1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Arıyorum.

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Malzeme İlanları' kategorisinde İlkerDiyeBiri tarafından 3 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. İlkerDiyeBiri

    İlkerDiyeBiri

    Mesajlar:
    11
    Yer:
    Kırıkkale
    Bu yaşıma kadar 1 tane bile balık beslememiş birisi olarak, 7 aylık kızım birkaç ay önce gittiğimiz bir ziyarette gördüğü akvaryuma gözlerini kırpmadan bakması sonucunda küçük bir akvaryum aldım. Fakat ben deniz akvaryumu kurup daha da görsel bişey oluşturmak istiyorum.

    Almak istediğim boyutlar aslında Boyu TL450 modeli ama ortalama bu boyutlarda tüm ekipmanları ile maksimum 300-350 TL civarında bütçem var. Daha önce böyle bir akvaryum kullanmadığım için bu şekilde bir paket ekipman almak istiyorum.

    Birde şimdi elimde olsa nasıl kurulur, kaç tane balık alır, ne kadar mercan sığar bu konularda bile bilgim yok. Ama iş yerinde yakın bi arkadaşım bu işi profesyonel olarak yapıyor. Yardımcı olur bu konularda.

    Bildiğiniz bu tarzda ve bu fiyat aralığında bir akvaryum önerirseniz veya satan varsa iletişime geçerse çok memnun olurum.

    İlgilenen, yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
     
    TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Merhaba, öncelikle Portala hoş geldiniz, umarım aradığınız akvaryumu bulursunuz, kurulum şimdiden hayırlı olsun...:)
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  3. furkant

    furkant

    Mesajlar:
    812
    Yer:
    İstanbul
    Merhaba portala hoşgeldiniz. Bütcenize göre benim kullandığım nano yu 400 liraya yakın halledebiliyorsunuz kayasıdır tuzudur balığıdır. 2.el ürünleri takip etmek uygun olabilir belki.
    Ben şuan bunu kullanıyorum
    nano-acquario-haqos-canyon-box-36.jpg
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  4. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Öncelikle hoş geldiniz. Sizin dediğiniz bütçe ile küçük bir kaç parça kolay mushroom türü ve iki-üç küçük balık bir kaç temizlik ekibi balık olacak şekilde hava taşlı bir ps ile kurulum yapılabilir. Karar kesin ise malzemeler kesinleştirilebilir.
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  5. İlkerDiyeBiri

    İlkerDiyeBiri

    Mesajlar:
    11
    Yer:
    Kırıkkale
    Bu kadar çabuk cevap bulacağımı düşünmüyordum. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

    @furkant resmiyle gösterdiğiniz ürünü daha önce inceledim. Fakat boyutları küçük olduğu için ilgimi çekmedi açıkçası. Birde bütün forumlarda kullanıcılarda sürekli bir büyük boy akvaryuma geçme isteği olduğunu görünce benimde zihnimde "minimum Boyu TL450 kapasitesi bir akvaryum alırım bir daha değiştirmem" mantığı var şuan. Ama aldıktan sonra işi büyütüp daha büyüğünü alırmıyım bilmiyorum, almak istemiyorum.

    Deniz Akvaryumu Malzeme İlanları bölümünün eski konularında birçok arkadaş Boyu TL450, Boyu TL550 gibi ve o ebatlarda akvaryumlarını satışa çıkarmışlar. Bende bu boyutlardan daha büyük bir akvaryum istemiyorum. İşin aslı bende böyle bir akvaryum bulabilirsem uygun bir fiyata çok iyi olacak ilk başlangıç için. Şayet bulamazsam da Boyu 450 modelini piyasadan 600 TL civarında bir fiyata alıp, içindeki herşeyiyle birlikte toplamda 1000 TL civarında bir fiyata kuracam. Ama tabi şu anda böyle bir bütçe yok elimde :)
     
    veysel bunu beğendi.
  6. furkant

    furkant

    Mesajlar:
    812
    Yer:
    İstanbul
    1000 tl gibi bir rakama daha büyük bir hacim ve daha profesonel ekipmanlarla kurulum yapabilirsiniz balıklar ve mercanlar haric . Malzeme alımını aylara bölün ve düzgün bir kurulum yapın derim bütcenizide sarsmamış olur böylece karar sizin :)
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  7. İlkerDiyeBiri

    İlkerDiyeBiri

    Mesajlar:
    11
    Yer:
    Kırıkkale
    Aslında bana da mantıklı geldi. Peki daha profesyonel derken aşırı devasa bir akvaryum olmamak kaydıyla nasıl bir akvaryum önerirsiniz. Fakat el yapımı ve sadece camdan ibaret bişey almak istemiyorum. Dediğiniz gibi bütün ekipmanları parça parça alsam, ilk olarak akvaryumla başlasam, sonra protein skimmer falan derken bu şekilde tamamlasam maddi açıdan sıkışmamış olurum.
     
