1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ah şu Mayalar...

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde H.Kaya.Gemlik. tarafından 21 Aralık 2012 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Maya takvimine göre kopması beklenen kıyamet kopmadı. Az önce Şirince köy meydanında yapılan geri sayım ne yazık ki hüsranla sonuçlandı. Mayalar yanıldı. Kıyamet senaryoları sonucunda Şirince'yi tüm dünya tanıdı. Düşünsenize tüm dünya ülkelerinden tam 143 gazeteci...
    Trilyonlar harcasaydık, böyle bir reklamı yaptıramazdık. Teşekkürler Mayalar.
     
    nemesistr ve Montimahir bunu beğendi.
  2. barbs

    barbs

    Mesajlar:
    992
    Yer:
    İstanbul
    Yahu ben şunu anlamadım tamda bilmiyorum bana mantıklı gelmediği için açıkçası incelemedim de konuyu şimdi şirince fransa nın bilmem ne köyü parmakla sayılacak yer vardı rivayete göre bunlar kurtulup uzaya mı gidecekti veya burada yaşam mı devam edecekti tam bilmiyorum ama
    yahu hadi gittin sevdiğin bir kişi ile kurtuldun bizlerde yok olduk gittik ee sonra :D ben şirince li olsam oradan kaçarım ya bir ben yaşarım diye
     
  3. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Barbaros Bey, olaya safsata gözüyle baktığım için, olayın bu boyutunu düşünmemiştim. Ama gerçekten de yanında sevdiklerinin olmadığı bir dünya, sanırım çok tatsız olurdu.
     
  4. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    YA Akvaryumlar ne olcak ? :)
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  5. barbs

    barbs

    Mesajlar:
    992
    Yer:
    İstanbul
    Aynen Hüseyin bey eminimki sevmediklerini bile özler insan
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  6. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Şirince gurubunun içinde olmuş olsa idik, zaten akvaryumlarımız ve ailemizin bir kısmı yanımızda olurdu.
     
  7. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Çok haklısınız.
     
  8. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    932
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Bi söz varya Bir deli kuyuya taş atmış herkez onu çıkarmaya çalışıyo:) Allahdan başka kimse bilemez o günü filimlerde olur o kıyamette insanların kurtulması doğal afetler elbet olabilir oluyoda ama kıyamet onu kimse bilemez..
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  9. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Mayaların MAYASI Tutmadı...temo25
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  10. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    932
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Şimdide kıyamet kopmadı diye eğlence yapıyolarmış :koptum:
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  11. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Onlar niye yapiyorki bizim yapmamız lazım:D


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  12. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Ben eğleniyorum abi müziği de açtım sonuna kadar keyfim gıcır...:koptum: :haydi:temo25
     
    H.Kaya.Gemlik. ve KGEYGS bunu beğendi.
  13. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Son kullanma tarihi geçmiş. Bu nedenledir.
    Niye ki? Zaten kıyamet onları etkilemeyecekti.
    Bak bu konuda çok haklısın. Onlara da ne oluyor?
    Allah keyfini daim etsin. Biz bir şey duymuyoruz. Biraz sesini açıver.
     
    Alparslan bunu beğendi.
  14. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Siteye müzik eklenecekti bakalım bekliyorum olmadı daha,bende böyle çare buldum abi...:)
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  15. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Bir kişi eğer müslümanım diyorsa hiç bir ayeti inkar edemez, hepsine inanmıştır. Eğer ayetlerden 1 tanesini bile inkar ederse müslüman değildir. O halde şu ayet o müslümana gelmedi mi? Ya da bu ayet geldi de kendisi allah'ın kitabını okumadı da neyi okudu? Ve ondan sonra neyi tartıştı ?

    42/18- Kıyamete inanmayanlar, onun çabuk kopmasını isterler. İnananlar ise, ondan korkarlar ve onun gerçek olduğunu bilirler. İyi bilin ki, Kıyamet günü hakkında tartışanlar derin bir sapıklık içindedirler.

    7/187- Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi ancak Rabbimin katındadır. Onu vaktinde ancak O (Allah) ortaya çıkaracaktır. O göklere de, yere de ağır basmıştır. O size ancak ansızın gelecektir.” Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi sadece Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bilmiyorlar.”

    Örnekleri daha da arttırabilirim ama burası bunun yeri değil. Ben sadece sizin içinizden bir arkadaşınızım ve lütfen bazı hususlarda biraz daha dikkatli olun. Örneğin Akvaryum bilgisi edinmek için Akvaryumportalı'na geliyorsunuz. Kıyamet vaktini öğrenmek için de onun sahibine gidin.. hiç baktınız mı Kur'an da ne yazıyor?

    Hey merhaba! Bak burada bir kitap var ki, o'nu Allah yazdı ve bir peygamber ile sana gönderdi.. Seni önemli gördü, bu kitabı senin için gönderdi.. Dikkat et, seni muhatap alan bu zat kim biliyormusun? Sana ne kadar kıymet verdiğini görüyormusun? Peki sen O'na ne kadar kıymet veriyorsun?

    Kıyamet koptuğunda insan değil, dünya değil, kainat değil, melek değil cin değil. Geriye sadece kim kalacak biliyormusun? o sırada o ne soracak biliyormusun? O'nun bu sorduğuna kim ne cevap verecek biliyormusun?
    Kıyamet kopacakmış da şirince'de kurtulacaklarmış.. Şirince'de 40 küsur tane hristiyan mabedi olduğunu da biliyormuydunuz? Sultanahmet'e gelin cuma namazına desen kaç tanesi gelir ki şehirlerarası bunca yoldan?

    -Yeri burası değil Burak..
    --Ama onlar benim arkadaşım..
    -Arkadaşlarını nerede bulacağını biliyorsun..
    --Evet haklısın.
     
  16. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Arkadaşlar merhaba. Ah şu Mayalar konusu, ulusal medyada günlerdir paylaşılan Maya takvimine göre kıyametin kopacağına dair inanışların yer aldığı yazılarla ilgili mizahi portal paylaşımıdır. Konunun özü Maya takvimidir.
    Üzülerek görüyorum ki, konu bir anda değişik bir platforma çekilmek istenmektedir. Burada tarafımdan hiç bir şekilde semavi dinlere hele hele Müslümanlığa göre kıyamet açıklamalarına yer verilmemiştir. Bu konuların tartışılmasına,
    herkesin dini inanışlarına saygı duyan biri olarak kesinlikle karşıyım. Şunu da belirtmek isterim ki inançsız bir kişi değilim. Ayrıca bu forum belirli bir kesime hitap etmemektedir. ( Yoksa yanılıyor muyum?) Her Müslümanın bilmesi gereken konular üzerinde bilmesi gereken asgari bilgilere sahibim. Akvaryum sitelerine girmekteki amacım herkesin ki gibi bilmediğimi öğrenmek, bildiklerimi paylaşmaktır. Fakat her akvaryum sitesinde olduğu gibi bizim sitemizde de Forum dışı konularda ;(Hayata Dair Her şey) başlığıyla bir bölüm paylaşımı olduğunu hatırlatırım. Bu yazı da bu bölüm için, herhangi bir mesaj verme düşüncesi olmadan yazılmıştır. Sayın Yöneticiler, yazdıklarımın siteye herhangi bir zararı olacaksa lütfen silinmesini arz ederim. Saygılarımla.
     
