1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hava Taşlı Protein Skimmerlar

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde kutay3757 tarafından 23 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. kutay3757

    kutay3757

    Mesajlar:
    15
    İsim:
    Hakkı Kutay Soydan
    Benim kaç gündür aklımı birşey kurcalıyor. Hava taşlı ps ler niye pahalıya satılıyor? Misal bu ürün: İsta I809 Protein Skimmer Hava Taşlı 240 Lt.

    Bunun üretiliş maliyeti neki okadar pahalı?Motor desen yok, elektronik bir malzeme yok, koymuşlar hava taşını alsan zaten 5-10 lira plastik desen maliyeti o kadar değildir. Nedir bunları pahalı kılan? Bence 15 liralık iç filtrenin yada 8-10 liralık hava motorunun maliyeti ondan daha çoktur, yanılıyorsam lütfen söyleyin.
     
    veysel bunu beğendi.
  2. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    40 liradan başlar 150 liralara kadar çıkar bu tip skimmerların fiyatı, hava motoru hariç. Hava motorunu da bu tip skimmerların canı olduğunu biliyoruz ki kalitelisini almak lazım, sesi de az olsun 40 tl den başlar skimmer boyutuna göre 200 lere kadar gider.
    Kendin yapmaya kalsan bu tip aynı şekil olarak bahsediyorum, gitti geldi yol parası harcanan zaman bulabilirsen alınacak pleksi, her şey toplama kabı vs buna dahil, hava hortumu hava taşı inan bunlardan pahalıya çıkar. Ucuza çıkarmak istersen ya tanıdık tabelacı, reklamcı vs bu tip mazlemelerle çalışan, yada pet şişe vs gibi ne bileyim bu işe yarayacak hurda plastik gibi malzemelerin elinin altında olması lazım.

    Satan firmaların karı veyahutta üretici firmaların arge vs gibi harcamalarından hiç bahsetmeye gerek yok.

    Bu tip skimmerlar için en makbulü bence iyi hava pompası ile desteklenmiş dıy çalışmalardır.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  3. kutay3757

    kutay3757

    Mesajlar:
    15
    İsim:
    Hakkı Kutay Soydan
    Ürün plastik değilde pleksiden mi ürtetilmiştir bilmem ama plastik olduğu kesin gibi bir şey plastik maliyetide 10 lira hadi zorla 15 lira ar-ge desen bir çok firma birbirinin aynısı bence hiç bu fiyatı haketmiyorlar sizce hakediyor olabilir ama bir plastik ürün için bu çok fazla bir rakam he hava taşlı olup malzeme kalitesi açısından kaliteli kutusundan bile kaliteli olduğu belli olanlara lafım yok ama adamlar basmışlar plastiği kalıba bitti yanına da hava taşı verelim bitti eğer uğraşmak istiyorsanız benim gibi su şişesinden bir tane yapın performansı ne bundan yüksek olur nede düşük çünkü ikisi de aynı sistemin şekil verilmemiş hali.
     
    veysel bunu beğendi.
  4. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Çin menşeeli ürünler ile diğerleri arasında fark çok, bu bir çok üründe böyle. Ucuz ürünler neden ve nasıl yapılıyor bilmek imkansız.
     
  5. kutay3757

    kutay3757

    Mesajlar:
    15
    İsim:
    Hakkı Kutay Soydan
    Haklısınız galiba 40 lt üstü bir akvaryum kurana kadar protein skimmere 10 liradan fazla vermem o 10 lira masrafta şişe ve hava taşı için.
     
    veysel bunu beğendi.
  6. selman.kaynak

    selman.kaynak

    Mesajlar:
    2
    Yer:
    Düzce
    Bu ise yeni basladim suyu değistiriyom iki günde bulanik oluyor nedendir.
     
  7. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Abi öncelikle hoş geldiniz, akvaryum nedir? Nasıldır bir konu açıp paylaşırsanız daha aydınlatıcı olur. Bu şekil kimse neden olduğunu anlamaz ve cevap alamazsınız istediğiniz şekilde.
     

Sayfayı Paylaş