  8. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    O zaman yavaş yavaş kuruluma geçmek daha mantıklı, tank ölçüleri belirlendikten sonra yani tank eve gelince aydınlatma,ps v.s. diğer malzemelerin neler alınacağını konuşuruz. Öncelik tank olsun.
    Hazır sistem alınacaksa deniz akvaryumuna uygun bir tank alınmalı tam teşkilatlı yoksa sıkıntı ileride aydınlatma ps falan uygununu bulmak veya hazır sisteme entegre etmek diyelim.
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  9. furkant

    furkant

    Mesajlar:
    812
    Yer:
    İstanbul
    Cama cam bir akvaryum yaptırırsanız zaten daha hesaplıya gelecektir. evde musait bir yer ayarlayın ölçülere göre bir litre hesabı yapalım. ona göre malzemeleri belirler en hesaplısını bulmaya çalışırız. Bulunduğunuz yer neresi ?
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  10. İlkerDiyeBiri

    İlkerDiyeBiri

    Mesajlar:
    11
    Yer:
    Kırıkkale
    O zaman 60-120 litre arası kompakt bir akvaryum almak ilk önceliğim olacak. Sadece camdan ibaret bir akvaryum almak istemiyorum. Model olarakta Boyu'nun 450 ile 550 modelleri hoşuma gidiyor. Ben nette hep bu modelleri gördüğümden söylüyorum. Belki başka markalarında bu şekilde daha güzel ve daha hesaplı kompakt akvaryumlar var ama pek bilgim yok açıkçası. Yani gerekli ekipmanları içinde olan bir akvaryum arıyorum. Kırıkkale'de oturuyorum işim gereği de başka bir ile gitmem sözkonusu değil ama ev kira :)
     
  11. furkant

    furkant

    Mesajlar:
    812
    Yer:
    İstanbul
    Karar senin abi :) hazır sistemlerin malzeme değişimi modifiyesi vs biraz karmaşık geliyor bana.istersen mobilyalı sumplı bir akvaryum yaptırabilirsin dediğin litreler arası ps olarak nacqq atman 103veya 104 kafa motoru resun dalga motoru koyarak canlı yükünü abartmadıkca güzel bi sistemde kurabilirsin hazır sistemle aynı paraya gelir :) her ikisindede tuz ve canlı girişini ekstra yapacaksın zaten
     
    İlkerDiyeBiri bunu beğendi.
  12. muhsin

    muhsin

    Mesajlar:
    14
    İsim:
    muhsin gul
    merhb ilginizi çekerse eğer satmayı düşünüyorum 05439273245 muhsin
     

    Ekli Dosyalar:

  13. cihan77

    cihan77

    Mesajlar:
    61
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    İsim:
    cihan çelik
    Bütçenize göre size uyan sistem bence dolapsız masaüstü cama cam bir akvaryum, evinizdeki masanın, konsolun veya müsait bir sehpanın taşıyacağı bir yere çokta küçük olmayan ölçülerle askılı bir ps ile as 250 300 vs olur motoru sicce 2500 yada aquabee 2000 ile modlanmış olur litraja göre bakarsınız.

    Aydınlatma da dıy yapım led takılırsınız sizin yapmanız maliyeti düşürür, yapamam derseniz yine led çözümüne yönelmeniz gerekir bir şekilde

    Hazır sistem boyulara yönelmeyin az işe çok para vermiş olursunuz.
     
  14. caylak1

    caylak1

    Mesajlar:
    91
    İsim:
    engin-cakır
    öncelikle hoşgeldiniz bende yorumumu yapim öncelik olarak 100 litreden başlamak istiyorum diyosunuz ama sunlarıda göz önunde bulundurun 100 litre bi akvaryumun bölgesel olarak sölüyorum koyabileceginiz mercanlar kısıtlı olacak balık sayınız az olucak birde deniz akvaryumlarında ne kadar az hacim o kadar cok su kontrol mantıgı var gel gelelim bu ölcülerde bi akvaryum aldınız bu hobiye başlayan arkadaşlarımızın hepsi yaşamıştır kücükten başlim yeter mantıgı ama emin olun belirli bi süre sonunda forumlarda göreceğiniz balıklar olsun mercanlar olsun sizi dürtüklicek ben sende nie yokum beni neden beslemiyosun dicek:d ama akvaryumun yetmediği için alamicaksın bu sefer elindeki malzemeleri canlıları satıp daha yüksek hacimli bi akvaryum alıcaksın alıcaksın diyorum cünki bu hobi bağımlılık yapıyo demem o ki benim nacizane görüşüm direk ölcüleride verim sana en kücük 80 60 50 ölcülerdir 90 60 50 yada kücükten başlayayım diyosunuz ama emin olun ilerde yapacağınız masraf daha büyük olucaktır şimdiden hayırlı olsun diyelim gelişmeleri merakla bekliyoruz saygılar
     

Sayfayı Paylaş