1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Red sea max 250 lt Deniz Akvaryumu Paylaşım

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde emarch tarafından 30 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Merhaba, 1 ay önce almış olduğum akvaryumumla ilgili süreci resimli bir şekilde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Akvaryum konusunda daha çok yeni olduğumdan görüşlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkür ederim. Bu konu inşallah daha sonra benim gibi tecrübesiz insanlara da yardımcı olabilir

    Akvaryum Özellikleri.
    Red sea max 250 + ps sesi : )
    Tuz 22 kg
    2 adet Aragonit Kum 1,5-3,0 13 kg
    25 kg Canlı Kaya
    2 adet Dalga motoru
    Soğutucu
    Su seviyesi ölçer + kafa motoru + 20 lt su takviye tankı
    Tuzlu su Test kiti
     

    Ekli Dosyalar:

    veysel ve Pennywise bunu beğendi.
  2. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Rsm 250 zede olarak takipteyim abi. Yeni konun ve akvaryumun hayırlı olsun.
     
    emarch bunu beğendi.
  3. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Öncelikle red sea max 250 artıları ve eksilerinden biraz bahsetmek istiyorum.

    1-) Protein Skimmer sesli çalışmaktadır. Çok rahatsız olunursa daha sessiz çalışan bir kaç farklı markanın ps uymaktadır.
    2-) Kapalı sistem ve ışıklandırması güçlü olduğundan ısınan bir akvaryum. Ev sıcaklığı 27 dereceyken 30 derecelere çıkabiliyor. Soğutucu kesinlikle öneririm. Tabi onunda sesini unutmamak gerekiyor.
    3-) Kapağı açılır kapanırken ciddi gıcırtı sesi geliyor. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum
    4-) Pahalı oluşu
    5-) Işık fan sesi rahatsız edici. 6 adet florasan olduğundan soğutmak için 4 fanı var. 4 fanın sesi en az bir soğutucu kadar ses yapıyor.

    1-) Super bir tasarım, piyasada gördüğüm en güzel tasarım diyebilirim. özellikle kabloların gizleme bölümleri çok akıllıca
    2-) Işıkları yeterli ve zaman ayarlı
    3-) Türkiye de ciddi bir servise sahip
    4-) Dolabı çok kullanışlı ve sağlam
    5-) Kurulumu kolay

    aklıma geldikçe ekleyeceğim.
     
    veysel ve Pennywise bunu beğendi.
  4. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu

    Tekrar teşekkür ederim Levent bey : )
     
  5. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Su ekleme ünitesi ekleyiniz yoksa ps'nin su seviye değişimlerine tepkisi gün gelip de sizi çıldırtabilir.
    Redsea max 250'yi ben de bir hevesle almıştım, daha önce 130 da kullanmıştım: o kadar çok canlı öldürmeme sebep oldu ki, bir daha bahçeme bile koymam.
    Deniz akvaryumu ile uğraşmak zaten bir uğraşken, hazır sistemlerde bu bir çileye dönüşüyor.
    Şeklen diyecek bir şeyim yok. Hani şu anki aklım olsa, arkadaki reaktör için olan bölüme durso yapıp, alttan sump koyardım. En temizi bu olurdu.
    Hayırlı olsun, Allah sabır versin şimdiden :)

    Bir de fana dikkat ediniz, bu manyak sistemin fanı geceleri açık bırakılırsa sürekli ısı kaybına ve buharlaşmaya sebep oluyor.
     
    emarch ve veysel bunu beğendi.
  6. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Kapaktaki o ses zamanla geçmiyor:(
    6 tane ışık fazla geliyor. Ben bir tane ilave takıp 2 tanesini çıkardım. Ulan eye zaman rolesi taktım daha efektif kullanmış oluyorum. Şeklini bir ara paylasirim. Ps sesi gerçekten rahatsız edici, fanlar Soğutucu olarak ise yarasa da ses çok fazla. Kapalı sistemin şekil olarak faydası var ama sıkıntıları daha fazla.
    Şekil olarak en derli toplu tasarım kabul ama o sistemi durso olarak tasarlayip düzgün bir ps ve sump sistemi haline getirseler çok daha iyi ve kaliteli bir iş olurmuş. Revize edilebilir ama doğrusunu rsm çıkarmadan dusmanima tavsiye etmem. Herşeyi ile tam bir sistem satılacak ise bu gerçekten öyle olmalı. Maalesef rsm böyle bir sistem değil.
    Konunun adını bence red sea max 250 ile yazın ki google ile arayanlar daha çabuk ulaşsın.
     
    emarch bunu beğendi.
  7. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Hayırlı olsun yeni kurulum, burada ilave edebileceğim tek şey sump yapılabiliyorsa sump yapılması. İstenirse konu başlığı düzenlenebilir.
     
    emarch bunu beğendi.
  8. Erdal

    Erdal

    Mesajlar:
    4.010
    Kurulumunuzun hayırlı olmasını dilerim. Yüzey akıntısına dikkat edin yüzeyde yağlanma olmasın ;)
     
    emarch bunu beğendi.
  9. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    En kötü ihtimal tuzlu suyu boşaltır, tatlı su doldurup çocuğu yüzdürürüm.. İçine de bir kaç plastik ördek.. Şaka bir yana yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız. Şu an elimde olduğu için katlana bildiğim kadarıyla katlanacağım. Su ekleme ile ilgili hydor level control kullanıyorum. Artıları eksileri var tabi. 3 adet algılayıcısı var alarm max mim max geldiğinde su eklemesi duruyor. Mim altına indiğinde su eklemesi başlıyor. Fakat sıkıntı burada max ve mim arası uzunluğu 2 - 3 cm kadar nerden baksanız rsm 250 için 10 lt sudan oluşuyor. O yüzden pek tavsiye etmiyorum. Şamandıralı sistemlerden hep uzak durmaya çalıştım. Ama şamandıralı sistemler daha stabil olacağını düşünüyorum. Tabi şamandıra bozulmazsa...

    Gece kapağı açarken evdekiler uyanmasın diye bir sürü uğraşıyorum. Aslında şöyle 1000-1500 tlye satılsa dersin ki böyle bir boş tank alsam aynı para ve üzülmezsin. ama 2 3 katı para verip bu kadar sorun yaşayınca insan üzülüyor. Konu başlığını değişmesini bulduğum an değiştireceğim : )

    Veysel bey teşekkür ederim. Aslında arka kısmında giriş yapılabilecek bir sürü yer yaratılabilir. Soğutucu fanları çıkartılıp ciddi bir giriş bölmesi yaratılabilir. Ayrıca kendi orijinalinde de böyle bir bölüm var. En kötü ihtimal alt dolap boşaltılıp biraz masraf yapılarak dolap altı sump sistemine çevrilebilir. Yani deltec m500 bu sisteme uyan en sessiz sp. Fakat 550$ yurtdışı fiyatı buraya gelmesi 700 $ çok pahalı. O kadar para verene kadar dolap altına sump yapılabilir. Levent bey türkiyede satılan farklı bir markanın ürününü buldu. Gayet memnun sanırım. 3-4 ay orijinal sp kullanayım. Dayanamadığım noktada bir çözüm bulacağım. Bu hobiye girdik derin kuyu çıkmak zor olacak : )

    Teşekkür ederim. Böyle yağlanma var gibi tam anlayamıyorum. eve gittiğimde biraz daha dikkatli inceleyim. Sirkülasyon pompalarını düzgün ayarlamalı o zaman.
     
    veysel bunu beğendi.
  10. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Jns aldı ps olarak yanlış hatırlamıyorsam, red sea eskiden bu kadar yoğunlukta kullanan pek olmuyordu bu sıralar baya revaçta ama sıkıntılarıda bu şekilde sizler araılığıyla artı ve eksi olarak ortaya çıkmış oldu.
     
    emarch bunu beğendi.
  11. Erdal

    Erdal

    Mesajlar:
    4.010
    Kurulum yeni biraz zaman geçsin o zaman bariz yağlanma olacaktır. Kronik problem red seada daha sonra sana sıkıntı olur yağlanmayı engellemek zor değil ;)
     
    emarch bunu beğendi.
  12. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Ben ayrıca bu platformu hazırlayan maddi ve manevi emeği geçen insanlara teşekkür ederim. Evet Levent bey, şu an JNS - WS-1 Shark Internal Protein Skimmer kullanıyor. Gayet memnun olduğunu yazmıştı. deltece göre hiç bir şey gerekmeden direkt içine sığması. Dectecte akvaryumun sumpında pvc bir parçanın kesilmesi gerekiyor.

    [​IMG]
     
    veysel bunu beğendi.
  13. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Deltec 300 Burhan arkadaşımız satıyor yanlış hatırrlamıyorsam satın almak değil bilgi olarak bir şeyler alabilirsin bu ps konusunda.
     
    emarch bunu beğendi.
  14. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu

    Harika teşekkür ederim. En azından ses ve performansını öğrenebilirim.
     
    veysel bunu beğendi.
  15. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Satılık ilanlarında var.
     
    emarch bunu beğendi.
  16. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    JNS gayet sessiz ve suyu ayarladıktan sonra ister kuru isterse sulu çok güzel çalışıyor.
    Tavsiye eder miyim şimdilik evet ancak sump yapılacaksa durum değişir. Sump yaptıktan sonra istediğin modeli alabilirsin gibi gözükebilir ama oaly o kadar basit değil. Sump ölçüsü 45x45xh30cm ölçülerinde yetecekse yine sorun yok sump hayat kurtarır. Dun akşam su ilave ederken canım çıktı. Ama daha büyük sump olsun deniyorsa ortadaki dikmeyi kesmek gerekiyor ki? bu mukavemeti arttırmadan yapılacak birşey değil. Erdal yağlanma olmaz çünkü 2 tane dalga motoru var zaten. Benim gibi sonradan tamamlarım diye düşünmüyor Emrah Bey. Bu ses eğer ki rahatsız etmeyecekse bence sistem tamam. sadece diatom süreci beklenip temizlik ekibi girilecek. Sonra ver ordan percula, ver ordan brain coral dersin üstad.
     
    veysel bunu beğendi.
  17. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Levent bey, sabah 9 akşam 9 ışıklar açık kaldığında akvaryum 31 derece. Soğutucu fanı da açık olsa en fazla 30 dereceye iniyor. Üst kapağı da açsam 1 derece düşse 29 derece. Evdekiler klimayı açtırtmıyorlar. Soğutucunun sesi hatırı sayılır ölçüde ps ile kafa kafaya çalışıyor. Şimdilik ev halkı sesleri kabullenmiş gibi : ) Diatom süreci başladığına inanıyorum. Okuduğum kadarı ile kahve renkli yosunlar yeşile dönecek. Döndükten sonra dediğiniz gibi temizlik ekibi ekleyebilirim. bu arada geçen gün 15 conch 15 tane de snail yazdınız. Temizlik işi bitince bu canlılara ne olacak? denize mi salacağız : )) Çorluyu aradım atlas akvaryum. Daha alışveriş yapamadım o beyden ama çok ilgili biri onun da elinde yokmuş.
     
  18. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Bir kaç yer ile görüştüm conch ithat 5 tl diyer turbo snaile ise büyük boy 20 tl gibi diyor. 10 ar adet alsam 250 tl tutuyor. Hiç düşünmediğim bir gider daha..
     
  19. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    :) alabildiğiniz en ucuzunu alın 3 tl gibi fiyatlar.Ben ilk kurduğum zaman tanesine 30 tl demişlerdi ama allahtan ellerinde kalmamış.Altı üstü bir cochun fiyatını duyunca insanın gözleri fincan gibi açılıyor.Işıkların süresini 6 saatte çekin.Yeni kurulum için yeterli.Haftalık yarımşar saat yükseltirsiniz.8-10 saat ışık mercnalar için gerekli.Şu an sizin tankınızda mercan yok.
     
    sckn03 ve emarch bunu beğendi.
  20. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Bunu hatırlıyorum Yağmur hanım konuşmuştuk yine benim konuda ilk bana da 20 lira demişlerdi sonra başka yerden yerli conch almıştım.
     
    emarch, hasan1958 ve YMR_AY bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş