1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Türkiye Televizyonlarında Neden Deniz Belgeselleri Yok

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Alparslan tarafından 23 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Her konuda olduğu gibi, bu konuda da yabancılardan maalesef gerideyiz . Tv'de belgeseller tamamen yok değil ama oradan buradan toplama. Benim burada demek istediğim bir çok insanın bildiği gibi "Kaptan Cousteau" gibi ekip kurulup, Türkiye'de neden böyle belgeseller ve araştırmalar yapılmıyor. Bizim ülkemiz dünyanın ortasında, üç tarafı da denizle kaplı bir ülke coğrafi bakımdan bu tür şeylere çok müsait. İsterim ki ilgili kurumlar bu serzenişimi görür de bir ekip kurup denizler hakkında doyurucu belgeseller yapar ve yayınlarlar...
     
    Yasin1453, Nyks, RuLing ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    TRT de ********** diye bir program mevcut. Yerli yapım kızıl deniz dalışları falan oluyor.
     
    TencoMelih ve ozgun_cyprus bunu beğendi.
  3. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    Malesef her yıl 5 milyon lira gişe geliri elde ederken 126 milyon lira gideri olduğu için Devlet Tiyatrolarını kapatmaya çalışan bir Başbakanın var dostum. Deniz belgeseli çok hayal olur anlayacağın, çünkü para kazandırmaz. İlgili kurumların dikkatini çekmek istiyorsan ya deniz altında neden kumarhane yok diye sor, ya da deniz altında neden cami yok diye sor. Birinden birini mutlaka yaparlar ;)
     
    Yasin1453, TencoMelih, FRK34 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  4. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Evet bir tane var denk gelirde yakalarsam seyrediyorum güzelde yapılmış "**********" keşke çoğaltılsa...

    Alpi.jpg
     
    Yasin1453, Nyks ve TencoMelih bunu beğendi.
  5. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Özgün abi tamam buradan dizi yapanlara da sesleniyorum, aynı mevzulu dizilerden gınaa geldim, denizlerden de mevzu çıkarsınlar...
     
  6. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    BBC nin İngilterede bir devlet kanalı olduğunu biliyormuydunuz. Adamların yaptığı belgeselleri mutlaka izlemişsinizdir. Discovery History filan hikaye, BBC şahane :)
    Devletler herzaman para kazanmak için çabalamamalıdır. Bazı yatırımlar vardır ki, para kaybetmek bile olsa işin ucunda, devlet bu alanlarda yatırılarını sürdürmelidir. Bu bağlamda hep BBC örneğini veririm. Devlet kanalı denilince biz hep kalitesiz programları ile ilk TRT yi düşünürüz. Tüm dünyada durumun böyle olduğunu düşünürüz ama öyle değil işte. Bir devlet kanalı olmasına karşın, belgesel denilince tartışmasız bir numara olabiliyorsa BBC, bizde de TRT bahsettiğin belgeselleri çok rahat yapabilir hatta yapmalı. Ama mesele zihniyet meselesi...
     
    Yasin1453, TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.
  7. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Bunu unuttum ben izliyorum çok güzel program
     
  8. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Trt nin sudaki izler diye bir programı daha var, bu programda güzel ama epeydir trt de değilde iz tv de yayınlanıyor. Önceleri trt hd kanalında her gün yayınlanırdı. Savaş batıklarını falan gösterip inceliyorlar.
     
  9. FRK34

    FRK34

    Mesajlar:
    259
    Yer:
    İSTANBUL-OKMEYDANI
    İsim:
    Faruk KURU
    Bir ara penguen belgeseline çok denk geliyordum :)
     
    ozgun_cyprus, Montimahir ve veysel bunu beğendi.
  10. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Özgün hocam sakın yanlış anlamayın beni lütfen.Maksadım asla sizi kırmak değildir.Size bir şeyler öğretmek peşinde de değilim ki buna da zaten hakkım da haddim de olamaz.Herkesin bilgisi,görgüsü ve adamlığı kendisine göre zaten vardır.Burada amacım sadece beni rahatsız eden bir konuya dikkatinizi çekmek ve yapacağınız yorumlarda bunu dikkate alıp azami hassasiyeti göstremenizi rica etmektir.

    126 milyon lira gideri olan bir kurumun 5 milyon geliri varmış.Aradaki fark milletten çıkarmış.Bu kimilerine göre israf,kimilerine göre çağdaş olmanın bir bedelidir.Açıkcası bu konularda ahkam kesecek ne bir bilgim ne de bir eğitimim var.Bu konuları sizlere,aklı daha başında olan dostlarımıza bırakıyorum.Ancak bir konu var ki bu bence çok tehlikelidir.Bu da insanları "Ötekileştirme" dir."Bizden-sizden-onlardan" diye insanları sınıflara ayırmak bizlere bir şey kazandırmayacağı gibi "Türk-Kürt,Alevi-Sünni,Laik-Dinci,Çağdaş-Yobaz..." tarzı kavgaları daha çok körükleyip bu güzel vatanın her biri birbirinden güzel insanlarını daha da kutuplaştıracaktır.

    Mesela sizler burada içtiğiniz rakıları,biraları yeri geldiğinde keyifle yazabiliyorken ben sizlere saygı göstermek durumundayım.Siz kendi siyasi düşüncelerinizi alenen veya imalı açıklarken yine size yine saygı göstermek zorundayım.Ancak Din konusunda hassas,beş vakit namazında olan biri olarak benim de siz ve tüm portal dostlarımdan aynı saygıyı görmeyi istemem yadırganmamalıdır diye düşünüyorum.
    diye yazarak cami-inanç-din konusunda ötekileştirme yapmanız beni son derece rahatsız etti.Hükümeti eleştirmek elbette ki herkesin hakkıdır.Ancak bunu yaparken biraz vicdani teraziden geçirip öyle yazmalıyız.Firavun,Karun ve Nemrut gibiler İlahlık iddiasında bulundu diye Allah (C.C) ın Uluhiyetine bir leke mi gelmiş olur haşa?Yine geçmişte ve günümüzde sahte Peygamberler çıkıp "Peygamberim" dedi diye bizim Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V) ın nübüvetine bir kara mı geldi?İşte hükümet de sizlere göre dini ve İslam'ı emelleri doğrultusunda kullanıyorsa bunu ifşa ederken siz aynı hataya düşüp aynı yanlışı yapmayın.Unutulmamalıdır ki burası siyasi değil,hobi içerikli bir forumdur.

    Niyetinizden asla şüphe etmiyorum.Ancak sizin vesileniz ile bunları yazmak istedim.Zira siz ne anlatmak istediğimi anlayacak kalitede bir insansınız.Sizin vesileniz ile genele bir duyuru yapmış oldum."Vay bu bana ne ima ediyor?" diye düşünmemenizi özellikle rica ederim.Öyle bir şey düşünsem özelden yazar,size düşündüklerimi açıkca yazardım.
     
    Yasin1453, veysel, TencoMelih ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  11. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Eray abi ama şimdi olmadı, esas konuyu sen aldın başka yerlere götürdün hemde tam gaz...:D
     
  12. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Doğrudur.Belki de ben bambaşka manalar çıkardım?Haklı olduğumu asla iddia etmem ve şimdiye kadar da etmedim.Benim takıldığım tek cümle "Neden deniz altında cami yok diye sor o zaman yaparlar" kısmı.Özgün kardeşimin ard niyetli olmadığını zaten biliyorum.Ama bilmeyen,yeni üye olan biri takılıp kalır bu cümlede.Yani "Neden deniz altında cami yok diye sormamız gerekir?" diye sorduğumu farz et.Başka bir şeyi neden yapmiyorken bunu sorduğumuzda yapacak ilgili kurumlar?

    Bu böyle sıkıntılı bir tartışma olarak uzayıp gider.Bundan dolayı ben forumlarda din,siyaset ve futbol gibi meslelerin konuşulmaması gerektiği inancındayım.Velev ki forumun kuruluş amacı bu olsun.
     
    veysel, TencoMelih ve ozgun_cyprus bunu beğendi.
  13. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Eray abi iyi güzel de dikkat ettiysen Özgün abi konulara kolay kolay girmiyor nedeni de bunlardan dolayı, biraz objektif olalım ve birbirimizi anlayalım.
    Kanımca Özgün abi yine konulara kolay kolay müdahil olmayacak, bunlar beni üzüyor neredeyse konuyu sileceğim...
     
  14. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    Merak etme Alparslan.Özgün dostumuz ne demek istediğimi anlayacak kalitede biri.Başka biri olsa zaten hiç yazmazdım yanlış anlar diye.Özgün hocam ile biz birbirimizi yanlış anlayacak değiliz.Belirttiğim gibi;belki de ben tamamen yanlış anlamış olabilirim?Sonuçta ses tonu ve mimiklerin olmadığı bir sanal ortamda yazışıyoruz.Yanlış anlaşılmaların olması kaçınılmaz.Mühim olan birbirimize karşı edebi bozmadan yazabilmektir.Bunu da burada kimse yapmiyor zaten.Ama konuyu silip silmemek sana kalmış.
     
    TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.
  15. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    Eray hocam, sözlerim sizi kırdıysa özür dilerim. İnanın yazdıklarımla kimseyi kırmak istemem.
    Yazımda gönderme yaptım, doğrudur. Ama gönderme temiz hisleri ile inançlarını yaşayan sizlere değildi. Sizlerin bu temiz kalplerini ve inançlarını kişisel çıkarları için kullanan, bundan menfaat elde eden siyasilereydi. Mesele cami yapmak değil, keşke Türkiyede deniz altına cami yapılsa, birsürü turist gelip ziyaret etse ve Türkiye bu işten para kazansa. Mesele şu ki, bazı din tüccarları bu fikri alır, camiyi yaparken ceplerini doldurur, benim sitemim onlara...
     
    veysel, TencoMelih, Snowblind ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  16. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    temo4:portaliseviyoruz:
     
    Yasin1453, veysel, TencoMelih ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  17. Snowblind

    Snowblind

    Mesajlar:
    1.401
    Yer:
    Manavgat
    :) Temiz kalp ile inancını yaşayan en son kişi benimdir herhalde :) Zamanında yaptıklarımı anlatamam kimseye.Ancak aklıma geldiğinde utanıyorum.Bazen hala en basit insanların dahi yapmayacağı yanlışları yapiyorum.Ben şahsen kendimi dinini kendince yaşayan temiz insanlar sınıfında görmüyorum.O kategoriye layık biri değilim ve burada alçakgönüllülük de yapmiyorum doğrusu.

    Bahsettiğiniz rant olayı maalesef doğrudur.İnsanların sömürüsü en kolay alanı siyaset,futbol ve dindir.Bunu bugün İslamiyet de olduğu kadar tüm inanç sistemlerinde de görüyoruz.Birileri bunu kullanıyor ve keselerini dolduruyor.Ne kadar da bilinçlensek asla bu zihniyetin önüne geçemeyiz.Bu tarz insanlar var olmaya hep devam edecektir.Yazdıklarınızdan dolayı üzülüp kırılmadım.Zira ben şimdiye kadar geçen sürede yazdıklarınızı okuduğum kadarıyla zaten sizin bu zihniyette biri olmadığınızı gayet iyi biliyorum.İnanın farklı düşünsem özelden yazıp size sitem ederdim.Sadece başkaları anlayamayabilir,ters bir şeyler yazabilir rahatsızlığı oluştu bende.Bunu da belirtirken sizden ard niyet hissetmediğimi ve buna inanmadığımı da belirttim.Bu yüzden ben de sizden özür dilerim dostum :)
     
    veysel, MESUT_KERİM, TencoMelih ve diğer 2 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş