsa gerek. Brezilya ve Kızıldeniz gibi ülkelerden balıklar getiriliyor. Yetkiler aslında tesisler için şu ifadeleri kullanıyor.

    Deniz Akvaryumu Ankara Yetkili Görüşleri

    Nata vega AVM tünel akvaryum ve sadece alışveriş merkezinden ibaret değil. Bu şekilde tanımlamak haksızlık olur diyorlar. Aynı zamanda bir eğlence merkezi şeklinde tasarlamaya çalışmışlar. Deniz Akvaryumu Ankara ülkemizin en büyük Avrupa’nın ise ikinci büyük tünel akvaryumu olarak lanse ediyorlar. Sadece deniz akvaryumu yok elbette. 10 binin üzerinde balık olacak. Dev köpek balıklarından vatozlara, piranhalardan ahtapotlara aklınıza hangi tür geliyorsa getiriyoruz. Bunun için Altınoluk’ta üç dönüm üzerine bir tesis yaptık, balıkları oradan getireceğiz. Konseptte bir bölümde Hint okyanusundan, diğer bölümde büyük okyanustan balıklar canlılar yer alırken, başka bölümlerde Amazon’dan ve Nil’den tatlı su balıkları olacak. Dalış okulları için de bu akvaryumu açacağız. Nata vega tünel deniz akvaryumu Ankara Mamak tesisleri Nil timsahı bakımında oldukça başarılı görünüyor. Tesislerin sosyal sorumluluk yönünün geliştirilmesi planlanıyor. Öğrenci ziyaretçilere rehberler eşliğinde tüm deniz canlıları tanıtılacak. Deniz akvaryumu Ankara gezilmesi gereken güzel bir halk akvaryumu.
     
  2. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Ve ben gitmedim daha:confused:
     
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi hiç de gitme sonra evdekini beğenmezsin...:)
     
  4. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Ben Barcelona' dakine gittim. Benim evdeki daha güzel:D
     
  5. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Tamam o zaman tecrübe varsa git derim bir şey olmaz abi...temo11
     
  6. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Gitmeyi isterim.
     
  7. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Antalyada da böyle bir yer açıldı ki çok güzel.Dünyanın en büyük beşinci tüneli/kompleksi diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.Tünel uzunluğu 131 metre olduğundan Ankaradaki tünelden daha büyük.Ancak yeni açıldığından çeşit sayısı çok fazla değil ve içindeki canlılar henüz çok küçük.Fiyatlar ise epey bir yüksek.Kart alıp üye olursanız rakam yetişkin için 30 lira,çocuklar için 23 lira.Kart almadığınızda bu ücret %40 daha fazladır.Kar odasında Noel Baba evi ve İglo var ki buradaki kar da gerçek kar.Ancak buraya girmek de yine ayrı bir ücrete tabi.Antalya Aquarium dünyanın 5.Avrupanın ise 2. büyük kompleksi olup 131 metrelik tüneliyle dünyanın en uzun tüneline sahiptir.Yani Ankara ülkedeki en büyük deniz akvaryumu değildir :)
     
  8. Saruman

    Saruman

    Mesajlar:
    591
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Gökhan GÖKYAR
    Pek fazla bir şey kaybetmiş sayılmazsın Yusuf.. Milyonlarca euro harcamışlar ama iş canlı için para ayırmaya gelince cimrileşmişler yada işi bilememişler. Ufacık bir tane mercan tankı var, halbuki mercanların muhteşem renklerini ortaya çıkaran büyük bir kaç akvaryum, en az tüneldeki yaratıklar kadar ilgi çekerdi hatta bu hobinin tuzlu kısmına yeni akvaristler katardı...

    Tünel akvaryumda köpekbalıklarından çok, vatozlar muhteşem canlılar, onlar için gidilebilir..Haa tatlısuyun hakkını yememek için bir kaç güzel amazon tankı var.... Ayrıca Kral yengeçler ile At nalı yengeçleride muhteşem canlılar. İlk açılışından buyana bayağı bir canlı ölümü olduğu ve ölenlerin yerine yenilerinin konulmadığı için bayağı boş bir gezinti olacağını söyleyebilirm.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  9. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Bende sürekli o şekilde duyuyorum. Bu kadar parayı gömüp de nasıl beceremiyorlar bunu ayağa kaldırmayı. Hiç bişe bilmiyorsanız panoradaki akvaryumlara bakın :eek:
     
    Saruman bunu beğendi.
  10. Ankaraguclu

    Ankaraguclu

    Mesajlar:
    2.644
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Miraç küçükerdem
    Ben gittim süper Yapılmış 3,5 milyon litre Suyu var :) Özel bir cam olduğundan dolayı Camda gördüğümüzden %40 küçük gösteriyormuş canlıları. Hele bir Bitkili Neon Sürüsü Kurulmuş Muhteşem.temo2
     
  11. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Bütün yorumlar Ankaradaki akvaryum içinmi?Konu biraz karıştı anlamakta zorlandım.
     
  12. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Beğenen var beğenmeyen var, ondan karıştı.
     
  13. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Ben görmedim tarafsızım...temo4
     
  14. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Antalya çık aradan:) Coğrafi açıdan bakarsak ikisi de aslında avrupa'da değiller.Siz kendi aranızda bir düzenleme yapın bence:)
     
  15. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Ben zaten Ankaralıyım :) Ama Antalya Aquarium daha büyük ve güzeldir.Kıskanmayın bir gün sizin de olur :) :) :)
     
  16. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    İstanbul'da elini sallasan akvaryuma çarpıyor övünmek gibi olmasın.Ama Ankara'dakini görmeyi isterim.Gidip görmek hemde ulu önderi de ziyaret etmek lazım.
     

Sayfayı Paylaş