1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kumsuz Cama Cam Deniz Akvaryumu

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde fatih70 tarafından 21 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Arkadaşlar cama cam deniz akvaryumu hakkında bilgi ve gorusleriniz nedir yapılmış videoları varmı ?
     
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    İki sene önce Teoman abi bir ara akvaryumdan kumu çıkartmıştı cama cam yapmıştı, kesin memnun kalmadı ki şu anda kum kalınlığı 10 cm...:D
     
    kaninez, suret, TencoMelih ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Kumsuz akvaryumları incelemiştim biraz, bu akvaryumlarda genelde biopellet reaktörleri kullanılıyor.
     
  4. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Bende çıkardım kumu çamur gibi olmuş
    Hem ne zaman suyu tazelesem hemen leş gibi oluyor haftaya varmadan şimdi akvaryumda 120 kilo capcanlı kayam var sps tankı bol bolda akıntım var arada bir altlardan supurtturuyorum daha güzel oldu bir videoda gormuştum ama bulamadım cok güzel bır sps akvaryum olmuş yerdeki cam bile coralin alg olmuş dediğine göre su degısımı kum olduğu zaman a göre daha az degsıtırıyormus vs. Kum ilk zamanlar cok güzel ama aradan 6-7 ay sonra o kum leş gibi çamur bende kaldırdım çıkardım nasıl iyi olmuşumu :)
     
  5. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi güzel olmuştur da, uzun vaade de ne olur bakalım görelim ama ben doğaya uymakta yarar var diyorum...
     
  6. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Baya bir makale okudum yukarıda dediğim gibi çeşitli reaktörler artı olarak katkılarla ilerleyen tanklara dönüşüyor ileride. Kum neydi neden çamur gibi oluyordu?
     
  7. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Coralix white ya ne olursa olsun kum bakteri tutumu olması nedeni ile güzel ama zamanla bu cok kirleniyor ve sürekli hayvanların dışkısı kumu çamur yapıyor ve ne kadar su tazelersen tazle en faZla ıkı uç gün sonunda su tekrar su sarı bol nitrat oluyor bende bol Kaya sıkı bir sırkulasyonla su degısımlerını azıcık uzatmak amacım bılmem nasıl olacak bakalım
     
  8. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Eriyen kumları sevmem. Mercan kumu ve mercan kırığı var akvaryumum da kumda coralline algden başka bir oluşum görmedim. Canlılıkta süper denecek seviyede.
     
  9. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Bende bugüne kadar hep mercan kırığını savunanlardanım.Biyoloji olarak üstüne kumda yok bence.
    Ancak yakın zamanda kumu komple değiştireceğim, nedeni ise carolinalg kaplaması.Hem görüntü olarak tabanın koyu renge dönmesi seyiri kötüleştiriyor, hemde harcanan kh yüksek seviyelere tırmanıyor.
    Marine tankımda kullandığım, extremin getirdiği bir kum var.Kalsiyum carbonat sanırım, erimesini falan bilmem, görüntüsü çok güzel.Zaten tankın ph ında hangi kum eriyecek merak konusu.
     
    veysel bunu beğendi.
  10. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Abi iki tane kum deniz yıldızı al kumun pırıl pırıl olsun, devamlı kumu alt üst ediyorlar...
     
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet mantık olarak yüksek pH değerinde çözünme olmaması gerekiyor. Ancak, kumların yapılarını iyi bilmemiz gerekiyor. Mercan kırığı, aragonit tabanlı doğal kumlarda erime yüksek akıntı altında bir miktar olsa da üzerine konuşmaya değmeyecek şekilde olur. Fakat bildiğiniz gibi birçok kum türü veya ürün yılda %40 eriyerek azalma gösteriyor. Bu erime doğal kum ile ilaveli diğer kumların arasındaki farkı ortaya koyuyor. Özellikle silikat bazlı kumlar erimeye daha uygundur, kum içerisine eriyebilen yapıda materyaller eklemek suyunuza tamponlama yapar söylemini dile getirmeye yeter.

