1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Innovative Marine Hazır Sistem Deniz Akvaryumları

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde basma tulumba tarafından 21 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Öncelikle, hazır sistem nedir abi ya? "Compact" kelimesini tam olarak dolduracak Türkçe karşılık bulmak yerine, "kompakt" diye aslında olmayan bir Türkçe kelime kullanmak da dilimizin uğradığı saldırılara boyun eğmiş olmamızın bir diğer kanıtı bence.

    Neyse, nette gezerken rastlaştığım ve dizaynıyla epey hoşuma giden bir ürün. Arkadan filtre sistemine sahipler, yükseklikleri az ancak görüntü muazzam hoş.

    http://innovative-marine.com/nuvo-aquarium/index.html

    Önümüzdeki günlerde sağlam bir taklidini Ankara'da görebilirsiniz. Gerçeğine gücüm yetmez :) Zaten eksik bulduğum yanları da var. Mesela protein skimmer gibi...
     
    nhtkmn ve veysel bunu beğendi.
  2. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Üstad ps eksiği derken neyi eksik?
    Kalitesiz mi, yoksa yeri mi dar? O hacme uygun mu değil. Sump olmadığı için mi problem.
    Şu sebeple soruyorum aslında ben sump olmadan bu sistemlerin düzgün çalışıp calismadigini araştırıyorum. Sump faydalı ama yer kaybı da var
     
  3. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Eksikten kastım, yetersiz oluşu Levent hocam. Bir şeyin var olması, gerçekten de olduğu anlamına gelmiyor bana kalırsa. Mesela bu firmanın da tankları için önerdiği protein skimmer'ları incelediğim kadarı ile, açık ara yetersiz kalacağı inancı doğdu bende. Yani dönüp dolaşıp 2 palyaçoya yeter muhabbetine dönsün istemem hiçbir tankın. Ya da üç beş balık yüzünden nitratın 50 lerde gezmesini de sevmiyorum.
    Bu tür sistemler için benim şahsi fikrim, illa arkadan sump kısmına protein skimmer ı sıkıştırma çabasına girmek yerine; external yani bu bağlamda askı tip protein skimmer kullanmak efektif sonuç verecektir. Arkadan sump içerisinde kullanılan protein skimmer, osuruktan nem kapacak güvenilirlikte çalışıyor bana göre. Biraz fazla kötülemiş olabilirim ama çok da tecrübe edindim bu durumu. Askı tip iyidir ama öyle dophin marka falan değil :)
     
  4. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Bir red sea max250 kullanıcısı olarak arkadan sump konusunda kafam karışık.
    Mevcut psi sesi yüzünden devre dışı bıraktım. Yerine jns vs1 koydum. Askılı değil içine konulandan.
    Var olan balıklar sailfin tang XL, yellow tang L, blue tang SM, cream angel S, yellow wrasse, sixline wrasse, 2 tane osallaris, 1 goby, 1 alg Eater blenny, ve temizlik ekibi var. Bugün ölçüm sonuçları
    Fosfat 0.03 ile 0.1 arasında
    Nitrat 10 üzeri ama 25 değil.
    Balık sayısına göre bence çok kötü değil. Sabah akşam yemleme yapıyorum.
    Filtre olarak da elyaf koyuyorum. 2 günde bir degistiriyorum dersem yalan olur. Kullanmazsam da bu sefer nitrat daha yüksek çıkıyor.
    Yani 150 lt için ideal olur jns vs1. Ama dıştan sessiz, güçlü önerilerini de beklerim.
     
  5. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Ben de eski bir redsea max 250 kullanıcısıyım. Ondan önce de redsea max 130 vardı. Elimden birçok akvaryum ve sistem geçti diyebilirim.
    Bendeki redsea max daki yegane sorun, su seviyesini stabil tutmanın zorluğu olmuştu. Ayrıca ısınma problemi de ayrı bir mevzudur.
    Şu anki aklın olsa ne yapardın? diye sorarsanız, öncelikle sol tarafa su ekleme ünitesi koyardım. Ara bölmelerdeki süngerlerin tamamını çıkartırdım. Su seviyesini soldan takip ettiğimiz için soldaki motoru faal bırakır, sağdaki motoru iptal ederdim. O deliği de kapatıp içeri geri su kaçmasına engel olurdum.
    Protein skimmer koyduğunuz orta bölümü boşaltır, oraya elyaf için bir aparat koyardım. Süzgeç gibi bir şey olabilirdi bu da. İçine de gerektiğinde elyaf gerektiğinde de karbon koyardım.
    Arkada reaktör için bulunan 2 delik yer alıyor. İptal ettiğim kafa motoru ile oradan su basar, bu suyu external ps ye gönderir (tabii seviye yüksekliği ayarlanarak), sonra da ps nin su çıkışını diğer delikten içeri verirdim.
    Tam olarak bu olmasa da, buna benzer modifikasyonlar yapıyorlar. Bence yegane çözüm anlattığım tarzda olandır :)

    Ekleme: Arkadan sump benim favorim, yeter ki üstü kapalı olmasın ;)
     
    nhtkmn ve veysel bunu beğendi.
  6. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    O zaman rsmye gerek yok ki. Arkadaki bölmeyi yapıp istediğin şekilde üzerine ex ps baglayabilirsin. Tek sorun arkada yer olması lazım.
     

Sayfayı Paylaş