1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

üretimhane belgesi

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde uozgul tarafından 27 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Selamünaleyküm arkadaşlar sorum şu.

    Süs balığı üreticilik belgesi olan birileri var mı ve prosedürü nedir onunla alakalı bilgi almak istiyorum. Afyonda bu konuda üretici belgesi hiç verilmemiş bu güne kadar sadece alabalık ve sazan üretimi için üretici belgesi alanlar olmuş hobihane tarzı setler ve akvaryumlarda üretim için hiç talepte bulunulmamış.
    Üretici arkadaşlarımızdan böyle bir belge sahibi olan yada prosedürü bilen birisi var mı onu öğrenmek istiyorum.
     
  2. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Selamlar Ümit Bey ,

    Üretimhane işleten arkadaşlar genelde dükkan tutarlarsa burayı depo gibi gösteriyor , gazete kağıtlarıyla da camları kapatıyor vs.Ya da bodrum gibi yerlerde yapılıyor.Ülkemizde üretimhanelerin bırakın bazı akvaryumcuların ruhsatı bile yok.
     
    10.KÖY bunu beğendi.
  3. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Merhaba,

    Bende üretimhane açmak istiyordum bir dükkana sordum araştırdım hobihane dahii olsa gene belge istiyorlarmış.. Bende bu yüzden vazgeçtim dükkan açarım daha iyi dedim.. :) Ama bildiğim kadarı üretimhane için pahalı kaçıyormuş belgeler evraklar vs dükkan açsak daha iyiymiş..

    Saygılar...
     
  4. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Balık üretmekten çok zaten mühim olan istenilen rakama satabilmek. Zaten direk bu işi resmi olarak evrakları yapıp da girmek büyük risk. Ya balıklar satılamazsa... gibisinden.

    O yüzden ilk başta üretim daha sonra satış hacminin genişlemesi sonra da resmileştirmek...

    Ama ilk mesajımda belirttiğim gibi büüyk çoğunluğu gayri resmi diyebilirim.
     
    BlkFerit ve Lake Tanganyika bunu beğendi.
  5. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Ümit bey bildiğim kadarıyla tarım ve köy işleri bakanlığı,çevre ve orman bakanlığından ve belediyeden gerekli izinler ve ruhsat alınıyor. Veteriner kontrolleri,hijyen standartları,vs vs gibi birçok madde var.Mevzuuatı çok iyi bilmesemde bu ruhsat için adama kılı kırk yardırıyorlar diye biliyorum.:der:
     
  6. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Bu izni vermeye yetkili tek mercinin birinci derecede tarım il müdürlükleri çünkü bünyesinde su ürünleri mühendisi bulunan ve balık çiftliklerine ruhsat veren kurum orası. lakin setler halinde akvaryumlara daha önce üretim için müracat eden yok benim amacım ürettiğim balıkları üretici belgem ile üretimhaneden direk satabilmek o yüzden araştırıyorum maliye ile vs ile sıkıntı yaşamamak için. Maliye üretici belgen ile vergiye tabi olmadan satabilirsin diye açıkladı çünkü.
     
  7. 10.KÖY

    10.KÖY

    Mesajlar:
    84
    İsim:
    Alican TEKİN
    10 taneden fazla üretimhane gördüm.10 akvaryumlu 100 akvaryumlu..Zebrayı canlı yem için üretenler, kilosu 5 lira olan yemi kullananlar , ölen balığı doğrayıp canlı yem yapanlar gördüm.Ama hiç birinde belge görmedim.
     
  8. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Öyle işte ama ben biraz farklı düşünüyorum ileriye dönük yatırımımı bu iş üzerine yoğunlaştırmaya çalışıyorum. O yüzden araştırıyorum. şimdi zaten 20 ye yaklaştı hobihanemde akvaryum sayısı biraz büyük ve kaloriferli bir depo bulup hobihanemi oraya taşiıyıp yeni setlerle sayıyı artırmayı düşünüyorum ama yarın öbürgün birisi çıkıp arkadaş ususlsüz iş yapıyorsun al sana ceza demesinler diye araştırıyorum maliye bir canlıyı damızlık alıp yavrulatırsan pazarlarda vs yerlerde satmazsan toptan satarsan vergi vermezsin üretici olduğun için diyor. ozaman üretici belgesi şartı çıkıyor ortaya malum türkiyede kimse kendi işinin başkaları tarafından yapılmasını istemez karına ortak olacak diye o yüzden şikayet eden çıkar bişey olur diye tedbirimi almak istiyorum.
     
  9. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ümit Bey,

    Siz o zaman direk bir petshop açın. Ürettiğiniz balığıda kolayca satmış olursunuz. Araya aracı girmeden direk üretimden satışa herşey sizin kontrolünüzde olur. Zaten dükkan vergisini vereceğiniz için de sorun olmaz.
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  10. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Petshop başka bir konu. Onu zaten düşünüyorum ama benim üretici belgesi almaktaki amacım farklı neyse bakalım zaman gösterecek.
     
  11. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Petshopta açsanız üretimhane ve depo için ayrı vergi ödüyorsunuz. Ama akvaryumlarınız açtığınız petshop içinde olursa sıkıntı olmaz. Mesela tek bir kirası olan iki katlı dükkan tutarak petshop olarak gösterirseniz katlardan birini üretimhane olarak kullanabiirsiniz. Fakat balıklar ile kuşların aynı ortamta bulunmalarına bazı memurlar ceza kesiyor.
     
  12. DACUF

    DACUF

    Mesajlar:
    25
    İsim:
    Barışcan Ergün
    Akvaryumlardaki, nem kuslara zarar veriyor o yuzden ceza veriyorlardir
     

Sayfayı Paylaş