    Mercan kırığının coraline alg kaplamasını sevmeyenler olmasını elbette doğal karşılamak gerek, Tabandaki kumunun tamamen polip kaplamasını istemek bence daha ileriye dönük ve daha profesyonel bir bakış açısıdır. Ayrıca coraline alg yapısından korumakta mümkündür. Kh tüketimi kısmını yazışmayı gereksiz buluyorum.
     
  12. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Herlaquın olduğu için ekleyemiyorum Alparslan.
     
  13. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Bende altta sıfır numara mercan kumu var, üstteki 3-5 mm coralline kaplıyor ama altta acayip bir canlı popilasyonu var. Ben tecrübe ettiğime dayanarak söylüyorum alttaki bu popilasyon kumun tamamen tertemiz kalmasını sağlıyor. Çünkü alttaki sıfır numara mercan kumu tertemiz ilk günkü renginde kaldı, kumda neredeyse 3 ncü yılını doldurdu bunu da belirteyim.
    Worm ışıkları yakınca direkt kumun altına girdi, bende ilk defa gördüm kayaların arasına gizleniyor zannetmiştim. Hakan bence kumu değiştirmek yerine kum kalınlığını azalt hatırladığım kadarıyla 9 cm ye varan bir kalınlık vardı yer yer. Üstteki coralline olan bölgeyi çek at derim.
     
  14. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Toplamda 5-6 cm kalınlık vardı, üstten karolin kaplıları çektim tavsiye üzerine 3-4 cm e düştü ancak altta ince kum olduğu için suyumda eski berraklığı göremiyorum.Bu yüzden onuda çekip 3-4 civarında dediğim kumdan koymayı planlıyorum.
     
    veysel bunu beğendi.
  15. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Fatih selam.
    Kumu çıkardığını yazmışsın geçen sene. Bir süre böyle kullanacağım demişsin. Bunun sonuçları ne oldu?

    ▪Note5 ve Tapatalk▪
     
  16. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Bu konu bayağı eski takımda kumu tamamen kaldırmıştim fakat kum artıları eksiklerinin yaninda daha fazla yani kumsuz akvaryum. Çok çirkin gözüktü ve suyum çok berrak lik durumu gitti sürekli değişkenlik oldu birgün hafif bulanık birgün açık biyolojik dengesi bozuldu akvaryumun eğer hobiciysen koy kumunu her 6 ayda bir sifonlama yöntemi ile kumu altüst et çünki kum belli bir zaman sonra doyuma ulaşıyor pislikten artık biyolojik düzen bozuluyor çamur gibi oluyor ve sen sürekli suyu tazelesende hemen nitrat tekrar tavan yapıyor bence 1_2mmetre ince mercan kırığı hem uyuşmuyor dalgadan hemde gUzel duruyor akvaryumda
     
    suret bunu beğendi.
  17. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Teşekkürler Fatih.
    Görselliğin dışında suyun berraklığını sağladığını söylüyorsun. Bu hakikaten önemli. Zira berraklık sudaki arık organik maddelerle birebir ilişkili.
    O hsle kum faydalıdır, ben kumsuz kullandım ve sonuçlsrını gördüm diyen birini bulduk :)

    ▪Note5 ve Tapatalk▪
     
  18. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    kum tabiki çok faydalıdır heleki mercan kırığı aragonit bu kumlar doğal denizlerin taban malzemesidir ve çok büyük ölçüde faydaları vardır dediğim gibi kocaman okyanuslar ve harika bir sistem döngüsü yaratmış Allah ve birinin pisliği birinin rızkına dönüşmüş ve sürekli kendini yenileyen bir dünya ama bizim ufacık akvaryum o devasa sistemi sadece küçücük bir yansıması dir dolayısıyla bizim kumu arada bir en azından canlı yüküne göre belirli periyotlarla sifonlama yapmamız gerektiğini düşünüyorum ki sağlıklı sistem devam etsin (laf aramızda çok kötü duruyor kumsuz akvaryum ):)



    SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    suret bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş