1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Beyaz Benek Bakır Tedavisi

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde emarch tarafından 2 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Konu açıp konu kirliliği yapmak istemezdim fakat bakır sülfat diye 2 gündür aramadığım yer kalmadı. Biri bana göz taşı diye ara dedi. bende 2 tane malzeme buldum biri aktardan biri zirai ilaç satan yerden resimleri aşağıda gözüktüğü gibi. Bakır tedavisinde bunlar mı kullanılıyor? Acaba güvenip hangisini kullanmalıyım.

    Koruma göztaşında %25 metalik bakıra eşdeğer %98 bakırsülfat (cuso4,5h2o) içerir yazıyor..

    fotograf.JPG
     
  2. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    İçini açtığında rengi falan aktardan aldığım ile aynı..

    fotograf.JPG
     
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Denemek lazım ama nasıl fazlası öldürür azı tedavi etmez. Piyasada satılanlarda kullanma kılavuzu var ve aynı mavi sıvı şeklinde, renk tamam ama bakır miktarını eksildikçe ve ölçerek eklemek lazım...
     
    emarch bunu beğendi.
  4. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu

    Kesinlikle öyle yapacağım.. direkt ilaç olarak satılanlarda aynı şeyi yazıyor gün aşırı bakır oranını ölçmemiz gerekiyor. Benim korkum bulduğum ürünlerde ekstra bir ilaç veya balıklara zararı olabilecek bir katkı var mıdır ?
     
    Alparslan bunu beğendi.
  5. fatih70

    fatih70

    Mesajlar:
    139
    İsim:
    fatih
    Ben direk bakır çubuklar la yapıyordum cokta etkisi olmuştu
    Nasılmı Yaptım anlatıyım
    Aptasia zıkkımımdan kurtulmak için zapper Yaptım bilmeyerek bakır çubuğunun ucuna 12 volt art kısmını bağladım bakır çubuğun ucuna da şırınga iğnesi bağladım Eksi kısmınızda iğneye bağladım
    Bu arada blue tang ve powder blue balıklarımda kronik olmuştu beyaz benek hiç eksik olmazdı beyaz benek her neyse konumuza donelim aptasia larımı yaktım gerçi faiziyle geri döndüler :) sporlarını salmışlar bir Sürü oldular
    Fakat bir saat geçti akvaryumdaki mercanlar hepsi sümük sümük salgılar ve cok berbat oldular öldü sandım o derece gözüküyorlardı neden böyle OLDUĞUNU anlayamadım o telaşla yüzde 50 su degısımı Yaptım ertesi gun bir parca düzelmiş görünüyorlardı
    Aman Allah'ı. M ne göruyum powderciğim ve blu tang tertemiz olmuşlar
    Butun bunlar nasıl OLDUĞUNU anlam vermeye çalışırken aklıma yaptığı m aptasıa yakmak için yaptığım zımbırtıya bakarken Artı ucunu bağladığım bakır Çubuk yuzeyı erımiş yanı bakır çubuğu 12 volt eritmiş suya bakır salınım yapmış mercanlarımın huzursuzluğu Ondanmış balıklarda tertemiz oldu fakat aptasia neredeyse 3 katı olarak geri döndü neye nasip neye kısmet
    Şimdi bakır tedavis yapacak Arkadaşlara nasıl yapıldığını anlatayım
    Sımdı 12 volt en az 3 amperlık adaptör 2 adet bakır Çubuk bır adet boş akvaryum ve hasta balık lar
    Bakır çubukların bırıne eksi diğerine Artı ucunu bağlayın
    Su sıcaklığı 28 derece olması yeterli ve bol hava vermeniz gerekli karantına akvaryumuna Işık cok Olmasın hayvan stresli hatta saklanacağız bir Şeyler olması hayvanı güvende hıssetmesi işinizi kolaylaştırır ve çubukları akvaryuma saldırın ama bırbırıne demesin ama ıkı çubukta suyun ıcınde olsun ve takın file eksi olan taraf kabarcık çıkarmaya başlayacak fazla yapmayın 2 dakıka dursun fişi cekin 24 saatte 15 dakıka ayarlayın bu işlemi inşallah hayvanlar temizlenir bu pis hastalıktan
     
    emarch bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu malzemeyi denemedim hiç ama Alpi haklı. Bakır önemli ilaç ve test ile kullanmak en iyisi.

    Ne amaçla hangi sorunda kullanılacak?

