1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Dişi Yunus Ağızda Kuluçka Sorusu

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde ARAZ tarafından 8 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. ARAZ

    ARAZ

    Mesajlar:
    21
    İsim:
    Anıl Araz
    Dün ağzı dolu olan dişi yunusumu, yavru akvaryumuna almıştım. Sabah işe giderken baktığımda, dişi ağzından cıkarmış bütün yavruları ve ölmüş. Yavrularda yumurta keseleriyle duruyorlar, altlarında küçük topcuklar var. Onlarda da hiç hareket yok, büyük ihtimal onlarda ölmüş. Yavru tankımda her türlü techisat mevcut. Dişiyi ayırdım diye vicdan azabı cekiyorum. Bu olay neyden kaynaklanmıştır. Yada yavrularda ölü müdür, lütfen bi cevap yazın, teşekkürler :(
     
  2. helios2007

    helios2007

    Mesajlar:
    738
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Güneş Erol
    Selam;

    Ağzında kaçincı gündeydi? Bence Dişiyi ayırmanızda sıkıntı yok. Bende tatlı su yaptığımda defalarca aynı işlemi yaptım. Balıklar hareket ediyor mu? Ediyor ise yavrular için satılan kuluçkalardan acil alın.
     
  3. slayt

    slayt

    Mesajlar:
    144
    Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    sedat yıldırım
    Öncelikle geçmiş olsun, bence ağzı dolu dişiyi ayırmak pek uygun değil en başta dişi başka akvaryumu yadırgayıp stres yapar ve yumurtaları atabilir bu risk çok yüksek, veya ana tanka geri geldiğinde alışması ve yeni yavru alma süresi uzar mümkün olduğunca ayırmayın balıkları, onun dışında ölme nedenleri su değerlerinin uygun olmamasından dır, yavru akvaryumun suyu en az 3 gün dinlenmiş ve ana tanktan aşılama yapılmış su olması lazım bunlara da dikkat edin, anladığım kadarıyla dişide ölmüş ki yavrular yaşamaz yine de kontrol edin eğer beyazlamışlarsa yumurtalarda ölmüştür, yavruluğa sadece yavruları alın bundan sonra dişiyi ayırmamaya bakın ağzı dolduğu günden itibaren en az 1 hafta bekledikten sonra ya kusturun yada normal süreyi bekleyip son günlerde kusturursanız sağlıklı yavrular alırsınız ve ölme riskleri çok düşer.
     
  4. ARAZ

    ARAZ

    Mesajlar:
    21
    İsim:
    Anıl Araz
    Kaçıncı gününde olduğunu hatırlamıyorum ama yavrularda hiç hareket yok altlarında topçular var.
     
  5. helios2007

    helios2007

    Mesajlar:
    738
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Güneş Erol
    Selam;

    Yavrularıda kaybetmişsiniz :( geçmiş olsun..
     
  6. slayt

    slayt

    Mesajlar:
    144
    Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    sedat yıldırım
    Artık yapacak bir şey kalmadı siz bundan sonra dediğim gibi yapın en az 15 gün bekleyin yavru aldıktan sonra 20 güne kadar atmaz ağzından o süreler de isterseniz kusturabilirsiniz tabi tecrübeniz varsa yoksa bilen biriyle deneyin dişiye zarar verme ihtimaliniz olabilir.
     

Sayfayı Paylaş