1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hadi Gelin Birlikte Bitkili Yapalım

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Ernestho tarafından 8 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Evet arkadaşlar yurda döndüm ve ilk işim ve ilk denemem olacak olan az bitkili çok dallı köklü akvaryumu adından da anlaşılacağı gibi hep birlikte yapalım istedim :)

    Peki nasıl hep birlikte?

    Eminim zaten yorumlarınızla eleştirilerinizle zaten olaya yabancı değilsiniz ama sizin o engin tecrübeleriniz ve görüşlerinizi almadan asla başlamak istemedim bu işe :D

    Gelelim projeyeeeee
    Şimdi arkadaşlar abiler kardeşler....
    Elimde Köpekbalıklarımın bulunduğu
    80 x 50 x 35 cmlik 140 Lt Akvaryuma az bitkili çok dallı köklü kayalı bir tank oluşturmayı planlıyorum
    Ve en yakın örnek olarak da doctore muhammed arkadaşımızın palu 2013 projesine benzer bir proje çizdim beynimde en sevdiğim şeyler olan kök dal ve kaya üçlemesini ve biraz da bitki düşünüyorum bununla beraber tetralar biraz karides çöpçü ve vatoz düşünüyorum siz ne diyor ve ne fikirde bulunursunuz acaba? Her birinize iyi ya da kötü ama benim için çok değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)

    Kullanacağım tankım bu:
    [​IMG]
     
    murat parin bunu beğendi.
  2. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Merhaba Sırdaş
    Birkaç fikrimi sunayım öyleyse,
    1-)Arka fonu değiştirerek düz renkte birşey koymalısın.Açık Gri düz bir fon,dallı budaklı bir akvaryum için iyi olabilir.
    2-)Su seviyesi çok düşük görünüyor,hemen hemen akvaryumun 15 litresini kullanmıyorsun gibi bu seviyeyi arttırmalısın.
    3-)Tankın yeri böyle kalacak ise şayet,benim açımdan oldukça alçakta
    4-)Kum seviyesi çok düşük siyah hagen olabilir.6-7 cm'e kadar.(Gri fon ve dallarla güzel uyum sağlayacağını düşünüyorum.
    5-)Köşedeki sünger filtre çok büyük geldi gözüme kamufle edebilecek isen bununla devam edebilirsin fakat dış filtre alman daha sağlıklı olacaktır.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Teşekkür ederim emir37 bey şuan az evvel bitirdim ve mesajinizi simdi okudum bakalim eksikler var mı :) illa ki vardır ama uploadfromtaptalk1397077311617.jpg uploadfromtaptalk1397077331076.jpg

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Şimdiii ne yaptım arka fonu degisecegim suyu tamamen doldurdum tankin yeri değişti ve yeni yerinde daha mutlu :)
    Kum dere kumu koyulacak kosede ki sunger filtre de bi an da küçüldü :)

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Şuan için kum,arka fon ve kökleri görmeden yorum yapamıyorum.Bunlar halolduğunda yeni bir resim ekleyin tekrar görüşelim :) Ayrıca akvaryum tabanındaki kabukları bence kullanmayın.Kaya bir ihtimal kalabilir.
    Tercih ederseniz şayet ve bulabilirseniz aşağıda bulunan resimdeki kayalar bence oldukça hoş
    [​IMG]
     
  6. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Vallahi çok teşekkür ediyorum koca forumda bi ilgi ve bilgi sahibi sizsiniz sanırım :D
    Hafta sonunu bekliyorum bir şeyler falan daha var onları da ayarlayıp tam şekle girdi mi tekrardan paylaşırım ;)
     
  7. Ankaraguclu

    Ankaraguclu

    Mesajlar:
    2.644
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Miraç küçükerdem
    Kurulum Hayırlı Olsun. Akvaryumda öncelikle dere kumundan vazgeçip Hagen Siyah Kum almanızı tavsiye ederim bitkiler için ideal. Taşların hepsini çöpe atmanızı öneririm çünkü bitkiliye güzellik katmazlar kötü renkleri ve büyükler Arka fonu Sadece Siyah bir fon kağıdı yapın aydınlatma var mı ?
    Yoksa eğer 140 Litre için 70 Watt Aydınlatma gerekli 25 watt daylight 15 watt grolüx 15 watt daylight ve 15 watt grolüx olacak şekilde güzel bir aydınlatma olacaktır. Pırıl pırıl bir suyunuz olsun istiyorsanız Dış filtre almanızı öneririm.
     
  8. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Dış filtre küçük bir şey olursa hoş olur şayet olmayacaksa şelalede olur. Tabanda hagen siyah kum harici önermem. Tabana isteğe göre seranın veya benzeri markaların bitkiler için olan gübreli toprağıda kullanılabilir. Işıklar gerçekten çok önemli. Takipteyiz bakalım neler yapacaksınız.
     
    veysel bunu beğendi.
  9. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Sırdaş teşekkür ederim.
    Fakat tüm arkadaşların bilgili ve ilgili olduğunu düşünüyorum.Nedenini soracak olursan,konuyu görmemiş olabilirler veya benim düşüncelerime katılıyor olabilirler. Gibi birçok seçenek mevcut.Miraç'a katılıyorum ve ilk mesajımda söylediğim taban kumunu hagen siyah tercih et.Fiyatı pahalı gelir dersen muadilini araştır.
     
    veysel bunu beğendi.
  10. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Zaten piyasadakilerin hepsi muadili, hagenin kumu kalmadı. Bizim düşündüğümüz kum siyah quartz oluyor. Aslında hagen değil. Ayrıca o kadar çok konuda yok şu anda forumda ama şahsen bazı konular için 1 mesajda dahi e-mail bildirimi alıyorum. O kadar merak ediyorum ki konuyu. Çünkü el emeği göz nuru çalışmalar, sabahlara kadar araştırılmış bir akvaryumun heyecanı. Kilometrelerce uzaktanda olsa, sanal dünyada da olsa insana heyecan katıyor. Bu konuda ben o heyecanı hala göremedim belki de ondandır bu takipsizlik. Ama ne olursa olsun bilgimizi, deneyimlerimizi esirgemeyiz. Çünkü zamanında iki bitkiyi yan yana dikmeyi bilmezken bizde bu portaldan öğrendik. Birde bitkili akvaryum konusunda o kadar kurulum var ki portalda eskiden kalma, low tech, high tech hep aynı öneriler. Çünkü temel düşünce aynı. Değişipte farklılık katacak bir malzeme henüz yok.

    Güvenilir markalardan bitki toprağı alırsın. En alta serersin. Üzerine hageni koyarsın. Hagen yıkanır bitki toprağı yıkanmaz. Suyunu doldurursun önceden o dinlenirken 1-2 gün sende akvaryumun iç dizaynını yapar bitkilerini temin edersin. Suyu eklememişken henüz bitkilerini diker su ilave edersin. Isıtıcını, filtreni bağlar sistemi devreye sokarsın. İstenilen duruma göre bakteri kültürü ilave edebilirsin. 15-20 gün sonra yosun yiyen türler eklemeye başlar daha sonra devamını getirirsin. Sen akvaryumla ilgili heyecanlarını akvaryumda yosunlar çıktıktan sonraya sakla. Kurulum bitkili akvaryumda basit bit konu. Değişen güncellenen bir şey yok ortada çünkü. Şayet ben iwagumi yapacağım. Yok şelale yapacağım akvaryuma. Paladaryum olacak şu olacak gibisinden profesyonelleşirsen o zaman iş değişir. Katılımın arttığını görürsün.

    Kolay gelsin.
     
    Alparslan ve veysel bunu beğendi.
  11. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Siyah kum tavsiyesine bende katılıyorum, yada sadece bitki toprağı da kullanılabilir. Aydınlatma iki adet floresan işinizi görür. Hacim ufak zaten kolay bitkilerle ve balıklarla canlı bir tank olur. Zor bitkileri denemeye gerek yok. Bir adet büyüklük olarak orantılı kök kullanılabilir. Dış filtreden ziyade tekli veya çiftli şelale filtre öneririm. Çift gözlü alırsanız medya malzemeleri için daha çok alan kazanmış olursunuz. Elyaf, sünger ve gerektiğinde zeolit gibi. Aşağıdaki gibi çift gözlü öneririm. Suyunuz da pırıl pırıl kalır.
    [​IMG]
     
    LostRua ve Ankaraguclu bunu beğendi.
  12. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Evet haklısınız siyah hagen daha çok hoşuma gitti mutlaka siyah hagen kullanmak daha mantıklı.
    Bitkili olarak değil de daha çok kaya ve dallı olarak düşünüyorum yani ruh yapım gereği yeşillikten ziyade
    Muhammedin bu tankı

    lnmvn.jpg


    gibi dal ve kaya tankı kurmak istiyorum
     
  13. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Altına lav kırıgı üste hagen düşünüyorum artık.
    Dış filtrem var ama bi taktım akvaryumda ne var ne yok çekti çok büyük geldi açıkcası şelale filtre daha mantıklı geliyor ki zaten içinde de sünger filtre var o da destek çıkacaktır temizliğe filtrasyona diye düşünüyorum ışık olarak da kendi yapımım day light tasarruf ampul var :D
     
  14. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Ya olsun da iyisi olsun bari ya :D Kumu özellikle araştıracam yani
     
  15. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Ya ben de ağır ağır olsun istiyorum zaten hali hazırda bir çok tank olduğu için daha temkinli ve daha ağırdan aldığımdan dolayı o heyecanı görememişsinizdir ama olacaksa da aynı şekilde tertipli ve düzenli olmasıdır bi o kadar da tam teşekküllü bilgileriniz ve tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)
     
  16. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için dediğim gibi zoru arayan biri değilim sadece farkli birşey olsun istemiyorum benim için de farklı bir deneyim olacaktır şelale filtre için de ayrıca teşekkür ederim o tür detayları bilmiyordum onu da bi araştırayım :D
     
    veysel bunu beğendi.
  17. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Tabanda kumu göremeyeceğim kadar bitki var akvaryumda hala kurulumum devam ediyor.İlk bitkili akvaryumu 3 yıl önce kurmuş olmama rağmen bırakın hayat yavaş yavaş aksın. Acele etmeyin. Farklı şeyler deneyin gidin bir nehirden kum alın kaya toplayın. Yoksa bitkilide belli bir süre sonra yapacak bir şey kalmıyor. Allahtan bitki çeşidi çok. Konya'da bulmak mümkün olsa 2 aydır iwagumi için bir kaya bulamadım.
     
    veysel bunu beğendi.
  18. Ernestho

    Ernestho

    Mesajlar:
    34
    İsim:
    Sırdaş Çakmaklı
    Ben Adana'nın biraz daha kırsal kesiminde olduğum için imkanım çok fakat ne toplayacagimi tam olarak bilmediğim için resmen kan ağlıyorum malzeme bol bilgi yok...

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  19. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Google ile Onur G. Hitit üstadın kurmuş olduğu Akvaryumları incelemenizi öneririm. Doğal malzemeleri çok güzel şekilde değerlendiren biri.

    GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş