1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Siyah Teleskop Göz Japon Balığı

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde mehmetali tarafından 2 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. mehmetali

    mehmetali

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    mehmet ali yıldırım
    Merhaba sevgili arkadaşlar .Ben bundan yaklaşık 10 gün önce 40 lt olan ve toplam 5 japon balığı beslediğim akvaryumuma bir tane siyah teleskop japon balıgı aldım akvaryumun ışıklandırmasını sadeece akşamları kullanıyorum gündüz ve geceleri ışık kapalı .Düne kadar balık çok normaldi ama dün ve bugün motorun dibinde hareketsiz duruyor .sadece yemleme esnasında hareketleniyor,granul yem yiyemiyor çünkü yemi bulana kadar diğerleri çoktan tüketmiş oluyor pul yem yemesinde sorun yok bugün hareketsiz kaldığı yerden ani hareketler yaptı solungaçlarını hareket ettirdi bir tur attı akvaryumda ve yine dibe çöktü bu akşam yurt dışına çıkmam gerekiyor salı gününe kadar yokum seranın holiday yemini kullanacağım acaba balığın nesi var hasta mı ? ve ben yokken ölürse diğer balıklar için nasıl bir durum olur fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler :)
     
  2. akvaryumcu_kadir

    akvaryumcu_kadir

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    kadir kayış
    Hocam ben de japon yetiştiriyorum ama akşam dinlenmeleri için akşam ışık kullanmıyorum. Sen sabah kalktığında ledi aç saten balıkalrı 8 sat yukarısında ışık ögrürse hasta olup ölme riskleri var hocam. Yani sabah 11 gibi aç akşam 7 - gibi 8 kapat.
     
  3. mehmetali

    mehmetali

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    mehmet ali yıldırım
    Bende öyle yapıyorum gece yatarken kapatıyorum gündüz bütün gün kapalı ,sadece akşam saatlerinde açık ama bu balıkta bir gariplik var şimdi yine hareketlendi ama haraketleri tuhaf dedigim gibi son iki gündür dipte hareketsiz, dış görünüşünde hiç bir anormallik yok sadece dipte haraketsiz duruyor ara sıra haraketleniyor ama sonra yine haraketsiz balık hastalıklarına baktım ama bu belirteleri gösteren bir hastalık bulamadım.hasta degilse neden bi kaç gündür böyle anlamadım ?????
     

Sayfayı Paylaş