1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu Su Akvaryumu Kurmaya İmrendim

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde Zeugma tarafından 26 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Zeugma

    Zeugma

    Mesajlar:
    97
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    ümit demirel
    Tuzlu su akvaryumu kurmak için imrendim.

    Yükseklik 70 cm
    Genişlik 80 cm
    Uzunluk 140 cm

    Bir tuzlu su akvaryum kurmak istiyorum. Elimde 10.2 mm cam var bu ölçülerde akvaryum kurmam için. Aquabee up 4000 kafa motorum var.

    Kendi imkanlarımla 2 adet skimmer yapsam mı yoksa bubbleking skimmer mi almalıyım? Biraz mercan ,hermit doktor,ve palyaço balığı gbi basit 10 15 canlıdan oluşan bir akvaryum kurmak istiyorum neler gerekir bir liste çıkarabilir miyiz acaba?
     
    veligören bunu beğendi.
  2. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Ümit bey deniz akvaryumları için ideal yükseklik 50cm 60 cm arasındadır.Yetmiş santimde mercanlara sağlıklı aydınlatma sağlayamazsınız.
     
    veligören ve Zeugma bunu beğendi.
  3. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Öncelikle foruma hoşgeldiniz :)

    Mercan düşünüyorsanız 70 cm derinlik çok fazla, bu derinliklere ışık ulaştırmak çok maliyetli oluyor, çünkü çok kuvvetli bir armatüre ihtiyacınız var. Mümkünse ölçüde 55'i geçmeyin.

    Bu ölçüyü geçmeseniz bile akvaryumunuz 600 litre gibi bir brüt hacime sahip olacak, kaya-kum-üstten boşluğu düşseniz hacminiz 500 litre olur. Bu hacimde ne yazık ki iyi iş görecek ucuz bir PS tavsiye etmek çok zor. DIY yapsanız'da bu konu oldukça iyi tecrübe ve işçilik isteyen bir konu ve yinede DIY yapamayacağınız bazı noktalar sıkıntı yaratıyor mesela PS'nin çırpıcı pompası gibi. Belki hobinin ileriki dönemlerinde bazı şeyler düşünülebilir ama şu anda bu işlerle uğraşıp patinaj çekmenizi istemem. Buble king'in bu hacme uygun bir PS'sini seçerseniz işiniz baştan çok kolaylaşacak. Hali hazırda sizinkine yakın hacimlerde kurulum yapan arkadaşların kullandığı vertex, buble king, reef octopus skimmerlar bu işe pürüzsüz bir başlangıç yapmanızı kolaylaştıracaktır.

    DIY konusu biraz fantazi konusu gibi, açıkça söylemek gerekirse bazı konularda DIY çok ucuz ve maliyetsiz çözüm olmaktan uzak ama yaşattığı tatmin ve bunu yapabiliyor olmak ayrı bir keyif doğrusu. Bu forumda DIY ile yaptığımız çok güzel ürünler var ama ne yazık ki etkinlik ve kolay yapım konusunda DIY PS bu işe yeni başlayana tavsiye edeceğim bir olgu değil. Bunalar ilave keza çok iyi çalışan DIY PS ler var oldu var olacak :)


    :):) genellikle hiç bir zaman bu kadar alçakgönüllü hedeflerde kalınmıyor yalnız :):)

    birde 10mm cam mevzusu var, eğer kullanılmış camlarsa bu camları istediğiniz şekilde kesmek zor, kullanılmış cam kesmek işlemek çok zor. ayrıcaa 10 mm cam ile 70 cm derinliğe çıkmak çok güvenli değil, kayıt kuşak kullanabilirsiniz ama buda artık son zamanlarda estetik olarak pek tercih edilmeyen bir akvaryum yapım tekniği.
     
    YIKIKTEMO ve Alparslan bunu beğendi.
  4. Emrah bey öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Tatlı Su Forumlarında açacağınız uygun başlık altında sorunlarınıza fikir alışverişi ile çareler bulunabilinir. Malum bu başlık da sizin gibi yeni üye olup, fikir alışverişi yapmak isteyen, cevap arayan başka bir arkadaşın. ;)

    Ümit bey foruma hoşgeldiniz. 10mm camda derinlik 80 olması belki problem olmayabilir ama yüksekliğin 70 olması bence ciddi sıkıntı. Çünkü cam yükseldikçe kalınlığı artarak devam ediyor. Bir diğer konu diyelim ki su yüksekliği 55 veya 60 cm oldu. Olabilir ama yapılacak dekor su yüzeyine yakın seviyede olmalıki ona göre mercan diziliminizi yaparken ışık ihtiyacına göre yakın tutabilecek mercanlarınız açısından sıkıntı olmasın. Bununla birlikte aydınlatmanızı su yüzeyine yakın seviyelere de indirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Protein Skimmer, Aydınlatma bunlar maddiyatla birlikte daha yüksek kalitede alındığı zaman problemlerinizi azaltacak unsurlar. Kendi imkanlarınızla 2 adet skimmer yapmak yerine bir adet Bubble King muadili ürün alarak bu durumu çözebilirsiniz. Çünkü skimmer yaptınız takılacak motor kaliteli olmalı ki yüksek performans alınabilinsin.
     
    YIKIKTEMO ve Okurt bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hoş geldin, hayırlı olsun Ümit. Protein skimmer yapmak hep dediğimiz gibi ve forumdaki örneklerde de olduğu gibi sorun değil ama yapımına kalkışacak kişinin kullanacağı kaliteli ps motorunu sorgulaması, hangi modeli alacağı, bulma imkânı ve toplam maliyeti hesaplayıp karar vermesi gerekir. Kısaca değmeli yapımına. Neden iki adet yapmak istediğini anlamadım ancak beslemek istediğin canlı yelpazesi çok değil ve kısmen dayanıklı canlılar. Bubble magus, imkan varsa Bubble king skimmer modelleri alınabilir.

    Akıntı motoru Seio, Tunze ve Newave olabilir. İki adet 4000 saat litre işini görür. Elbette ileriyi düşünerek Vortech Mp 60 incelemek mümkün. İki kez masrafı engellemek için iyi bir yoldur ama sonuçta imkan meselesi.
     
  6. Zeugma

    Zeugma

    Mesajlar:
    97
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    ümit demirel
    Temel abi bir arkadasım senı tanıyor senden bahsetmıstı sagolsun anlatmasında bıle çok iyi izlenimler bıraktın bende.Skimmer önemi insandaki kalp gibiymis bunu anladım dahada iyi peki. BEN HANGİ SKİMMER SİSTEMİNİ ALMALIYIM VE EN UYGUN NEREDEN ALABİLİRİM NE KADARA BULURUM SKİMMER OLMADAN BAŞLANMAZ ANLAŞILDI :)
     
  7. Zeugma

    Zeugma

    Mesajlar:
    97
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    ümit demirel
    AKVARYUM YÜKSEKLİĞİNİ 55 E İNDİRDİM 5 CM ZATEN FİRE PAYI DİYEBİLİRİZ CAMI DELİCEM APARATLA ZATEN ÜSTTEN BUNU KARAR ALDIM AYDINLATMA OLARAK OFİSLERDE KULLANILAN BU ARMATÜRLERE SYLAVANİA 60 CM 4 ADET MARİNE FLORASAN KOYSAK AYDINLATMA İÇİN YETERLİ OLURMU ? OFİS.jpg
     
  8. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Mushroom, leather,bazı polipler gibi yumuşak mercan türlerini besleyebileceğinizi düşünüyorum, ama iyi randıman almanız için aydınlatmların t5 olması gerek. T8 ile iyice randıman düşer. Eğer sadece balık tankı düşünüyorsanız Balıkları orjinal rengi ile görseniz yeter :):) bu armatürde işinizi görür.
     
    YIKIKTEMO ve Zeugma bunu beğendi.
  9. veligören

    veligören

    Mesajlar:
    109
    Yer:
    niğde
    İsim:
    veli gören
    Hayırlı olsun kardeş darısı başıma inşallah
     
    Zeugma bunu beğendi.
  10. Zeugma

    Zeugma

    Mesajlar:
    97
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    ümit demirel
    Mushroom, leather,bazı polipler gibi yumuşak mercan türlerini besleyebileceğinizi düşünüyorum, ama iyi randıman almanız için aydınlatmların t5 olması gerek. T8 ile iyice randıman düşer. Eğer sadece balık tankı düşünüyorsanız Balıkları orjinal rengi ile görseniz yeter :):) bu armatürde işinizi görür.[/quote]

    sylvania coralstar marine aquarium lamp düşünüyorum 2 adet 2 adette beyaz olarak başka florasan bu mekanizma içinde çok mavi olmasın diye ikisini beyaz düşündüm OFİS.jpg sy.jpg sy2.jpg
     
  11. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    O tavan armatürlerinin 4*24w ve T5 olanları var gayette ince ve şık duruyor tank kare olacak ise kullanabilirsin T5 olarak 2 Tane loogon blue ve 1 Actinic, 1 Blue güzel olur diye düşünüyorum.
     

Sayfayı Paylaş