1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Portal fotoğtaf yarışması

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde helios2007 tarafından 13 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. helios2007

    helios2007

    Mesajlar:
    738
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Güneş Erol
    Merhaba Arkadaşlar,

    Portalda neden bir fotoğraf yarışması düzenlemiyoruz? Yarışma işin espirisi tabikide, mühim olan forum kullanıcılarının canlılarını,mercanlarını ve tanklarını tanıtmak...

    Örneğin SPS tankı yarışması, LPS,nano vb. yarışmalar yapabiliriz diye düşünüyorum.
     
    8020_r31s bunu beğendi.
  2. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Fotoğraf mı tank tanıtımı mı olsun diye düşünmek lazım. Fotoğraf için makine vs gibi avantajlar olacaktır.
    O hobi farklı bir kulvar da olabilir. İnsanları fotoğrafa alıştırmak maksatlı.
     
    harfuzmani bunu beğendi.
  3. helios2007

    helios2007

    Mesajlar:
    738
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Güneş Erol
    Levent hocam, burda amaç güzel karaleri paylaşmak, bu tank olur, mercan olur vb. Bunlar bir katagori altındada toplanarak da farklı branşlar açılabilir.

    Maksat paylaşımı arttırmak.
     
  4. nhtkmn

    nhtkmn

    Mesajlar:
    816
    Yer:
    Kadıköy
    İsim:
    Nihat EKMEN
    Bence tank olarak değil ama canlı olarak her ay farklı bir canlı belirlenerek yapılabilir.

    Bu canlı ama balık olur, ama mercan olur vs. bu şekilde yapılabilir.

    Hem forumdaki arkadaşlar özene bezene besledikleri, canla başla formunda ve sağlıklı tuttukları canlıları paylaşmış olur. Hemde daha güzel bir poz yakalamak için ister istemez fotoğraf konusunda kendini geliştirmiş olur diye düşünüyorum.

    Bizimde gözümüz gönlümüz açılır :)
     
  5. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Tamam ama bu sefer işin içine fotoğraf makinesi ekipmanı ve fotoğrafçılık girer. Bu da haksız rekabet olur. Bak mesela bende 6D var, 100mm macro lens var. Ben fotoğraf çekmesini ve ışığı ayarlamasini da biliyorum. Olduğundan daha güzel de gösterebilirim. Bu şekilde daha fazla puan toplayıp ödülü alabilirim. Senin tankın daha güzel olabilir. Ama ben daha güzel çekim yapabilirim. (tabi ki kendi düşüncem)

    Burada daha fazla paylaşım amaç ise şu şekilde olsa olur mu?
    Bir fotoğraf klübü gibi bir bölüm açalım. Amaç sadece paylaşım ve fotoğrafı nasıl, hangi ışıkla, hangi makine ve lensle cektigimizi yazalım. Exif bilgilerini de ilave edelim. Bu bölümü de denetimde tutalım ki cin ali fotoğrafları ile dolup taşmasına müsade etmeyelim. Ödüle gerek var mı başka bir konu olur.
     
    harfuzmani, m.avcıoğlu ve Gmsy bunu beğendi.
  6. nhtkmn

    nhtkmn

    Mesajlar:
    816
    Yer:
    Kadıköy
    İsim:
    Nihat EKMEN
    Levent bey şuan dediğiniz bence çok güzel.

    Bizde fotoğraf konusunda kendimizi geliştirme fırsatı ve bilgiler ışığında daha güzel fotoğraflar çekme, işleme fırsatı bulmuş oluruz.
     
  7. m.avcıoğlu

    m.avcıoğlu

    Mesajlar:
    1.471
    Yer:
    bayrampaşa/istanbul
    İsim:
    Metin Avcıoğlu
    Levent abiye katılıyorum. Çoğu insan telefon kamerasından çekerken profesyonel makinelerle çekim yapan hep bir adım önde Olur buda haksız rekabete yol açabilir :)
     
  8. vicia ervillia

    vicia ervillia

    Mesajlar:
    521
    Yer:
    manisa
    İsim:
    burcak arbil
    Önemli olan fikire sahip çıkıp işe gönül verebilmek, bence güzel fikir ; başka forum sitelerinde böyle yarışmalar oluyor ve dereceye girenlere sponsorlar ufak hediye çekleri sağlıyor katılım güçleniyor. Konsept olarakta mesela karides'ler var bu ay. Önemli olan bu fikiri daha güçlendirebilmek. Ha ben prof. çekerim siz nokia ile derseniz örneğin fotoğraf forumlarındada idalı olanlar kendilerini deniyebilir. Dediğim gibi ben googledan resim kurcalıyacağıma bu portalda böyle fotoğrafların daha güzel nasıl çekilebilir diye bilgilerinde aktarıldığı paylaşımları sabırsızlık ile bekliyorum.
     
    Düzenleme: 15 Ocak 2015
  9. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Tabi ki iyi bir fotoğraf için en iyi makine olmasi gerekmiyor. Öyle güzel fotograf çekilir ki cep telefonu ile Leica olsa yakalayamazsin. Ancak böyle bir ihtimal sen de biliyorsun ki diğerine göre daha düşüktür. Benim burada söylemeye çalıştığım fotoğraf kalitesini göz önünde bulundurmadan yarışma yapılması. Kendimi haksız rekabet içinde hissederim diye söyledim.

    Bu arada akvaryum için fotoğraf çekmek adına güzel bir konu var. Ama çok rağbet gormemiş durumda maalesef. En azından son zamanlarda.

    http://www.akvaryumportali.com/threads/akvaryum-portalı-fotoğraf-ana-konusu.10338/
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bizim yarışmalarımız elbette oldu ve olacak da ama biz farklı olmayı tercih ettik, diğer yerlerin yarışmalarında tüm yaşananları bildiğimiz içinde yarışma kurallarımız dahi bize has olmuştur. Aşağıdaki alıntıda yarışma başlangıç konusunda kuralları belirten mesaj buna iyi bir örnektir.

    Gururla amatörce yarışma yaptığımızı altını çizerek belirttik, çünkü sözde profesyonel yarışma yapanları görüyorduk. Yarışmalarımızın ne olduğuna şöyle bir göz atmak gerekirse;:)

    En Düşük Maliyetli DIY Filtre Yarışması
    En Güzel Dekor Yarışması
    En Komik An Yarışması
    Balık Şiir Yarışması
    En Doğal Akvaryum Karesi
    En Doğal Canlı Yarışması
    İlginç Akvaryum Videoları Yarışması

    Gururla amatörce, kendine has, kendi içinde kendisine ait yarışmalar zinciri. Benim şahsi fikrim bu yarışmaların çok çok güzel olduğuydu. Ne kadar amatör olursa olsun eğer bir hobici komik an yakalamak için akvaryumunun başında saatler harcıyorsa, dünyadaki tüm kareleri inceleseniz de sadece burada olan, buraya ait tek sıra dizili iştima veren yunus balıkları fotoğrafının değerini bulamazsınız. Milyarlık fotoğraf makineleri bunu örtemezdi, ultra mercekler de kurtarmazdı, bu yüzden hediyesi oldukça değerli ama bu denli ilginç yarışmalar yaptık.

    Her yarışmada birçok kişiyi forumdan uzaklaştırdık, kendine oy verenler, fazla üyelik ile bu forumun tabanına birebir ters hareketler sergileyenler. Komik olan şu ki, başka yerlerin yarışma sonucu değerlendirilmesinde yazılan mesajlar içinde '1 oyum var onu da kendime verdim he he' şeklinde yorumlar görürsünüz, anlamak mümkün olmadığı gibi tüm samimiyetimle yazıyorum ki, en az 50 kişi bu forumdan bu yüzden uzaklaştırılmıştır.

    Yarışma düzenlenmesi isteniyorsa elbette sonuna kadar destekleriz ama gönlümden geçen gururla amatörce olduğunun lanse edilmesi ile başlatılması ve ortaya çıkana bakarak kim amatör, kim prof insanların bizzat görüp karar vermesidir.
     
    Düzenleme: 16 Ocak 2015
    m.avcıoğlu, veysel, helios2007 ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  11. helios2007

    helios2007

    Mesajlar:
    738
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Güneş Erol
    Abi benim anlatamadığımı sen çok güzel özetlemişsin... Burdaki amaş kim daha iyi resim çekicek, kimin makinesi daha güçlü vs değil... Benim yarışmadan kastım x kişi 1'inci diğeri 3. olsundan ziyade, insanların tankın başında daha fazla zaman geçirmesini sağlamak, tank-canlı görselliğini bizlerle paylaşmak olsun istedim
     
  12. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Bende amacı akvaryum hobisi olan bir platformda en iyi fotoğraf yarışması yapılmasını saçma buluyorum.Bakılması gereken fotoğrafın kalitesi değil, çekilen anın ve objenin güzelliği olmalıdır.Tabi bu noktada bariz çok kötü bir foto ile de yarışmaya dahil olunmamalı diye düşünüyorum.Foto çekmeyi bilen herkesin ortak fikridir foto çekmek için çok iyi makineye gerek yok denir.Ancak foto çekmesini bilmeyen adamın iyi bir makine ile yapamayacağı şeyi kötü bir makine yahut cep tel ile çekmesini beklemekte anlamsız olur.
    Tabi bu hobi ile uğraşan birisinin de ucundan da olsa fotoğraf çekmeyi hobi edinmesi kadar güzel bir olguda yadsınamaz.Benim de yakın zamanda tanktan el ayak çekmeyi becerdiğimde güzel bir makine alıp işin inceliklerini öğrenmek gibi bir niyetim var.Sanırım buda bu hobinin bir artısı olsa gerek.
     
    m.avcıoğlu, veysel, nhtkmn ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  13. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Danış ama birisine muhakkak.
     
  14. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    Bunun cozumu ile ilgili bir fikrim var.

    Bu tarz bir yarisma duzenlenip maddi olarak hediye degilde ornek veriyorum avatarinin altina 1 sene boyunca duracak sekilde EN KOMIK AN BIRINCISI gibi bir detay yazilabilir.

    Amator ruha sahip olan ve akvaryumu onunda saatlerce vakit gecirecek olan adam zaten orada yazacak olan yazi icin yapmayacak ancak gecirmis oldugu zamani 1 sene boyunca hatirlamasina ve sevkinin artmasina sebep olacak.
     
    YIKIKTEMO ve harfuzmani bunu beğendi.
  15. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    En güzel avatar kimin yarışması düzenleyelim, üyeler en çok hangi avatarı beğeniyorsa ona oy versin. Bu konuda baya iddialıyım ha belirtmeden geçmeyeyim. Yapılan anket ve kamu oyu araştırmaları bunu gösteriyor.:)
     
    burak ozu bunu beğendi.
  16. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Dun toplantida gazı aldin tabii :D arastirmalarin ve kamuoyu yoklamanda birincisi belli olan bi yarismayi niye duzenliyorsun ki ;)
     
    veysel bunu beğendi.
  17. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Yav popilarite bu olsa gerek.:D :D:p
     
  18. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Olm oyle bir avatar secerimki nal toplatirim sana kafam bozma benim :D :D
     
    veysel bunu beğendi.
  19. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Olm yiyorsa gel çıkışta bekliyorum, hadi gelde bir kahve içelim öyle git eve.
     
  20. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Geliyorum suyu ısıt ;) temo25
     
    Pennywise, veysel ve Gmsy bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş