1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

new jet 8000

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde vicia ervillia tarafından 25 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    Yaklaşık 2 günde bir eve geldiğimde kendisini kitlemiş buluyorum. İlk başlarda elektirik kesildi diye düşünüyordum. Ama bunu sürekli yapması ile biraz araştırmaya girdim motor akımının yükseliş ve düşüşlerinde de bunu yaptığını okudum. O sebeptendir ki ups satın aldım gözlemledikten sonra sorunu ortadan kaldıramadım.
    Ups te akımın düşüşünde yardımcı olduğunu ama yükseldiğinde yardımcı olmadığını gördüm.
    Prize birde akım düzenleyici voltaj regülatörü almayı düşünüyorum son çare.
    New jet kullan tecrübe sahibi arkadaşlara şunu sormak istiyorum motor ısındığındada kendini koruma altına aldığını okuyunca suyun içindede ?? böyle bir vaka ile karşılaştınızmı ... Kullanlar var ise yardımcı olabilirlerse sevinirim.
     
  2. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    hayırlı cumalar yokmu newjet 8000 kullanan forum halkından....???
     
  3. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Önce de konuştuk yanılmıyorsam, Mesut bunu 4500 le yaşamıştı. Bir kaç sefer değişim oldu sonrasında nasıl bir çözüm olmuştu hatırlayamadım şimdi. 2300 kullandım biraz sesli çalışması dışında bir sıkıntısını görmedim.
     
  4. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    Evet Veysel bey sizden başka birinden forumda mesaj gelmediği için tekrar bir başlık altında yazma ihtiyacı duydum. Ayrıca tekrar duyarlılığınız için teşekkürler. Elden bile çıkarmayı düşündüm 500 tl lik bir yatırım sonuçta.. Ama bir newjet 8000 kulanan birine ulaşırım heralde ?..Düşüncem.
     
    veysel bunu beğendi.
  5. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    Sorun birde şu dün motor kendini kitlemedi fakat bugun %80 eve gittiğimde motorun durmuş olacağını suyun sumpa birikip ana tanktaki suyunda kış şartlarından dolayı 2 derece düşeceğini biliyorum.. Buda canımı sıkıyor ister istemez...
    Hani yapmazsa şanslıyım=)
     
    veysel bunu beğendi.
  6. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Motorun su bastığı boruda dirsek vs çok mu? Öyleyse bahçe hortumu tarzı şeffaf hortumlar var direk
    motordan akvaryumun su bastığı boru ağzına bununla iletim yapın derim.
     
  7. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    Veysel bey tek parça kalın yeşil bahçe hortumlarından var çatallanarak plastik borulardan yukarı çıkıyor direk olarak.
     
  8. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Çatal kaç tane yada aslında foto daha iyi olur. Durso kutusunu hatırlıyorum sizin ama çıkış borusu nasıl hatırlamıyorum.
     
  9. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    plastik hortumdan çatal alıyor ve boruya bağlanıyor.. ( aşağıda tam mobilyadan çıkışta) yukarıya direk olarak köşelerden akvaryum içerisine giriyor. Bu düzenin çok motoru zorluyacağını sanmıyorum. 20141019_103947.jpg kvar
     
    veysel bunu beğendi.
  10. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Merhaba. Newjet 8000'de dahili bazı korumalar mevcut ve eğer şebeke geriliminde herhangi bir sorun yoksa motorun duruş sebebi, düşük akım veya yüksek akım çekilmesinden ötürü motorun kendini korumaya alması olabilir. Düşük akım çekilme durumu motorun kuru çalışmasından dolayı olur, ki bilindiği üzere newjetler su dışında da çalışabiliyor fakat elbetteki motorun emiş kısmında su olmak zorundadır. Motorun sump içinde ve susuz kalmadığını düşünerek bu seçeneği elediğimizde diğer seçenek olan yüksek akım kalıyor. Fan yataklarında aşırı boşluk, kirlilik, basma hattında motoru zorlayacak sayıda dirsek veya hortumda kırık olması akım çekilmesinin nedenlerindendir. Bence ilk etapta motoru açıp güzelce temizlik yapın, akabinde sorununuz devam ederse motorun ne kadar akım çektiğini bir ampermetre vasıtası ile ölçmeniz daha sağlıklı yorum yapabilmem için iyi olur. Eğer motor normal seviyede akım çekiyor ve hala durma sorunu yapıyorsa gövde içinde bulunan akım ve ısı kontrol devresinde sorun meydana gelmiş olabilir. Eğer böyle bir durum varsa motor maalesef kullanılamaz. Siz öncelikle motoru açıp, temizleyip iyice bir gözlem yapın.
     
    vicia ervillia bunu beğendi.
  11. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Ayrıca, eğer motor bir ups'e bağlı olarak çalışıyorsa ilave bir regülatör kullanmak gereksiz olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ups seçimi yapılırken kat'i suretle tam sinüs çıkışlı ve online cihaz seçimi yapılmalıdır. Modifiye sinüs çıkışlı cihazlar newjet'lerin içinde bulunan koruma ünitesi yüzünden ya sorunlu çalışıyor, yada hiç çalıştırmıyor. Birde bilgi olsun diye ekleyeyim; akım düzenleyici voltaj regülatörü olmaz, regülatörün görevi gerilimi düzenlemektir. Uygun gerilim değeriyle beslenen motor , işi ortaya çıkarabilmek için zaten nominal akımını çeker, bu tip motorlarda devir kontrol edilemediği için akıma müdahale edilemez, akım sınırlandırılabilir fakat düzenleme spesifik ve apayrı bir durumdur, gereği de yoktur.
     
    vicia ervillia bunu beğendi.
  12. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    Voltaj regulatoru demek istememin sebebi voltaj olarak kullanilacagini belirtmek icindi tabi isin uzmani olunca komik gelmiştir:)
    Bugun akvaryumun onundeyken yine kitledi kendini newjet 2 kere bir gun öncede sizin dediginiz gibi sökup temizleme isleminde bulundum; sert hortum kullandigim icin dört ayakta yere basmadigini fark ettim birde onu düzeltip deniyecegim; bu arada ups e bagli ve degilkende denedim yine kendini kitledi ; ee tabi ben evde yokken ps ide tasmasina sebep oluyor.
     
  13. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Estağfurullah, komik olarak algılamadım. Yazılanları forumu kullanan diğer arkadaşlar da gördüğü için genel bilgilendirme yapmak istedim. Belki farklı bir zamanda bu konuyu okuyan herhangi bir üye yazılanlardan faydalanabilir, amacım bilgiyi paylaşmaktır. Konunuza dönecek olursak, sert hortumu değiştirmek ve motorun vantuzlarını taban camına yapıştırmakla sorununuzun çözülebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Ups kullandığınız zamanda aynı sorun devam ettiği için şebeke voltaj dalgalanmasını da pas geçiyoruz -bahsettiğim tipte bir ups kullandığınızı varsayıyorum- motoru da temizlediğinizi ve kontrol ettiğinizi söylüyorsunuz. Geriye fikir sahibi olabilmek için motorun ampermetre ile ölçülerek nominal akımını çekip çekmediğini görmek kalıyor. Bir yerden bulacağınız pens ampermetre ile sonucu görmemiz,teşhisi doğru koyabilmek adına faydalı olacaktır. Eğer bunu yapamayacak durumsaysanız bana kargo ile gönderin gerekli kontrolleri yapıp size geri gönderebilirim
     
    vicia ervillia bunu beğendi.
  14. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    İs yerimde komsu oldugum bir elektirikçi amcam var isiticimda sorun yasadigimda onda dediginiz amper ölcer vardi bi başını ağritayim yarın:) olmaz ise size ulaşacagim.
    İlgi ve alakaniz için çok teşekkür ediyorum.
     

Sayfayı Paylaş