1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Japon akvaryumuna mücevher koyulur mu?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde someye tarafından 7 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. someye

    someye

    Mesajlar:
    177
    Çiklet akvaryumumda hamile bir mücevher var. Farklı bir akvaryumda da japon besliyorum. Japonları oradan çıkarıp. Mücevheri japonların olduğu akvaryuma koysam olur mu? Koyacağım akvaryum 30 litre. sadece hamile olanı mı koyayım yoksa onun eşinide mi koyayım?
     
    Hector bunu beğendi.
  2. Hector

    Hector

    Mesajlar:
    234
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    emre ulupınar
    suyun Ph sını yukseltmeniz gerekir, cikletler sert suyu sever , bikaç kaya koyup 2 gün sonra balığı koyabilirsiniz tabi % 30 su değişimi yaptıktan sonra ;)
     
  3. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    Çikletlerle japonlar karakter ve ihtiyaçları açısından birbirlerine zıt türlerdir...Ben koymayın derim
     
    Tuğrulcan bunu beğendi.
  4. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Yanlışınız var .Mucevher cikleti kesinlikle daha once japon balığı bakılmış akvaryumda beslenmez.Bakteriler çakışır.Bunu kanıtlayabilirim konularımı gorurseniz bende zamanında mucevher besledim,Mucevherden once japon besledim ve butun balıklarım hastalandı.Ayrıca o hamile olan mucevher olamaz çunku mucevherler yumurta doker.
     
    Tuğrulcan bunu beğendi.
  5. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Emre kardeşim Üreme devresine giren mücevher balıklarının dişilerinde ağızlarının alt kısımlarından başlayarak alt yüzgeçlere doğru koyu bir kırmızılık hakim olur. Erkek mücevher dişinin karşısında titreme hareketleri yapar, eğer yuva tuttularsa bilhassa dişi yuvadan ayrılmaz. Bu belirtiler varsa, Japonların bulunduğu akvaryumu boşaltarak temizle. Daha sonra yarıya kadar cikletlerin akvaryumundan aldığın su ile doldur, kalan yarısını da temiz su ile tamamla. Akvaryuma balıkların içine girip çıkabilecekleri dar ağızlı bir desti koyabilirsin. Su sıcaklığı tercihen 27-28 derece olmalı. Bir pipo filtre takarsan çıkan yavruların çekilmesini önlersin. Mücevher balıkları yavrularını yemezler, yumurtaların döllenmesi açısından erkek ve dişiyi beraber alacaksın, daha sonrada üç hafta boyunca erkeği çıkartmaya gerek yok. Anne ve baba yavrulara beraber bakar.
     
    Alparslan bunu beğendi.
  6. someye

    someye

    Mesajlar:
    177
    Peki mücevherin yanında sarı prenses olsa yavrulara zarar verir mi?
     
  7. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Zararı gören sarı prenses olur. Bu dönemde yavrularını koruma içgüdüsü ile hareket eden mücevherler aşırı saldırgan olurlar.
     
  8. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Hüseyin abi.Evet yavrularını korur ancak erkek 3 hafta sonra ayrılmazsa anne ile kavga eder.Yavruları yer.O yuzden 1-2 hafta içinde erkek ayrılmalı ve sadece yavrular ve anne bir arada olmalı.Ben erkek yuzunden çok yavru kaybettim.Erkeğim yavruları bir sure sonra hep yiyordu 50 yavru vardı sonra kala kala 3 yavrum kaldı o zaman erkeği ayırdım ve o yavruları buyuttum.

    Buyrun buda japonları akvaryumdan çıkarttıktan sonra balıklarımın hastalığı(sağolsun Hüseyin abim ve Alparslan abim yardım ettiler):
    Mucevher Cikletlerimde hastalık yardımınız lazim | Akvaryum Portalı
     
  9. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Emre haklısın, çünkü erkek balık tekrar çiftleşmek isteyecektir. Bu nedenle üç haftadan sonra bence her iki balıkda yavruların yanından alınmalı.
    Japon balıklarını çıkarttıktan sonra suyu boşaltıp akvaryumu temizlemek gerekirdi. Sen herhalde aynı suya hiç bir işlem yapmadan balıkları ilave ettin.
     
    egouard bunu beğendi.
  10. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Evet babada koruyor ancak bir sure sonra yemeye başlıyor.Anneyse sudaki yemi yiyor suyun dibindeki yemi ağzına alıp yavrularına tükürüyor.Evet ben hiçbir işlem yapmadan koydum o yuzden dedim japon akvaryumuna olmaz diye.Ancak suyu komple boşaltıp filtre v.s duzgun yıkanırsa bakılır elbette.
     
  11. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Emre kardeşim yazdığım cevabı iyi okursan yumurtaların döllenmesi açısından erkek ve dişiyi beraber alacaksın, daha sonrada '' erkek balığı üç hafta boyunca çıkartmaya gerek yok''. Anne ve baba yavrulara beraber bakar. diyorum Yani üç haftadan sonra erkek balığın yavruların yanında durmasının uygun olmadığını zaten belirtiyorum.
     
    Alparslan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş