1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İlk Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde Sezer han tarafından 15 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Akvaryumum yaklaşık 100 - 120 litre
    100 wat ısıtıcı
    Bir adet hava motorlu dış filtre
    1 xEchinodorus - Green Ozelot 1 Ad
    1 xLudwigia Repens -Gül- 5 kök Kırmızı
    1 xHydrocotyle verticillata Zemin Bitkisi
    6 xHagen Siyah Kum 21.00TL
    2 xKedi Balığı Siyah (Clarias lazera)
    1 xSera Bitkili Akvaryum Kurulum Kitab
    1 xBalık Yuvası (Büyük)
    2 x Orange Rabbit Sanail
    Aydınlatmayı kırmızı renk led ile yapıyorum[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Elyaf sayesinde filtre ediyor şuan sadece zaman içerisinde belki başka malzemelerde kullanabilirim. Şuan bir bilgim yok.
    Şuan
    10 tane molly
    1 tane albino vatoz
    4 elma salyangozu
    2 poso orange rabbit salyangozu
    2 çöpçübalığım var

    filtreyi ve akvaryumu net bir şekilde çekmeye çalıştım acaba bu mollylerin yavrularını bu filtre içine çeker mi?
    Bitkilerim 3 günlük yoldan kargo ile geldi oyuzden çok cansız duruyorlar zaman içinde toparlarlar diye ümit ediyorum. Lütfen düşüncelerinizi ve görüşlerinizi sizce eksik olan şeyleri yazınız. Daha yeni yeni öğrenmekteyim yorumlarınıza ihtiyacım var gerçekten.
    Saygılar herkese temo11
     
    veysel bunu beğendi.
  2. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Aslında biraz çekinerek koydum fotoğrafları, okadar güzel dekore edilmiş akvaryumlar paylaşılıyor ki, 4 kere düşünerek koydum ama yardımcı olacağınıza eminim :anlastik:
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  3. Sky2007

    Sky2007

    Mesajlar:
    762
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Yaptığın veya yapacağın dekor ile arka fon birbirine girip kötü bir görüntü oluşmaması için başlangıç olarak arka fonu değiştirmeni, mavi - siyah vb gibi sade renk bir arka fon kullanmanı tavsiye ederim.
    Bitkili akvaryum yapmak istiyorsan. Yaklaşık 4-5cm'lik bir taban ve litre başına 0,5-0,8watt bakacağın bitkiye göre bir ışık kaynağı yapmalısın. Akvaryumun litresini tam yazmadığın için birşey diyemiyeceğim.
    Yani o kırmızı ışığı sök at. Hem bir işe yaramaz hemde hiç doğal bir görüntü oluşturmaz. Bitkiler için çeşitli floresanlar var. Grolüx, Aquastar, Daylight vb. gibi bunları tercih edebilirsin.
    Kumun bitkili akvaryumda kullanılan kumlardan yeterli yüksekliği sağlarsan bir sorun yok. ;)
    Ortadaki küp yerine çeşitli kayalarla daha güzel bir dekor yapabilirsin. Google "Planted tank" yazarsan. Görsellerden çeşit bitkili akvaryumları görebilir ve dekor için bir fikir elde edebilirsin.
     
    lepistes ve Sezer han bunu beğendi.
  4. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Led ışık bitkiler için bir fayda sağlamaz mı ? Bakayım grolüx fiyatlarına falan öyleyse eğer grolüx alayım.. kumu da 6 kg aldım ama bence yeterli olmadı, bir 6 kg daha alacağım. Yorumlarınız için teşekkürler yarın arka planı da değiştireceğim.
     
  5. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Mustafa bey cok doğru tespitlerlegüzel önerilerde bulunmuş dikkate alın bence ;)
     
  6. Sky2007

    Sky2007

    Mesajlar:
    762
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Led ışıklar ile bitkili akvaryum yapan kişiler var ama içeriğini bilmiyorum. Değişik değişik bir sürü çeşit led var. Örneğin power led, şerit led gibi
    Bunların kalitesi, gücü, sayısı, renk kombinasyonu falan önemli. Sadece kırmızı renk ile olmaz. Zaten genelde Türkiye'de satılanlar çin malı kalitesiz ledler.

    Akvaryumun litresine göre gerekli ışık şiddetini hesaplayarak. Örnek verdiğim florensanlar ve diğerleri ile bir kombinasyon yapabilirsin.
     
  7. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Günaydın Sayın Sezerhan;
    Isıtıcın hatalı konumlanmış durumda,acil olarak sadece cam olan kısım suyun içerisinde kalacak,siyah kısım su dışında kalacak şekilde yukarı çekmelisin.Maazallah hem senin için hem canlılar için problem çıkarabilir.
     
  8. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Hemen hallediyorum :)
     
  9. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Musafa beyin önerilerini dinleyerek arka fonu mavi yaptım, birde grolüx lamba siparişi verdim akvaryumun litresine uygun olarak. Çok teşekür ediyorum yardımlarınız için.
     
  10. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Bazı bitkilerinin durumu çok iç açıcı görünmüyor.Yeni florasanın geldiğinde acil olarak bağlayıp,durumu bir süre gözlemleyip,gübre girmelisin.
     
    Sezer han bunu beğendi.
  11. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Büyük miktar su değişimi yapmışsınız su değişimi büyük ihtimal bakteri düzenini etkilemiş üstüne taban kumu da değişimiş. Genelde bu tip akvaryumlarda ph 5.5 -6.5 arasında olmalı, ph ölçtünüz mü?
     
    Sezer han bunu beğendi.
  12. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Bir hata yapıp internetten sipariş ettim, hataydan 3 günde geldi.. Bitkiler çok perişan haldeydi ilk seferinde şuan toparlamaya başladılar, bu bitkiler için yaprak gübresimi yoksa dip gübresimi kullanmalıyım sizce ?
    Birde petshop cu dan karbondioksit tablet alacaktım verimi az olur alma dedi. El yapımı karbondioksit sistemi kur daha iyi dedi o konu hakkındaki düşünceleriniz nedir ?
     
  13. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Ph ölçmek için herhangi bir alteim yok malesef :/ Düşündüğümden çok daha teferruatlı bu akvaryum işi, ama hepsini bu hafta içinde edinicem. Ph değeri kaç olmalı benim akvaryumumun ?
     
  14. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    El yapımı karbondioksit düzeneği yapacaksanız netten iyi araştırın patlama vs olmasın mayalı sistemi bile patlatıp evi perişan edenler var. Ph bitkili akvaryumlar için yukarıda yazdığım gibi 5.5-6.5 aralığında tutun. Tatlı suda seranın çubuk testlerini kullanıyorlar sanırım, kullanmadım ama doğru ölçüm yapıyorsa alınabilir.
     
    Sezer han bunu beğendi.
  15. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Işığı sipariş ettim, mango kökü koydum akvaryumun içine birde güzel bir bitki gübresi aldım. Bu şartlar altında zaman içerisinde sağlıklı bir akvaryuma sahip olmayı hedefliyorum :)
     
  16. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Umarım Hatay'dan sipariş ettiğin yer değildir ? Kullanacağın gübre için şöyle bir açıklama yapsam daha net olacak sanırım köklü bitkiler için dip gübresi(misket gübre vb.) gövdeden beslenen bitkiler için ise sıvı gübre. C02 var ise aklında starter kit ler var 30 tl 'ye internetten araştırıp inceleyebilirsin.Şayet bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım.
    Bazı gübreler makro elementleri bazıları ise mikro elementleri içerir.Makrolar bitkilerin temel ihtiyacını mikrolar ise ek ihtiyaçlarını giderir.Buda aklında bulunsun. :)
     
  17. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Aslında tam olarak orası, birde 4 tl ye kedi balığı gördüm. Hasta ve 4 petshopcunun dediğine göre kedi balığı değil sazlıktan tutulmuş 2 adet balık gönderdiler.
    hediye etmeye çalıştım kimse almadı, en sonunda kedi balığı besleyen bir abinin akvaryumuna attım biraz zorlama ile.
     
    veysel bunu beğendi.
  18. Sezer han

    Sezer han

    Mesajlar:
    115
    Bitkilerin üzerinde de adi salyangozlar vardı klorlu bol suda birçok defa yıkamam gerkti bitkileri. Doğrumu yaptım bilmiyorum fakat adi salyangoz istilası ile uğraşacağıma bitkilere biraz zarar vermeyi göze aldım.
     
  19. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    :) Hatanın neresinden dönersen kardır.Alışveriş yapma demeyeceğim kendin ölçüp biçip kendi kararını verebilirsin elbette fakat bitki için yerli bitki yi tavsiye edebilirim.
     
    Sezer han bunu beğendi.
  20. Emir37

    Emir37

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Emir Kayra
    Bitkiler için adi salyangoz ve diğer problemler ile karşılaşacağını düşündüğün durumlarda,aldığın bitkileri bir kap içinde yarısı kırılmış permasollu suda 20 dakika bekletip güzelce yıkadıktan sonra akvaryuma ekleyebilirsin.
    Permasol'u kırarken dikkat et ellerin mor renge bulanabilir. :)
     
    Sezer han bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş