1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

130 Litre Akvaryum ve Balık Üretimi

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde emin123 tarafından 23 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. emin123

    emin123

    Mesajlar:
    109
    İsim:
    emin gençay
    Merhaba arkadşlar 2 hafta önce mavi prenses aldım 2 erkek 3 dişi size biraz akvaryumumdan bahsedeyim ortada bir tane süs var dış filtrem var su ısısı 28 derece dış filtre var ayndınlatma var gün ışığı bu aydınlatmayı ne kadar süreyle kullanmalıyım ve akvaryuma başka eklebileceğim başka şeyler varmı arkadaşlar bir sorum daha olacak balıkların üremesi için ne yapmalıyım



    Teşekkürler :)
     
  2. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Emin Bey, erkeklerden baskın olanı ayırıp, diğer erkeği geri verin. Yerine 1 yada 2 dişi daha alın. Aksi halde dişi sayısı az olduğundan, baskın erkek diğer erkeği sindirecektir. Akvaryumunuzda balıklarınızın içine girip çıkabileceği şekilde bol kayalıklı alanlar oluşturup, akvaryumun ısısını 25-26 dereceye çekiniz. Aydınlatma en az 8 saat olmalı. Haftada bir %25-30 su değişimi yapmalısınız. Mavi prensesler tamamen otçul beslenirler. Yemlemeyi buna uygun yapmalısınız.
    Akvaryum şartlarının uygun olmasını sağlarsanız, ürememesi için bir neden yoktur.
     
    vanlyy bunu beğendi.
  3. by.malawist

    by.malawist

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Adana
    Kaya bey affınıza sığınarak bir sual etmek istiyorum.Uretimde ışığın bir önemi yoktur amac bitki ise türüne ve renk özelliklerine göre aydınlatma secimine gidilebir.Mbuna grubu balıkları uzun yıllar üretmiş birisi olarak şunları ekleyebilirim.En sağlam oran 2e10d şeklindedir amac üretimse kuma dekora gerek yoktur sadece isterseniz sag ve sol köşeye birer toprak çere koymanız yeterlidir.Duzenli su degisimi,çeşitli yem destegi ve en önemlisi ev yapımı yemlerle desteklemek en hızlı sonucları almanızı saglar.Dekorlu ve Kumlu akvaryumlardada tabiki yavru alınabilir amac üretim oldugunda sadece tercih edilmez nedeni ise dip çekimi,su hacmini net kullanma ve akvaryuma müdahale kolaylığıdir.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  4. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Yusuf Bey, ben yukarıdaki satırlardan üretim amaçlı kurulmuş bir akvaryum sonucunu çıkaramadım. Elindeki mevcut akvaryumundaki şartlarda, balıklarının üremesi için ne yapması gerekir sorusunu çıkardım. Yanılmış da olabilirim. Ancak eldeki mevcut akvaryum 130 litre. Bu balıklar için uygun olan en az akvaryum hacmi 200 litre. Bu yüzden bol kayalıklı alanlar yaratın demişiz.
    Sizinde belirttiğiniz gibi tavsiye edilen dişi erkek oranı, iki erkek, on dişi yani, bir erkek beş dişi. Akvaryumdaki mevcut oran, iki erkek, üç dişi. Biz ne tavsiye etmişiz: İki erkekten baskın olanı ayırın, diğer erkeği geri verip yerine bir yada iki dişi alın demişiz. Akvaryumdaki mevcut ı ısı sıcaklığı 28 derece, Tavsiye edilen deal ısı sıcaklığı, 25-26 derece. Biz ne tavsiye etmişiz. Isıyı 25- 26 dereceye çekin demişiz. Anlatımdan seyir akvaryumu sonucunu çıkardığımız için, balıkların renklerini en iyi şekilde yansıtabilmesi açısından ışık için sekiz saat demişiz. Haftada bir %25 su değişimlerini düzenli yapın demişiz. Herhalde ben konuyu doğru algılayamadım. Yanlışlarımı düzelttiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. by.malawist

    by.malawist

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Adana
    Kaya Bey sizden özür diliyorum sanırım yanlış anlaşıldım,yazıma başlarken sizden affınıza sığınarak bir sual etmek istiyorum diye başlamıştım.Ben emin beyin üreme icin ne yapabilirim sorusundan ve sizin 8 saat Isık yorumunuzdan yola çıkarak bilgi aktarmak istedim.Maksatım sadece paylaşımdı.Sonucta konuya yaklaşım ayrı yollardan olsada çıktığı yol aynı sanırım.Konuya bakış açımın vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı tarafinızdan tekrar tekrar özür diliyerek iyi niyetiniz ve samimiyetinizle uyarı yaptığınız icin ayrıca teşekkür ederim.
    Saygılarımla,


    Sent from my iPhone using Tapatalk - Yusuf Özbuğutu
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  6. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Yusuf Bey, konulara cevap verirken birikimlerimizin yanında konu hakkındaki diğer bilgileri de, ayrıca konunun geçmişini de değerlendiriyoruz. Bununla beraber bazen yanlışa düşüp yanıltıcı bilgilerde verebiliyoruz. Bu noktada uyarıların başlaması gayet normal. Olması gerekende budur. Bazen sizin doğrularınız bana ters gelebilir. Buda çok normal. Amma, burada sadece klavyemizin ruhsuz tuşları hakim olduğu için, kendimizi anlatma imkanımız sadece parmaklarımızda. Yanlışlar düzeltilir, tartışılır, doğruda birleşilir. Önemli olan burada kullanılan üslup. Özür dilenecek bir konu oluşmadı. Sorun halledildi. Keyifli paylaşımlar.
     
    Efebru ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. by.malawist

    by.malawist

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Adana
    Kaya bey,
    Uyarılarınız icin teşekkürler dikkate alacağım.Yazdığınız her yazı kabulümdür fakat sanki su yazınız biraz farklı gibi geldi bana"burada önemli olan üslub"üslubumda bir yanlış olduğunu zannetmiyorum zira nezaket kurallarına uygun ve saygılı bir yazışma olduguna inanıyorum.


    Sent from my iPhone using Tapatalk - Yusuf Özbuğutu
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hani bakış ve uygulama farklarından söz ederiz ve hatta tecrübesel farklar ile farklı metotlar denenir ve bakıldığında her şekilde de istenen hedef yakalanmıştır. Kısaca, türler kolay ve zor üretim olarak kendi içinde ayrılabilir.

    Benim bakış açım ise tamamen başka bir dünya üzerinden bu konuya. Bir hobici burada 10.000 sıradan sarı prenses yavrusu sergilese pek dikkatimi çekmez. Kustur süreyi kısalt ve kusturmaya devam et. Fakat, bir hobici çıkıp 10 adet tamamen doğal kuluçka yönergesi ile, üreten dişiye zaman vererek üst düzey beslemesi ile, yavruları kayalık ortamda tutması ile (bilimsel olarak kaya bulunan akvaryumda yetişen yavrular daha zeki olur) renk, form olarak pırlanta gibi 10 yavru sergilese sabaha kadar izlerim.

    Maddi olarak ise, birinin 2 lira, diğerinin 20 lira olmasına bakmam bile. Biraz düşünelim mi? 30 sarı prenses yavrusunu akvaryumcusuna götüren hobicinin eline 200 gr yem harici verilen başka bir şey var mı?

    Diğeri olmalı ve diğeri hobiye dağılmalı, sayı odaklı üretim sadece üretimdir. Bu da benim bakışım.:)
     
    H.Kaya.Gemlik. ve by.malawist bunu beğendi.
  9. by.malawist

    by.malawist

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Adana
    Açıkcası ben bu yönden hiç bakmamıştım,tetikleyici yeni düşüncelere ve hobi adına beyin fırtınaları oluşturacak değerde bilgi aktardığınız için teşekkürler.
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  10. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Size aynen katılıyorum. Hepimize hitap etmiştim.
    Temel Bey' sonuna kadar katılıyorum. Bizler kendimize hobici gözüyle bakıp, bu işten kazanç sağlamak amacı gütmüyoruz. Dolayısı ile üretim şekillerimizde farklılıklar oluşuyor.
     
    YIKIKTEMO ve by.malawist bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş