1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sarı Prenseslerde Sorun

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde eray tarafından 4 Aralık 2013 başlatılmıştır.

  1. eray

    eray

    Mesajlar:
    7
    Yer:
    NEVŞEHİR
    İsim:
    ERAY TAŞPINAR
    Hayırlı günler arkadaşlar, benim 80 cm uzunluğunda 40 cm genişliğinde akvaryumum var. İçinde 8 sarı prenses balığı var. 1 erkek, 7 dişi, 4 tane de mavi prenses bulunmaktadır. Arkadaşlar sorum şu;

    Sarı prensesler ne zaman ağzına yumurta alsa 3. gün yumurtaları dişiler ya atıyor ya da yiyor. Bilmiyorum ama yok oluyor yumurtalar. Bir türlü çözemedim sebebi, kimisi erkek döllemez dişi atar diyor, herkes farkı cevap veriyor sizce neden ?
     
  2. chib0000

    chib0000

    Mesajlar:
    408
    İsim:
    cem koc
    Bence balıkların için tankın bir hayli küçük dişilerde bu yer darlığında sürekli kovalanıyordur sorun bu...
     
    YIKIKTEMO ve m.avcıoğlu bunu beğendi.
  3. m.avcıoğlu

    m.avcıoğlu

    Mesajlar:
    1.471
    Yer:
    bayrampaşa/istanbul
    İsim:
    Metin Avcıoğlu
    Aynen arkadaşın verdiği cevap doğrudur.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tabii ilave olarak tek erkek var ve onun yaşı, başı, ve erkeklik gücü de bilinmezlik içeriyor, dölleme kısmında da sıkıntı olabilir. Stres ve yine düşük yumurta kalitesi diğer nedenler. Beslenme şekilleri, tank filtrasyon bilgileri diğer önemli hususlar.
     
  5. eray

    eray

    Mesajlar:
    7
    Yer:
    NEVŞEHİR
    İsim:
    ERAY TAŞPINAR
    Fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim. Dış filtre kullanmıyorum ama iç filtre var sadece. Biliyorum dış filtrenin etkisini ama alamadım...
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mazeret değil bu. Önemli olan eldekiler ile en iyisini yapmak veya eldekini en üst seviyeye çıkararak kullanmaktır. Başarı sadece satın alınanlar ile yakalanmaz, bazen küçük bir emek vermek eldeki veriyi 50 katı yukarı çıkarabilir. Dış filtre alacak imkan oluşunca kaldırılır veya yapılana göre devam edilir. Hem çaba göstermeyip veya herkesin başına gelen imkan kısıtlılığını yaşayıp ama aynı zamanda buna alt yapı oluşturmadan yavru almaya çalışmak biraz hazırcılık olur. Zaten bu yapıdan çıkan sarı prenses yavruları da sadece ölmeden kuyruk sallayan nesneler olarak kalır.

    İç filtrenin su çıkışına bir hortum takıp, hortumu akvaryumun arka üstüne koyacağın bir kaba üstten verip, kabın alt kısmından bir delik açarak bir boru veya yine hortumla akvaryuma geri vermek iç filtreyi 50 kat yukarı çeker. Yukarı koyacağın kabın en altına elyaf, üstüne kremit parçaları, onun üstüne biraz sünger ekleyip en üste suyu verirsen hem daha çok oksijen ve hem de kat kat fazla en azından adına filtrasyon denebilecek bir yapı oluşturursun. Kendin Yap Filtre - (DIY) Yapımları sözü edilen filtre yapımları ile dolu. Görelim seni Eray.;)
     
  7. eray

    eray

    Mesajlar:
    7
    Yer:
    NEVŞEHİR
    İsim:
    ERAY TAŞPINAR
    Söylediklerinizi yaptım fakat hiç bir faydasını görmedim. Sudaki sarılıgı almıyor en basitinden ve dayanıklılık süresi en fazla bir hafta sürüyor. Neden derseniz iç filtreyi temizlerken sonuçta onu da yerinden oynatmak gerekiyor ve silikonlu kısımlar oynadığı anda su kaçırma olayı başlıyor ama inşallah bir gün düşüncelerimi ben de gerçekleştireceğim.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sudaki sarılığı zaten sözü edilen filtre almayabilir, hatta dış filtre dahi karbon kullanılmıyorsa engellemez. Bunda yapılan yemleme, yem markası, türü ile su değişim aralığı ve yine miktarı etki eder. Yapılan üst filtre nasıl yapıldığına bağlı olarak sözünü ettiğin sorunları yaratabilir ama yaratmayacak şekilde de yapılabileceğini sanırım sende kabul edersin. Tabii herkes yapabilir, yapmalı diye bir şeyler söylemek de pek doğru olmaz ama sudaki sarılığı üst filtre içine ekleyeceğin 500 gr karbon ile çözmek mümkündü.
     
    eray bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş