1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İkinci Nano Reef Akvaryum

Başlığı 'Nano Reef Akvaryum Kurulumları' kategorisinde zavlak tarafından 9 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. zavlak

    zavlak

    Mesajlar:
    46
    İsim:
    İbrahim Zavlak
    Yaklaşık iki ay önce eve 70 litrelik ikinci nanoyu kurduk.
    Ekteki fotoğrafları biraz eski olsalar da bu nanonun kurulumunda çok katkısı olan Kızıldeniz Akvaryuma ve Sculpture a teşekkür ederiz.
    Nano da her şey çok güzel başladı ancak bir süre sonra maalesef yosun sorunları başladı. Yosunları yellow tang ile turbo snailler afiyetle yeseler de yosunlaşma ile hala başa çıkabilmiş değilim. Bir dönem kullandığım yayla suyunda bulunan mineraller ya da pod artırmak için kullandığım ekmek mayası bu soruna sebep olmuş olabilir :(
    Akvaryumda şu anda daha fazla kaya, daha fazla mercan var. Ayrıca tomatolarla true percula çifti yer değiştirdi.
    Dün itibariyle akvaryumda bulunan balıklar hızlı nefes alıp vermeye başladılar, yapılan testlerde fosfat yüksek çıktığı için dün akşam 10 litre su değişimi yaptım, akvaryuma Phosfix girdim ve yeni zeolit ekledim.
    Ayrıca dün gözlemlediğim en ilginç olay da mandarinin ağzından çıkan deniz yıldızı kollarıydı, sanırım bu velet akvaryumdaki flatworm ve podları silip süpürdükten sonra açlıktan deniz yıldızlarını yemeye başladı.
    Üstadlarım tecrübelerini benimle paylaşırlarsa sevinirim. Akşam eve döndüğümde yeni fotoğrafları ve gelişmeleri bildirmeye çalışacağım.
     

    Ekli Dosyalar:

    Alparslan bunu beğendi.
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Maşallah akvaryum çok güzel ama yukarıya doğru canlı kaya takviyesi hiç fena olmaz,mandarine şaşırdım demek ki pod türü canlılardan az sayıda var,yıldızın neresini yedi anlamadım yıldızlar bir deri bir kemik dir...:rolleyes:
     
  3. zavlak

    zavlak

    Mesajlar:
    46
    İsim:
    İbrahim Zavlak
    Yukarı doğru bir kaç kaya daha girdik akvaryuma. Mandarine gelince ben de anlamadım hatta hayvanın ağzından çıkan şeyler ne diye düşünürken yıldızın kollarını görünce baya şaşırdım keşke o an fotoğrafını çekebilseydim :)
     
    Alparslan bunu beğendi.
  4. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi canlı kaya ekleyip iyi etmişsin kayalar ile birlikte akvaryuma pod girdi yani daha az yıldız yenecek:Dhatta akvaryumcudan artemia vb al derim,fotoğrafa gerek yok biz her zaman hobicilerin yazdıklarına inanıyoruz...:)
     
    zavlak bunu beğendi.
  5. zavlak

    zavlak

    Mesajlar:
    46
    İsim:
    İbrahim Zavlak
    Üstad yeni kayalardaki podlarda bitti sanırım dün yine iş başında yakaladım benim canavar mandarini, yıldızın kolunu indirdi mideye :) acil artemia yumurtası çatlatmalıyım yoksa karideslere falan sıra gelecek ondan korkuyorum :D
     

Sayfayı Paylaş