1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu Su Kurmaya Karar Verdim

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde TalhaBLC tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Deniz akvaryumuna olan merakım hiç bir türlü geçmedi ve artık bu işe bir yerden başlayıp uğraşmak istiyorum elimde bulunan 70*35*40 ölçülerindeki tatlı su akvaryumunu tuzlu su akvaryumuna çevirme imkanım var mı acaba engin bilgi ve tecrübelerinize sığındım şimdiden teşekkürler.
     
  2. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Tuzlu su bilgim duyumlarla forumdaki konularla sınırlı ancak ben 35 cm enden ziyade imkanlar doğrultusunda 70 70 40 gibi bir ölçüyü tercih ederdim ne kadar çok en o kadar çok seyir keyfi diye düşünüyorum ki kurmaya başladığım akvaryum boyutlarıda 60x60x50(h)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Çok dogru bende derinligi hiç uygun bulmadım. Hıç olmazsa 60 cm olmalı diye düsünüyorum. Samp nasıl bir şey olacak . Vakit buldukca okuyun buna göre nasıl bir şey kurulabilir ve ilerleme aşamalarını karßılıklı tayin edebiliriz. Birde bir konuyu kendinize model alıp yapım aşamasını takip edebilirsiniz.
     
  4. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Maalesef elimdeki akvaryumu değerlendirmeye çalışıyorum eğer sıfırdan kurma imkanım olsaydı 150*70*70 yapardım göz doyuran bir görüntü olurdu
     
  5. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    O zaman arka camı sökün tercihen gidin deldirin bir sump sistemi ile kuruluma baslayabilirsiniz akvaryum camina göre olmadi akvaryumu elmas uçlu punc ile delmeyide deneyebilirsiniz yada


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Sanırım siz ebatları yanlış algıladınız ben ölçüleri uzunluk, genişlik, derinlik olarak yazdım hatta şuan net ölçüm yaptım ve derinliğin 5cm daha uzunluğu olduğunu fark ettim
     
  7. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Hayırlı olsun kararınız. Mademki eldeki tank kullanılacak yandan bir bölüm ayrılarak sump yapılabilir.Çokda güzel olur:) Konunun erbabı Veysel bey ortaya çıksın net ölçüler ve tarif verecektir.
     
    veysel ve TalhaBLC bunu beğendi.
  8. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Teşekkür ederim Yağmur hanım bu konuda yardımına en çok ihtiyaç duyacağım sayılı üyelerdensiniz ve bu konuyla ilgilenmeniz sonunda tebessüm etmeme sebep oldu ilgilenen ve akıl veren olmayınca yardım alamıyacağım sandım ve üzülmüştüm sizden gelen ilgi tekrardan umutlarımın yeşermesini sağladı gerçekten çok teşekkür ederim aynı kaderi paylaşıyoruz sizin tatlı sudan tuzlu suya geçişinizin her adımını okudum sayılır ve küçük bir kağıda malzeme notları aldım üstadım.

    SAYGILAR... :)
     
  9. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Bende diğer tüm arkadaşlarımda elimizden gelen desteği yapacağız merak etmeyin.Nano ve yandan sump kurulumlarını Veysel bey uyguladı onun için konuyu onun görmesi ve yazması daha uygun şimdilik.Hafta sonları arkadaşlar biraz yoğun oluyorlar, ilerleyen saatlerde konuyu okuyup yazan çıkar mutlaka.
     
    TalhaBLC bunu beğendi.
  10. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Ben sizin derinlik dediginize ben yükseklik diyorum.70*35*45h
     
  11. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Allah onlara kolaylık versin işleri zor valla bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmaya çalışan insanlar o kadar çokki hafta sonları yoğunluk yaşıyorlar umarım görürler ve bende bir deniz akvaryumu sahibi olabilirim :) ( Diğer destek olmaya çalışan arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim LostRua ve Ünal bey sizin yorumlarınızıda Yağmur hanımdan edineceğim bilgiler kadar değerli)
     
  12. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Biz de yardımcı olmaya calışıyoruz ama ilk baßta yapılması gerekeni sona bırakmamak için ugraďıyoruz . Zaman gelecek bunu bir kenara yazın keşke daha büyügünü yapsaydım diye dövüneceksiniz. Fakat geç kalmış olursunuz. Tank ne kadar büyük olursa o kadar iyidir. Tabiki uçuk bir ölçüde yapın demiyoruz .
    Her neyse bu söylediklermi yanlış anlamayın. Yandan sump düşünüyorsanız alacagınız ps ve kafa motorunun sıgacagı kadar 10 -12cm bir sump bölmesi ayırmanız lazım . Ps ve kafa motoru tank kapasitesinin 10 katı olması yeterlidir ona göre piyasadaki bu ürünlerın etiket degerlerine bakarak bütcenize görede seçimınızı yapabilirsiniz.
     
    TalhaBLC bunu beğendi.
  13. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Tabiki daha tecrubeli arkadaşlar degim yerindeyse onikiden vururlar . Yani seze reçeteyi yazar sizde ona yöre gidip alırsınız. Benim veya sizin gibi bu işe yeni baßlayanlar birşey ögrenmeden okur gećerler.
     
  14. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Gönül tabiki kafada oluşturulabilecek en uygun ebatlardan başlamaktan yana.Ama işin maddi boyutları var.Arkadaşımızın yaşı gereği ev ahalisine bunu kabul ettirebilmesi var.Aileside muhtemelen elindekini yapsaydından yana olacaktır.Eni biraz darda olsa 50 cm.lik bir ön cephede baya güzel bir ebat.Heleki benim 20 lt lik bir tankla başlamış olmam gözümün önünden geçince.Burda mühim olan kurulacak tankta beslemek için hedeflenen canlılar.İçine yellow tang koyacağım derse tabiki zor olur.Ama minik balıklar,zoa ve mashromlarla müthiş keyifli bir akvaryum olur.
     
    TalhaBLC bunu beğendi.
  15. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Büyük tank olayında haklısınız ilk akvaryumum baya ufaktı ve içine 5dişi 1erkek koloni zor sığıyordu daha sonra büyüttüm ve türü çoğalttım ama sandığımız gibi bir durum olmuyor balıklar büyüdükçe tank ufak gözüküyor ve içinizdeki akvaryumu büyütme düşüncesini bastıramıyorsunuz o yüzden büyük tanklada başlansa 1sene sonrasında biraz daha büyütme isteği oluşuyor malum ilgi alakayı eksik etmeyince yavrulamaktan çekinmeyen canlılar besliyoruz elimdeki imkanlar el verişli olsa odamda bulunan 2metrelik konsolun üst kısmını komple akvaryumla kaplama hayalimi gerçekleştireceğim Ünal bey ama malum 21yaşında maaşla çalışan ve balık besleme hobisinden vazgeçemiyen bi gencim :)
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  16. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Aslında elimdeki tank çokta ufak sayılmaz 100lt kapasitesi olan bir tank bütçe olarak ailesinden ayrı bir genç var karşınızda onlardan maddi destek istemekten çekiniyorum artık ne kadar ailemde olsa bir birey olmak ayaklarının üstünde durmaya çalışmak böyle gerektiriyor sanırım o yüzden bu işin beni maddi açıdan biraz sıkıştırıp biraz zorlasada sabırlı olmak zorundayım belki tamamen kurmam birkaç ayımı alıcak ama sonrasında karşısına oturup "vay be çok çalıştım çok uğraştım ama değdi" diyip kahvemi ve sigaramı içip kafamı boşalta bileceğim bir keyfim var onun içinde çalışmak ve sabretmek zor gelmeyecek sanırım :) tabi bizimkiler bu hobi olayına sıcak bakmasalarda bazı zamanlar eve girdiğimde onları odamda akvaryumu izlerken yakalamak dahada keyif verici oluyo :)
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  17. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Talha bizlerde aynı yollardan geçtik.Seni çok iyi anlıyorum.
     
    TalhaBLC bunu beğendi.
  18. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Sonunda beni anlayan ve yardım etmeye çalışan insanlar bulmak gerçekten çok güzel burdaki herkese çok teşekkür ederim muhteşem bir dostluk ve aile ortamı oluşturulmuş yüreğinize sağlık.
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  19. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Ista Rio askı Protein skimmer 100lt sizce marka olarak nasıl ve elimdeki tanka uygunmudur ?
     
  20. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    TalhaBLC bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş