1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nano Reef Kurulumu için Destek

Başlığı 'Nano Reef Akvaryum Kurulumları' kategorisinde Mahir TAŞDEMİR tarafından 2 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Nano reef kurulumundan öncelikle merhaba. Forumu yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum, onlarca portal gördüm ama hiç biri bir aile gibi değildi ama ben burada bunu sezdim ve direk üye olmaya karar verdim. İnşallah ileri ki günlerde sizinle bir çok paylaşımım ve bilgi kazancım olacaktır. Şimdi gelelim benim sorunuma :( Ben bir nano reef deniz akvaryumu kurmak istiyorum ama işte olay bur da başlıyor zaten. Ben yavaş yavaş kuracağım maddi durum anca buna izin veriyor yani, yavaştan kastım mesela skimmer aldım 2 hafta sonra sump falan almayı düşünüyorum. Benim olayım bu. Şimdi ben sizden değerli üstatlardan bu konuda bilgisi olan abilerimizden, kardeşlerimizden yardım almak istiyorum. Yaklaşık olarak 1 haftadır araştırdım bakımı nasıldır, ölçümler nasıl yapılır, hangi türler bir bir ile uyumludur, ne yerler ne içerler, daha neler neler, gerekli gereksiz her şeyi daha başlamadan yükledim kafaya. Ha demiyorum ki ben bu işi çözdüm sadece araştırdım, herkesin bildiği gibi bu işe hele hele deniz akvaryumunu öyle gelişi güzel girilmez değil mi?

    Şimdi sizce ben bu işe ilk ne alarak başlamalıyım? Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür diliyorum, çünkü daha önce bu portal da konu açmadım malum.:)
     
    veysel, YIKIKTEMO, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. vanlyy

    vanlyy

    Mesajlar:
    355
    Yer:
    van merkez
    İyi bir yere demir attığından emin olabilirsin kardeşim. Konu ile bilgisi olan arkadaşlar en kısa zamanda olaya el atacaklardır. Şimdiden başarılar dilerim.
     
    veysel bunu beğendi.
  3. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Çok sağolasın aslında ben zaten üstadların bu konuda yardımcı olacağından eminim ama işte insan böyle şeylere başlama hevesi biraz fazla olunca aceleci davranıyo malum bu hobi insanı başka alemlere götürüyo aynı masal gibi
     
  4. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    Deniz Akvaryumu Kurulumu | Akvaryum Portalı
    Mahir öncelikle hoşgeldin kardeşim...Yukarıda ki linki bir incele,olmadı forum sayfasının sağ üst bölümünde ki arama bölümüne nano akvaryum kurulumu diye yaz...Bak neler çıkacak neler....:)
     
  5. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Şimdi araştırmam bitti ama ben şoyle bi kararla başlamayı düşünüyorum; ilk önce hazır akvaryumu alıyım diyorum. Bir yandan sanki kendim ufak bi akvaryum yaparsam daha uzun ömürlü olur sanki, hani nede olsa kendim yapınca sump için kendim tasarlaya bilirim diye düşünüyorum.

    Siz ne dersiniz bu işe satın mı alıyım yoksa kendim mi yapıyım?
     
  6. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Mahir Bey öncelikle kurulum kararınız hayırlı olsun
    Bir haftadır okuyorum diye yazmışsınız o yüzden size deniz akvaryumunda hacmin küçüldükçe zorlaşacağının üzerinde durmayacağım.Bu aklınızın bir kenarında hep dursun!
    Sonrasında aceleniz yok ise ikinci el ilanlarını kovalamanızı, hatta mümkünse set olarak almanızı tavsiye edeceğim.
    Herhangi birşeyi almadan önce portala sormanız size fayda sağlayacaktır.


    Tapatalk...
     
  7. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Şöyle söyliyim daha ayın beşine kadar vaktim var zaten malum maaşlar ozaman yatıyo:koptum:ayrıca ben vardiyalı çalıştığım için fazla bilgisayarda duramıyorum peki bu yazdığım koşullarda siz ne önerirdiniz

    Not:küçüldükçe zorlaşacağını bende biliyorum ama şu aralar durumum buna müsait anlıcanız üzre bana en uygununu bulup uzunca bir süre (enaz 7-9 ay) idare edecek bir akvaryum düşünüyorum
     
  8. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Mahir bütçe kısıtlıysa macera aramayacaksın,Üstadların sözünden çıkmayacaksın.O zaman inşallah bir liran bile boşa gitmeden kurarsın tankı.Aklında belirlediğin hiç bir şey yokmu ?Türler, hacim Vb.
     
  9. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
  10. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Öncelikle hayırlı olsun kararın, ben malzemeleri alırken ikinci el aldım psyi, malzemeleri 2 ayda falan topladım. İkinci ellerde daha iyi bir ps alırsın 100 150 lira civarında paralara. Akvaryumu da akvaryumcuya çok uygun fiyata yaptırırsın hazır alma. Ben yeni yaptıracağım 1 ay içinde, benim konuda bak fiyatını ve foto ekledim. Aceleye gerek yok yavaş yavaş aylara bölerek topla malzemeyi ileride rahat edersin. Bu şekilde daha fazla para harcarsın.
     
  11. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Bende yavaş yavaş toplamayı düşünüyorum zaten Veysel abi.Bir de bu bahsettiğin fotoların linkini atarmısın abi
     
  12. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Senin konunun altına doğru bak deniz akvaryumu yeniden başlangıç konusu benim konu, orada son sayfanın sonunda akvaryum çizimi ve fiyatı var.
     
  13. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Abi baktım ama ben daha ilk defa yapıcağım için pek anlamadım.Ayrıca bana 100-150 tl bişey tutar demişsin bu beni azcık aşıyor.Hani söyle 70-80 tl tutsa tamam derim onla idare ederim.Ayrıca ben varya daha ps nin nasıl kurulcanı bile bilmiyorum ki sump sistemine dahıl ediyim
     
  14. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Yok bir zorluğu acele etmeden aylara yayarak yaparsan bütçe zorlanmaz hem konuları okur bir şeylere hakim olmaya başlarsın diye dedim. Bende hemen yaptım diyemiyorum 2-3 ayı bulur geçer zaten bütün malzemeleri toplamak. Ama senin dediğin gibi standart 60 lık akvaryum alırsın o fiyatlarda yavaş yavaş yaparsın ama alacağın zaman şunu alıyorum deyip danış öyle al portala daha iyi olur.
     
  15. Mahir TAŞDEMİR

    Mahir TAŞDEMİR

    Mesajlar:
    46
    Yer:
    İZMİR/BAYRAKLI
    İsim:
    MAHİR TAŞDEMİR
    Tabiyki abi zaten sizin gibi üstatlar sayesinde bende böyle bi girişime başladım sormadan asla işyapmam ve umut ediyorumki ben sabırılı bi kişi olduğum için bu kurulum başarılı olacak inşallah
     
    veysel bunu beğendi.
  16. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Yav Mahir bana da üstat demede dayak yemeyelim benim üstatlığa 40 fırın var daha.:D İşallah iyi bir kurulum olur, ben hala boş akvaryuma bakıyorum 2 balık 2 mercan, su iyice otursun diye sabır ediyorum.
     
  17. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Mrb Mahir kardeşim;

    Tuzlu evet tatlı su gibi değil burada üstadları iyi dinlemek ve onların gösterdiği yoldan devam etmek en doğru seçim olacak.Zaten konuda gerekenleri aktarmışlar.
    Maddi süreç bu tür kurulumlarda her zaman hemen hemen hepimizi yeri geldi zorlamıştır ve devam etmektedir.Hakan hocamın (harfuzmani)dediği gibi ikinci el ilanları kovalamak çok doğru bir hareket olacak.Üstadlar her zaman yeni kurulum konularında bana ve herkese dedikleri gibi aceleci olmayın,geç olsun temiz olsun derler.:)İyi bir arıştırma ve doğru ekipman seçimleri ile güzel bir kurulum yapacağın düşüncesindeyim:)Bende yeni Nano kurulum çabasındayım ve konuyu Ocak ayında açtım ,yavaş yavaş ekipmanları toparlıyorum.Hem hata yapmamaya çalışıyorum hemde maddi olarak kendimi birden zorlamayarak devam ediyorum;)

    Şuan ilk önce Akvaryum için kafandaki ölçüler neler?karar verdikten sonra istediğin ölçülere göre gerekli ekipmanları ayarlayabilirsin.
     
  18. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    7-8 idare edecek bir tank kurmak mantıklı değil söyle 200-300 litre bir tank için hazırlık yapmaya başlayın zaten ayda 100 lira tanka ayırsan guzel bir tank toplarsin bu arada 2 el ilan kovala derin .


    Seyyar cihazdan online.
     

Sayfayı Paylaş