    ozgun_cyprus, murer, YIKIKTEMO ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  17. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Şirince köyünden bir vatandaş mayalara beste yapmış puhaaa:=)) Heyy maya maya en sevdiğim arı mayaaa:))))
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  18. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    Bu konu ilginç noktalara gelmiş. Bu konu ile ilgili merak ettiğimden dolayı bir dönem araştırma yapmıştım. İyi kötü aklımda kalanları paylaşma gereksinimi hissettim.
    Mayalar çok ama çok eski bir uygarlık ve Romalılar, Bizanslılar gibi onlar da yok olup gittiler. Güney Amerikada yaşamışlar, devasa piramitimsi tapınaklar inşaa etmişler. Matematikte ve astronomide çok ileriye gitmişler. Özellikle astronomide, minicik bir teleskopları dahi olmadığı halde, gezegenlerin dizilimleri, güneş tutulmaları, bir günün süresi, bir yılın süresi, bir ayın süresini hatasız kayıt altına alabilmişler. Öyle ki daha 3-5 yüz yıl önceye kadar dünyanın düz olduğunu sanan modern insana nispet 2500 yıl önce güneşin etrafında dönen gezegenlerin güneşe olan mesafesini bile tahmin etmişler... Diyeceğim o ki ileri bir uygarlıkmışlar.
    Adamlar ilerymiş, öyle yada böyle, bilimde ilerlemişler. Ve sadece 1 adet değil birkaç takvim yapmışlar. Ayni bizim 2012 veya 2013 yılı takvimlerimiz gibi. Ama onlar 1 yıllık değil daha uzun süreli takvimler yapmışlar. Ve bu takvimlerden sonuncusunun da son günü 21 Aralık 2012. Ama adamlar bu gün son, kıyamet kopar dememişler. Sadece takvim bitmiş :) Aynen masanızda veya duvarınızda duran takvimin 7 gün sonra biteceği gibi... Ahiret tellallığını ekleyen malesef bizleriz, medyadır. Bilmeden, okumadan, öğrenmeden kulaktan dolma bilgilerle kendine ilginç gelen bilgiyi paylaşanlardır...
    Burak Bey yazınızı ilgiyle okudum. İnancınıza da saygı duyuyorum. Ancak siz ve rahatsız olabilecek diğer arkadaşlara devam etmeden önce şunu söylemeliyim ki ben sizin aksinize inançsız birisiyim. İnançsızım derken hayata ve güzel şeylere inanıyorum sadece Ateistim :) Yazımın devam eden kısmı sizleri biraz rahatsız edebilir o yüzden şimdiden verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Özür dilerim ama fikirlerimi de dile getirmek istiyorum çünkü çok güzel bir ülkede yaşıyoruz/yaşıyorsunuz ki ifade özgürlüğü her bireyin sahip olduğu henüz yasaklanmamış kişisel bir özgürlük :)
    Üzgünüm ama bilim sorgusuz itaati reddeder. Bugün insanlık bu denli gelişmiş bir durumda ise, bu yazıyı okuyabildiğiniz telefon/bilgisayara sahipseniz, denizin küçücük bir kopyasını salonunuzda bulundurabiliyorsanız bu sadece ve sadece bilim sayesindedir. İşte bu gelişmelerin ve daha birçoğunun olabilmesi için de bilim sorgulamak zorundadır. Sorgulamalıdır ki öğrensin, öğretsin ve gelişsin.
    " İyi bilin ki, Kıyamet günü hakkında tartışanlar derin bir sapıklık içindedirler."
    Geçen gün birkaç sapık bilim adamı dünyanın başına gelebilme ihtimali olan 10 felaketi tartışıyordu Davinci Learning diye bir belgesel kanalında. Bu felaketlerin çok da bilim kurgu olmadığından, olabilitelerinin yüksek olduğundan bahsediyorlardı. Ve işin daha da ilginç yanı bu bilim adamları gibi düşünen onlarca ülke bu felaketlerin yaşanması durumunda insanlığın zarar görmesini engelleyecek önlemlerin alınması için dünya kadar para finansmanı sağlıyorlarmış... Vallahi ben de yeni öğrendim. Örneğin Kuzey Amerikada devasa bir yeraltı sığınağı var, nükleer silahlardan dahi etkilenmiyor. içinde ne var biliyormusunuz ? Tahıl. Buğday, arpa vs. Dünyanın dört bir yanından toplanmış binlerce tür tahıl. Kötü günler olur da yaşanırsa, dünyadaki tüm tahılı kaybedersek ne olur ne olmaz diye saklanıyor. Bir başka labaratuvarda arıların gen haritası tamamen kaydedilmiş. Adamlar diyor ki dünyadaki tüm arılar yok olursa, ki son 10 yılda %40 dan fazlası bilinmeyen bir şekilde kayboldu, biz bu arıları baştan yaratabilecek teknolojiye sahibiz. Dünyanın diğer bir tarafında adamlar yaptıkları deneyler ile atomaltı parçacıklarını keşfediyor, anti maddeyi arıyor, soğuk fizyonu çözmeye yaklaşıyor ki acele etseler iyi olur, fosil yakıtların son 100 yılı diye bir yazı okumuştum geçenlerde...
    Diyeceğim o ki inanç iç huzuru bulabilme adına çok güzel bir şey. Ama kıyamet olacak, bunu bilemezsin engelleyemezsin demek, sorgularsan sapıksın demek hoş değil. Eğer bilim insanları sorgulamak ve çözüm bulmaya çalışmak yerine sadece dua etselerdi, bugün insanoğlu büyük ihtimalle dünyada olmazdı. Yok olan onlarca tür canlı gibi fosilden ibaret olurdu. Mesela dediğinizi duyar gibiyim :) Mesela veba, 1350 lerde avrupa nüfusunu 5 yılda neredeyse yarıya indiren, rusya ve çinde milyonların ölümüne sebep olan veba. Ortaçağ kiliselerine ahiret günü geldi dedirten veba. Sadece bir bakteriden ibaretti. Ve bilim insanlarının sorgusuz itaat etmek yerine sorgulayıp ilacını bulması ile yok edildi. Ve insanlık tarihini incelerseniz daha bunun gibi onlarca vaka ile karşılaşırsınız.
    Toparlamak gerekirse araştırmak, tartışmak, sorgulamak ve öğrenmek bence en kutsal şeylerdir. Konu her ne olursa olsun araştırın, tartışın, sorgulayın ve öğrenmeye çalışın. Konu kötü birşeyler de olsa, bilgi sahibi olmak sizi kötü biri yapmaz. Dini inançlarınız sizler için doğru olduğunu söylediği bir yol çizmiş olabilir, çizdiği doğru yolu sorgulamayı yasaklamış da olabilir. Ama inandığınız yüce varlık, halen daha yarattığı insanlara özgür bir düşünce iradesi de vermeye devam ediyor. Bu irade düşünüp merak etmenizi, merak ettiğinizi araştırıp öğrenmenizi, öğrendikleriniz ışığında özgürce ve bilinçli bir şekilde seçimler yapmanızı sağlar. Bu benim fikrimdir ki, ancak işte o zaman sadece ama sadece size bahşedilen bu nimetin gerçek anlamda hakkını verebilirsiniz. Yazıyı okuyan herkese teşekkür ederim arkadaşlar. İyi akşamlar.
     
    cimlikaya, barabelli, kupeli ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  19. ENVER

    ENVER

    Mesajlar:
    207
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    enver GUNTEN
    Tartisma ortami fena olmus bende birseyler yazmak isterdim amatakip etmedim mayalari felan herneyse kiyamet nezaman kopar kimse bilemez arkadaslar siz manevi hazirliginizi yapin gerisini bos verin gitsin .
     
    KGEYGS ve H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  20. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Özgün Bey, Mayalar hakkında ve diğer konulardaki bilgi ve düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Ayrıca sizin tercihinize de saygı duyuyorum. Sağlıcakla kalın.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş