1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Vatoz Balığını ne Sıklıkla ve Nasıl Beslemeliyim

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde cengizhan tarafından 2 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. cengizhan

    cengizhan

    Mesajlar:
    22
    Yer:
    BURSA
    İsim:
    cengizhan atmaca
    Merhaba arkadaşlar 120x50x60 akvaryumumda 1 vatoz 2 astronot 2 pacu piranham var. Astronot ve pacu ların beslenmesinde bir sıkıntı yok zaten astronotlara ne atsam yiyiyorlar, :) vatozu ne sıklıkta ve neyle beslemeliyim bazı yerlerde salatalık ile beslemenin iyi olduğunu okumuştum ve bir akvaryumcuda vatoz akvaryumuna bütün bir salatalık atıldığını gördüm salatalık atsam yermi ve salatalığı büyük parçalar halinde atsam balık için sıkıntı olurmu ?
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  2. tamerkokcu

    tamerkokcu

    Mesajlar:
    110
    Yer:
    İZMİR/ciğli
    İsim:
    tamerk okcu
    Vatoz lar yüksek oranda bitkisel beslenen canlılardır.Salatalık dilimleyip akvaryuma atmanızda bir sakınca yok afiyetle yiyecektir.Aynı sekilde halka biçimli dilimlenmiş çiğ patateste atabilirsiniz.Ayrıca kedi balıklarına özgü yemler var bunları kullanabilirsiniz.Ancak yemleme işlemini akvaryumu kararttıktan bi 30 dak. sonra yapın ki diğer balıklar yemi rahat bıraksın.Vatozlar karanlıkta daha aktif olan balıklardır.
     
    TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Cengizhan Bey, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Salatalıkları dilimleyerek akvaryuma attığınızda su yüzeyine çıkacaklardır. Boylamasına ikiye böldüğünüz salatalığın kabuk kısmına saplayacağınız bir metal ile tabana oturmasını sağlarsanız daha doğru olur düşüncesindeyim. Salatalık ve patatese ilave olarak; marul, ıspanak, Brokoli, karnabahar, lahana ve benzeri sebzeleri haşlayarak verirseniz severek tüketeceklerdir. Araya dip yemlerini ilave ederek, bir menü günlüğü oluşturabilirsiniz.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  4. cengizhan

    cengizhan

    Mesajlar:
    22
    Yer:
    BURSA
    İsim:
    cengizhan atmaca
    Cevaplarınız için her ikinizede teşekkür ederim salatalık ile beslemeyi deniycem.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  5. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Hüseyin bey gerekeni zaten yazmış.Ben salatalıkları bir vida yardımı ile dipte tutuyorum mesela.Ben şahsen balıkları günde bir kez yemliyorum.Diğer zamanlar camdaki yosunları zaten tüketiyorlar.
     
    TencoMelih ve H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  6. cengizhan

    cengizhan

    Mesajlar:
    22
    Yer:
    BURSA
    İsim:
    cengizhan atmaca
    Merhaba bu akvaryumda kaç adet balık bakabilirim şu anda 2 astronot 2 pacu 1 tanede vatzum var astronot ları arttırmak istiyorum ama sıkını olurmu?
     
  7. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Balıklar astronot ve pacu kaç santimler bunlar çabuk büyüyorlar ve akvaryumun filtrelerini büyütmek gerekiyor,bunları da düşünmek lazım abi,çok istiyorsan ve balıklar büyük değilse ekleme yap...:)
     
  8. cengizhan

    cengizhan

    Mesajlar:
    22
    Yer:
    BURSA
    İsim:
    cengizhan atmaca
    -
    Astronot un 1 tanesi 9 - 10 cm. Pacular 5 - 6 cm, diğer astronot daha küçük, lifetech 838 dış filtre var birde şu anda filtre yeterli gelmiyor gibi sanki. Onuda söylersen sevinirim yeter mi yoksa daha büyük mü almak gerekir?:)
     
  9. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi daha ufaklar ama genede filtreyi alabileceğin en büyük filtreyi al yada bir iç filtre veya ufak bir tane daha dış filtre ekle derim,bunlar iştahlı balıklar o yüzden suyu çabuk kirletirler...:)
     
    cengizhan bunu beğendi.
  10. cengizhan

    cengizhan

    Mesajlar:
    22
    Yer:
    BURSA
    İsim:
    cengizhan atmaca
    Eyvallah zaten bir tane iç filtrem var, olmazsa ilerde daha büyük alıp ikisini de iptal ederim. :)
     
    Alparslan bunu beğendi.
  11. kayabc

    kayabc

    Mesajlar:
    9
    vatoza gönül vermiş bir hobici olarak bildklerimi paylaşmak isterim vatozların en büyük sorunu bence hastalıkta özellikle karın şişmesi ve karın çökmesi oyüzden vatozlar bitkisel yemle beslenen haftada en az bir kere salatalık ikiye bölünüp çay kaşığının her iki ucuna batırıp veriyorum yalnız özellikle salatalık en fazla 2-3 saat sonra alınmalı suda salınım yapar bunu kabak havuç ıspanak vb.sebzeleri yer.vatozun bitkisel olarak verdiğim yemler favori yemlerim tetra pro vegetable sera tablet ve sera floradır.kesinlikle 1 erkek 2 dişi idealdir ve vatozlar küpe yumurta bırakır erkek 1 hafta bakar ve yavru çıkar bu yüzden hobici arkadaşlara faydam olsun diye tül vatoz ve diğer vatozların tanıtmak ve bilgi paylaşmak maksadıyla en kısa zamanda konu açacağım ve bildiklerimi aktarmaya çalışacağım forumda yeni aranıza katıldım herkese iyi hobiler.
     
    TencoMelih ve veysel bunu beğendi.
  12. kayabc

    kayabc

    Mesajlar:
    9
    Vatoz balığı öncelikle akvaryumun hacmine göre tek tür olarak ve vatozların ırkını kırmadan özellikle tül olanları ben sade tül vatoz 50*40*50 akvaryuma 1erkek 2 dişi yada yavru kaybı yaşamak istenmiyorsa hacmini iyi ayarlamak lazım çünkü ana tanktan kesinlikle nakil edilmemeli anne babayla beslenmeli cklet tropuas ve etçil olan balıklarda kısa kuyruk 1 erkek 2 dişi ben tül vatozlarımda 1 erkek 1 dişi yada 1 erkek en fazla 3 dişi olacak şekilde
     
  13. kayabc

    kayabc

    Mesajlar:
    9
    Vatoz balığının beslenmesi ben sabah ve akşam olmak üzere ama normal 3-5 dk tüketebilecekleri kadar çok fazla yemleme yapmadan haftanın 5 günü kuru yem 1 gün salatalık kabak ıspanak gerekirse 1 gün yada tek öüğün yemleme yapıyorum ayrıca 1 gün tetra pro 1 gün sera flora 1 gün sera sprulina tablet gibi değiştirerek çünkü kabız olmaması için.
     

Sayfayı Paylaş