1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sump Filtre Yapımı Bilgi Alışverişi

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde isko42 tarafından 6 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    HERKESE İYİ GÜNLER...UZUN ZAMANDIR UGRASTIGIM HALİHAZIRDAKİ DENİZ AKVARYUMUMDA DEGİŞİKLİKLERE GİTMEYE KARAR VERDİM VE SIFIRDAN SU KURULUMU YAPMAYI DUSUNMEKTEYİM...BU ARADA KULLANISSIZ OLAN ELİMDEKİ SUMPIMIDA DEGİSTİRMEYE (İLK BASLARDA CAHİLLİKTEN VE BİLGİSİZLİKTEN SU EKLEME ÜNİTESİ YAPAMISTIM) BAZI EKLEMELER YAPMAYA KARAR VERDİM... ASAGIDA KENDİ CAPIMDA CİZİMLERİNİ YAPTIGIM 3 TANE SUMP SEKLİNDEN HANGİSİ DAHA KULLANISLI OLUR BU KONUDA SİZİN TECRUBELERİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ ALMAK İSTERİM YARDIMCI OLAN OLMAYAN HERKESE SİMDİDEN TESEKKURLER...
    SUMP.jpg
    AÇIKLAMA:
    1-)RESİM 1'DE BULUNAN SUMPTA SU EKLEME UNİTESİNİ EN SAĞ TARFTA BULUNMAKTA...İNİŞ YERİNE İNİŞ KUTUSU TARZINDA (FİLTRE MALZEMELERİ KULLANMAYI DUSUNMEKTEYİM) BİR KUTU YAPMAYI DUSUNMEKTEYİM VE AYNI YER İÇİNDE PROTEİN SKİMMERIMI KULLANMAYI DUSUNMEKTEYİM ARADA HERHANGİ Bİ BÖLME OLMADAN PSYİ ORDA KULLANMAMIN ARTI VEYA EKSİ YONU OLUR MU???

    2-)RESİM 2'DE SADECE SU EKLEME ÜNİTESİNİ ARKA TARAFA KOYDUM GERİ KALAN İŞLEYİŞ (İNİŞ KUTUSU VE PSNİN YERİ) RESİM 1'DEKİYLE AYNI YANE SU EKELEME ÜNİTESİ RESİM 1'DEKİ Mİ DAHA KULLANISLI YOKSA RESİM 2'DEKİ Mİ DAHA KULLANISLI OLUR???

    3-)RESİM 3'DE BULANAN SUMP CİZİMİMDE İSE İNİŞ YERİNE KUTU YAPMADIM ARA BÖLMEYLE PS YERİNİ AYIRDIM VE SU EKLEME ÜNİTESİNİ EN SAĞ TARAFA YAPTIM BUNUN KULLANIMI HAKKINDADA DUSUNCELERİNİZ NELERDİR???

    YAZIM BİRAZ UZUN OLDU GİBİ ANCAK AKLIMDAKİ KULLANIM SEKİLLERİNİZİ CİZİM SEKİLLERİNİ YUKARDA SİZE ANLAYAMAYA CALISTIM SİZDEN BU DUSUNCELERİMİN DOGRU VEYA YANLIS YONLERİNİ ELEŞTİRİP DAHA GUZEL VE KULLANISLI Bİ SUMP HANGİSİ OLUR YARDIMLARINIZI,TECRUBELERİNİZİ VE FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM...
     
  2. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    1 veya 3 daha iyi olurdu. iniş yerine illa cam kule yapmak zorunda değilsiniz.
     
  3. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    İniş yerine kule yaparak içinde filtre malzemesi kullanmayı düşünüyorum. Artısı eksisi nasıl our bilmiyorum ama. Ayrıca inişin olduğu yerde ps olmuş olacak bunun herhangi bir sakıncası olur mu?
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    3 numaralı çizim gayet ideal. Protein skimmerin su iniş bölümünde olması her zaman avantaj sağlar, katı partikül daha yüksek oranda alınır. Kule ben seviyorum, kule suyu daha az sesle sumpa indirir,.çekmece olursa sürekli veya genel temizlikte elyaf kullanımına imkan tanır, suyu parçalayacak az miktarda bioball tarzı malzemeye olanak sağlar.
     
  5. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    Öncelikle bilgilendirmeniz için ve düsüncelerinizi paylastıgınız için teşekkürler Temel bey...Yalnız 3 numaralı çizimde yaptıgım iniş bolumunden sonra ara bolmeden sonra su psnin oldugu yere geciyor olarak cizdim... Sizin kasteddiğiniz herhalde 1. resimdeki sistem orda bende sunu dusundum iki cekmeceli bi kulenişn icine suyu akıtmak aynı o bolumde psyi kullanmak yane cekmeceli kuleyle ps aynı bolumde olacak ara gecis bolme sasırtma falan olmayacak ps olarak bubble king double cone 200 kullanıyorum sizce nası olur yane aynı alanda kullanmamda bi sıkıntı olurmu??? resimdeki gibi bi cekmeceli kutuyu kule iniş icin dusunuyorum... Diger demek istedigimde diger resimdeki gibi aynı alanda dusunuyorum... bole uzatmıs gibi oluyorum kafanızı agrıtıyorsam kusura bakmayın...

    post-449-1308071801,26.jpg

    post-449-1308144290,91.jpg
     
  6. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    Yani aslında 1 numaralı resim ve 3 numaralı resim aynı ama 3 numarada araya sasırtma cizdim ondan dolayı bu resimdeki gibi cekmece kullanmam zor olacak cunku bu kutuların boyutları buyuk alan kaplayacak ondan dolayı diger alanları daraltacagını dusunuyorum 1 numarada iniş kutusunu arkaya koseye koyacagım ps icin alanım kalacak...
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bölme camı aslında seçilen protein skimmer markasına akvaryuma kabarcık vermeyi engeller, yani faydalıdır ama kabarcık çıkarmayan bir model seçilirse bölme camı şart değil. 2 kule modeli de çok güzel, kullanabilirsen iyi olur.
     
  8. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    Kullanımında bi zorluk varmı artısı eksisi nedir tam bilmiyorum nette yayınlanan akvaryumlarda goruyorum sadece...Ayrıca protein skimmer bubble king double cone 200 bunda bi sıkıntı olmaz herhalde???
     
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet güzel protein skimmer, kabarcık sorunu olmaz. Pleksi olan kule kullanılırsa bölme camı iptal edilebilir.
     
  10. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Bence sıkıntı olur sen bana yolla onu uygun fiyatta anlaşırız :) :) Üç beş yollarım sana.
     
    YIKIKTEMO ve inifnity bunu beğendi.
  11. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    Valla sende daha iyisi varsa sende onu bana yolla 3-5 bisiler anlasırız :)

    Valla Temel bey ******* firmasının yaptıgı cekmeceli sistemden istedim yarın elimde olur onu kullansam olur mu? O cekmeceli sistemi kullandığım zaman ps ye ayrı bi bolme yapmama gerek yok ikiside aynı yerde çalısabilir diyorsunuz anladığım kadarıyla dogru mudur? Başınız ağrıtıyorsam kusura bakmayın...
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çekmeceli sistem nedir anlamadım ama çekmeceli kule sanırım, olur neden olmasın, sonuçta kule sistemi basit çalışma mantığına sahip. Benim akvaryumda da protein skimmer, kule, ara sıra reaktör ve hatta devridaim motoru aynı bölümde bir sıkıntı yok.
     
  13. isko42

    isko42

    Mesajlar:
    7
    İsim:
    ismail koçak
    Kusura bakmayın ben ismine dendigini bilmedigim icin cekmeceli sistem diorum kendi capımda :) Yardımlarınız fikirleriniz icin tesekkur ederim bi sıkıntım olursa tekrar basınızı agrıtabilirim simdiden affola :)
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş