1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Kurulum - Özgür

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde zgrkaralar tarafından 28 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Deniz akvaryumu kurulum için kolları babam ile sıvamaya karar verdik. Ben araştırma yaptım ve deniz akvaryumu kurulumu için kendime en ideal ölçüler olarak aşağıdaki ölçüleri seçtim.

    140 Uzunluk
    80 Genişlik
    50 Yükseklik

    Bu şekilde bir tank oluşturmayı düşünüyorum sump da eklemeyi düşünüyorum ancak sump ölcülerini kaça kaç yapmalıyım hangi malzemeyi kullanmalıyım hangi tuzu neler yapmalıyım bu konuda yardımlarınızı bekliyordum

    Temel abi ile telefonda konuştuktan sonra boyutu ufalttık aslında 140 80 80 düşünüyorduk ancak müdahale etmesi zor olacağından böyle yapmayı planladık nemo beslemeyi düşünüyorum bir kaç mercanla beraber sizce nasıl bir aydınlatmada kullanmalıyız :)
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 20 Haziran 2015
  2. barbs

    barbs

    Mesajlar:
    992
    Yer:
    İstanbul
    Ekipman bütçe meselesi tabiki de tamamı ile ps ve aydınlatmaya maksimum bütçeyi ayırın sonradan rahat ederseniz. bu boyutlarda nemo dan sonra eğer eliniz ve aklınız başka canlılara illaki odaklanacak o yüzden kısıtlamayın kendinizi aydınlatma için murer le ''murat abi'' ile bir görüş derim akvaryum boyutlarınız bir kaç mercan için büyük bence sizin anlattığınız canlı listesine nano tank ta yeterli gelecektir
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  3. taakaa

    taakaa

    Mesajlar:
    2.442
    İsim:
    Doğan AYDIN
    Hakkatten nemo için biraz büyük:D Tabiki değişir o zamanla. Sumpu olabildiğince uzun tut. PS girsin yeter. Tuza gelene kadar daha çok şey var. Aydınlatmaya da gelince ben tankı başka bir plan için kapatıcam büyük ihtimal ,Murat abi ile yapmıştık senin tanka uyar fuzuli masraf yapma.
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  4. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Özgür bey hayırlı olsun. Ölçüler gayet sağlıklı. derinlik 80 olması hoşuma gitti. Görselliği güzelleştiriyor kanımca. Sonradan ayarlanan yükseklik de iyi. Kurulum konularını okudunuz mu hiç ? Ps ve armatür konusunda önem verirseniz gerisi gelecektir.
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  5. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Böyle bir görüntü düşünüyorum basit olarak

    Ancak iniş kulesi nasıl olacak cıkışı nasıl olacak pro skimer olarak ilk ne önerirsiniz ?

    Bubble Magus NAC6

    Almayı düşünüyorum acaba uygun mudur ne dersiniz ?
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 20 Haziran 2015
    Montimahir bunu beğendi.
  6. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
  7. Kurulum kararınız hayırlı olsun, yüksek akvaryumdan vazgeçmeniz hayrınıza olmuş. :) Sump dolap iç ölçünüzden biraz daha kısa olabilir. 110/120 gibi. Derinlik ve yükseklik te iyi olursa tamam demektir. Yüksekliği sifonlanabilcek muhtemel su miktarı da göz önünde bulundurularak tasarlanması iyi olur, 40/50cm civarı mesela. Birde dolap yüksekliğinizi yüksek yaparsanız dolaba ekipman sokup çıkarırken veya PS kabı temizleyeceğiniz zaman dezavantaja dönüşmez. Gerçi Temel abi'ye ulaşma gibi bir şansınızda var. :) Aydınlatma ve PS konusunda bütçenizi zorlarsanız, ilerde başınız ağrımaz. Ps konusunda hazır ******* sulu Cuma kampanyasını başlatmışken birşeyler yapmanız faydanıza olur. ;)
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  8. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    PS olarak benim hep favorim olan ATİ oldu fiyat/fayda denklemine göre...Şu an bir akvaryum sitesinde yılbaşı indirimi ile ATİ 200i 1.000 TL gibi bir fiyata satılıyor...Şiddetle tavsiye ederim
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  9. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Merhaba aslında ben dışarda düşünüp içerde cizmişim siz diyince fark ettim onuda düzelteceğim yeni görüntüsünü gönderim

    Temel abiye ulaşma imkanımız tabi ki var ancak zaman meselesi uzak yerlerdeyiz şöyle düşünüyorum dolabı olabilecek kadar yüksek yapayım daha rahat olsun düzenleme rahat olsun diye düşünüyorum ancak kac bölme olacak kafa moturu olarak nasıl bir basınç kullanmalıyım onu şuanda bilmiyorum ama öğreneceğiz hep beraber yapacağız buna inanıyorum.

    Şuanda ati biraz pahalı kacar ancak ilerleyen zamanlarda neden olmasın.
     
  10. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Özgür ölçülerimiz aynı aşağı yukarı benim konumda neleri kullandığım detaylı şekilde var. Sump için tavsiyem tatlı su bölmesini biraz daha geniş tutman. Benimki 22 LT. en az 30 LT olursa rahat edersin.
     
  11. Aslan06

    Aslan06

    Mesajlar:
    741
    Yer:
    .
    hayırlı olsun, ne güzel yavaş yavaş tadını çıkara çıkara kurulumunu yap kardeşim kayalar morarmaya başlayınca balıkları eklersin :)
     
  12. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Konuyu takibe aldım bu kule işini nasıl yapacağım önce onu çözmem gerek :)

    Benim balık eklemem çok uzun sürecek gibi ama yavaş yavaş yapıyoruz işte :) daha başlamadık bir liste oluşturalım önce
     
  13. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Hayırlı olsun kurulumunuz inşallah gönlünüze göre bir tank olur ama PS ve aydınlatma can dır Ati bence en ideali taksitle alın gerekirse ama Deniz akvaryumunda PS yi geri planda brakmayın.
     
  14. taakaa

    taakaa

    Mesajlar:
    2.442
    İsim:
    Doğan AYDIN
    Kesinlikle katılıyorum kurulumu biraz erteleyip sağlam ekipmanla başlayın.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hayırlı olsun Özgün deniz akvaryumu kararın.:) Ölçüler güzel, ilk kafandaki 90 cm yükseklik oldukça fazlaydı, olmaz değildi ama ileride olası mercan yükünde aydınlatma giderleri ve gücü seni zorlayabilirdi, ulaşma zorluğu ayrı bir boyutu.

    Bu ölçüler gayet ideal. Protein skimmer konusunda ne yazılsa biraz da olay senin cebine gelir dayanır. Herkes kaliteli bir ekipman ile başlamanı ister ama alım gücü burada asli olandır. Elbette bence doğrusu sabırlı olarak iyisini alman en güzeli. Ati, ATB, Bubble king, Reef octopus protein skimmer modelleri seni ileriye dönük üzmeyecek markalardır.

    Sump için dolabı aşırı yükseltme, 90 veya 100 cm yükseklik ideal olur. Sump içinde bölme olarak bağımsız otomatik tatlı su ekleme haznesi, kafa motoru bölümü ve kule ile birlikte protein skimmer alanı yeterli. Sump ölçüsü belirlerken alt dolap içinin müsade ettiği oranda bir ölçü belirleyebilirsin. Sump yüksekliği yine 40 cm olabilir.

    Kafa motoru yani sumptan akvaryuma su basacak motor gücü bu hacimde saatte 4000 litre saat gayet güzel.
     
    zgrkaralar ve Alparslan bunu beğendi.
  16. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Şuanda Ps için harcayabileceğim rakam 300 lira oda öteki şeyleri bırakıp ama benım düşüncem şu ben psyi alayım sumplu fallan kurayım sistemi oturtayım zaten sonra ben ilk bir süre boş bırakacağım sonrasında ilerleyeceğim çünkü arada yurtdışına gidip gelmem gerekiyor o dönemlerde rahat olur böyle olması kafam acısından.



    Akvaryumu camlarını fallan toplarım en azından ama ertelemektense ufaktan başlayabilirim canlı yükü düşünmüyorum uzun bir süre



    Abi aynen dediğin gibi herşey maddiyatta bakiyor gönül ister bubble king alalım ama dediğim gibi zor bir durum.Kafa moturu olarakta böyle birşey buldum
    Aqua Bee UP 4000 60 Watt 4 m H.Max daha önce kullanan varmı birde kafa moturu için neler önerebilirsin abi.
    Sump içinde 90 cm yükseklik düşünüyorum üstüne akvaryum gelince yarın bugün akvaryum içinde değişiklik yapmak kolay olsun diye.
     
  17. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Kafa motoru Aquabee 4000 olur biraz pahalı dır newjet daha ekonomik ve iyi bir motordur.
     
  18. selcom2008

    selcom2008

    Mesajlar:
    682
    Yer:
    İSTANBUL Başakşehir/Gaziosmanpaşa
    İsim:
    Selim CÖMERT
    Özgür bey kurmakta olduğunuz tankı 300 tl lik ps götürmez kanatimce.Akvaryumdaki en can alıcı ekipman ps dir. Kurulumu biraz bekletip bence iyi bir ps almanızı şiddetle tavsiye ederim. Dükkandaki 160 lt lik nanomda nac7 kullanıyorum sizin ölçülerinize yakın bir tank kurmayı planlıyorum ama ilk önce ps işini halletmem gerekiyor. Almak istediğim ps Royal Exclusiv - Bubble King - Double Cone 250 bir müddet kurulumu bekletiyorum bu açıdan.
    Geri dönüş motoru olarakta tavsiyem newjet 4500 fiyat performans gayet iyi aydınlatma daha sonraya bırakılabilecek bir ekipman.

    İmkanın dahilinde yurt dışındaki fiyatlarada bakıp getirebilirsin aslında. Kurulumun hayırlı olsun........
     

Sayfayı Paylaş