    Sera bakır test ile satılıyor sanırım. Bu malzeme hakkında birşey diyemem.
     
    emarch bunu beğendi.
  7. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Fatih bey, eline sağlık çok detaylı anlatmışsınız. Fakat bakır çubuk adaptör kesin bi sakarlık yaparım ben. O yüzden hazır solüsyon daha iyi olacak gibi.. Balıklarınızın iyileştiğine sevindim.

    Mahir bey, biliyorum aslında benim gibi az tecrübeli birinin bu işe kalkışması tehlikeli fakat red sea paracure okudum uygulaması yapılabilecek gibi geldi. Karantinada en kesin çözüm olduğunu düşünüyorum.

    Temel bey, sürekli akvaryumumda beyaz benek sorunu var. Hasta olan balığı alıyorum karantinaya 10 gün tedavi düzeliyor. akvaryuma aldığımda 3 4 gün sonra tekrar beyaz benek oluyor. Sonra başka bir balık oluyor onu karantinaya alıyorum onu düzelteyim derken diğeri oluyor bu böyle 2 aydır gidiyor. Akvaryumda ciddi bir beyaz benek döngüsü olduğunu düşünüyorum. Ben de tüm balıkları karantinaya aldım. Akvaryumda hiç balık kalmadı. Beyaz benek ölsün bitsin gitsin diye 1 1.5 ay boyunca da koymayacağım. Şimdi bütün balıklar karantinada beyaz olanlar var.. spots and velvets biyoteknik ich bu tarz ilaçları kullandım bir işe yaramıyor. Kesin çözüm olarak yaa bakır tedavisi yapacağım yada tuzluluk oranını düşüreceğim. İlaçların bir işe yarayacağını düşünmüyorum artık. Tuzluluk oranı düşürürken kh ph çok önemli bende de katkılar yok ve riskli bir iş. o Yüzden eczane laboratuvar aktar gezdim bunları bulabildim. Tekirdağda tuzlu su ile ilgili akvaryumcu yok.

    Cep telefonumdan mesajları okudum fakat yeni yazabiliyorum.. Tuzluluk oranını düşürmeye karar verdim. 3 günde 1022 den 1009 düşüreceğim. O zaman ilaca ihtiyacım olmayacak sanırım kistten ayrılanların yaşama şansı 1009da yokmuş. 1 ay falan 1009da kaldıktan sonra gene 3 4 günde 1022 çıkartıp 1 1.5 aydır balık olmayan akvaryuma ekleyeceğim. Şimdilik bakırdan vazgeçtim.

    Ama bir daha prodibio spots and velvets almam bir daha..
     
  8. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Bu durumda tankı sorgulamak gerekir bence.Benek dediğimiz olay balığın düştüğü duruma verdiği tepkiyle alakalı.Yani şartları düzgün bir ortama siz benekli balığı alıp koyun imkanı yok başka balığa bulaşmaz.Yani döngü vs hikaye bana göre, şayet bittiğini varsayarsak balıklar hiç benek olmayacak mı demek oluyor?
    O yüzden önce tankınızda ne aksilik var onu çözelim, hastalığı tedavi etmek en kolayı bana göre.
     
    YIKIKTEMO, TencoMelih, emarch ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  9. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    +1...:)
     
    emarch bunu beğendi.
  10. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Ayrıca ben böyle benek olan bir tank denk gelmedim. Ölen sailfin acaba benekten mi öldü? Bunu da araştırmak lazım. Emrah abi biraz pimpirikli gibi geliyordu bana. Balık ölümü olunca da bir sinirle karantinayi vs yaptı. Balıklar bir karantina akvaryumu bir ana tank derken de strese giriyor bence.
     
    ybarbaros ve emarch bunu beğendi.
  11. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Beneğin en büyük sebebi ph dengesizliğidir. Bu şekilde bir riskli uygulama yapacağınıza ph ınızı düzeltip. Yani kh ca mg seviyelerinizi sabitleseniz daha iyi olur. İZ element eklemek daha iyidir bu uygulamadan. En azından olması gerektiği kadar bakır girersiniz tanka.
     
    emarch ve Pennywise bunu beğendi.
  12. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Bu tedaviyi ilk defa duyuyorum üstad. Aslında bir tedavi şeklini makale şeklinde bir konu ile acsan 10 numara olur.
     
    helios2007 ve emarch bunu beğendi.
  13. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Pimpirikli değil de nevrotik diyelim abi : )) stres zaten abi sürekli.. hem balıklarda hem bende..

    Levent abi karantina akvaryumunda yem verirken neredeyse elimi ısıracaklar. Hepsi çok iyi yem alıyor. Böyle akvaryumcuya gidersin akvaryumcu **** yapar yaa parmağını sokar akvaryuma balıklar saldırır. Aynen bu pozisyondayım : )) Ana akvaryumda böyle bir şey yaşamamıştım..
     
    Pennywise bunu beğendi.
  14. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu

    Fatih bey, Bakırdan vaz geçtim zaten... Arkadaşlarında yorumu üzerine riske edemedim. Bakırı seçme amacım forumlardaki en kesin çözüm olduğu yazmasıydı. Karantinadan balıkları ana tanka eklemeden önce mutlaka değerlerin stabil olmasına dikkat edeceğim.

    Tuzluluğu 48 saatte 1022 den 1009 çektim. Bunu yaparken kh ve ph kontrol ettim. Şu an ki ph ve kh aşağıda yazdığı gibidir.
    Şu an karantinada ph 7,2 kh 5 ( Tuzluluğu düşürmek için dışarıdan baya bir su ekledim)
    Akvaryumumda Ph 7,6 Kh 7

    Hedef en az 1 ay bu tuzlulukta kalması sonra 3 günde 1022 yapıp ana tanka koymak. Tabi ana tankın su değerlerini düzeltmem ve stabil hale getirmem için 1 ayım var.
     
  15. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Bu iyi haber abi, ayrıca sarımsak ve zencefil vermek ciddi fayda sağliyor. Yem yiyorsa çabuk cozersin. Ayrıca kh blend koyup kh yukseltilebilirsin. Ama fatih daha iyi bilir. Yüksek mi iyi gelir yoksa düşük mü ister ya da stabil bir değer mi bilmiyorum.
     
    emarch bunu beğendi.
  16. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Abi katki yok elimde. Bir de karbonat gibi evde bulabilecegim mlz kullanimi var forumlarda. Kh gh ph degerini yukseltigi yaziyor. Yorum almak lazim.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. emarch

    emarch

    Mesajlar:
    697
    İsim:
    emrah aydogdu
    Birde en kotusu akvaryumdan direkt tuzlulugunu ayarlayarak karantinaya su desigimi yapabilirim. O zaman ph kh ve mineraller karantinayi daha fazla rahatlatabilit


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Emrah, deniz suyu ekleme imkanın varmı? Karantina tankındaki ph çok düşük. Amaç ph düşürmek yada çıkarmak olmamalı. Sabitlemek olmalı. Bunuda en güzel ya doğal su yada iyi bir tuzla yaparsın. Balıklar için en ideal değer 8,10-8,20. Bak ph hidrojen iyonlarının gücü demektir. Suda zaten hidrojen doğal olarak var. 7 saf sudur. Buna sodyumbikarbonat yani karbonat ekleyerek etki eder yükseltirsin. Diyelim 8,10 a getirdin. Nasıl sabit tutarsın suda balıkların pisliklerini temizleyecek iyi bir skimmerla. Yada sürekli iyonik dengesi tam tuzla su değişimi ile.
     
    emarch bunu beğendi.
  19. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Sudaki amonyak, asit, balıkların pislik ve idrarları vs.. Temizlenmedikçe ph sürekli düşer skimmerın görevi bunları tolere etmektir.
     
    emarch, Pennywise ve Alparslan bunu beğendi.
  20. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Anlatmak istediğimin bilimsel olarak açıklaması budur. Mesela benim tankımda geçen hafta sonu canlı çıkartımından dolayı tatlı su ekleyip tuzluluk düştü. DüZeni bozdum. Ph ım 8,60 lara kadar çıktı. Nh4 düştükçe ph artıyor. Bu yüzden skimmer 2 gündür kapalı. Çünkü hem skimmer hem bakteri popülasyonu amonyağı hemen işliyor. Suyu hızla temizliyor. Ve nitrat oluşturuyor şuan skimmer kapatılınca ph 8,30 civarında biraz daha düşürmek için bekliyorum. 12 saat kapalı 12 saat açık konuma getireceğim. Bunları yapmak yerine su değişimi yapmak en güzeli lakin bayram ziyaretleri müsaade etmiyor şuan :)
     
    emarch bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş