1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

LSS Discus BalığıYavruları

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde DALGIÇ tarafından 5 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Uzun bir aradan sonra diskusa geri döndüm. Balıkları pazar akşamı aldım çok şükür adaptasyon sorunu yaşamadım. Keyifleri bu şekilde devam ederse ortaya güzel birşeyler çıkacak. Yine başladık su değişimlerine hadi bakalım hayırlısı:=)
     
  2. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Hayırlı olsun. Zor, fakat güzel seçim. Keyifli seyirler.
     
  3. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    koray bey hayırlı olsun.tank cama cam mı olucak?
     
  4. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Koray abi kolay gelsin ve hayırlı olsun...:)
     
    DALGIÇ bunu beğendi.
  5. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Teşekkür ederim Hüseyin bey nazlanmadıkları sürece zorluğu yok. Yem değişicince hafif nazlanmalar başladı.
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  6. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Malesef cama cam olacak ,diskus sevdasına bitkiliyi bozuyorum:bilmem:
     
  7. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Teşekkürler Alparsan kardeşim inşallah dediğin gibi hayırlı olurlar.
     
  8. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Koray bey, yanlış anlamayın öğrenmek için soruyorum.Normal şartlarda canlının sağlıklı olması için doğal ortamına en yakın şartları oluşturmamız gerekmiyormu ?Pekala bu balıklarınları yaşadıları çevrede bitkide var, kumda, çamurda.Tabi oradaki su miktarı ile akvaryumdaki bir değil ama canlı miktarı ve çürümede bir değil. Nitrifikasyon sağlanırsa diskus bitkili tanka sağlıklı beslenemezmi ?
     
  9. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Doğa ile akvaryumu bir tutmuyorum günümüzde birçok balık doğal değil hibrit olarak üretilmişlerdir. Bu sebebden dolayı alıştıktan sonra bitkili veya cama cam onlar için hiçbirşey ifade etmiyor. Misal bu aldığım balıkların anaçları akvaryum ortamında doğmuş aynı şekilde anaçlarıda, kimbilir kaç nesildir akvaryum ortamında cama cam tanklardan geliyorlar. Birnevi doğal ortamları bu olmuş asıl bu balıkları alıpta bitkiliye koyarsam yadırgarlar:) Dana yüreği yemle beslendiği için en iyi filtrasyonu sağlasanızda kum varken olacak iş şey değil yemlemeden 15 dakika sonra dip çekimi yapıp su değişimi yapıyorum . Bitkilide dip çekimi yapılmadan kuru ve canlı yemlerle su değişimleri aksatılmazsa yanık kalmadan büyütülebileceklerini düşünüyorum fakat formları danayüreği ile beslenen dip çekimi aksatılmayan balıklar gibi olmayacaktır. Zaten hedifm 35 aded yavru arasından formu düzgün 4 5 takım çıkarabilmek nasip olurda büyürlerse eşleri ayırdıktan sonra akvaryumu tekrar bitkiliye çevirerek diskus bahçesi yapıcam . Bu aslında diskuslarda değil tüm yavru balıklarda geçerli bir durum.
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  10. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    1 haftayı geride bıraktık,birkaç gün boyunca kuyruk yüzgeç kısması ,uçlarda beyazlaşma,sallantılı yüzme,sık soluyup solungaç sürtme,kararıp saklanma gibi can sıkıcı problemleri atlattıktan sonra nihayet neşelerini yerine getirebildim. Haftasonum resmen ziyan oldu,başlarında nöbet tuttum diyebilirim malesef 1 aded kayıpla atlattık.. Tırnak kadar yavruyu satmanın ve satın almanın ceremesini gariban çekti günahı boynumuza.. . Son durumları bu şekilde artık kararma iştahsızlık hiçbirşey yok inşallah bu şekilde devam eder daha fazla günahlarına girmeyiz.

     
    murat parin ve Alparslan bunu beğendi.
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah maşallah, güzel seçim. Kum olmaması büyütürken avantaj sağlar.
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  12. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Çok çok güzel görüntüler. Maşallah. Siz zoru başarmışsınız, İnşallah bundan sonra firesiz devam edecek, bizlerde tanıklık edeceğiz. Kolay gelsin.
     
  13. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Güzel görünüyor Maşallah,kumun olmaması sifonlamayı kolaylaştırıyor abi iyi olmuş...:nazar:
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  14. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Güzel yorumlarınız için sağolun inşallah dediğiniz gibi bundan sonrasıda güzel birşekilde devam edecek. Şimdilik umutluyum az çok kendilerini belli ettiler .
     
  15. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Maşallah çok güzeller.Zorunu atlatmışsın gibi. Her şey dilediğin gibi olur inşallah.:nazar::nazar::nazar:
     
  16. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Teşekkür ederim Murat bey inşallah damızlık olup yavrularınıda görürüz. Çevremde kim varsa diskusa karşı ön yargılı bakıyorlar. Bu ilk beslemem değil bundan öncekilerdeki gibi bu seferde alma yaşamaz ,uğraştığınla kalırsın ,ikide bir hasta olur gibi sözler işittim. Son zamanlarda ülkemizde çok güzel üretim yapan üstadlar var,artık eskisi gibi ithal balığa mahkum değiliz bu sebebten ön yargısı olanlar yerli üreticilerden gönül rahatlığıyla alıp beslesin derim. Bakımı bir sarıprensesten daha zor değil sadece uğraşı var.:)
     
  17. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale



    Merhaba Murat,


    Sorun dikkatimi çekti ve özellikle cevaplamak istedim. Bu soru çok sorulmuş ve hatta bu konu hakkında çok tartışma yapılmıştır ama diskusların en sevdiği , en mutlu olduğu ve sağlıklı büyüdükleri akvaryumlar cama cam akvaryumlardır.

    Aslında diskusların geldikleri coğrafya hakkında doğru olarak farzettiğimiz büyük yanlışlar var . Birincisi diskuslar su sirkülasyonu çok yüksek yıllık yağışın çok yüksek olduğu bir akarsu sisteminden geliyorlar ve üremelerini Amazon havzasının taşkın mevsiminde gerçekleştiriyorlar(yaklaşık Kasım-Haziran arası güneykürede yaz mevsimi), bu dönemde Amazon ormanının büyük kısmı yağışlarla ve and dağlarından gelen yağmur ve eriyen kar suları ile metrelerce su altında kalıyor. pasifikten gelen dünyanın en temiz yağmur ve kar suları ile nerdeyse sığ bir iç deniz haline gelen amazon ormanlarında taşkın altında kalan ağaçların yaprakları arasında yumurtlayıp ürüyorlar ve bu temiz sularda yavrular, etçil olarak beslenerek , hızlı büyüyerek yaklaşık 5-6 ay sürecek taşkın mevsiminde hızla nerdeyse erişkin boyutlara ulaşıyorlar. Bu dönemden sonra diskus o kadar dayanıklı bir balık haline geliyor ki kurak dönemde (güneyküre kışı) suların çekilmesi ile oluşan çamurlu, bitki gövdelerinin çürümesi ile humuslu asitik göllerde bile hayatlarını sürdürebiliyorlar tabiki çoğu kurak mevsimi çıkaramıyor.

    Akvaryumda da pro yetiştiricilerinde yaptığı bu aslında. üremeyi teşvik etmek ve yumurta gelişmesini sağlamak için saf su, yüksek ısı(taşkın mevsimi taklidi)>>>>yavru büyütmek için çok su değişimi ile sıfır amonyak>>>>>ancak erişkinlikten sonra dekorlu veya bitkili bir tank. Bu sıralamaya uyulacaksa yani erişkin diskuslarla çok büyük hacimli tanklarda az sayıda diskusla bitkili yapılabilir elbet. ve bu dönemde de hayvanların akvaryum suyunu 30 dereceye çıkarıp canlarını sıkmaya gerek yok.

    Sonuçta cama cam akvaryum ve sık su değişimi diskus üretimi ve yavru büyütmek için en ideal uygulamadır.
     
    murat parin bunu beğendi.
  18. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Özdemir abi teşekkür ederim gerçekten açıklayıcı oldu.Anladığım kadarı ile zor balıklar .
     
  19. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Özdemir bey konuya katkınız için teşekkür ederim yağmur mevsimlerine değinmişsiniz . Benimde gözlemlediğim diskusda dahil beslediğim hiç bir balık su değişiminde düşen birkaç derecelik ısı farkından rahatsız olmuyor bir çok türde bildiğiniz gibi üremeyi tetiklemenin en etkili yollarından birisi ısı düşüşleri. Yeterki bu değişim saniyeler içinde olmasın . Suyun kimyası değişmediği sürece birkaç derecelik ısı farkından etkilenen balık görmedim. Yinede tedbiri elden bırakmamak adına ısıyı düşürmemeye çalışıyorum.. Ben ayarı yapamıyorum ya çok fazla sıcak oluyor yada soğuk oluyor şimdilik çözümü suyu 50 dereceye kadar çıkartan çin malı ısıtıcıda buldum:eek: Değişim sırasında ek olarak fişe takıyorum su dolduktan sonra çıkarıyorum ısıda düşüş olmuyor tabi sürekli gözlemdeyim buzlu su olsa bu ısıtıcı yine ısıtıcak çinliler yapmış bu sefer :koptum:
     
  20. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Son 9 yılımı diskusa ayırmış biri olarak müsaadenizle bende bir iki şey söylemek isterim. Özdemir Bey detaylı bir açıklama yapmış zaten Cama cam olmasının tek sebebi 0 nitrat sağlamaktan geçiyor. Dip çekimini rahat yapmak ve yoğun protein beslenmesinden kalan atıkların sistemde tutulmaması için bu gerekli Yavrular erişkin altı ve erişkin döneme kadar gerçekten çok hassaslar bu konuda. Ölürler demiyorum ama discusa adını veren ve disk şeklini almaları tamamen bu süreci ne kadar iyi atlattıklarına bağlı. Büyüdükten sonra inanın .çoğu balıktan daha töleranslıdır ayrıca umarım gerek kalmaz ama doğru teşhis ve tedavi uygulandığı sürece ilaç tedavisine en çabuk ve olumlu cevap veren bir tür. Zor oldukları bölüm ergen boya getirene kadar. Ergen hale geldiklerinde sizin bakım kalitenizin ve verdiğiniz emeğin aynası olacaklar. Sonrasında bitkiliye dönebilirsiniz. Ayrıca ,imkanınınz varsa bu boydaki balıklarda artemia desteğini bir süre daha sürdürmenizi tavsiye ederim.
     

Sayfayı Paylaş