1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

%95 Su Değişimi

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde Saruman tarafından 21 Aralık 2013 başlatılmıştır.

  1. Saruman

    Saruman

    Mesajlar:
    591
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Gökhan GÖKYAR
    Bu adam sizce ciddi mi? Mercanlar hadi neyse de? Peki ya balıklar...

     
  2. akvaryumcu_kadir

    akvaryumcu_kadir

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    kadir kayış
    Bence saçma balıklara eziyet
     
  3. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Saçmalamış bencede.Ayrıca tank 1 ton neredeyse bir ton suyu nerede hazırlıcan.hadi koydun bir depo Ph,ısı Vs. nasıl olacak.havayla temas edip ölen bakterilerden hiç bahsetmicem bile.
     
  4. akvaryumcu_kadir

    akvaryumcu_kadir

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    kadir kayış
    Bencede Saçmalık Hadi Herşeyi Geçtim Balıklara Eziyet Saten Balıkların Boyutu o kadar
     
  5. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Adam med cezir olayı gibi yapmış helal olsun...
     
  6. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Fakat, mercanlar bir süre susuz kalıyor. Bunun zararlı olduğunu bilmiyor mu bu arkadaş? Biliyordur elbet. Fakat neden bile bile yapıyor? Ya da ben mi yanlış biliyorum, yok mu öyle bir şey?

    Tankın suyunun tamamını değiştirirken mercanların bir süre susuz kalması ve direk havayla temas etmesi onlara zarar vermez diyebilirmiyiz bu videoya bakarak ?


    - Ya da mercanlar plastik
    - Ve bu bir sadistlik !
     
  7. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Mercanların susuz kalması sıkıntı değil, resifler de zaten gel-git olayında mercanlar susuz kalır. Buna benzer uygulamalar yurtdışında yapan epey bir kişi var, denemeden saçmalık demek yargısız infaz....
     
    YIKIKTEMO ve Saruman bunu beğendi.
  8. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Mercanlar doğal ortamında da saatlerce, kızgın güneşin altında susuz durabiliyorlar.
     
  9. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Med cezir ile susuz kalan mercanlar olabilir. Fakat ben 10-15 bin liralık mercanların olduğu bir tankta, bakteri popülasyonunu ve diğer küçük canlıları öldürme pahasına %95 su değiştirmezdim. Buradan yola çıkarak benim hala bir halt bilmediğim ortaya çıkıyor mu diyeceğiz?

    lps, sps dediğimiz ve sizin daha iyi bildiğiniz benim daha az bildiğim bazı mercan türlerinde oksijenle direk temas etmemesi gereken türler var diye biliyorum. Öyle ki suyun içinde poşetlenip suyun içinde açılan türler var diye biliyorum. Ya da biz bu deniz oalyını abartıyoruz, al sudan çıkar koy torbaya ver otobüse gönder başka şehire. O da alsın suya koysun yaşarlar..

    bunca ölüm riskini göze alan varsa yapsın. Yapıyorlar da nitekim. Ben beğenmedim. Beğenenlerin de beğenilerini beğenmedim.
     
  10. Saruman

    Saruman

    Mesajlar:
    591
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Gökhan GÖKYAR
    Ortada yapılmış olanlar varken, bu kadar kesin ret veya onay vermek doğru değil. Living Colors'ın belgeselinde adamlar saatler içinde akvaryum hazırlıyor, sonuçta suyun kimyası yerindeyse neden sorun olsun ki... Tabu'ları yıkmadan, olmaz denileni yapmadan, başarı ve ilerleme sağlanamaz.

    Ben konuyu açarken, imkansız ve saçma demek için değil, acaba nasıl beceriyor demek için açtım;)
     
    Courageous ve Alparslan bunu beğendi.
  11. m.avcıoğlu

    m.avcıoğlu

    Mesajlar:
    1.471
    Yer:
    bayrampaşa/istanbul
    İsim:
    Metin Avcıoğlu
    Bence bu adamın bir bildiği var ki bunu yapıyor. Kimse o kadar maddi değeri olan şeyi riske etmez ayrıca emeğini. Bence bunu neden yaptığını araştırmak lazım.
     
  12. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    266
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Yaaa abi su faturası ne kabarık geliyodur 1 ton su ne demek :D
     
  13. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Acaba nasıl kısmına değinelim ve öğrenelim. Faydalı bulursk biz de yapalım.
    Living color firmasının plastik mercanları özenle boyadığını biliyoruz hepimiz sanırım.

    Eğer bu önemli bir şeyse, madem doğayı taklit edeceğiz, biz de yapalım. Madem doğada med-cezir var, biz neden yapmıyoruz? Doğada olan her şeyi türlü türlü milyarlık ekipmanlarla evimizde taklit etmeye çalışıyoruz, bunu da yapalım. Hatta med cezir için ay döngüsünü/hareketlerini de takip edelim, yıldızların hareketlerini takip edelim. Göktaşı filan dünyamıza yaklşaşırsa gel-g,t apıp su seviyesini azaltıp çoğaltalım.. hilal çıkınca su seviyesini azaltalım dolunay çıkınca uluyarak suyu arttıralım. Belki kurtlarımız da artar...
    Şöyle 5-6 ayda bir mercanları akvaryumdan çıkarıp havalandıralım veya 6 ayda bir kere suyu neredeyse tamamen boşaltıp yeniden basalım. Bir yerden bir başka yere de mercan gönderirken, bir migros torbasına koyup poşetleyip gönderelim kargoyla. Nasıl olsa saatlerce su dışında dayanabiliyor. Olmadı yoğurt kovasına koyarız, içine de bir tane oksijen hapı mı kapsülü mü neyse ondan atarız tamam, suya gerek yok. Buradan bu sonuç çıkmaz mı? Çıkar. Çok da güzel bir sonuç olarak böyle yazar ukalanın biri.

    O su dışında kalan mercanların üzerinde yaşayan canlılar ne olacak? Yeni su basınca ölüleri suya karışmıyor mu yoksa oksijen bilmemneyle karışıp da onları buharlaştırıyor yok mu ediyor? İnce kıl gibi küçük denizyıldızları, pod'lar, vs.vs.. o kadar mercanın altına üstüne arkasına saklanmış olan canlılar bu kadar süre nasıl su dışında kalıyor ve su basınca bunlar suya ne gibi etki ediyor?

    Doğadaki her şeyi birebir taklit edemeyiz. Bunu kabul edelim, Med Cezir'i akvaryuma uydurmaya çalışarak bir yandan binaya kat çıkarken bir yandan da çıktığımız katları yıkmayalım.

    Bu yöntemi savunan biri varsa lütfen yapsın kendi tankında ve bize açıklasın getirilerini, götürülerini.. Hani şu suyla teması kesilmemesi gereken mercaların suyla teması bir süre kesilirse ne olacağını atladık sanırım. Neden bazı mercanların sadece diplerde yaşadığını ve med cezir meydana geldiğinde onun su yüzüne çıkmadığını ? Bu mercan derinlerde yaşıyor diye akvaryumun daha diplerine koyabilmek icap edecek. Bazı türler 40-50 metrede yaşarken bazıları 4-5 metrede yaşıyor. peki biz madem bu kadar meraklıyız bu doğayı taklit etme konusuna, hangimiz üstte duracak mercanla atltta duracak mercanı x10 hesabıyla ve suyun da basıncını hesap edip de akvaryuma koyuyoruz? Basınç altında yaşayan canlıyı tutup da basınçsız ortama koymakla süpermenin dünyamıza geldiğinde sahip olduğu güçleri o mercana vermekle eşdeğer. e ne oldu şimdi feleği şaştı hayvanın? Hani doğayı taklit? ver basıncı da suya o halde.. Neden basınç devre dışı kaldı ki?

    Bunu savunan biri varsa denesin, ondan sonra anlatsın. Yoksa bilip bilmeden söylediklerimiz hep askıda kalacak.

    Ve ölen canlıları da unutmamak laızm tabii ki.. E hani doğaya saygı? gitti güzelim ahtapot deniz yıldızı, pod, gammarus. alayı öldü ve mercanların arasında kaldı leşleri. Sorun değl kıvırma payı var, bakterilere yem olur nasıl olsa.. Bizima kvaryumlarda hiç bir şey ziyan olmaz.

    Neden akvaryum patlayınca hemen su hazırlayıp balıkları su dolu kovaya koyuyoruz da mercanları bir torbaya koymuyoruz? At gitsin nasıl olsa yaşıyorlar. Hatta balkona çıkaralım güneş ışığı alsınlar. Ya da karanlık sevenler vardır, gardrobumuza sokalım arada bir. Dayanıyor abi bunlar.. Bak yapmış elin herifi biz neden yapmayalım.

    Ben bu adamın yaptığına karşıyım .
    Üslup için kimse alınmasın, kimseye şahsi bir amaç gütmedim, bunu başka türlü yazamazdım.

    Balıkların psikolojisini merak ediyorum o esnada. Kocaman tang'leri daracık suya sıkıştırmak..
     
  14. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Burak abi bizlerde ara sıra mecbur kalınca med cezir olayı gibi yapıyoruz.
    Gecen hafta eş balıkları yakalamak için bütün akvaryumu boşalttığımı yazmıştım, boşaltırken mecburen bütün üsteki mercanlı kayaları iki tane leğene bıraktım saat tutmadım ve hazır kayalar inmişken sağı solu temizle balıkları yakala derken, nereden baksan bir iki saat mercanlar dışarıda kalmışlardır neticede hiç bir şey olmadı...
     
  15. barabelli

    barabelli

    Mesajlar:
    984
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Eray YILMAZ
    Suyun yüzde bilmem kaçını okyanus suyuyla değiştiriyorsa ne varki bunda?Zaten hepimiz bu okyanus suyunu bir şekilde taklit etmeye çalışmıyormuyuz?Güçlü ışık altında,doğru su değerleriyle mercanların çoşması anormalmi?Doğada gerçekleşen gelgit akıntısı aslında birçok mercanın üremesinin sebebidir.Bu şekilde birçok mercan başka yerlerde kolonileşir.Gerçek şu ki biz tanklarımızda trilyonlar harcasakta doğayı birebir taklit edemeyiz.Dolayısıyla sulu kalmış susuz kalmış çok takılmamak lazım değilmi???
     
    m.avcıoğlu bunu beğendi.
  16. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Burak Bey neyi tartışıyorsunuz?
    Yapılan işte bir yanlışlık olsa bunun cevabını zaten canlılar verir.Ölen bir yada gelişimi gerileyen bir canlı var mı?
    Yoksa uzatmanında anlamı olmadığını düşünüyorum.Daracık alana balıkları sıkıştırmayı doğru bulmuyorsanız, küçücük camdan bozma tanklara hevesimiz uğruna balık koymanında anlamı yok zaten.Neticede bunlar hayvan, bulundukları şartlara uyum sağlamayı becerebiliyorlar.
     
    Courageous, YIKIKTEMO ve m.avcıoğlu bunu beğendi.
  17. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu işlemi en az 30 kere Marmara deniz suyu kullanığım yıllarda yaptım. Birçok uygulama deneyen, maddeler giren biri olarak alınan tepkiler bazılarında çok kötü sonuçlar doguruyordu ve geriye dönüşün mükemmel yolu benim için buydu. Özellikle hasta aldığım balıkların tepkilerinde, denemelere Mercanların verdiği tepkilerde sarıldığım yollardan biriydi. Bazen de haftaya gene kim denize gelecek diyerek alabildiğim kadar su alıp tamama yakın su değişimi yaptığım olmuştur.

    Kısaca bence adam çok zeki...
     
    m.avcıoğlu, Alparslan, Saruman ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  18. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Denizden aldığımız suyu ne kadar sürede akvaryuma koymamız iyi olur ?

    LT18i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  19. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Denizden alınan su sıcaklık değerleri sağlanır sağlanmaz akvaryuma konulabilir, fazla bekletilirse içindeki mikro organizmalar ölür ve su bir işe yaramaz.
     
  20. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Sadece su fazla bekletilmekle içindeki mikro organizmalari öldürüyorsa o halde bir mercan için durum daha tehlikelidir diyorum. Görünen kısmı ele alınca ve bir şişe dolusu elementi akvaryuma boca edince ortada bir sorun yok. Fakat be gözle görünmeyen etkileri hakkında şüpheliyim ce bu nedenle bu yöntemi doğru bulmuyorum. Bence zeki ve akıllı bir adam değil, işgüzar ve bencil herifin teki.

    LT18i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş