1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yunus Balığım

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde yücel82 tarafından 16 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. yücel82

    yücel82

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    yücel demir
    Malavi cikledlerimin göz cevrelerinde neden yaralar olusuyor bilen varmi birde sera markali ilaclari nasil temin edebilirim mesela mycopur veya bactopur
     
  2. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Bu genelde amonyum nitrit veya nitrat zaehirlenmesi gibi gözüküyor. Tank ne zaman kuruldu? Kullanılan kum nedir? Ph ve ısı genelde yüksek olması gerekir malawi tanklarında nasıl bir tank açıklama yaparsanız daha iyi olur.
    Yanlış yemleme de balıkların metebolizmasını bozar gözlerinde kararma başlar yaralara yol açar bir de ph düşük ise bunlar çoğalır.
     
    ARAZ bunu beğendi.
  3. yücel82

    yücel82

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    yücel demir
    Cvp icin tsk. Tank kurulali 2 sene oldu ince kum kullaniyorum tank 240 litre 12 adet baligim var tankta dekor olarakta mangov koku ve kayalardan olusuyor bu durumlarda genelde baktopur kullaniyorum ama bulmakta soeun yasiyorum
     
  4. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Mangrow kökü suyu yumuşatır çıkar bence, tank için popilasyon gayet yerinde. Su değişimini haftada iki defa yap yüzde on artı yüzde on filtreleride akvaryum suyu ile yıka. Biraz tuz ilave edebilirsin. Bunlardan sonra tekrar sorun devam edecek olursa bakılır. Ph için kök çıkmalı. İlaçlar hakkında nereden alınır diye bir bilgim yok, 400 litre ciklet tankım vardı senelerce ilaç vs kullanmadan bu şekilde devam ettirdim ölümler olmadı elektrik kesintisi hariç.
     

Sayfayı Paylaş