1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

150x50x40h SPS Akvaryumum

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde TAN3R tarafından 29 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Herkese merhabalar değerli hobici arkadaşlar.Forumu uzun süredir takip ediyorum ve Bu hobide şahsıma yeni bilgiler kattı.Herkese teşekkür ederim.Birisi(1 yıl) nano olmak üzere iki adet akvaryumun var.Kurulumlari inceledikce acizane sps akvaryumunu paylaşmak istedim bende.Buradaki güzel akvaryumlar kadar olmasada acizane paylaşmak istedim,saygılar.
    Kısaca sistemim hakkında bilgi vereyim.
    Kaya:1 kutu caribsea ithal kaya ve Fiji plate kayalar ve birde seramik kaya.
    Kum: caribsea canlı aragonit kum.
    Bakteri kültürü: Prodibio bio digest 15 günde 1ampul patlatiyorum.
    Tuz: Red sea coral pro ile haftalik %10
    Katkı: (günlük tüketim)Balling yöntemi ile kh: 145 ml. Ca:33 ml.mg:20 ml.ionic balancer trance element: Ayrıca A ve K element ve potasyum stronsyum takviyesi.********** ColorB
    Ps:Bubble king mini 180
    Biopallet reaktörü
    Refiqium
    Soğutucu:Teco tr10
    Aydınlatma: Led
    Balıklar: Yellow tang-Naso tang-Sailfing Tang-Blue tang-Golden wrasse-2 adet ocellaris-1 adet bengai cardinal-25 adet conch-4 adet saily ligfout crab

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    igvesm, Erdem., siftery ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah güzel görünüyor, fotoğraflarda mercanlar da sağlıklı görünüyor. :nazar: Sisteme baktığımızda her telden biraz kullanılmış gibi, sağlıkla besleyin inşallah.
     
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Taner abi akvaryumun çok güzel ama foruma ara sıra giriyorsun, bu fotoğraflarla kalıcı olmanı isterim ve bol bol paylaşım yapalım...:)
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  4. Efebru

    Efebru

    Mesajlar:
    145
    İsim:
    Yücel ORHAN
    Sağlıklı balıklar beslemeniz dileğiyle...
     
  5. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Teşekkür ederim beyefendicigim.Sistem 3. ayda ve büyümeden yana memnunum.Örneğin milca coral yaklasik birbuçuk aydır bende ve üç dal halinde fragdi Su anda on dal halinde.Resimler yaklaşık yirmi günlük isiklarim kapandığı için cekemedim.En kısa zamanda güncel fotoğraflar ekleyecegim.Led isik altında tablet ile çok kaliteli resim çekilmiyor ve renkleri tam gosteremiyorum.Umarım yakında profesyonel bir kamera alıp goruntuleyecegim.Ayrıca yeni ve farklı olan şeyleri denerim mantığıma yattığı sürece.Sizinde belirttiğiniz gibi çok sesli oldu bu akvaryum,saygılar.

    Teşekkür ederim aslında takip ediyorum.Portal zengin olduğu için ve sekiz yıl tatlı su ve acı su akvaryumlari ile uğraştıktan sonra tuzlu suya geçince yinede konulara bakip tabiri caizse takılıp kalıyorum.
     
  6. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Teşekkür ederim beyefendicigim.Kaliteli bir kamera ile gelişmeleri paylasacagim,saygılar.

    HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    Montimahir bunu beğendi.
  7. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Çok teşekkür ederim umarım sizlerin akvaryumlarida çok sağlıklı ve başarılı olur,saygılar.

    HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    Efebru bunu beğendi.
  8. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Taner Bey sağlıklı akvaryumlar. Videolu paylaşımlarınızı da merakla bekliyoruz.
     
  9. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Maşallah epey özenilmiş ve yatırım yapılmış bir tank. Led armatürünüzün bir markası varmı yoksa kendi yapımınız mı. birde balling katkısı olarak hangi marka kullanıyorsunuz.
     
  10. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Teşekkür ederim beyefendi,Elime kaliteli bir kamera geçtiğinde elbette paylasacagim,saygılar.
    Led armaturu bir arkadas yapti.Canlıların gelişimi ve ışığa verdiği tepkiden memnunum.Daha önce led ile birkaç yıl devam etmis birkaç akvaryum görmüş ve canlıların gelişimini düzenli takip etmiştim.Bu bana referans oldu ve ledde karar kıldım.Balling katkısı olarak şu an için kh hariç ************ kullanıyorum.Kh tüketimin şu an için günlük 145 ml olduğundan sodyum bi carbonate ile götürüyorum.Zamanla değişiklikler olduğunda yine Bu başlık altında yazacağım,saygılar.

    Yaklaşık yirmi gün evel çekip yukarıda paylaştığım milca coral şimdiki hali.
    [​IMG]
    Buda eski hali yaklaşık 20 günlük fark.
    [​IMG]
    HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    Montimahir bunu beğendi.
  11. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Maşallah, hoşgeldiniz tekrar. Verdiğiniz ölçülerden daha büyük duruyor tankınız, 250 gibi geldi bana:)
     
  12. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Taner kardeş cok güzel bir tankın var yalnız benim anlamadığım veya yanlış gıden birşeyler var sanki kayaların koyu yesıl olması sıyah görünmesi durumu bozmuş neden kapkara duruyor ne bileyim bir cok tak gördüm ya Kaya'nın kendi rengi ve coralin kaplamış cok güzel görünüyor senin akvaryum kararmış gıbı görünüyor neden acaba ısıktanmı su degerlerinde sıkıntımı var kayalar canlı degılmı. Sanırım beyazların kelvınlerı düşük renk sıcaklıgın 10000 altında sanırım Taner eğer beyazlar gün ışığı 6500 k degerlerınde ıse bu sureklı olacaktır macı ışıklar kelvın değerı degısmez bazı arkadaslar beyaz mavı karısı ı kelvın degerlerının yukseldıgını söylüyorlar bu tamamen yanlış bır bılgıdır
     
  13. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Ben foto çeken makineden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Benim 30 cm yüksekliği olan tankta gözle bakıldığından deli gibi bir aydınlatma var. Ama makine ayarlarından mı benden mi bilemedim aynı bu şekil karanlık çıkıyor.
     
    KGEYGS ve TAN3R bunu beğendi.
  14. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Fatih bey tankı kuralı üç ay olmadı coralin alg oluşumu yeni başladı.Koyu renk gözükmesinin nedenine gelince kamera ile alakalı bir durum.Tabletin kamerası ile ancak bu kadar kalitede fotoğraf çekiliyor,saygılar.
     
    fatih70, Alparslan ve veysel bunu beğendi.
  15. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Ah bu gözler varya bu gözler aslında arkadaslar gozlerımız belli bir frekans aralığında görüyor ışığın ılk çıktığı nokta kırmızı ve son noktası maviye dogu gıden bir renk saklası vardır bizim deniz akvaryumlarını ilk kurduğumuzda su gayet Berrak ve temizdir ve az bir aydınlatmada akvaryum cok aydınlanır Fakat gelin gorunki zamanla canlı yükü çoğaldıkça bu su sarımtırak bir renk alır skimmerlar bu sarı suyu temizleyemezler ve o aydınlatma yetmemeye baslar ve daha fazla ısık ıhtıyacı ortaya çıkar
    Ve deminde bahsettıgım gıbı bir yanlısı düzeltelim.Arkadaslar kelvin değeri ışığın renk sıcaklığıdır ışığın mavı ye doğru gıden renkler on bin on beş bin yıırmi bin kelvin diye devam eder gider yalnız bazı arkadaslar kelvin ayarlamasını mavi ve düşük kelvin beyaz renklerde 6500 kelvin degerinde olan gun ısıgı lambalarla ve ledlerle ayarlamaya çalışıyorlar halbuki t5lerde olsun özel uretılen power led chip ledler de direkt kelvin degeri yansıtır ve par degerleri yüksek olur ve deniz akvaryum ıcın özel hesaplanmış ledlerdir. 6500kelvin normal bizim beyaz aydınlatmalarda kullanılan renktir ve akvaryumlarda kesınlıkle yosun yapacaktır hatta yükseklik ayarlaması yapılmaz ise canlıları bile yakıp ölmelerine sebeb olacaktır. Bitkili akvaryumlarda bile 6500 kelvin kullanılması yanlış tır 2 kırmızı 1 mavi ve 3800 k beyaz renk bitkili akvaryumlarda cok güzel sonuclar vermiştir. Tuzlu suda ise 2 mavi 1 beyaz (kelvin degeri yüksek olmak şartı ile) olarak ayarlaması gerekir. Gözler herseyi görseydi bu hayat İnan çekilmez olurdu Rabbim cok güzel bir ölçü ile ayarlamış
     
    siftery ve Okurt bunu beğendi.
  16. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Fatih bey gozlemlemeniz çok iyi.Yukarıda mesajiniza alıntı yaptım ve işyerinde oldugumdan ayrıntılı yazamadim kusuruma bakmayın.Ilk kurulumda bir hata yaptim.Canlı yüküm olmadığı halde aşırı karbon kaynağı girdim sisteme ve bu bana dino olarak geri döndü.Şu anda kontrol altında,yani ilerleme yok gerileme de yok.Yüzeysel olarak akvaryumun kayaların üçte birinde var.Şu anda her gece bir litre kalkwasser giriyorum tanka azar azar.Canlı yukum şu an bihayli var ve mercanlarin gelişimi icin ekstra olarak karbon kaynağı girdiğimden tamamen yok olmadığını düşünüyorum.Canlıların sağlığı ve gelisiminden memnun olduğumdan açıkçası şu anki durum beni rahatsız etmiyor.Diyeceğim şudur ki kayalardagördüğünüz alg dir.Işık konusunda armaturu yapan arkadaşla görüşeceğim yarın.Bahsettiğiniz gibi 6000-6500 kelvin değerlerinde ise beyazlarim hemen değiştireceğim hepsini ama canlı gelisimindende memnunum bu ışıkla.Biraz araştırdım edisonun 1w 9000 Kelvin 100-110 lumen gibi beyaz ledleri var galata elektronikte.Bunları kullansam yada tavsiye edebileceğiniz farklı marka yada Kelvin değerinde ledler kullansam daha iyi sonuç alabilirmiyim şu anki durumdan,saygılar.

    HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  17. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Hangi konuda bahsi geçti ayrıca konu mu açılmıştı?
     
  18. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Tamer kardesim ben karaman dan Fatih seninle bir kac kez alısverısım oldu hatırladıysan yanlıs anlama ben senı veya armaturunu yermiyorum nacızane fıkırlerımi soyledim. Bu işin icinde oldugumdan dolayı sadece onerı ve goruslerim ısıklar hakkında bir cok arastırmalarım ve gozlemlerım var ve ayrıca bir suru canlı denemelerım ve kayıplarım var sımdı ben kendımi asla bu konuda yeterlı bulmuyorum. Cunkı bu konu derya deniz cok geniş ve cok su goturen bır mesele.
    Ben tankını veya armautrunu gormus bırısı degılım. Kaç wattlık ledler kullanıldı ve kac kelwin degerlerinde ve mavi beyaz orantısı nedir lens kullandınmı tank yuksekligi lamba par degerleri vs.. bir suru sey var bunların hepısı deniz akvaryumunda cook önemli degerlerdir.
    Bizler sonucta canlı yetistirmeye calısıyoruz ve yetıstıgı ortamı taklıt etmek zorundayız su degerlerı olsun ısık degerlerı olsun daha birsuru sey
    Arkadaslar bu ısık bir cok arkadasın yapmaya calısıpta sonunda pes ettıren ve bir suru masraflar yanına kar kalmaktadır
    Acık konusuyorum yenı yenı pıyasaya cıkan led armatur yapan arkadaslar var bunların hıc bırının urettgı armaturu alıpta denedıgıne ınan mıyorum sadece yazılım yapıpta yok şimşek similasyonuydu yok su efektti buydu diye göz boyamadan baska bir sey degil.
    1 .Akvaryum aydınlatmasında öncelikle dikkat edilecek hususlar akvaryum yuksekliğidir (su yukseldikce ısık kırılması her 10 cm belli bir par degeri duser)
    2.Aydınlatılacak akvaryum beslenecek canlılara gore ısıklandırma yapılmalıdır.(sps ye ayrı lps soft ayrı vs)
    3.Led aydınlatmada cok dıkkat edılmesı gerekenlerden baslıcası lens olayı cok hassastır ısıgı tabana ındırecegım dıye lensı dayamak yanlıstır kullanılacak olcu ve derınlıklerı vardır.
    4. 1 watt lık ledlerle 60 cm lık bır akvaryumu aydınlatırsın fakat mercek takarsın ve canlıların pıkmentlerıne zarar verır cok yapılan hatalardan birisi
    5 3 wattlık ledlerle merceksiz ve akvaryum yuksekligi el ile ayarlanmak sartı ıle ve canlıları alıstıra alıstıra bir aydınlatma saglana bılır
    daha bir suru degerler ve oılculer var arkadaslar
    Son zamanlarda ledlerden geri donus goruyorum cok pahalıya alınan led armaturlerı forumlarda satısa cıkyor ve t5 donusler goruyorum nedeni ıse led armaturleri alan arkadaslar kullanımda yanlıs kullanmalar sonucunda bır kac tane canlı kaybetmelerınden dolayıdır.
    Satan arkadasla gorusmelerımde bana dedıgı şu kardesım bır etek para verıyoruz ve canlılarım ölüyor.
    Elektirik tasarruf edecez diye elimdeki bir suru para verdip aldıgım canlılarımdan oldum önemli degil ben t5 devam edecegım dıye isyan eden arkadaslar var.
     
    veysel, harfuzmani, Okurt ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  19. TAN3R

    TAN3R

    Mesajlar:
    178
    İsim:
    Taner TEMİZ
    Fatih bey armatur konusunda içim rahat aslında istanbulda seninde tanıdığın led armatur yapan ve işinin arkasında duran biri yaptı armaturu ve yukarıda bahsettigin değerleri ve hesaplamaları yapmıştır kendisi.Lens ile kullanıyorum armaturu açıkçası senin kadar elektrikten anlamam.Benim için önemli olan diğer ekipmanlar gibi armaturun görevini yerine getiriyor olması.

    HTC Flyer P510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  20. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Tamer hayırlısı kardes yardımcı olacagım bır durum olursa haber et zevk duyarım
     

Sayfayı Paylaş