1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bildiğiniz Balık Türleri Hakkında Bilgileri Yazın

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde egouard tarafından 21 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Merhabalar.En fazla 10 fotoğraf konması nedeniyle 10 adet tür hakkında ana bilgileri yazdım.Hem bilgi alışverişi,hemde yeni başlayanlar için oldukça faydalı olacağını duşunuyorum.Ek olarak sizde bildiğiniz türleri yazarsanız dev bir arşiv yapalım derim.
    Benim şuanki arşivimde:Japon,Lepistes,Velifera,Kılıçkuyruk,Betta,Cücevatoz,Sarıprenses,Yunus,Tropheus,Melek balıkları bulunmakta.Sizde bildiklerinizi yazınki balıkların kuçuk akvaryumlarda işkence gormesinin önune geçelim.

    1-Japon balığı

    Japon.jpg
    Japon balığının birçok varyatesi bulunmaktadır.Japon balıkları özellikle ülkemizde oldukça tutulan bir balıktır.Neredeyse her rengini bulmak mevcuttur.

    Japon balıkları balık başına en az 15 litre isteyen canlılardır.Fanusta bakılması kesinlikle doğru değildir.

    Akvaryum dekorunda kalın yapraklı bitkiler kullanılmalıdır.Mesela anubias oldukça şık duracaktır.Yanına vatoz,çöpçü gibi birçok tür alabilirsiniz.Ancak unutulmamalıki 20 cm olan bir balık.Lepistes gibi az buyuyen balık koyarsanız yemese bile yaralayıp öldürecektir.

    Japon balıkları fazla ısıyı sevmezler.Sıcaklık 26’yı geçmemelidir.Önerilen ısı ise 18-24 derece arasıdır.

    2-Lepistes
    Lepistes.jpg
    Buda en az Japon kadar tutulan balıklardır.Ve Japonlar kadar renk çeşidi bulunur.Benim bu türlerde en beğendiğim Full Black ve Full Redlerdir.Canlı doğuran olarak bilinmekte,yavruları yumurta olarak değilde,canlı serbest yuzebilen bir şekilde dunyaya gelirler.En az 40 litre akvaryum gerekir.Bir dişi erkeksiz 4-5 ay yavrulayabilir.Bu güne kadar sanırım bu balıklardan yavru alamayan yoktur.Dekor olarak bitkileri severler.Bitkiler hem ebeveyn,ozelliklede yavruların saklanabilmesi için oldukça önemlidir.Eğer akvaryumda yeterli bitkilendirme yoksa rafya ile yavruların saklanabilmesi sağlanabilir.
    20-28 derece akvaryumlarda gayet sağlıklı yaşarlar.

    3-Betta
    Beta.jpg
    Bunlar oldukça gösterişli canlılardır.Çene yapıları oldukça guçludur.Hatta 2 erkek yan yana koyulursa birbirini öldüresiye dövebilirler.Beta en az 15 litre akvaryum ister.Unutmamalıyızki sizin nasıl canınız varsa onlarında canı var.Siz nasıl sıkılırsanız onlarda sıkılır.Bu yuzden bardakta veya fanusta bakılmayı hak etmeyen bir balıktır.Üretmesi oldukça kolaydır.Ancak gelelimki yavruyu buyutmek oldukça zordur.24-30 derece su ısısı isterler.Erkeklerin kuyruğu dişilere gore çok daha uzun olup,daha renklilerdir.

    4-Sarı Prenses

    Sarı Prenses.jpg
    Malavinin en ünlü türlerinden biriside sarıprensestir.Gerek rengi,gerekse kolay yavrulayıp kolay bakılması açısından oldukça tutulur.En az 100 litre hacim gereklidir.Yanına malavi dışında balık kesinlikle konulmamalıdır.En az 1e/3d şeklinde koloni olarak bakılmalıdır.1e/1d olarak bakılırsa dişiyi çok hırpalayacağından dişinizi kaybedebilirsiniz.

    24-28 derece sıcaklık ister.Dekor olarak kayalı bir akvaryum yapmalısınız.

    5-Yunus Cichlid
    Yunus.jpg
    En az 300 litre akvaryum isteyen,boyu 25 cm’ye ulaşabilen bir balıktır.Isı olarak 24-28 derece uygun olacaktır.Piyasada birçok yunus bulunmakta.Sürmeli,kafalı,dudaklı yunus v.s.

    Cinsiyet ayrımı bence oldukça kolay.Erkekde kafa fazla şiş,Dişide ise daha inik olur.

    Ne kadar doğru bilinmez fazla kafa yapsın diye 22 derecede bakanlarda var.Çunku kafasındaki bir yağ tabakasıdır.Soğuk suda bakılan hayvan yağ yapar.

    Dekor olarak kaya kum koymanız yeterli olacaktır.

    6-Cüce Vatoz
    Cücevatoz.jpg
    Cüce vatozlar vatoz türleri arasında en tutulan balıklardır.Bunun nedeni normal vatoza gore daha kuçuk olması,Akvaryumda çirkin görüntü oluşturmaması ve en önemlisi ise oldukça çalışkan olmasıdır.Erkeklerde fotoğrafta gozuktuğu gibi bıyıklar çıkar.Dişidede bıyık çıkmaktadır ancak gozle zor gorulebilecek şekilde kuçuk çıkar.

    Yavrularını yumurtaları korur ancak malavi gibi sert bir tankta bunu koruması oldukça zordur.

    En az 100 litre akvaryum hacmi ister.Birbirini eş tutarlar.Dekor olarak testi veya Hindistan cevizini ortadan kesip iyice temizledikten sonra koyabilirsiniz..Ve vatozlar genelde geceleri aktiftirler.

    7-KılıçKuyruk
    kilickuyruk-baligi-1.jpg
    Canlı doğuran ailesinden olup,Rengi oldukça guzel bir canlıdır.22-28 derece ısı isteyen,barışçıl bir türdür.Bitkili akvaryumlara uygundur.En az 60 litre akvaryum hacmi isterler.Birçok canlıdoğuran türleri ile bakılabilir.Lepisteslere gore biraz daha zor olup,bakılması oldukça zevklidir.

    8-Melek Balığı
    Melek.jpg

    En az 120 litre akvaryumlar gerekir.Ve akvaryum olarak uzunluktan ziyade yükseklik önemlidir.En az 40 cm yükseklik isterler.Isı olarak 22-30 derece ısılarda sağlıklı yaşarlar.

    Bitkili akvaryumlarda uygundur.Ayrıca oldukça zekidir.Yavruluk kullanmayıp,Yavrular bitkilerin arasında saklanır diye sakın duşunmeyin.Melek balığı napar ne eder o balığı bulur ve lüpletir.Yavruları yemek için yavruluğa atlayan melek bile gordum.Birçok çeşidi bulunmakta.

    9-Velifera
    Velifera.jpg
    Bunlar oldukça sert balıklardır.Hatta bazı cikletlerden fazla bile büyür.Cikletlerle bakılması sakıncalıdır.Öyle sert bir balıktırki ciklet akvaryumunda bakan var.Hatta cikleti kovaladığı bile gorulmuştur.En az 100 litre hacim ister.15 cm boya ulaşabilir.Bitkili akvaryumlarda bakılması uygundur.Bir akvaryuma 1 erkekten fazlası önerilmez.Agrasif bir türdür.Erkeklerde gonopod denilen üreme organı bulunurken,dişilerde bu bulunmaz.24-28 derece su ısısı isterler.

    10-Tropheus
    tropheus4ye.jpg

    Oldukça güzel balıklardır.Bazıları hobi olarak beslesede besleyenlerın %70i ticaret amacıyla beslemektedir.Oldukça pahalıdır.Diğer balıklara göre oldukça hassas,oldukça utangaç balıklardır.En az 350 litre akvaryum isterler.Dekor olarak bol kaya gerekir.Ayrıca sarıprenses lepistes v.s gibi alıp hemen üretiyim şeklinde üretilemez.Akvaryuma iyice alışması gerekir.

    Sık kavga eder.Ancak malaviler kadar sert kavga ettikleri gorulmemiştir.Kısmen benim Black Krizalarım gunde en az 3 kere kavga ediyor.Bayada ciddi sert ediyorlar.Ancak henuz en ufak bir yaralanma yok.

    Akvaryum ısısı 23-28 olmalıdır.Yeni başlayanlara tropheus önerilmez.


    Alıntı değildir.Herşeyini kendim yazdım.Alıntı yapılabilir.

    Sizde katkı sağlarsanız büyük arşiv yapalım :)(Tatlı-tuzlu farketmez)
    Saygılar,
     
    YIKIKTEMO, Alparslan, TencoMelih ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Astronot:
    Astronot.jpg

    2 çeşidi bulunmakta.Tiger astronot-Albino astronot.Duygusal balıktır.Sizi tanır.Kendisini okşattırır.Oyunlar yapar.Su yuzeyine zıplar v.s
    300-400 litre akvaryum ister.Çok güçlü bir filtreleme ister çunku akvaryumu gerçekten çok pisletir.En az 1000L/H dış,1200L/H ve guçlu bir hava motoru gerekir.Oldukça hızlı buyur.5-6 cm olarak aldığınız bir balık 10 ayda 26 cmye ulaşabilir.Ki canlı yemle beslenirse bu 6 aya kadar duşurulebilir.Ancak unutulmamalıdırki canlı yemden kastımız japon olmamalı.Unutmamalıyızki japon veya lep v.s taşıdığı bakteriler astronota zarar verebilir.Bu yuzden hamsi almak hem daha az masraflı,Hemde daha sağlıklı olacaktır.En fazla 30 cm'ye kadar buyuyebilir.24-30 derece ısı ister.Damızlıkları oldukça dayanıklıdır.

    Flower Horn:
    Flower horn.jpg
    Bunlar doğada bulunmayan,Hibrit(İnsanlar tarafından genleriyle oynanarak yapılan balıklar)balıklardır.Gerçek hayatta bir kopek sizi nasıl sahibi ediniyor,Tanıyorsa buda aynı onun gibidir.Evcil hayvandan bir farkı yoktur.Yanında başka balık bakılması uygun değildir.En az 275 litre akvaryum ister.Su ısısı 22-28 arasında olmalıdır.Akvaryumda herhangi bir dekora ihtiyaç duymaz.Yanında hiçbir balık istemez.Kendinden kuçuk balığı direk yer.Tek eşi vardır.
     
    YIKIKTEMO, veysel, ErenTmz ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  3. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Emre çok güzel bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık. Katılıma göre konuyu sabitleyebiliriz ;)
     
    egouard ve TencoMelih bunu beğendi.
  4. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Teşekkurler Mesut abi.
     
  5. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Kribensis:
    Kribensis.jpg
    Akvaryum balıkları içerisinde en güzel renkli balıklar arasında yer alır.Yavrularına oldukça iyi bakar.Yavrusu varken adeta akvaryumda bir gorsel şov oluşturur.Heleki bir bitkili akvaryum ise keyfinize diyecek birşey yok.Su sıcaklığı 24 sabit olması önerilir.1 çift'e en az 60Litre akvaryum ideal gelecektir.Beslemeside oldukca zevk verir.Yumurtlayarak ürer

    Mücevher Cichlid
    Mücevher.jpg

    Bugüne kadar gördüğüm en guzel renkli balık diyebilirim.Kendimde besledim bu kadar zevk hiçbir balıktan almadım.Yumurta dokerek ürer.Yavrular annenin ve babanın koruması altında olur.5 tane yem attıysanız 1isini anne yer 4unu parçalayıp yavrularına verir bu derece yavrusuna duşkun bir balık.En az 100 litre bir akvaryumda bakmanızı öneriyorum.Isı olarak ben 26'ya ayarladım.Eğer dişinin vent'inde tüpçük(beyaz bağırsak gibi çıkık) gorduyseniz bilinki o dişi kesinlikle yumurta dökmüştür.Ancak malesefki ilk 2-3 yavrulamada yavrulardan en fazla 5-6 tanesi kurtulabiliyor.Annenin deneyimsizliği,babanın iyi dolleyememesi boyle sorunlara neden oluyor.Testileri yuva tutuyorlar.Ancak unutmayalımki oldukça sert bir balık.Yanına sonradan vatoz eklerseniz(kendim 25 cm vatoz ekledim saldırdılar)Piranhadan farkları yok.

    Green Terror:
    Green Terrör.jpg
    Hep beslemek istediğim bir balık olmuştur.Etçil olup agrasif bir balıktır.Başka balıklara zararı olabilir.25-28 derece ısı ister.Sadece erkek için 200 litre akvaryum gerekir.1e1d sağlıklı beslemek için net 300 litre akvaryum oneririm.Kuçuk akvaryumlarda daha agrasifleşir.Bu yuzden buyuk akvaryumda bakılması her zaman daha iyidir.

    Arowana:
    Aravona.jpg

    Kolay bulunamayan,Hatta oldukça zor bulunan bir türdür.Agrasiftir.Japon v.s gibi ağzına sığabilecek balığı çok rahat ağzına alır yer.En az 400 Litre akvaryumlarda bakılması uygundur.Doğada 152 cm olur.Akvaryum şartları altında 100 cmyi biraz aşmaktadır.22-30 derecelerde bakılır.Akvaryumdan atlayabilir.Bunun için buharcamı bir şart bence.Ayrıca Arowana balığında en çok rastlanan sorun göz düşmesidir.Bunun için su yuzeyine pinpon topu koyarsanız ilgisini çekeceğinden hep su yuzeyinde durur.Etcil bir balıktır.Akvaryumda dekor olsada olmasada farketmez.Çunku su yuzeyinde yüzer.

    Kırmızı Karınlı Piranha(Natteri)
    Natteri.jpg
    Adı ustunde Piranha :D 2 çeşidi vardır.1isi pacu birisi natteri.Pacu piranhanın otculu.Natteri ise bildiğimiz etcil piranha.Natteri beslemek için en az 400 litre akvaryum gerekir.Ayrıca bu balığı en az 6'şarlı grub halinde bakmalısınız ki hayvan kendisinde guven bulsun.Heleki canlı yemle beslerseniz sizi bile tanımaz elinizi soktuğunuzda ısırırlar.Bu yuzden nolursa olsun piranha akvaryumlarına elimizi sokmamamız gerekir.Amazon nehrinden gelmekteler.En fazla 35 cm buyuyup,22-28 derece ısılarda yaşamaktadırlar.
     
    YIKIKTEMO, ogurcay, TencoMelih ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  6. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Eline sağlık, çok güzel hepsini toparlamış sın devamını bekliyoruz...:)
     
    TencoMelih ve egouard bunu beğendi.
  7. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Discus:
    Discus.jpg
    Diskuslar gerek davranışları gerek renkleriyle herzaman ilgimi çekmiştir.Discuslar biraz nazik hayvanlar.Troptan biraz daha nazikler.Heryerde yuzuyorlar.Dip-orta-yuzey farketmiyor.Biraz agrasifler.20 cmye kadar buyuyebiliyorlar ve en az 300 litre bir akvaryum istiyorlar.3 gunde 1 dip çekimi,26-30 derece arası su ısısı istiyorlar.
    Molly:
    MOLİ.jpg
    Aşırı buyumuyorlar ve Canlıdoğuran ailesinden gelmekteler.18 derece ile 28 derece arasında su koşulları,en az 60 litre akvaryum istiyorlar.Birçok rengi bulunuyor.Ayrıca bulmakta oldukça kolay.Hangi petshopa deseniz gosterir.
    Plati:
    Plati.jpg
    Canlı doğuran ailesinde,Agrasifliği hiç yok tamamen barışcıl bir balık.En az 35-40 litre akvaryum isteyen,erkeklerde gonopod denen bir organ bulunur.
    Canlı doğuranlar nasıl doğurur?
     
    YIKIKTEMO, veysel, TencoMelih ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  8. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Teşekkurler abi.Geç dondum yeni balıklar ekliyordum gormedim mesajını kusura bakma.
     
    TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.
  9. ErenTmz

    ErenTmz

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Eren Temiz
    Öncelikle Emre arkadaşıma böyle bir konu açtığı için teşekkür ederim, portala yararı olacağına eminim.
    Ben de bir kaç canlı eklemek istiyorum genellikle favorilerimden biri olan sazansıgillerden bildiğim balıkları ekliyim.
    Kiraz Barb
    [​IMG]
    Sadece akvaryumcuda gördüğüm bir balıktı hareketli ve çevikliğine hayran kaldığım bir tür, sazansıların arasınsa üretilmesi en zevkli balık diyebilirim en fazla 5 cm olurlar erkekler kırmızı tonları rengini sahiptir, dişiler ise onlara göre daha renksiz ve tombul vücutludur 35-40 lt bir tank yeterli olur. Hem etçil hemde otçuldur 24-26 derece uygundur üremeleri bir zahmetli gibi olsa da zevklidir bolca bitkili bir tankta üremeye teşvik edilir ph düşürülür sıcaklık artılır ve canlı yemlerle beslenir ondan sonra sabah uykularından uyandıklarında çiftleşirler ve bitkilere yumurta dökerler yumurtalarını ayırmazsanız yerler yumurtalar 1 günün ardından dünyaya gözlerini açarlar.
    Tetrazon (Kaplan Barb)
    [​IMG]
    Kiraz barblarla aynı sıcaklık ve aynı beslenme biçimine sahiptir, agresif bir türdür en fazla 5-6 cm olurlar minyatür piranalar diyebilirim sürü halinde gezerler sürü balıkları oldukları için tankımız 60 litreden küçük olmamalı ömürleri çok uzun değildir malesef, erkeklerin burnu kırmızı renktedir ve dişilerden daha sıskadır, üremeleri hakkında fazla bilgim yok hiç üreme eylimi gösterdiklerini görmedim ama kiraz barbla aynı sayılır yumurtaları bitkilere saçar yumurtalar 1 gün sonra çıkar. Yumurtalar ayrılır. Çeşitli renkleri vardır.

    Zebra Danio
    [​IMG]
    Sürü balığıdır, çok hareketli balıklarıdır ve çok hacimli tanklar gerektirmez 40-50 litre yeter hem etçil hem otçuldur 20-25 derece arası yaşamını sürdürür. Kolay balıklardır, sanıldığı gibi canlı doğuranlarla bakılmaz huzursuzluk çıkartılar, özellikle bu balığı besliyecekseniz suyunuzun asidik yani ph ı düşük olmalı. Dayanıklı balıklardır kaliteli bakarsanız sizde balıkta çok zevk alırsınız.
     
    YIKIKTEMO, veysel, TencoMelih ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  10. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Teşekkur ederim Eren.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  11. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Papağan Cichlid:
    Papağan.jpg
    Gördüğünüz gibi her rengi var.Bunun sebebi balığın hibrit yani insanlar tarafından genleriyle oynanarak üretilmesinden kaynaklanıyor.Doğada olmayan bir balık.Agrasif.25 cm boya ulaşabilir ve 200 litre akvaryum ister.Akvaryumda üreyebilir ancak papağan papağan ile ureyemez.Erkekleri kısırdır bu yuzden Midas ile ürer.20-28 derece ısı değerleri ister.Dekora gerek duymazlar.Bu balıkları ticaret için boyayanlar bile bulunmaktadır.
    Zebra Cichlid:
    Zebra.jpg

    1 çift için 50 lt gerekir.Yavrusuna sahip çıkar.22-28 derece su ister.Üretmesi kolaydır.Düz yumurta dokerler.Dayanıklı ve kavgacı bir balıktır.Ufak akvaryumlarda bile kolayca yavru verebilir.Calico ve Beyaz varyateleri bulunur.Değersiz balıklardır.
     
    YIKIKTEMO, TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.
  12. ErenTmz

    ErenTmz

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Eren Temiz
    Makrakanta
    [​IMG]

    Akvaryumda salyangoz yiyici olarak bilinir, sert balıktır çok ama çok büyür 35-40 cm e kadar kolay beyaz benek olur onun için ısı ve su değerleri konusunda çok hassas olmak gerekir fazla soğuk sulardan hoşlanmaz 25-27 derece arası onun için yeter hem etçil hem otçuldur her türlü dip yemini kabul eder akvaryum ortamında daha ürediklerini görmedim 400 litreden aşağı tankımız varsa asla beslemememiz gereken bir tür.
    Corydoraslar (Çöpçüler)
    Çeşitli türlerden en bilindikleri;
    Komando çöpçü;
    [​IMG]
    Bronz Cory (resim bana aittir.)
    [​IMG]
    Panda Cory
    [​IMG]
    Akvaryumda ki hareketleriyle ve çalışkanlığı ile hobicilerin gönlünden taht kurmuştur fanatikleri çok olan bir balıktır ve benim beslediğim en iyi balıklardan biri otçul ağırlık beslenir bir çok türü vardır ve her türü her türünden farklıdır ama genelleme yapacak olursak 23-26 derece uygun diyebiliriz su değerlerine çok hassastır en ufak amonyak artışında bıyıkları erir. Dişi erkek ayrımı zorudur en iyisi sürü halinde alıp bakmak ve çifteleşenleri gözlemlemek lazım.
     
    YIKIKTEMO, veysel, TencoMelih ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  13. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Pengasus Köpek balığı:
    Pengasus.jpg

    Bunlar oldukça buyuyen balıklardır.Örneğin:
    Pengasus 2.jpg
    Hobicilere gore akvaryum canlısı bile değil.Havuzda bakılabilir.Veya akvaryum olacaksa en az bi 1500 L olmalıki hayvan rahat etsin.Etçil ancak barışçıl bir köpek balığı.Ne yazıkki akvaryumda üretimi yapılamıyor.Düz yumurta döküyorlar.Bakımı oldukça zahmetlidir.Yeni başlayanlara önerilmez.

    Challenger Köpek Balığı
    Challenger.jpg
    Bu ise etçil ve saldırgan bir kopek balığı türü.2 metre boya ulaşabiliyor.En az 2000L akvaryum istiyor.22-28 derecelerde ısı ve temizlik yapılırken mumkun olduğu kadar dikkatli olmalısınız.




    Ayrıca Pengasuslar ölü taklidi yapabilir.Aman diyim balığım öldü diyip akvaryumdan cıkartmayın :D Maskeli beşlerde vardı bi tane ölü taklidi yapıyordu sonra canlanıyorduya sakın oyle bişi yapmayın :)
     
    YIKIKTEMO, veysel ve TencoMelih bunu beğendi.
  14. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Kadango:
    Kadango.jpg
    En az 150 litre hacim ister.boyu yaklaşık olarak 14 cm'ye ulaşır.Koloni balığıdır.1e/3d şeklinde bakılması uygundur.Barışçıl bir balıktır.Malavi gölünden gelmektedir.Dişisi piyasada biraz zor bulunuyor.Erkeği kolay bulunurken dişiyi bulmak daha zor oluyor.Akvaryumda düz kayalıklar bulunması gerekli.Isı olarak 23-27 derece oldukça iyi olur.
    Ahli:
    ahli.jpg
    Oldukça buyuyen bir balık.Erkeği 19 dişisi 15 cm oluyor.160 litre akvaryum gerekli.Isı 24 derece sabit durursa daha sağlıklı olur.Etçil olup agrasif bir balıktır.Her akvaryumcuda bulunamaz ancak bulmak o kadarda zor değildir.Hobicilerden rahatlıkla bulunabilir.Dayanıklı balıklar olduğundan yeni başlayanlara önerilebilir.
    Auratus
    Auratus.jpg
    Saldırgan bir balıktır.Hem otcul hem etcildir.Ancak daha çok otcul yemleri sever.Kendi türünü bile çok rahat öldürebilir.Dişisini öldürebilir.Güçlü kavga ederler.Yani trop gibi güçsüz değil bayağı sağlam ciddi kavgacılardır.En az 200 litrede bakmanızı öneriyorum.Isı 22-28(bence 25) sabit durmalı.
     
    YIKIKTEMO, veysel ve TencoMelih bunu beğendi.
  15. ErenTmz

    ErenTmz

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Eren Temiz
    Cüce Talı Su Karidesleri
    [​IMG] [​IMG]

    Akvaryum dünyasının en minik mi minik çok mu çok zevk veren canlılalırıdır.
    Genelleme olacağı için en çok bilinen karideslerin özellikleriden bahsedeceğim
    soğuk suya adepte olurlar ama çok soğuk değil mesela en düşük 18-20 en fazla 24-25 olmalı, tankta amanyoğın 0 olması lazım yoksa karideslerimiz sapıtır çok hassaslardır. Eğer bir karides tankı kuruyorsanız en içinde 1 salyangozla 1,5 ay akvaryumun boş çalışması lazım ve karidesleri çok itinila suya alıştırmamız lazım geldikleri poşete damla damla suyu damlatıp suya adepte etmek lazım, özel karidesler yemleri ve sebzelerle beslenir, yumuşak su severler. Tankınız en az 20-25 litre olmalı ve bitki olmalıdır özellikle moss gibi yosunlar olması gerekir. Karideslerimizi mümkünse balıklarla beslemeyelim yavrular yem olabilir. Filtreleme küçük tankalrda pipo, büyük tanklarda şelale veya dış filtre ile yapılabilir yavruları çekmemesi için filte emiş borusunun ucuna kadın çorabı geçirilir. Bitki gübresine hassaslar kesinlikle kullanılmamalı. Tanka fazla müdahale etmeyin yok dip çekimiymiş vs. bunlar gereksiz, siz haftalık düzenli suyunuzu değiştirin.

    Elma Salyangozu ve Diğerleri
    [​IMG]
    Elma salyangozları için sıcaklık çok fark etmez 17-26 derece bile uyum sağlarlar yem seçmezler bazı yosunları tüketirler, ölü balıkları yerler bakteriyel döngüyü düzene sokarlar. İki çeşidi vardır bitki yiyen ve yemeyen diye bitki yiyenler diye yemeyenler altın sarısı olurlar yiyenler ise kahverengiye çalan renkleri olur. Suyum dışına yumurta kozası bırakarak ürerler yumurtaların nemli kalması gerekir.
    Ramashon
    [​IMG]

    Elmanın özelliklerinden farkı yoktur sadece daha az büyürler, çabucak ürerler bitki yemezler atık yemleri yerleri sıcaklık 20 den düşük 28 den yüksek olmasın yeter. Çabucak ürerler adi salyangoz gibi.

    Zebra Nerite
    [​IMG]

    Camdaki yosunlardan tutunda her türlü yosunu tüketirler üremeleri çok zordur. En iyi yosun ilaçların yapamadığını bu canlılar yapar.
     
    YIKIKTEMO, veysel ve TencoMelih bunu beğendi.
  16. ErenTmz

    ErenTmz

    Mesajlar:
    24
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Eren Temiz
    Neon Tetra
    Tatlı su tanklarında sürü balıkları olarak bilinirler en az 6-8 li grup halinde beslenmelidir çok hassaslardır, yaşatmanın tek yolu su değerlerini korumak, ağırlıklı olarak etçildir. 24-25 derece idealdir bir çok balıkla beslenebiliyor melek, canlı doğuran, discus vs. Ama ben tek besleme taraftarıyım çünkü bir çok balığı renkleri dikkatini çeker ve bir kavga etme isteği gelebilir. Üremeleri zordur akvaryum şartlarında, asidik (phı düşük yumuşak) sularda bakılır ve bitkili tanklardan hoşlanırlar. Çok fazla büyümezler en az 45 litre tank önerilir.

    [​IMG]

    SAE
    [​IMG]
    Yosun yiyicidir, sürü balıklarıdır fazla büyürler 14-15 cm olabiliyorlar dipte gezerler dip yemlerini severek yerler. Suları fazla soğuk olmasa iyi olur 25-27 derece ideal, hiç üretildiklerini görmedim, ama yosun yemekte gayet başarılılar. 100 litrelik bir tank onlara yeter.
     
    YIKIKTEMO, veysel, TencoMelih ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  17. TencoMelih

    TencoMelih

    Mesajlar:
    2.287
    Yer:
    Karabük
    İsim:
    Melih
    Devam devam çok güzel olmuş aylık dergi gibi okuyorum çok zevkli
     
    egouard bunu beğendi.
  18. egouard

    egouard

    Mesajlar:
    301
    İsim:
    Emre Aladağ
    Sağol Melih abi.Bugunluk 40 tane yeterli.Yarınki hedef 80 :)
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  19. TencoMelih

    TencoMelih

    Mesajlar:
    2.287
    Yer:
    Karabük
    İsim:
    Melih
    Süpersin dostum
     
  20. KaderiniSev

    KaderiniSev

    Mesajlar:
    266
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Buğra Murat Köse
    Valiferalar cikletlerle bile yasıyormuş vayyyyy.
     

Sayfayı Paylaş